Şimdi Ara

nikon d90 la yazı fotoğrafı çekmek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arşiv taraması için gazetelerdeki yazıların fotoğrafları çekmem gerekiyor. elimde d90 ve 1855 lens var. yazıları netleyemiyorum ve gazeteleri masadan başka bir yerde çekemediğim için (sanırım lensin açıcı geniş olmadığı için ) tam sayfa alamıyorum. makineye çok hakim değilim. önerileriniz varmıdır?



  • Ortalama bir scanner 150-200TL. Uğraşmaya değmez...

    18mm yeterli olur, hakim olmadığınızdan sorun yaşıyorsunuz sanıyorum fakat 18mm de kenarlarda bozulma yaratacaktır. Tam dik açıyla çekmediğiniz takdirde simetriyi de yakalayamazsınız. Netleme sorunu da sizden kaynaklı malesef.


    Yok illa ki fotoğraf çekilecekse daha rahat çekmek için duvara yapıştırabilirsiniz gazeteleri, ya da en güzeli mantar pano.
  • Simdi sirketin tam adini hatirlamiyorum ama bu isin otomasyonunu yapmisti bir arkadasim java tabanli, Canon'un sagladigi acik kaynak kodalarini kullanarak. Iki parcali bir sistem idi birisi direk kamera bu bilgisayara yazilan programa bagli, ikinci kisim ise sayfa ceviren bir mekanizma tabi makina icin de hazir yerlestirme aparati var. Makine cektikce altta mekanizma sayfa degistiriyor, makine ne kadar hizli cekim yapabiliyorsa okadar hizli tarama yapmis oluyorsunuz. Bir arastirin derim cok buyuk capli bir is ise ugrastiginiz.
  • Önerileriniz için teşekkür ederim ama benim anlatmak istediğimi tam anlamadınız sanırım
  • Örnek ekleyebilirsin

    ...-ki sanırım anladık...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.