Şimdi Ara

Nintendo 3DS incelemem.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
4.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba.

    Dün nintendo 3DS sahibi oldum ve 1 günlük izlenimlerimi aktarmak istedim, almak isteyen arkadaşlar için.


    SAHİP OLDUĞUM TAŞINABİLİR KONSOLLAR:

    PSP
    PSP GO
    DS LITE


    YAPIM KALİTESİ :

    Mavi renkli konsolu çok çekici bulduğumu belirtmeliyim. Siyah almayı düşünüyordum ama mavisi kesinlikle daha güzel.

    Ümraniye media marktan aldığım ilk konsolu anolog çubuğu sert ve ses çıkarıyor diye iade ettim ve yenisini aldım. Sanırım yeni konsol alırken dikkat etmeniz gereken tek yer orası olacak. Satış görevlisi de sert olduğunu kabul etti ama zannedersem satışa koyacalar tekrardan çünkü yönlendirmeler ile ilgili bir sorun çıkarmıyor sadece daha sesli çalışıyor.

    Ekranların çözünürlükleri DS LITE'a göre baya yükseltilmiş. 3 boyutlu üst ekranın çözünürlüğü alt ekrana göre oldukça yüksek.

    Alt gövde ile üst gövde bağlantı noktasında biraz boşluk var ve konsol oynayabiliyor ama dediğim gibi Nintendo bu. Ayrıca bu güne kadar bir çok kez düşürdüğüm DS LITE'ımın başına hiçbirşey gelmemiş olduğundan dolayı sağlamlık konusunda Nintendo'ya güveniyorum.

    Alt ekran bildiğiniz gibi dokunmatik ama kapasitif ekran değil. Yani kaleme muhtaçsınız. Nintendo dokunmatik ekranı kalem le kullanmamızı istiyor anlaşılan. İyi tarafı verilen kalemin boyu ayarlanabilir ve ucu nispeten yumuşak. Alt ekranı canına okumak daha uzun süre alacaktır.

    Yön düğmeleri ve diğer düğmeler oldukça iyi çalışıyor. Hatta yön düğmeleri bugüne kadar kullandıklarım arasında en iyileri.

    Konsolun ergonomiği psp ye yaklaşamıyor malesef DS LITE zaten kötüydu analog eklenince yön tuşları daha aşağıya konumlandırılış ergonomi biraz daha bozulmuş. Açıkcası yön tuşları ile analog çubuğunun yer değiştirmesini tercih ederdim.

    Analog çubuğunun hissiyatı gayet iyi. Normal bir kullanıcı PSP ye göre pek bir fark hissetmez. Sadece sesli çalışıyor ona da alışacaz artık.

    Arkada iki tane tuş var ve daha küçük boyutlarda, elimde oyun olmadığı için tam olarak deneyemedim.

    Cihazın kapağı kapandığı zaman uyku moduna geçiyor. Dış boyutlar itibari ile DS LITE dan daha kalın bir konsol.

    Cihazda 3D derinlik ayarlayıcı bulunmakta. 3D efektininin drinliğini ayarlayabiliyorsunuz. Zira cihaz için oldukça gerekli bir özellik detaylar aşağıda.

    Açma kapama düğmesi cihazın içine alınmış ve ses ayar bildiğiniz gibi. Birde wireless açma kapama tuşu bulunmakta.



    KAMERALAR.

    1 tanesi iç kısımda 2 si arkada olmak üzere 3 adet kamera bulunmakta. Arkadaki 2 kamera 3 boyutlu fotograf için.Tüm kameralar iş görüyor fakat vasatlar düşük ışık altında da yetersizler.Oyunlar açısından sorun yok iş görüyor. Kamera olarak kullanmak isteyen arkadaşlar arzu ettiklerini bulmayabilirler.



    YAZILIM:

    Cihazın içindeki yazılım wii ye benzer şekilde güncelleştirilmiş. Açıkcası sınıf atlamış diyebilirim. Nerde DS LITE in ilkel ara yüzü nerde bu.

    Arayüzün tamamı 3D ve 2D olarak kullanılabiliniyor.

    Nintendo'ya sormak istiyorum nerde bu konsolun internet tarayıcısı nerde 3DS store. İkisinin de gelecek güncelleştirmelerde konsola geleceği söyleniyor. Fakat yeni konsol almış bir insan olarak internetten oyun demolarını indirip oynayabilmeliyim. Tamamlanmamış yazılım ile cihazı satışa sunması Nintendo nun en büyük eksikliği.

    Mii maker resminizden mii yapan bir program şeker bişey.

    AR yazılımı ve Face Raiders, augmented reality yazılımları. Yani dış dünya ile animasyonu birleştiriyor. AR ye aşina olmayan biri için şaşırtıcı gelebiliyor. Kardeşim masasının ters döndüğünü görünce baya şaşırmıştı. İki oyunda oldukça zevkli ve Nintendonun yaratıcılık anlayışının en güzel örnekleri. Face raiders oynarken evinizin duvarların çatladığını görebilir ve kafalara nişan almak için kendinizi deli danalar gibi tepinirken bulabilirsiniz. Oldukça etkileyici.



    WIRELESS

    Mobil cihazların wireless'leri gibi modem yanında gayet iyi çekerken araya duvar girince çekim kalitesi düşüyor. Pil ömrünü korumak adına yapılan bir durum.

    Street pass özelliğini denememe imkan yok tabiki. Amam uykudayken de diğer 3DS ler ile haberleşmesi güzel birşey.

    Anladığım kadarı ile şöyle çalışıyor. Mesela Street Fighter oynamışım orda favori bir karakterim var ve yolda yürüken 3ds sahibi ve street fighter oynamış bir insanın yanından geçiyorum. O arada favori karakterlerimiz dövüşüyor haberimiz olmadan ve yenen taraf puan ve EXP kazanıyor. Enteresan birşey. Aynı şekilde cihazlar açıkken de metroda yanınızda 3ds oynayan başka bir insala dövüşebiliyorsunuz. Nintendo her aileye 2 3 konsol satmak istiyor olabilir :)



    OYUNLAR

    Oyunlar Türkiye de çok pahali SHOPTP.NET i öneririm. Çok daha ucuza ve yeni çıkmış oyunları alabilirsiniz. Gayet iyi çalışan bir firma ve 5 gün içersinde ürünler geliyor. Bugüne kadar 35 tane ürün almışım hiçbir sorun ile karşılaşmadım. Yeri geldi 20 30 TL ye oyun bile aldım.

    3DS oyunlarım geldikçe güncellemeye çalışırım yazıyı.



    3D

    Cihazın üst ekranı gözlüksüz 3 boyutu destekliyor.

    3 Boyut efektini alabilmek için cihazı belli uzaklıkta ve tam karşınıda tutmanız gerekiyor.

    Sağa sola doğru açı kaybı yaşadığınız zaman 3D efekti kayboluyor. Bence çok büyük bir sorun değil bu. Konsolu tam karşımda kullanıyorum ben. Aşağı yukarı açı kaymalarında toleransı çok daha iyi.

    Uzaklık en önemlisi. Gözleri fazla yormayan bir 3D deneyimi için konsolu size uygun uzaklıkta tutmanız gerekiyor. Ayrıca 3d derinlik ayarını da kendinize göre yapmanız gerekiyor.

    Nintendo 3D özelliğini maksimum 30 dk aralıksız kullanmamızı tavsiye ediyor ve bunda haklıllar. Gözlüksüz 3D iki gözümüze de ayrı ayrı görseller gönderiyor ve alışana kadar baş ağrısı göz ağrısı yapabiliyor.

    bir kaç kullanımdan sonra gözler alışıyor 3D konforu artıyor.

    3D özelliği tahminlerimde çok daha iyi çalışıyor. Derinlik algısı hem ekranın içine doğru hemde ekranın dışına doğru taşıyor. Hatta annem yakalamaya bile çalıştı ekran dışına taşan nesneleri :)

    3D tecrübesi IMAX sinemalarda gözlükle izlediğiniz filimler kadar değil tabiki (ekran boyutundan dolayı), ama yakın duruyor. Bu konuda Nintendo iyi iş çıkarmış bence. Sadece biraz zaman ve alışma istiyor.

    Ama bana sorarsanız oyunların bir büyük bir kısmını çoğu kişi 2D olarak oynayacaktır.



    PİL ÖMRÜ

    Oyunlar gelince artık.



    GRAFİK KALİTESİ

    Oyunlar gelince




    SONUÇ

    Yeni teknoloji, grafik kalitesi ile ilgili yorumlarımı daha sonra yapıcam fakat konsol pahalı.

    Fakat DS LITE ınmı tüm konsollarımdan daha çok sevmeme rağmen şu anda yüzüne bile bakmam. Bana son derece ilkel ve grafik kalitesi düşük geliyor. Hatta o ekranlar ne öyle diye hayıflandım. Bu arada 3DS DS oyunlarını destekliyor. Fakat dediğim gibi yüzüne bakasım yok artık DS oyunlarımın. Heyecanla 3DS oyunlarını bekliyorum :)







  • İzlenimlerinizi aktardığınız için teşekkür ederiz. Şimdi öncelikle ben bir iki şey söyleyeyim sonra sormak istediklerimi sorayım müsade ederseniz. Öncelikle eShop ve internet tarayıcı mayıs ayında avrupa için bir güncelleme ile 3DS'lerden indirilebilir durumda olacak. Neden şuanda içerisinde yok şeklinde ki yorumunuza da katılıyorum, şuan elinizde sanki deneme sürümü varmış gibi hissettiriyor bu durum. Bunun dışında Ds oyunlarına haksızlık ettiğinizi belirtmeliyim Sırf 3DS oyunları ile aralarında görsel farklılık var diye Ds için çıkmış yüzlerce klasik oyunu bir çırpıda silmişsiniz, buna gerek yoktu. Ayrıca 3DS konsolu, Ds oyunlarını çalıştırırken bazı görsel iyileştirmeler yapabiliyor. Örneğin anti-aliasing uygulaması gibi... Tüm bu görsel olayları geçtim Nintendo'nun oyunlarını özel yapan şey oyunculara hissettirdiği muhteşem eğlence hissi değil mi? Bir Zelda oyunu oynarken görsellere ne kadar dikkat ediyorsunuz diyeceğim ama Zelda'nın grafikleri zaten çok güzel Ha Wario Ware örneğini vereyim o zaman, bu oyunda görsellik adına sizi şaşırtacak bir durum yok belki ama oyunun bağımlılık yapma derecesini biliyorsunuzdur muhakkak Yani Ds oyunu diye onlara haksızlık etmeyin ve nacizane bir öneride de bulunayım, bir adet Ds oyununu 3DS'inizde deneyin bence

    Şimdi sormak istediğim bir iki şey var onları belirteyim size. Öncelikle konsolun ses kalitesinden ve ses seviyesinin yüksekliğinden bahsetmemişsiniz, ben bu konular hakkında internette yorumlar okudum gerçi ama bir de sizden duymak isterim. Bir 3DS kullanıcısı olarak 3DS'in ses seviyesi ve ses kalitesini elinizde bulunan Ds Lite ile kıyasladığınızda sonuç ne oluyor bunu merak ediyorum. İkinci sorum ise her ne kadar elinizde bir 3DS oyunu olmasada, cihazın içerisinde ki yazılımlarla vakit geçirdikten sonra pilin durumu ne seviyede oluyor? Pil ömrü ne yazık ki 3DS'te çok iyi seviyede değil bundan haberdarım ama yine de tecrübelerinizi merak ediyorum, 3DS ile kaç saat vakit geçirebildiniz acaba?

    Sorularımı yanıtlarsanız memnun olurum, bu arada 3DS'iniz hayırlı olsun umarım arızasız bir şekilde uzun yıllar kullanırsınız konsolunuz. Bende mayıs veya haziran gibi alacağım inşallah.




  • Nintendo zaten donanımdan çok kullanıcı deneyiminin en yüksek noktada olmasına odaklanmış bir firmadır.

    Dediklerinize katılıyorum DS için bir dolu klasik oyun geldi ve kullandığım en eğlenceli el konsoludur DS. Sadece teknolojisi günümüz şartlarına göre geride kaldı. Artık insanlar cep telefonundan bile çok kaliteli grafikli oyunlar oynayabiliyor.

    Sonic Colors u oynadım 3DS ile anti-alasing den dolayı 3DS ekranında oynamak daha güzel bir etki bırakıyor.

    Açıkcası ses konusunda dikkatimden kaçmış. Çok bir fark hissetmediğim için olabilir. Sanki 3DS biraz daha yüksek temiz ve tok bir sesi var, DS yanımda olmadığı için tam olarak karşılaştıramayacam.

    Valla geçirdiğim zamana göre pil değerlendirmesi yaparsam 3DS oyunlarında maksimum 3 saatlik pil ömrü olur gibi.

    Biraz önce 30 dk pilot wings oyununu oynadım ve %20 - %25 pilden yedi. Tam karşılaştıma yapabilmem için tam dolu olması gerekiyor pilin.




  • Ben şöyle yorumlar okumuştum internette: '3DS'in ses seviyesi Dsi ile Ds Lite arasında ve Dsi XL'den daha düşük seviyede.' Muhakkak ses seviyesinin daha yüksek olduğu ve pil süresinin daha uzun olduğu bir 3DS modeli çıkacaktır ama keşke bunlar şu anki 3DS'te mevcut olsaydı demeden edemiyorum. Bir oyun alığ pil süresi ile ilgili denemeler yaptıktan sonra buraya tekrar yorum yazarsanız memnun oluruz.
  • Hangi oyunları aldınız ?

    Bir arkadaşım Almanyadan bana 3DS(222euro) ve Pes2011 aldı cumartesi günü cihazıma kavuşacağım .Pes11 videolarını eklerim.

    Birde street fighter almayı düşünüyorum fakat oyunlara biraz indirim gelmeli 24-25 pound olsa fena olmaz.
  • Arkadaslar bence sesi yeterli özellikle 3d ile beraber çift hoporlor gayet hoş bir his yaratıyor. Ancak kalabalık ortamlarda duyulması zor. Ama ev ortamı için yüksek bile sayılır. Bu arada street fighter 4 oynayın arkadaslar. Ne yapın edin bu konsolda oyunu tecrübe edin. Benim 4. Gunüm artık gözüm de hemen yorulmuyor. (10 Dakika'dan 20 Dakika'dan çıktı tahammül sürem) O kadar eğlenceli oluyor ki.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: soulmate

    Arkadaslar bence sesi yeterli özellikle 3d ile beraber çift hoporlor gayet hoş bir his yaratıyor. Ancak kalabalık ortamlarda duyulması zor. Ama ev ortamı için yüksek bile sayılır. Bu arada street fighter 4 oynayın arkadaslar. Ne yapın edin bu konsolda oyunu tecrübe edin. Benim 4. Gunüm artık gözüm de hemen yorulmuyor. (10 Dakika'dan 20 Dakika'dan çıktı tahammül sürem) O kadar eğlenceli oluyor ki.


    Zaten 3D ile biraz vakit geçirmeye başladıktan sonra gözler biraz daha alışıyor bu yorucu tecrübeye ve 3D konforu artıyor. Tabi her halükarda en fazla 20-30 dakikalık 3D kullanımından sonra muhakkak gözlerin dinlendirilmesi gerekiyor sağlık açısından. Bu arada @soulmate pil durumu ne alemde? 3DS'te ortalama kaç saat oynayabildin SSF IV'ü?




  • Oyunlarım bugün geldi. Power saving on konumunda kullanmayı düşünüyorum. Edindiğim kısa tecrübeye göre en yüksek parlaklıkta ve power saving off konumundayken 3-3.30 saat civarı oyun oynayabilirsiniz.

    Konsolun hoparlörü konusunu dert etmenize gerek yok gayet yeterli.


    PILOT WINGS 7/10

    3DS de oynadığım ilk oyun. Genel anlamıyla bu tarz simülayon oyunlarını sevenler için gayet eğlenceli olduğunu söyleyebilirim. 3D de renkler daha parlak ve etkileyici. Grafikler şahane AMA bildiğim kadarı ile Nintendoya ait bir oyun ve söylemek istediğim tek şey neden anti aliasing yok bu oyunda. Developer tembelliği veya aceleciliği olmalı. Nitekim DS de de gördük bunu tembel olmayan developer lar gayet iyi grafikli oyunlar yaptılar DS'e 3DS için de aynısı olacaktır.

    Oyun kısa ama beni çok sardı 150 Tl vermeyin tabiki, düşer fiyatı bekleyin bence veya yurt dışından temin edin.




  • hayırlı olsun güle güle kullan öncelikle. ben de alıp almamak arasında kararsızım. 700 - 800 TL yerinde 400 civarı olsaydı kesin gözlüksüz 3d'yi deneyimlemek adına alırdım fakat şu anda bana daha öncül bir teknoloji olduğu ve dolayısıyla kusurları olduğu için bu paraları vermek mantıklı gelmedi. yani 20 - 30 dk'da oyun baş ağrısı gibi sorunlar yaratacaksa 3 saatten fazla da pil ömrü yoksa bu biraz ucundan kotarılmış bir alettir diye düşünüyorum (diğer bir örnek kinect, onu yurtdişindan edinebildiğim için aldım makul fiyata). yazılımının tam olmaması, oyunların daha çıkmış olmaması ve tabi son pokemonun ds e çıkmış olması da fiyat ve yeni bir çağı açacak olan fakat şu anda emekleme aşamasındaki teknik özellikler ile birleşince benim bu aleti almamı geciktirdi.

    sanıyorum bu 3ds'in yeni versiyonu çıkana kadar veya yurtdışından temin edecek bir imkana erişinceye kadar böyle güzel incelemeleri okumakla yetineceğiz.

    bu arada sormak istediğim bir şey var, ds lite ile bağlanabiliyor mu alet? öyle bir durum varsa eşimle ds oyunları oynayabilmek adına belki alırım diye düşünüyorum da :)




  • arkadaşlar bu gün şişli cevahir teknosaya baktım 3ds in oyunları gelmiş fakat konsol yoktu ortalıkta. deneyemedim. sonra gittim d&r ye baktım. orda da konsol vardı ilgilenecek adam yoktu.
  • izmir forum bornovadaki d&r a gelmiş konsol 800 oyunları 150tl idi.
  • ben de askerden dönüşte kesinlikle alacağım...
  • ewet arkadaşlar bu gün pendik pendorya da media markt ta denedim konsolu. sabahın köründe gittiğim için media markt da kalabalık yoktu. izlenimlerim: Arkadaşların dediği gibi yandan bakıldığında 3d etkisini yitiriyor görüntüler iç içe giriyor. street fighter 3d edition denedim. şimdi şöyle düşünün menü ve yazılar dışarda karakterler ortada binalar ve çevre arkada kalıyor. alın size 3d . anti aliasing sorunu yok gibi geldi bana ds lite oranla sadece kaplamalar kötü göründü gözüme. fiyat 800 tl di. ve gayet fazlaydı. cihazın ucuzlamasını bekliyeceğiz artık.
  • inceleme için teşekkürler. grafik kalitesini o kadar takmamak lazım el konsollarında.. ben de psp ve ds lite sahibiyim ama ds'in başarısı gözler önünde.. mesela psp'ye son çıkan oyunladan tactics ogre 16 bitlik snes grafiklerine sahip remake olduğu için ama işte psp'deki 3d ve iyi grafikli oyunları tokat manyağı yapar ki son zamanlarda ds'imi elimden bırakmama sebep olan bi oyudur. özellikle 80 saat üstü:)

    benim ds serisi ile ilgili tek sevmediğim şey yön tuşları, elin gavuru d-pad diyor artık her neyse işte.. mesela super mario 64 gibi oyunları ds lite'da oynamak işkence gelmiştir bana her zaman. çoğunlukla dokunmatik isteyen oyunları tercih ederim.. sm64'te de dokunmatik kontrol var ama bi kazmalık var. izometrik oyunlarda mesela dragon quest oyunlarında felan d-pad işkence halini alıyor.. sanki 4 yöne mahkum edilmişim gibi bi his oluyor, çapraza gitmek resmen işkence.. gameboy advance'ın o ilk çıkan modellerinde bile d-pad gömlek gömlek üstündü ds'ten. psp felan d-pad konusunda çok iyi ve ergonomik.. merak ettiğim d-pad'in yapısının ds lite ile olan farkı çünkü resimlerde felan aynı yapıda gibi körünüyor, ayrıca analoğun altında olması felan da ergonomiye muhakkak iyice kamçı vuracaktır..

    d-pad benim için hayati önem taşıyor.. kayseri'de deneme imkanı olsa gidip deneyeceğim.. eğer aynı ds lite gibiyse konsolu almamayı bile düşünüyorum (biraz da fiyatından dolayı).
    grafikler benim için önem arz etmiyor.. remake oyunlar yerine artık yeni projeler görsek fena olmaz.. benim için hayati önem taşıyan diğer konu ise batı usulü rpg oyunları.. kusacam artık japon anime usulü rpg'lerden.. tamam iyi hoş hikaye akışları oluyor felan ama çok lineer oluyor j-rpg'ler.. el konsollarında fallout usulü bi şeyler oynasak halbuki fena mı olur..




  • dpad konusuna kesinlikle katılıyorum. psp'de 1 analog bile yetmezken (hatta psp ngp'de 2 tane analog olacak) ds serisinde hiç olmaması hep saçma gelmiştir. 3ds'e analog eklemeleri geç de olsa akıllıca. oynanışı gayet kolaylaştırıyor. zorunlu olmadıkça kimsenin d-pad'e elini bile süreceğini sanmıyorum, o derece yani :)

    cihazla ilgili izlenimlerimi aktarırsam: 3ds'i mediamarkt'da denedim (sf4 ve uçaklı bir oyun oynadım). zamanla, eğlence olarak önceki ds serilerini geçeceğini düşünüyorum. ses ise bana göre bu tarz cihazlar için yeterli düzeyde. zaten böyle cihazları kullananların hepsinin kulaklık da kullanmaları gerektiğini varsayarsak bu durum sorun oluşturmuyor. grafik konusuna gelirsek, şu karşılaştırma bana göre gayet açıklayıcı olur: "ds<psp<3ds<psp ngp"



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ucahmetuc -- 7 Haziran 2011; 12:00:51 >
  •  Nintendo 3DS incelemem.


    3DS için hediye geldi daha açmadık ama kılıf ve koruma yüzeyleri gibi bişey varmış..
  • Evet ben 2 hafta içinde sorunsuz alıstım ^3D'ye şuan 2 saat zelda oyynadım gözde tık yok .d
  • pili fazla dayanmıyor ama 3 boyut işini çok iyi yapmışlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.