Şimdi Ara

Nisan 2012 Türkiye segment segment otomobil satış adetleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
1
Favori
5.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yine arkadaşlar konuyu açmadan ben açayım...

    Nisan 2012 Türkiye’de en çok satan marka ve modeller

    2012 yılı otomotiv sektörü için çok iyi gitmiyor. Bir ay yükselen satışlar diğer ay yeniden düşüş gösteriyor. Böyle bir ortamda otomotiv firmalarının en güvendiği strateji kampanya yapmak oluyor. ODD’nin (Otomotiv Distribütörleri Derneği) açıkladığı rakamlara göre oluşturduğumu Türkiye’de Nisan 2012’de en çok satılan marka ve modeller listesi de bu kampanyalara göre şekillendi. Pek çok marka yaptığı indirimlerin meyvesini toplarken, bazı firmalar da stok sorunlarını aşarak satışlarını artırdı. İşte Nisan ayının segment segment en çok satan araçları.

    Hazırlayan: Tulu DARICAN

    Fiat’ın mini modeli Panda Türkiye’de hala eski yüzüyle satılıyor. Buna karşın A segmentinde liderliği bırakmıyor. Nisan ayında 32 adet satılan Panda’yı, 17 adetlik satışla Peugeot 107 izliyor.

    B segmentinde Renault Symbol hakimiyeti sürüyor. 2394 adet satan Symbol’ü, 1696 adetlik satışla Ford Fiesta takip ediyor. Üçüncü sıradaysa 1260 adetlik satışla Opel Corsa bulunuyor.

    C segmentinde Nisan ayında 2913 adet satan Fiat Linea’yı birinci sırada görüyoruz. İkincilikse 2715 adetlik satışla Renault Fluence’in. Listenin Nisan sürprizi ise stok sorunlarını bir nebze olsun aşan VW’nin Jetta ve Golf modelleriyle ilk beşe girmiş olması.

    D segmentinde VW Passat rakipleriyle arayı açıyor. 1284 adet satan modeli, Mercedes C Serisi 398 adetle takip ediyor. Üçüncü sıradaysa geçtiğimiz aylarda yenilenen VW CC modelini görüyoruz.

    E segmentinde göz attığımızda ayı 294 adetlik satışla kapatan BMW 5 Serisini listemizin en tepesinde görüyoruz. 167 adet satan Audi A6 ikinci sıraya yükselirken, üçüncülükte Mercedes E Serisi bulunuyor.

    F segmentinin lideri Audi A8. 12 adet satan otomobili 5 adet satan Mercedes S Serisi izliyor.

    Büyük çekişmeye sahne olan kompakt SUV segmentinde bu ay liderlik el değiştirdi. 781 adet satan Dacia Duster birinci sıraya yükselirken, Nissan Qashqai 742 adetlik satışla ikinciliğe geriledi.

    Kompakt MPV segmentinde Ford C-MAX’in hakimiyeti sürüyor. Nisan ayında 259 adet satan model birinciliği rakiplerine kaptırmadı. Makyajlanan Renault Scenic modeliyse 90 adetlik satışla listemize ikinci sıradan dahil oldu.

    Pick-up segmentinde rekabet ufak farklarla devam ediyor. VW Amarok, Nisan ayında 222 adet satarken, Mitsubishi L200 200 adetlik satışa ulaştı. Bu netice ile ayın lideri VW Amarok oldu.

    Hafif ticari araçlarda (LCV) ise Fiat, Nisan ayının hakimi olmuşa benziyor. Doblo modeli 2151 adetlik satışla birinci olurken onu 1928 adetlik satışla Fiorino izliyor…

    Kaynak:www.tuludarican.com

     Nisan 2012 Türkiye segment segment otomobil satış adetleri

     Nisan 2012 Türkiye segment segment otomobil satış adetleri

     Nisan 2012 Türkiye segment segment otomobil satış adetleri

     Nisan 2012 Türkiye segment segment otomobil satış adetleri

     Nisan 2012 Türkiye segment segment otomobil satış adetleri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2lu -- 10 Mayıs 2012; 15:33:44 >







  • Amorak ne diye alırlar kafam basmadı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _Kazandibi

    Amorak ne diye alırlar kafam basmadı

    Ssannyong yeni pickupıyla geçer amarok u yakın zamanda
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _Kazandibi

    Amorak ne diye alırlar kafam basmadı

    2.0 moto biturbo premium VW neden almasınlarki ayrıca navaradan bile yüksek ve kaslı duruyor.İkinci olarak iç kabini daha güzel navara ve l200 e kıyasla
  • listede değişen birşey yok gibi. geçen aylardaki satışlar devam ediyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tLqA -- 10 Mayıs 2012; 16:01:52 >
  • Liste beklediğim gibi .
  • VW grup hep listenin üst sıralarında boşuna o kadar kar yapmıyor adamlar kaldı ki tr piyasası adamlar için ufak bir pazar.
  • Geçen yıllarda binek otomobil satışlarında genelde 4 ve 5. sıralarda gezinen vw, bu yılı ikincilikle kapatacak gibi. Vw'nin özellikle düz vitesli araçlarının nisbeten uygun fiyatlı oluşu satışlarını arttırmasında önemli bir etken olmuşa benziyor.

    Yakın tarihin birinciliğine kadar ulaşmış hyundai ise şimdilerde 4 ve 5. sıralarda gezinip duruyor. Yüksek fiyat etiketinin hyundain satış rakamlarını olumsuz etkilediği ortada.

    Keza genelde birincilikte renault ile yarışan ford'un da eskisi gibi iyi satmadığı görülüyor. Araçlarına Vw ile aynı düzeyde fiyat belirlemesinin bir tür bedelini ödüyor gibi.

    Ocak - Nisan binek araç satışları;

    1- Renault : 22.993
    2- Vw : 17.426
    3- Fiat : 11.929
    4- Ford : 11.374
    5- Hyundai : 11.300

    Bir diğer husus ise cc'nin satışları böyle devam ederse passatla beraber d sınıfında ilk iki modelin vw olması sürpriz olmaz.

    http://www.odd.org.tr/web_2837_1/entitialfocus.aspx?primary_id=39&type=17&target=categorial1&detail=double&sp_table=&sp_primary=&sp_table_extra=&openfrom=sortial




  • CC
  • İthalde açık ara vw lider bunun araç tedarik edemedikleri hali olduğuna inanmıyorum.
  • cc ye 1.4 motor koymak ne kadar farkettirdi satışları helal olsun adamlara nasıl araç satacaklarını iyi biliyorlar.
  • önceden sormuştum cevap alamamıştım yine sorayım bu listelerde grey market araçlar sayılıyor mu ? gerçi listeyi Otomotiv Distribütörleri Derneği açıklamış muhtemelen sayılmıyordur ama konuyu bilen biri varsa söyleyebilir mi?
  • İnsignia'ya otomatik şanzıman koymayarak yazık ediyorlar.

    Onun dışında Duster alanlara hiç anlam veremiyorum.
  • Çok beklenegelen bir liste yine.
  • Ocak Nisan toplam satışta ford agır vasıtasız rakamlarla3 lükte eminim ki yenı kampanyalarla yeni transit yeni ranger b-max gibi yeni ürün yelpazesiyle üst üste 11 yılını kutlayacak en çok satan otomotiv markası olarak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Doğan.

    İnsignia'ya otomatik şanzıman koymayarak yazık ediyorlar.

    Onun dışında Duster alanlara hiç anlam veremiyorum.

    Yeni bulduğum bir araştırma :http://www.arabam.com/haber/Uzun-Donem-Test-Dacia-Duster-15-dCi-4x2-Uzun-Donem-Test-Son-Etap/Detay-294874

    Oradan ufak bir alıntı: "50 bin kilometreyi aşmış test aracımızda hiçbir büyük sorun yaşanmadı." "Yüksek oturma pozisyonuyla etrafa yüksekten bakacağınız Duster’ı sevmek için çok nedeniniz olabilir. Bana kalırsa sırf yerden yüksek yapısı için bile Duster alınabilir."

    Not : Renault'u sevmiyorum seveceğimi de zannetmiyorum.




  • odd linkinde ozet var,model bazinda liste nerdedir,ben mi goremedim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pain no illusion

    önceden sormuştum cevap alamamıştım yine sorayım bu listelerde grey market araçlar sayılıyor mu ? gerçi listeyi Otomotiv Distribütörleri Derneği açıklamış muhtemelen sayılmıyordur ama konuyu bilen biri varsa söyleyebilir mi?

    grey market listede YOK. sadece resmi distribütör çıkışlı araçlar.
  • Yeni focus c segmentinde ford'u batıracak bu gidişle Eski kasa bile üretimden kalkmadan önce ilk 3 içindeydi..

    Fordun dayanağı connect ve fiesta olmuş fiesta olmasa binekte tamamen bitmiş ford

    Bu arada forumun yeni tutkusu i30'da listede yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zugasi_berepe -- 10 Mayıs 2012; 16:45:30 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Doğan.

    İnsignia'ya otomatik şanzıman koymayarak yazık ediyorlar.

    Onun dışında Duster alanlara hiç anlam veremiyorum.

    Kesinlikle İnsignia'nın en büyük handikabı o. Arka tasarımını beğenmesem de genel anlamda güzel bir araç iç mekan zaten bana kalırsa Passat'tan da güzel ama Opel kendi kendinin ayağına sıkıyor otomatik vites koymayarak.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.