Şimdi Ara

Nissan Almera 1.5 Tekna nasıl araçtır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
2
Favori
66.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar araba değiştirmeyi düşünüyorum. Nissan Almera 1.5 tekna var aklımda. Şuanki aracım palio. Malum yakıt hariicnde bir espirisi yok. :)

    Almerayı nasıl değerlendirirsiniz?

    1. Yol tutuş
    2. LPG ile yakıt tüketimi ve LPG uyumu
    3.Güvenlik
    4. Sağlamlık
    5. Kronik sorunu veya sıkıntılı yönleri var mı?



  • korfezgunesi k kullanıcısına yanıt
    K korfezgunesi demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

    Orijinalden alıntı: korfezgunesi

    Arkadaşlar araba değiştirmeyi düşünüyorum. Nissan Almera 1.5 tekna var aklımda. Şuanki aracım palio. Malum yakıt hariicnde bir espirisi yok. :)

    Almerayı nasıl değerlendirirsiniz?

    1. Yol tutuş
    2. LPG ile yakıt tüketimi ve LPG uyumu
    3.Güvenlik
    4. Sağlamlık
    5. Kronik sorunu veya sıkıntılı yönleri var mı?

    ARTI YONLERI

    1.Fiyatına gore C sınıfında çok konforlu bir araçtir. Böyle bir özellikte Türkiye'de daha ucuz araç yoktur.
    Fiyatına göre, eğer bundan daha donanımlı, daha genç, daha güvenli, daha konforlu, daha ucuz ya da eşdeğer fiyatta, daha sorunsuz bir araç varsa hemen değiştirmeye hazırız tüm almeracılar olarak.Örneğin şubat 2013'te temiz bir 99 golf ile 2006 almera aynı fiyattadır.

    2.Saci son derece sağlam bir araçtır. 0.8 mm sac kalınlığı vardır. Paslanma,çürümeye karşı on iki yıl garantilidir.



    3.Türkiye'de GX,SR,Comfort,Luxury,Visia,Tekna modelleri vardır ve Tekna donanımı gayet iyidir.
    Tekna Modeli Donanımları:
    Ayarlanabilir deri direksiyon-deri vites topuzu-16 inc alaşım jantlar-mükemmel yol bilgisayarı-4 otomatik cam-abs-ebd-bas-digital klima-arka kol dayama-on saklama kutusu-bardak tutucu- cd çalar-on,yan,yolcu toplamda 4 hava yastıkları-karartılmıs ve yükseklik ayarlı halojen mercekli on farlar-on,arka sis farlari-govde rengi dış parçalar-krom kaplı kapı kolları-karartmalı ön dikiz aynası- ısıtmalı arka cam-yükseklik ayarlı koltuk-makyaj aynası-gözlük saklama yeri-çocuk kilidi-cam açma kapama kilitleme güvenliği-direksiyondan müzik kontrol düğmesi-isofix-uv camlar-manuel anahtar kodlama sistemi

    4.İç malzeme kalitesi guzeldir. Ozellikle on konsolun ust kaplamasi bircok C sınıfından ustundur. Sararma,solma olmaz kolay kolay.

    5.Makul yakıt ,benzinde (şehiriçi 8,5/100, şehirdışı 6,5/100, bakımlarla 5,5/100'e kadar düşürülebilir).

    Makul yakıt, Lpgde (şehiriçi 9-10/100, şehirdışı 5-6/100, bakımlarla 4/100'e kadar düşürülebilir).


    6.Yuksek devirde guzel motor sesi vardır (genel japonlarda oldugu gibi). Uzaktan gelişi vahşi bir volverinin kükremesi gibidir. Bakışları mıknatıs gibi üzerine çeker.



    7.Yuksek bir araca gore cok basarili yol tutusu vardır (spor suspansiyonları var).

    8.Sanıldığı gibi yedek parçası çok pahalı değildir. hitachi,bosch,siemens,valeo,monreo,kyb,luk,aisen,trw,nissan gibi parçalar rahatlıkla bulunabilir. 2013 motor rektefiyesi 2500 TL civarıdır.

    9.Takla atma riski mazdadan sonra en düşük araçlardandır. Amortisör duruş şekli ^ şeklindedir. Ön genişlik arka taraftan daha fazladır.

    10.Kronik sorunları hiç yoktur. Ancak birçok almerada anten,sağ havalandırma ızgarası (plastik parça) çabuk kırılmış çözümü bulunmuştur.

    11.Benzinlisinde bile dizel araçlardan çok daha sağlam marş motoru mevcuttur.

    12.Triger zincirinin olması çok büyük bir avantajdır. Değişim süresi yoktur.

    13.LPG’ye çok uyumludur (zavolli,brc,kme,lovato,landi rezzo,tartarini,prins...). 2.0 - 2.1 - 2.2 - 2.3 mm meme ucu 135-172 aralığı map ayarında benzin-lpg çalışmasında benzin ms eşitlemesinde en uygun güç-yakıt performansı elde edilir. Eger lambda arızalı değilse; motor arıza ışığı doğru kalibrasyon ayarı ile LPG'den dolayı yanmaz. Lpg'de kalite değil; usta ve montaj önemlidir.

    14.Tüm lastik boyu suyun içine girip rahatlıkla yoluna devam eder benzinde. ECU hiçbir şekilde su almayacak yerdedir.

    15.Çok güzel yeterli bir ses sistemi mevcuttur. MOD tuşuyla ses ayarları yapılabilmekte ve 6 hoparlör mevcuttur

    16.Görüntüsü radikal bir tasarımdır. Sırtı eğimlidir. Uzun yolda yüksek hızlarda yere yapışır.

    17-24 Saat hiç durmadan çalışır vaziyette sürücü değiştirilerek yapılan testte motoru sağlam çıkan tek araçtır.Sadece fren balataları değiştirilmiştir.



    18.Mükemmele yakın bir güvenlik donanımına sahiptir. Amortisör duruş şeklinden ve aerodinamik yapısından dolayı ESP olmasada ESP'li bir araç gibi görevini rahatlıkla yapabilmektedir.

    19.EPS yoktur. Ancak hızlandıkça direksiyon sertleşir.


    20.Birçok yeni nesil araçta olmayan ABS,BAS,EBD güvenilk sistemi standarttır.

    21.Birçok yeni nesil araçta olmayan SOS beyni vardır. Yani birçok sensör etkisiz hale gelsede yoluna devam eder.Sadece Eksantrik Mili Pozisyonu Açı Sensörü (devir sensörü) hariç.

    22.Geniş bilgi ekranının olması, düğmelerinin ve ekranın fonksiyonel olması büyük avantajdır.

    23-Şaseleri darbe emicidir, dört taraftan 5 cm kızaklıdır darbe basıncını emmek için, hemen eğilmez, bükülmez. Kaza sonrası rahatlıkla şaseler, şase düzeltme cihazında zincirle çekilip düzeltilir ve rot-balans ayarı ilk günkü haline gelebilir.

    24-Ustten cift eksantrikli, kademesiz değişken subap zamanlaması(DOHC),hidroliik iticili subaplara sahiptir. Subapları çeliktir. Lpg'den dolayı elimize ulaşan herhangi subap sorunu yaşanmamıştır. Ecu ve Subaplar piyasada makine mühendislerinin bile hayranlık duyduğu hitachi markadır.

    25-Nissan servisinin toplumda var olan düşüncenin aksine Renault ve Fiat servisi haricinde birçok servisten daha ucuz olması artı özelliğidir.

    26-Almera rutin bakım parçalarının bakım aralığının orjinal kullanmak kaydıyla (ucuzdur korkutmasın) muadillerinden daha uzun süreli olması artı bir özelliktir.

    27-Almeranın Boğaz Kelebek Adaptasyonunu yapmak, motor arıza kaydı lambasını silmek, havayastığı uyarı ikazı arıza kaydını silmek gibi diğer birçok araçta olmayan kontak anahtarı ile manuel yapılabilen mistik özellikleri mevcuttur.

    28.İç ve dış modifiyeye çok uygundur.Modifiye için gereken yerler mevcuttur.



    29-Almera hem performans hem arazi süspansiyonunun ikisi bir arada kullanıldığı ender araçlardandır.
    Ön süspansiyon helezon yaylar ve enine bağlantılar ile bağımsız ''macpherson strut damper'' süspansiyona sahiptir. Arka süspansiyon ''tek parça kiriş köprü süspansiyon'dur''. Toyota hilux ve land roverdeki gibi çok bağlantılı rijit aks içerir.

    30-Ön ve yan camların ultraviyole UV koruması vardır.

    31-Yan havayastıkları perde havayastığı görevide yapar.

    EKSI YONLERI

    1.Yol sesini içeri almasi (her japonda olduğu gibi).Ancak doğru lastik seçimi ve davlumbazlara pütür atmakla sorun çözülmüştür.

    2.Civic,Focus kadar cok seri olmamasi. Ancak chip tuning modifiye ile 10-20 hp artırılabilir.Atmosferik bir araçta buna ihtiyaç yoktur zaten.

    3.Yol tutusu guzelleştiren suspansiyonların sertligi nedeni ile dezavatnaj olarak ,cukurları hıssettirmesi. Ancak lastik ebatlarında yanak payını artırarak,davlumbazlara pütür attırarak, michelin energy saver gibi lastik yenileme şeklinde çözümü vardır.

    4.Ani ve hızlı kalkıslarda burnunu atma egilimi gostermesi. Ancak çok hissedilecek kadar değildir.

    5.Zayıf tampon tırnakları. Bu durum tüm yeni nesil araçlarda mevcuttur zaten. Yaya güvenliği gözönüne alınarak 2004 model ve sonrasında tampon demiri yoktur.

    6.Çevreci motor özelliği olmasından dolayı; kirli yakıtta, Lpg fakir karışımda çok çabuk motor arıza ışığı yanabilir.Lpg kalibrasyon ayarıyla çok çabuk sorun aşılır. Bu durum anlamayanın moralini bozabilir.

    7-Teknalarda oldukça uzun anten olması ve yıkamalarda kırılabilmesi. Çözümü mevcuttur sitemizde.

    8-İç havalandırma sağ bölme ızgarasının iç kapakcıklarının çabuk kırılması. Çözümü bu paylaşım sitesinde vardır.

    9-Bazı arızaların kaynağının debimetre,boğaz kelebeği,lambda,krank sensörü olması yüzünden ustaların bir türlü anlayamaması. Yeterli bilgi donanımına sahip olmaması. Doldur boşalt taktiğiyle farklı yerleri tamirat yoluna gitmesi. Bu durumda kullanıcının moralini bozması. Vakit ve nakit kaybına yol açması.
    Bunlarda Almeralarda kronik sorun değildir. Doğru şekilde temizlenerek kullanılır hale getirilir ciddi arıza yoksa.

    10-Arka stopların darbe alımında dış camının kırılganlığının eşdeğerlerine göre biraz fazla olması.Ben bunu şeffaf bant yapıştırarak kırılganlığını oldukça azalttım.

    11-Ön farların aydınlatmasının zayıf olması. Bunun için mutlaka xenon ya da performans ampulleriyle güçlendirme işlemine ihtiyaç duyması gece uzun yol kullanıcıları için.

    12-Plaka lambası koruma camının tırnaklarının kırılgan olması. Kalıcı çözümü var ve çok basit bir sorundur.

    13-Yan hava yastıkları sensörü kablolarının koltuk altında yer almasını eksi durum olarak düşünüyorum. Kalıcı çözümü basit ve mevcuttur.

    14-Mekanik parçaları kolay kolay bozulmadığı için (ciddi bir kaza, uzun süre aşırı acemi ve hor kullanım vs hariç) bazı ömürlük parçaların yan sanayisinin olmaması.Orjinal kullanılmak zorunda kalınması.


    http://nissan-almera.tr.gg/ALMERA-ARTISI_EKSISI.htm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: korfezgunesi

    Arkadaşlar araba değiştirmeyi düşünüyorum. Nissan Almera 1.5 tekna var aklımda. Şuanki aracım palio. Malum yakıt hariicnde bir espirisi yok. :)

    Almerayı nasıl değerlendirirsiniz?

    1. Yol tutuş
    2. LPG ile yakıt tüketimi ve LPG uyumu
    3.Güvenlik
    4. Sağlamlık
    5. Kronik sorunu veya sıkıntılı yönleri var mı?

    ARTI YONLERI

    1.Fiyatına gore C sınıfında çok konforlu bir araçtir. Böyle bir özellikte Türkiye'de daha ucuz araç yoktur.
    Fiyatına göre, eğer bundan daha donanımlı, daha genç, daha güvenli, daha konforlu, daha ucuz ya da eşdeğer fiyatta, daha sorunsuz bir araç varsa hemen değiştirmeye hazırız tüm almeracılar olarak.Örneğin şubat 2013'te temiz bir 99 golf ile 2006 almera aynı fiyattadır.

    2.Saci son derece sağlam bir araçtır. 0.8 mm sac kalınlığı vardır. Paslanma,çürümeye karşı on iki yıl garantilidir.



    3.Türkiye'de GX,SR,Comfort,Luxury,Visia,Tekna modelleri vardır ve Tekna donanımı gayet iyidir.
    Tekna Modeli Donanımları:
    Ayarlanabilir deri direksiyon-deri vites topuzu-16 inc alaşım jantlar-mükemmel yol bilgisayarı-4 otomatik cam-abs-ebd-bas-digital klima-arka kol dayama-on saklama kutusu-bardak tutucu- cd çalar-on,yan,yolcu toplamda 4 hava yastıkları-karartılmıs ve yükseklik ayarlı halojen mercekli on farlar-on,arka sis farlari-govde rengi dış parçalar-krom kaplı kapı kolları-karartmalı ön dikiz aynası- ısıtmalı arka cam-yükseklik ayarlı koltuk-makyaj aynası-gözlük saklama yeri-çocuk kilidi-cam açma kapama kilitleme güvenliği-direksiyondan müzik kontrol düğmesi-isofix-uv camlar-manuel anahtar kodlama sistemi

    4.İç malzeme kalitesi guzeldir. Ozellikle on konsolun ust kaplamasi bircok C sınıfından ustundur. Sararma,solma olmaz kolay kolay.

    5.Makul yakıt ,benzinde (şehiriçi 8,5/100, şehirdışı 6,5/100, bakımlarla 5,5/100'e kadar düşürülebilir).

    Makul yakıt, Lpgde (şehiriçi 9-10/100, şehirdışı 5-6/100, bakımlarla 4/100'e kadar düşürülebilir).


    6.Yuksek devirde guzel motor sesi vardır (genel japonlarda oldugu gibi). Uzaktan gelişi vahşi bir volverinin kükremesi gibidir. Bakışları mıknatıs gibi üzerine çeker.



    7.Yuksek bir araca gore cok basarili yol tutusu vardır (spor suspansiyonları var).

    8.Sanıldığı gibi yedek parçası çok pahalı değildir. hitachi,bosch,siemens,valeo,monreo,kyb,luk,aisen,trw,nissan gibi parçalar rahatlıkla bulunabilir. 2013 motor rektefiyesi 2500 TL civarıdır.

    9.Takla atma riski mazdadan sonra en düşük araçlardandır. Amortisör duruş şekli ^ şeklindedir. Ön genişlik arka taraftan daha fazladır.

    10.Kronik sorunları hiç yoktur. Ancak birçok almerada anten,sağ havalandırma ızgarası (plastik parça) çabuk kırılmış çözümü bulunmuştur.

    11.Benzinlisinde bile dizel araçlardan çok daha sağlam marş motoru mevcuttur.

    12.Triger zincirinin olması çok büyük bir avantajdır. Değişim süresi yoktur.

    13.LPG’ye çok uyumludur (zavolli,brc,kme,lovato,landi rezzo,tartarini,prins...). 2.0 - 2.1 - 2.2 - 2.3 mm meme ucu 135-172 aralığı map ayarında benzin-lpg çalışmasında benzin ms eşitlemesinde en uygun güç-yakıt performansı elde edilir. Eger lambda arızalı değilse; motor arıza ışığı doğru kalibrasyon ayarı ile LPG'den dolayı yanmaz. Lpg'de kalite değil; usta ve montaj önemlidir.

    14.Tüm lastik boyu suyun içine girip rahatlıkla yoluna devam eder benzinde. ECU hiçbir şekilde su almayacak yerdedir.

    15.Çok güzel yeterli bir ses sistemi mevcuttur. MOD tuşuyla ses ayarları yapılabilmekte ve 6 hoparlör mevcuttur

    16.Görüntüsü radikal bir tasarımdır. Sırtı eğimlidir. Uzun yolda yüksek hızlarda yere yapışır.

    17-24 Saat hiç durmadan çalışır vaziyette sürücü değiştirilerek yapılan testte motoru sağlam çıkan tek araçtır.Sadece fren balataları değiştirilmiştir.



    18.Mükemmele yakın bir güvenlik donanımına sahiptir. Amortisör duruş şeklinden ve aerodinamik yapısından dolayı ESP olmasada ESP'li bir araç gibi görevini rahatlıkla yapabilmektedir.

    19.EPS yoktur. Ancak hızlandıkça direksiyon sertleşir.


    20.Birçok yeni nesil araçta olmayan ABS,BAS,EBD güvenilk sistemi standarttır.

    21.Birçok yeni nesil araçta olmayan SOS beyni vardır. Yani birçok sensör etkisiz hale gelsede yoluna devam eder.Sadece Eksantrik Mili Pozisyonu Açı Sensörü (devir sensörü) hariç.

    22.Geniş bilgi ekranının olması, düğmelerinin ve ekranın fonksiyonel olması büyük avantajdır.

    23-Şaseleri darbe emicidir, dört taraftan 5 cm kızaklıdır darbe basıncını emmek için, hemen eğilmez, bükülmez. Kaza sonrası rahatlıkla şaseler, şase düzeltme cihazında zincirle çekilip düzeltilir ve rot-balans ayarı ilk günkü haline gelebilir.

    24-Ustten cift eksantrikli, kademesiz değişken subap zamanlaması(DOHC),hidroliik iticili subaplara sahiptir. Subapları çeliktir. Lpg'den dolayı elimize ulaşan herhangi subap sorunu yaşanmamıştır. Ecu ve Subaplar piyasada makine mühendislerinin bile hayranlık duyduğu hitachi markadır.

    25-Nissan servisinin toplumda var olan düşüncenin aksine Renault ve Fiat servisi haricinde birçok servisten daha ucuz olması artı özelliğidir.

    26-Almera rutin bakım parçalarının bakım aralığının orjinal kullanmak kaydıyla (ucuzdur korkutmasın) muadillerinden daha uzun süreli olması artı bir özelliktir.

    27-Almeranın Boğaz Kelebek Adaptasyonunu yapmak, motor arıza kaydı lambasını silmek, havayastığı uyarı ikazı arıza kaydını silmek gibi diğer birçok araçta olmayan kontak anahtarı ile manuel yapılabilen mistik özellikleri mevcuttur.

    28.İç ve dış modifiyeye çok uygundur.Modifiye için gereken yerler mevcuttur.



    29-Almera hem performans hem arazi süspansiyonunun ikisi bir arada kullanıldığı ender araçlardandır.
    Ön süspansiyon helezon yaylar ve enine bağlantılar ile bağımsız ''macpherson strut damper'' süspansiyona sahiptir. Arka süspansiyon ''tek parça kiriş köprü süspansiyon'dur''. Toyota hilux ve land roverdeki gibi çok bağlantılı rijit aks içerir.

    30-Ön ve yan camların ultraviyole UV koruması vardır.

    31-Yan havayastıkları perde havayastığı görevide yapar.

    EKSI YONLERI

    1.Yol sesini içeri almasi (her japonda olduğu gibi).Ancak doğru lastik seçimi ve davlumbazlara pütür atmakla sorun çözülmüştür.

    2.Civic,Focus kadar cok seri olmamasi. Ancak chip tuning modifiye ile 10-20 hp artırılabilir.Atmosferik bir araçta buna ihtiyaç yoktur zaten.

    3.Yol tutusu guzelleştiren suspansiyonların sertligi nedeni ile dezavatnaj olarak ,cukurları hıssettirmesi. Ancak lastik ebatlarında yanak payını artırarak,davlumbazlara pütür attırarak, michelin energy saver gibi lastik yenileme şeklinde çözümü vardır.

    4.Ani ve hızlı kalkıslarda burnunu atma egilimi gostermesi. Ancak çok hissedilecek kadar değildir.

    5.Zayıf tampon tırnakları. Bu durum tüm yeni nesil araçlarda mevcuttur zaten. Yaya güvenliği gözönüne alınarak 2004 model ve sonrasında tampon demiri yoktur.

    6.Çevreci motor özelliği olmasından dolayı; kirli yakıtta, Lpg fakir karışımda çok çabuk motor arıza ışığı yanabilir.Lpg kalibrasyon ayarıyla çok çabuk sorun aşılır. Bu durum anlamayanın moralini bozabilir.

    7-Teknalarda oldukça uzun anten olması ve yıkamalarda kırılabilmesi. Çözümü mevcuttur sitemizde.

    8-İç havalandırma sağ bölme ızgarasının iç kapakcıklarının çabuk kırılması. Çözümü bu paylaşım sitesinde vardır.

    9-Bazı arızaların kaynağının debimetre,boğaz kelebeği,lambda,krank sensörü olması yüzünden ustaların bir türlü anlayamaması. Yeterli bilgi donanımına sahip olmaması. Doldur boşalt taktiğiyle farklı yerleri tamirat yoluna gitmesi. Bu durumda kullanıcının moralini bozması. Vakit ve nakit kaybına yol açması.
    Bunlarda Almeralarda kronik sorun değildir. Doğru şekilde temizlenerek kullanılır hale getirilir ciddi arıza yoksa.

    10-Arka stopların darbe alımında dış camının kırılganlığının eşdeğerlerine göre biraz fazla olması.Ben bunu şeffaf bant yapıştırarak kırılganlığını oldukça azalttım.

    11-Ön farların aydınlatmasının zayıf olması. Bunun için mutlaka xenon ya da performans ampulleriyle güçlendirme işlemine ihtiyaç duyması gece uzun yol kullanıcıları için.

    12-Plaka lambası koruma camının tırnaklarının kırılgan olması. Kalıcı çözümü var ve çok basit bir sorundur.

    13-Yan hava yastıkları sensörü kablolarının koltuk altında yer almasını eksi durum olarak düşünüyorum. Kalıcı çözümü basit ve mevcuttur.

    14-Mekanik parçaları kolay kolay bozulmadığı için (ciddi bir kaza, uzun süre aşırı acemi ve hor kullanım vs hariç) bazı ömürlük parçaların yan sanayisinin olmaması.Orjinal kullanılmak zorunda kalınması.


    http://nissan-almera.tr.gg/ALMERA-ARTISI_EKSISI.htm




  • korfezgunesi K kullanıcısına yanıt
    çok övüldü f/p aracı olarak. çünkü aynı fiyata bilinen markalara bakınca daha büyük yaşlı araba almaktansa daha uygun oluyor. lpg uyumlu olduğunu söylüyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: High_ToweR

    çok övüldü f/p aracı olarak. çünkü aynı fiyata bilinen markalara bakınca daha büyük yaşlı araba almaktansa daha uygun oluyor. lpg uyumlu olduğunu söylüyorlar.
    Ben makyajsız kasasını makyajlıdan daha şık bulduğum için almadım. Ayrıca makyajsız kasadaki 1.8 motor, yerini nispeten hantal 1.5 motora bırakmıştı. Makyajsız kasanın da hem yol bilgisayarı olmaması, hem de temizini bulamamam (asıl neden bu) almamıştım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aytürk

    Ben makyajsız kasasını makyajlıdan daha şık bulduğum için almadım. Ayrıca makyajsız kasadaki 1.8 motor, yerini nispeten hantal 1.5 motora bırakmıştı. Makyajsız kasanın da hem yol bilgisayarı olmaması, hem de temizini bulamamam (asıl neden bu) almamıştım.

    Hocam ikinci elde temizini bulmak zaten zor. 1.5 hantal demişsiniz. Ne gibi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: korfezgunesi

    quote:

    Orijinalden alıntı: Aytürk

    Ben makyajsız kasasını makyajlıdan daha şık bulduğum için almadım. Ayrıca makyajsız kasadaki 1.8 motor, yerini nispeten hantal 1.5 motora bırakmıştı. Makyajsız kasanın da hem yol bilgisayarı olmaması, hem de temizini bulamamam (asıl neden bu) almamıştım.

    Hocam ikinci elde temizini bulmak zaten zor. 1.5 hantal demişsiniz. Ne gibi?

    Bu biraz da beklentiyle ilgili. 1.6 benzinli atmosferik motor benim beklentimi ucu ucuna karşılıyor mesela. LPG'li bir Almera daha hantal olacaktır..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aytürk

    quote:

    Orijinalden alıntı: korfezgunesi

    quote:

    Orijinalden alıntı: Aytürk

    Ben makyajsız kasasını makyajlıdan daha şık bulduğum için almadım. Ayrıca makyajsız kasadaki 1.8 motor, yerini nispeten hantal 1.5 motora bırakmıştı. Makyajsız kasanın da hem yol bilgisayarı olmaması, hem de temizini bulamamam (asıl neden bu) almamıştım.

    Hocam ikinci elde temizini bulmak zaten zor. 1.5 hantal demişsiniz. Ne gibi?

    Bu biraz da beklentiyle ilgili. 1.6 benzinli atmosferik motor benim beklentimi ucu ucuna karşılıyor mesela. LPG'li bir Almera daha hantal olacaktır..

    Alıntıları Göster
    tavsiye ederim sağlam sorunsuz bir araçtır,yukarıda çok güzel bilgi verilmiş zaten...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aytürk


    quote:

    Orijinalden alıntı: korfezgunesi

    quote:

    Orijinalden alıntı: Aytürk

    Ben makyajsız kasasını makyajlıdan daha şık bulduğum için almadım. Ayrıca makyajsız kasadaki 1.8 motor, yerini nispeten hantal 1.5 motora bırakmıştı. Makyajsız kasanın da hem yol bilgisayarı olmaması, hem de temizini bulamamam (asıl neden bu) almamıştım.

    Hocam ikinci elde temizini bulmak zaten zor. 1.5 hantal demişsiniz. Ne gibi?

    Bu biraz da beklentiyle ilgili. 1.6 benzinli atmosferik motor benim beklentimi ucu ucuna karşılıyor mesela. LPG'li bir Almera daha hantal olacaktır..

    Ben paliodan inip bu araca binecek olursam sanırım beni tatmin edebilir. :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Slender Loris

    tavsiye ederim sağlam sorunsuz bir araçtır,yukarıda çok güzel bilgi verilmiş zaten...

    +1
  • quote:

    Orijinalden alıntı: korfezgunesi

    quote:

    Orijinalden alıntı: Aytürk


    quote:

    Orijinalden alıntı: korfezgunesi

    quote:

    Orijinalden alıntı: Aytürk

    Ben makyajsız kasasını makyajlıdan daha şık bulduğum için almadım. Ayrıca makyajsız kasadaki 1.8 motor, yerini nispeten hantal 1.5 motora bırakmıştı. Makyajsız kasanın da hem yol bilgisayarı olmaması, hem de temizini bulamamam (asıl neden bu) almamıştım.

    Hocam ikinci elde temizini bulmak zaten zor. 1.5 hantal demişsiniz. Ne gibi?

    Bu biraz da beklentiyle ilgili. 1.6 benzinli atmosferik motor benim beklentimi ucu ucuna karşılıyor mesela. LPG'li bir Almera daha hantal olacaktır..

    Ben paliodan inip bu araca binecek olursam sanırım beni tatmin edebilir. :)

    Palionuz 1.6 ise hayır.




  • tekna modelinin 2006-2007 modellerine sedan olanına en fazla ne kadar verilmeli?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turkerr_83

    tekna modelinin 2006-2007 modellerine sedan olanına en fazla ne kadar verilmeli?
    çok detaylı açıklanmış, yazılanlara katılıyorum.

    Ama bana ş.içi çok hantal gelmişti, fazla barındırmamıştım. Aklımda kalanlar, sürüş pozisyonu çok başarılı, yakıtı 1.6'lardan az değil, hatta hafif fazlaydı benimkisi, sert ve iyi yol tutuyor ama bozuk yol sevmiyor.
  • fortune1905 kullanıcısına yanıt
    Ayni fiyata hatta daha ucuza stilo bulabilirsiniz.almera ile stiloyu arastirdim ve stilo aldim.cok memnunum.stiloya bir bakin derim
  • korfezgunesi K kullanıcısına yanıt
    2006 HB kullanıcısıyım Geçen yıl Ağustosun sonunda aldım. Satmak istemiyorum çünkü aynı 5-10 bin TL üzerine koyup daha iyi bir araba alma şansımın olmadığını düşünüyorum.

    1. Yol tutuş - O yıllarda üretilen araçlar arasında en iyi ilk 3 araç arasına rahatlıkla girer. Çok zorlandığında (döner kavşağa 55 km/h ile girmek gibi- evet, boşken deneme amaçlı yaptım ) önden hafifçe kayıyor ama gazdan ayağımı çektiğimde anında tepki vererek kaymayı bırakıyor.

    2. LPG ile yakıt tüketimi ve LPG uyumu - Euro 4 atmosferik benzinli. Motoru LPG ile %100 uyumlu. Aldığımda BRC kit taktırdım. Araç benzindemi yoksa LPGdemi fark edemiyorum. Karma yakıt tüketimi kullanıma bağlı olarak değişiyor. Normal kullanımda şehir içi-şehir dışı karma 21-22 kuruş/km ya da 8,5-9 L/100km LPG tüketimi var. Sırf şehir içi ise 10L/100km civarı yakıyor.

    3.Güvenlik - 2 ön 2 yan hava yastığı var ancak yan hava yastıkları perde hava yastıklarına benzer şekilde açılıyor. 6 hava yastığı varmış gibi yani. Ayrıca hava yastığı sensörleri darbeye değil, ivmeye duyarlı. Yani gereksiz bir durumda çalışmıyorlar. Süratteki çok ani bir değişimle çalışıyorlar.

    Bunun yanında aktif gergili emniyet kemerleri var. Kaza anında sürücüyü koltuğa yapıştıracak şekilde çalışıyor. Koltuk baş yaslama bölgeleri de aktif. Kamçı travması denen durumu engellemeye yönelik.

    Frenleri 4 disk ve 2014 araçların bir çoğundan daha kısa durma mesafesi sunuyor. 4 tekerde ABS , EBD , BAS var.

    Bana göre tek eksiği ESP'nin olmaması. Ayrıca ASR de yok. 27000 kmdir ara sıra çok sert kullanmama rağmen hiç ihtiyaç duymadım.

    Unutmadan, önünde tampon arkasında ön tampon demiri yok. Yani ufak bir çarpmada bile ön tampon, farlar ve kaputun uç kısmı hasar görüyor. Ama demirin bağlantı yerleri mevcut. Bu da yaya güvenliği açısından kaldırılmış. Makyajsız kasalarında bu demir var.

    4. Sağlamlık - Benim aracım 2006 model. Deforme olmuş sadece iki kısmı var. İlki vites körüğü, çok dandik bir suni deriden yapılmış.

    İkicisi sağ havalandırma ızgarasının içindeki havayı yönlendiren plastik parçalar, kırık değil ama birbirine girmiş gibi. Bir kısmı sağa diğer kısmı sola bakıyor :D

    Kullanıma bağlı olarak içindeki bazı aksamları gevşemiş durumda bozuk yolda ses yapıyor. Ama şimdiye kadar rutin bakımlar haricinde aracıma 1 kuruş masraf yapmadım ve yapacak gibi de görünmüyorum. Belirttiğim kısımları dışında hiç bir yeri bozulmadı, yıpranmadı ve her şeyi fonksiyonel durumda.

    5. Kronik sorunu veya sıkıntılı yönleri var mı? Açık ve net, bakımları aksatılmadığı sürece hiç bir kronik sorunu yok.

    Gelelim sıkıntılı yönlerne- Aracın max. torku 4000 rpm'de 136 Nm. Dizellerden açık ara çok düşük. Bazen rampaları 3. vitesle hatta çok dikse -Fethiye Ölü deniz rampası gibi - 2. vitesle çıkıyorum. 4000 rpm altında araç rampada hızlanmak istemiyor . Mutlaka vites küçültmek gerekiyor. Ama 6900 rpm e kadar sorun yok. Deviri arttırınca dizellere plaka okutursunuz.

    Hantallık konusuna katılmıyorum. 2000 rpm de atmosferik arabadan performans beklemek bana göre tamamen saçma, çünkü motorun yapısı gereği performans için 4000 rpm altına devirin düşmemesi lazım...
    Mesela 5. viteste araç 120 den 130'a; 90 dan 100 e çıktığından daha rahat hızlanıyor.

    LPGde kalkışta 11 saniye civarında 1 ve 2. vitesle 100 km/h'e ulaşabiliyorum. araç 2. viteste 110 km/h yapıyor Vites oranları oldukça uzun 5. vites 3000rpm de 110 km/h'i az geçiyor.

    Bir ara hızlanma örneği vereyim; 110 la giderken çabuk sollama yapmam gereken bir durumda 5 ten 3. vitese ara gazı ile geçiyorum, araç 4-5 saniye gibi bir sürede 130'u az geçmiş oluyor (düz yol).

    Süspansiyonları çok sert. Fiestalara sert diyorlar ama Almera biraz daha sert Ama avantajı: sert virajda araç yatmıyor.

    Aklıma gelen herşeyi elimden geldiğince abartmadan, objektif şekilde yazmaya çalıştım. Umarım yardımcı olmuşumdur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Astennu -- 29 Kasım 2013; 11:37:37 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Astennu

    2006 HB kullanıcısıyım Geçen yıl Ağustosun sonunda aldım. Satmak istemiyorum çünkü aynı 5-10 bin TL üzerine koyup daha iyi bir araba alma şansımın olmadığını düşünüyorum.

    1. Yol tutuş - O yıllarda üretilen araçlar arasında en iyi ilk 3 araç arasına rahatlıkla girer. Çok zorlandığında (döner kavşağa 55 km/h ile girmek gibi- evet, boşken deneme amaçlı yaptım ) önden hafifçe kayıyor ama gazdan ayağımı çektiğimde anında tepki vererek kaymayı bırakıyor.

    2. LPG ile yakıt tüketimi ve LPG uyumu - Euro 4 atmosferik benzinli. Motoru LPG ile %100 uyumlu. Aldığımda BRC kit taktırdım. Araç benzindemi yoksa LPGdemi fark edemiyorum. Karma yakıt tüketimi kullanıma bağlı olarak değişiyor. Normal kullanımda şehir içi-şehir dışı karma 21-22 kuruş/km ya da 8,5-9 L/100km LPG tüketimi var. Sırf şehir içi ise 10L/100km civarı yakıyor.

    3.Güvenlik - 2 ön 2 yan hava yastığı var ancak yan hava yastıkları perde hava yastıklarına benzer şekilde açılıyor. 6 hava yastığı varmış gibi yani. Ayrıca hava yastığı sensörleri darbeye değil, ivmeye duyarlı. Yani gereksiz bir durumda çalışmıyorlar. Süratteki çok ani bir değişimle çalışıyorlar.

    Bunun yanında aktif gergili emniyet kemerleri var. Kaza anında sürücüyü koltuğa yapıştıracak şekilde çalışıyor. Koltuk baş yaslama bölgeleri de aktif. Kamçı travması denen durumu engellemeye yönelik.

    Frenleri 4 disk ve 2014 araçların bir çoğundan daha kısa durma mesafesi sunuyor. 4 tekerde ABS , EBD , BAS var.

    Bana göre tek eksiği ESP'nin olmaması. Ayrıca ASR de yok. 27000 kmdir ara sıra çok sert kullanmama rağmen hiç ihtiyaç duymadım.

    Unutmadan, önünde tampon arkasında ön tampon demiri yok. Yani ufak bir çarpmada bile ön tampon, farlar ve kaputun uç kısmı hasar görüyor. Ama demirin bağlantı yerleri mevcut. Bu da yaya güvenliği açısından kaldırılmış. Makyajsız kasalarında bu demir var.

    4. Sağlamlık - Benim aracım 2006 model. Deforme olmuş sadece iki kısmı var. İlki vites körüğü, çok dandik bir suni deriden yapılmış.

    İkicisi sağ havalandırma ızgarasının içindeki havayı yönlendiren plastik parçalar, kırık değil ama birbirine girmiş gibi. Bir kısmı sağa diğer kısmı sola bakıyor :D

    Kullanıma bağlı olarak içindeki bazı aksamları gevşemiş durumda bozuk yolda ses yapıyor. Ama şimdiye kadar rutin bakımlar haricinde aracıma 1 kuruş masraf yapmadım ve yapacak gibi de görünmüyorum. Belirttiğim kısımları dışında hiç bir yeri bozulmadı, yıpranmadı ve her şeyi fonksiyonel durumda.

    5. Kronik sorunu veya sıkıntılı yönleri var mı? Açık ve net, bakımları aksatılmadığı sürece hiç bir kronik sorunu yok.

    Gelelim sıkıntılı yönlerne- Aracın max. torku 4000 rpm'de 136 Nm. Dizellerden açık ara çok düşük. Bazen rampaları 3. vitesle hatta çok dikse -Fethiye Ölü deniz rampası gibi - 2. vitesle çıkıyorum. 4000 rpm altında araç rampada hızlanmak istemiyor . Mutlaka vites küçültmek gerekiyor. Ama 6900 rpm e kadar sorun yok. Deviri arttırınca dizellere plaka okutursunuz.

    Hantallık konusuna katılmıyorum. 2000 rpm de atmosferik arabadan performans beklemek bana göre tamamen saçma, çünkü motorun yapısı gereği performans için 4000 rpm altına devirin düşmemesi lazım...
    Mesela 5. viteste araç 120 den 130'a; 90 dan 100 e çıktığından daha rahat hızlanıyor.

    LPGde kalkışta 11 saniye civarında 1 ve 2. vitesle 100 km/h'e ulaşabiliyorum. araç 2. viteste 110 km/h yapıyor Vites oranları oldukça uzun 5. vites 3000rpm de 110 km/h'i az geçiyor.

    Bir ara hızlanma örneği vereyim; 110 la giderken çabuk sollama yapmam gereken bir durumda 5 ten 3. vitese ara gazı ile geçiyorum, araç 4-5 saniye gibi bir sürede 130'u az geçmiş oluyor (düz yol).

    Süspansiyonları çok sert. Fiestalara sert diyorlar ama Almera biraz daha sert Ama avantajı: sert virajda araç yatmıyor.

    Aklıma gelen herşeyi elimden geldiğince abartmadan, objektif şekilde yazmaya çalıştım. Umarım yardımcı olmuşumdur.
    4 yıldır babam kullanıyor bakım dışında servise yolu düşmedi. Gerçekten yol tutuşu çok başaralı, Vites topuzu ve körüğü çok çabuk yıpranıyor, Yakıt olarak istanbul içi 8 lt civarında, yalıtım olarak biraz zayıf, ön konsol sınıfındaki yeni nesil bir cok araçtan çok sağlam, kapalı otoparklarda antenini kırma ihtimaliniz var :) bu fiyatlara alınabilecek yüksek model yüksek donanım olarak tek tercih olabilir, her nekadar 2. eli zayıf gibi görünsede lpg uyumu ve sorunsuzlugunun dilden dile yayılmasından dolayı her geçen gün müşterisi artmakta biraz geçte olsa keşfedilmeye başlandı bence.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: raamiz

    4 yıldır babam kullanıyor bakım dışında servise yolu düşmedi. Gerçekten yol tutuşu çok başaralı, Vites topuzu ve körüğü çok çabuk yıpranıyor, Yakıt olarak istanbul içi 8 lt civarında, yalıtım olarak biraz zayıf, ön konsol sınıfındaki yeni nesil bir cok araçtan çok sağlam, kapalı otoparklarda antenini kırma ihtimaliniz var :) bu fiyatlara alınabilecek yüksek model yüksek donanım olarak tek tercih olabilir, her nekadar 2. eli zayıf gibi görünsede lpg uyumu ve sorunsuzlugunun dilden dile yayılmasından dolayı her geçen gün müşterisi artmakta biraz geçte olsa keşfedilmeye başlandı bence.

    Alıntıları Göster




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aytürk

    quote:

    Orijinalden alıntı: korfezgunesi

    quote:

    Orijinalden alıntı: Aytürk


    quote:

    Orijinalden alıntı: korfezgunesi

    quote:

    Orijinalden alıntı: Aytürk

    Ben makyajsız kasasını makyajlıdan daha şık bulduğum için almadım. Ayrıca makyajsız kasadaki 1.8 motor, yerini nispeten hantal 1.5 motora bırakmıştı. Makyajsız kasanın da hem yol bilgisayarı olmaması, hem de temizini bulamamam (asıl neden bu) almamıştım.

    Hocam ikinci elde temizini bulmak zaten zor. 1.5 hantal demişsiniz. Ne gibi?

    Bu biraz da beklentiyle ilgili. 1.6 benzinli atmosferik motor benim beklentimi ucu ucuna karşılıyor mesela. LPG'li bir Almera daha hantal olacaktır..

    Ben paliodan inip bu araca binecek olursam sanırım beni tatmin edebilir. :)

    Palionuz 1.6 ise hayır.

    palio 1.2 :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AsTeNnu

    2006 HB kullanıcısıyım Geçen yıl Ağustosun sonunda aldım. Satmak istemiyorum çünkü aynı 5-10 bin TL üzerine koyup daha iyi bir araba alma şansımın olmadığını düşünüyorum.

    1. Yol tutuş - O yıllarda üretilen araçlar arasında en iyi ilk 3 araç arasına rahatlıkla girer. Çok zorlandığında (döner kavşağa 55 km/h ile girmek gibi- evet, boşken deneme amaçlı yaptım ) önden hafifçe kayıyor ama gazdan ayağımı çektiğimde anında tepki vererek kaymayı bırakıyor.

    2. LPG ile yakıt tüketimi ve LPG uyumu - Euro 4 atmosferik benzinli. Motoru LPG ile %100 uyumlu. Aldığımda BRC kit taktırdım. Araç benzindemi yoksa LPGdemi fark edemiyorum. Karma yakıt tüketimi kullanıma bağlı olarak değişiyor. Normal kullanımda şehir içi-şehir dışı karma 21-22 kuruş/km ya da 8,5-9 L/100km LPG tüketimi var. Sırf şehir içi ise 10L/100km civarı yakıyor.

    3.Güvenlik - 2 ön 2 yan hava yastığı var ancak yan hava yastıkları perde hava yastıklarına benzer şekilde açılıyor. 6 hava yastığı varmış gibi yani. Ayrıca hava yastığı sensörleri darbeye değil, ivmeye duyarlı. Yani gereksiz bir durumda çalışmıyorlar. Süratteki çok ani bir değişimle çalışıyorlar.

    Bunun yanında aktif gergili emniyet kemerleri var. Kaza anında sürücüyü koltuğa yapıştıracak şekilde çalışıyor. Koltuk baş yaslama bölgeleri de aktif. Kamçı travması denen durumu engellemeye yönelik.

    Frenleri 4 disk ve 2014 araçların bir çoğundan daha kısa durma mesafesi sunuyor. 4 tekerde ABS , EBD , BAS var.

    Bana göre tek eksiği ESP'nin olmaması. Ayrıca ASR de yok. 27000 kmdir ara sıra çok sert kullanmama rağmen hiç ihtiyaç duymadım.

    Unutmadan, önünde tampon arkasında ön tampon demiri yok. Yani ufak bir çarpmada bile ön tampon, farlar ve kaputun uç kısmı hasar görüyor. Ama demirin bağlantı yerleri mevcut. Bu da yaya güvenliği açısından kaldırılmış. Makyajsız kasalarında bu demir var.

    4. Sağlamlık - Benim aracım 2006 model. Deforme olmuş sadece iki kısmı var. İlki vites körüğü, çok dandik bir suni deriden yapılmış.

    İkicisi sağ havalandırma ızgarasının içindeki havayı yönlendiren plastik parçalar, kırık değil ama birbirine girmiş gibi. Bir kısmı sağa diğer kısmı sola bakıyor :D

    Kullanıma bağlı olarak içindeki bazı aksamları gevşemiş durumda bozuk yolda ses yapıyor. Ama şimdiye kadar rutin bakımlar haricinde aracıma 1 kuruş masraf yapmadım ve yapacak gibi de görünmüyorum. Belirttiğim kısımları dışında hiç bir yeri bozulmadı, yıpranmadı ve her şeyi fonksiyonel durumda.

    5. Kronik sorunu veya sıkıntılı yönleri var mı? Açık ve net, bakımları aksatılmadığı sürece hiç bir kronik sorunu yok.

    Gelelim sıkıntılı yönlerne- Aracın max. torku 4000 rpm'de 136 Nm. Dizellerden açık ara çok düşük. Bazen rampaları 3. vitesle hatta çok dikse -Fethiye Ölü deniz rampası gibi - 2. vitesle çıkıyorum. 4000 rpm altında araç rampada hızlanmak istemiyor . Mutlaka vites küçültmek gerekiyor. Ama 6900 rpm e kadar sorun yok. Deviri arttırınca dizellere plaka okutursunuz.

    Hantallık konusuna katılmıyorum. 2000 rpm de atmosferik arabadan performans beklemek bana göre tamamen saçma, çünkü motorun yapısı gereği performans için 4000 rpm altına devirin düşmemesi lazım...
    Mesela 5. viteste araç 120 den 130'a; 90 dan 100 e çıktığından daha rahat hızlanıyor.

    LPGde kalkışta 11 saniye civarında 1 ve 2. vitesle 100 km/h'e ulaşabiliyorum. araç 2. viteste 110 km/h yapıyor Vites oranları oldukça uzun 5. vites 3000rpm de 110 km/h'i az geçiyor.

    Bir ara hızlanma örneği vereyim; 110 la giderken çabuk sollama yapmam gereken bir durumda 5 ten 3. vitese ara gazı ile geçiyorum, araç 4-5 saniye gibi bir sürede 130'u az geçmiş oluyor (düz yol).

    Süspansiyonları çok sert. Fiestalara sert diyorlar ama Almera biraz daha sert Ama avantajı: sert virajda araç yatmıyor.

    Aklıma gelen herşeyi elimden geldiğince abartmadan, objektif şekilde yazmaya çalıştım. Umarım yardımcı olmuşumdur.

    Kaskosunun çok pahalı olduğu söyleniyor. Bu doğru mu?




  • Benimki pahalı bu yıl 1400 TL tuttu, geçen yıl 1250 TL idi. 2250 Lira fiyat çeken oldu. Ama 700 TL'ye yaptıran da var. Hasarsızlık , yaş falan değiştiriyor sanırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AsTeNnu

    Benimki pahalı bu yıl 1400 TL tuttu, geçen yıl 1250 TL idi. 2250 Lira fiyat çeken oldu. Ama 700 TL'ye yaptıran da var. Hasarsızlık , yaş falan değiştiriyor sanırım.

    1400 pahalı değil mi hocam? 700 lira olanla arasında ne fark var ki...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.