Şimdi Ara

NISSAN ALMERA KLÜBÜ (200. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
28.185
Cevap
201
Favori
1.720.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 198199200201202
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yanlışınız var japonya da uretıldı.
  • hollanda da uretılmıs olabılır ama ılk olarak japonya da uretılmeye baslandı ıyıce arastırın ıstersenız ve cogunluk japonya. ancak 2001 den sonrası ıngıltere uretımlı turkıye pazarındakı nıssanlar
  • çirkin ördek yawrusu ve çağrı arkadaşlarım aydınlattığınız için teşekkürler.

    ewet yokuş aşağı olayını biliyorum arac cut off sistemine geçiyor yani benzin akışını kesiyor ve sadece fiziksel kurallarla yani yoldan gelen enerjisiyle iniyor...
    yaw bisssürü soru sordum siz beni acemi sanacaksınız ama en 18 yıllık aralıksız kullanıcıyım ama manuel vites.ilk defa otom. kullanıyorum :)))))))))))))))))))))
    oyuzden otomatik bilgim çok yok...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Çağrı Kendigül- 07 -

    esp sıstemını sallamıs cogu ılanlar yalan yanlıs zaten .d ancak acıklamalar dogru gıbı ve arac gayet temız duruyor. tabıkıde kontrol edıp gostermek lazım. 5 lt yakması ıcın 90 km/h ıle sabıt ve yuksuz gıtmek lazım motor bakımı yerınde olmalı ki dogru olabılır bu cunku ben 5.3 lt gordum ortalamada kendı aracımda 90 la gıderken


    6000 rpm'de 98 hp guc ureten otomatik şanzuman almeranızla 90 km hızla giderken 5.3 lt gördünüz. bu değeri bilgisayarda mı gördünüz. benzin deposunu doldur boşalt hesabıyla yaparak mı buldunuz.
  • Aracın teybinin ustundeki zor calısan tusu onarabilmek adına tus takımını nasıl sokecegim hakkında bilgisi olan varmı acaba ?
  • çirkin ordek yavrusu ; aracım otomatık sanzumanlı degıl 1.5 98 hp manuel vıtes 2006 almera. yol bılgısayar kontrolu ve ölçum yaparak test ettım dogru cıktı bu
  • m_alpay , aracın hangı almera versıyonu anlattıgına gore 2004 - 2008 almera tekna olsa gerek cunku 4 numaralı tuş ıle klıma fanını düşürmek sadece bu modellere özel. o tus takımını sokmek ıcın oncelıkle en usttekı 5 inçlik bılgı ekranın oldugu bölumden elınızle gerıye dogru bıraz sert sekılce cekmenız gerekecektır. ve ekranın baglı olgugu plastık cerceve yerınden cıkacaktır. . aynı sekılde o konsol aşağıya kadar o sekılde devam ederek ınıyor ve aynı sekılde gerıye dogru cekmelısınız. en alta ındıgınız zaman cd player bölmesının etrafında bi parça var. o parçayı ördan aynı şekılde kendınıze dogru cekerek yerınden cıkartmanız lazım kırılacak bı noktaları yok korkmadan cekebılırsınız. bıraz buyuk sayılır bı parca. sağ ön yolcunun sol bacagının onunde küçük poşet takma mandalı var. o mandalın monde oldugu plastık buyuk parcadan bahsedıyorum o parcayı sokun ve arkasında cd playerın etrafında sagda ve solda alt alta 2 ser tane vıda var o vıdaları soktugunuz zaman ortadakı konsol oldugu gıbı elınıze gececektır. sonrakı ıslemde ıse soktugunuz konsolun arkasında kablolu fişler var o fişleri tırnaklarına torna vıda vs. gıbı bı aracla cokturerek o fıslerı yerınden sokun ve konsolu tamamen ayırın aractan. gerıye kalan ıslemı kendınız halledebılırsınız tus takımını sokebılırsınız. sız once o konsolu komple sokun gerısını getırırız ;)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Çağrı Kendigül- 07 -

    çirkin ordek yavrusu ; aracım otomatık sanzumanlı degıl 1.5 98 hp manuel vıtes 2006 almera. yol bılgısayar kontrolu ve ölçum yaparak test ettım dogru cıktı bu


    Gecenin ikisinde yorgunluktan yazmışım otomatik şanzumanlı aracınız diye mertatemle senin yazışmalarını karıştırdım. ben yol bilgisayarında 75/100 lt de 3/100 lt de gördüm. fakat şarj dinamosunda sorunu düzelttim normal değere döndü. şehirdışı 6-8 şehiriçi 8-10 lt benzin arasında dalgalanmalar oluyor bende. daha yakıtı 6 dan aşağı düşüremedim ne yaptıysam. yol bilgisayarı ve doldur boşalt ölçümü yaparak doğru çıktığını söylüyorsunuz. aracınızda o zamanlar lpg var mıydı. şu an yol bilgisayarında görülen değer ve yaktığınız ölçüm nedir ortalama.




  • aracımda o olcumu yaptıgımda benzınle ölçmustum ancak motorun bakımı cok duzenlı ve tıtız tutuyorum aynı zamanda motorun ıcınde ve sanzumanın ıcınde motorsılk adlı bor maden kaydırıcısı var bılırsınız bunları kullanıyorum faydası gercekten var. şehir ıcıne gelınce o konuda haklısınız 8 ın altına ınemedım ınılmez ancak suan lpg var aracta 1 senedır kullanıyorum lpg yı. sanırım lpg olarak 100 de sehır dısında 90 km/h ıle 5.5 - 6.0 lt arası gıbı degerlerde gıdıyor bıraz olctm ancak lpg benzın kadar kolay olculemıyor tanklardan dolayı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Çağrı Kendigül- 07 -

    hollanda da uretılmıs olabılır ama ılk olarak japonya da uretılmeye baslandı ıyıce arastırın ıstersenız ve cogunluk japonya. ancak 2001 den sonrası ıngıltere uretımlı turkıye pazarındakı nıssanlar


    senin aracın hollanda/amsterdamda üretildi dostum. benimkide. ilk almeralar japonyada üretildi biliyorum. sonra ingiltere ve hollanda devam edildi.
  • ve sıze bı tavsıye daha sunayım lastık basınclarını duzenlı kontrol ettırın hıdrojen bastırın hava yerıne. ve basınc ayarı olarak ben ön lastıkleri 33 arka lastıkler 34 olarak kullanıyorum sureklı boyle bu. bununda %5 oranında yakıta katkısı oluyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Çağrı Kendigül- 07 -

    aracımda o olcumu yaptıgımda benzınle ölçmustum ancak motorun bakımı cok duzenlı ve tıtız tutuyorum aynı zamanda motorun ıcınde ve sanzumanın ıcınde motorsılk adlı bor maden kaydırıcısı var bılırsınız bunları kullanıyorum faydası gercekten var. şehir ıcıne gelınce o konuda haklısınız 8 ın altına ınemedım ınılmez ancak suan lpg var aracta 1 senedır kullanıyorum lpg yı. sanırım lpg olarak 100 de sehır dısında 90 km/h ıle 5.5 - 6.0 lt arası gıbı degerlerde gıdıyor bıraz olctm ancak lpg benzın kadar kolay olculemıyor tanklardan dolayı.


    20 lt lpg al sinyal verinceye kadar devam et tekrar 20 lt lpg al sinyal verinceye kadar devam et tekrar 20 lt lpg al sinyal verinceye kadar. 60 lt lpg ile ne kadar yol aldığını hesap et ortalama gerçeğe yakın çıkar zaten.
  • iyi fikir tesekkurler ;) bu arada bırsey daha var bunu farkettım. cukurova bolgesınde yasıyorum havalar sıcak gecıyor yazın burda. kış a oranla suanda arac braz daha farklı olarak fazla yakıyor hava sartlarına gore de degısıyor yakıt.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Çağrı Kendigül- 07 -

    m_alpay , aracın hangı almera versıyonu anlattıgına gore 2004 - 2008 almera tekna olsa gerek cunku 4 numaralı tuş ıle klıma fanını düşürmek sadece bu modellere özel. o tus takımını sokmek ıcın oncelıkle en usttekı 5 inçlik bılgı ekranın oldugu bölumden elınızle gerıye dogru bıraz sert sekılce cekmenız gerekecektır. ve ekranın baglı olgugu plastık cerceve yerınden cıkacaktır. . aynı sekılde o konsol aşağıya kadar o sekılde devam ederek ınıyor ve aynı sekılde gerıye dogru cekmelısınız. en alta ındıgınız zaman cd player bölmesının etrafında bi parça var. o parçayı ördan aynı şekılde kendınıze dogru cekerek yerınden cıkartmanız lazım kırılacak bı noktaları yok korkmadan cekebılırsınız. bıraz buyuk sayılır bı parca. sağ ön yolcunun sol bacagının onunde küçük poşet takma mandalı var. o mandalın monde oldugu plastık buyuk parcadan bahsedıyorum o parcayı sokun ve arkasında cd playerın etrafında sagda ve solda alt alta 2 ser tane vıda var o vıdaları soktugunuz zaman ortadakı konsol oldugu gıbı elınıze gececektır. sonrakı ıslemde ıse soktugunuz konsolun arkasında kablolu fişler var o fişleri tırnaklarına torna vıda vs. gıbı bı aracla cokturerek o fıslerı yerınden sokun ve konsolu tamamen ayırın aractan. gerıye kalan ıslemı kendınız halledebılırsınız tus takımını sokebılırsınız. sız once o konsolu komple sokun gerısını getırırız ;)


    şunu fotoğraflasanda almera milletine bir hizmet etsen olmaz mı. zaten 5 yıldır almera kullanıyormuşsun ve tecrübelerini bizimle paylaşmamışsın bugüne kadar; sana ceza kesmemiz lazım aslında bildiklerini paylaşmadığın için. şimdi kaş yapayım derken gözden olmasın m_alpay. sen en iyisi fotoğrafla dostum. hem sitemizde yayınlarız mükemmel bir bilgi paylaşımı olur.




  • Arkadaşlar almera mın cd sinde sorun vardı tamir felan edildi ama randuman alamadım cd yi bazen alıyo bazen vermiyor kafasına ne eserse onu yapıyordu kısa bir araştırma sonucunda tüm marka ve modellere takılan bir aparat buldum aracıma taktırdım hem orjinalliği bozulmadı hemde müzik sistemimin (Usb,sd kart ) girişi (Aux ) çıkışı oldu 150 lira verdim ama inanın çok memnunum ihtiyacı olan arkadaşlar ümraniye de Dal elektronik (yunus usta) yı bularak bu aparatı taktırabilirlerhttp://www.daltuning.comhttp://www.dalelektronik.net iyi günler.




  • kadirceki aynı sorun bende de oldu 1 sene kadar once aynı sorunu yasıyordum cd yı vermıyordu veya zor verıyordu ve sökturdum tamıre gosterdım olmadı cok arastırdım ve cd calar daha beter bozuldu bende kafama gore usb - aux - mp3 hepsi bi arada pionner taktım kurtuldum. ses kalıtesı de daha ıyı :)
    cırkın ordek yavrusu dedıgını uygulayacagım tek tek cekıp aşama aşama koyacagım fotoları ;)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Çağrı Kendigül- 07 -

    kadirceki aynı sorun bende de oldu 1 sene kadar once aynı sorunu yasıyordum cd yı vermıyordu veya zor verıyordu ve sökturdum tamıre gosterdım olmadı cok arastırdım ve cd calar daha beter bozuldu bende kafama gore usb - aux - mp3 hepsi bi arada pionner taktım kurtuldum. ses kalıtesı de daha ıyı :)
    cırkın ordek yavrusu dedıgını uygulayacagım tek tek cekıp aşama aşama koyacagım fotoları ;)


    ben bekliyorum; m_alpay okumuşsa o da bekleme moduna geçmiştir muhakkak. cd vermediği zaman ben başka cd takmaya çalışıyorum hafiften veriyor. ama bu tip sorunlar her araçta oluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: çirkin ördek yavrusu


    quote:

    Orijinalden alıntı: Çağrı Kendigül- 07 -

    kadirceki aynı sorun bende de oldu 1 sene kadar once aynı sorunu yasıyordum cd yı vermıyordu veya zor verıyordu ve sökturdum tamıre gosterdım olmadı cok arastırdım ve cd calar daha beter bozuldu bende kafama gore usb - aux - mp3 hepsi bi arada pionner taktım kurtuldum. ses kalıtesı de daha ıyı :)
    cırkın ordek yavrusu dedıgını uygulayacagım tek tek cekıp aşama aşama koyacagım fotoları ;)


    ben bekliyorum; m_alpay okumuşsa o da bekleme moduna geçmiştir muhakkak. cd vermediği zaman ben başka cd takmaya çalışıyorum hafiften veriyor. ama bu tip sorunlar her araçta oluyor.

    m_alpay beklemede :)))




  • motor yağı sızıntısı hakkında bilgisi olan ve kullanan var mı acaba? TIKLA

    Ayrıca havadebimetre temizleyici kullanan oldu mu.TIKLA


    Hidrolik Direksiyon Yağ Kaçak Önleyici kullanan oldu mu acaba.TIKLA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volverin33 -- 21 Ağustos 2011; 21:36:21 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: m_alpay
    m_alpay beklemede :)))


    Tüm forum olarak heyecanla bekleme moduna geçtik :))) aman dostum fotolar düzgün olsun, açıklayıcı ve ayrıntılı gözünü seveyim. aşama aşama çekersen çok iyi olur.
  • 
Sayfa: önceki 198199200201202
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.