Şimdi Ara

NISSAN Firmasının büyük ayıbı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
0
Favori
2.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, ağustos 2015 tarihinde Nissan Juke Skypack model araç aldım. Aracı aldıktan 1,5 ay sonra araç arızalandı. Servis motorun komple değişmesi gerektiğini söyledi. Aracı satarken değer kaybı olacağını düşündüğüm için motor değişimini başta onaylamadım. Sonra aramızda uzlaşarak bir tutanak yaptık. 1 ay içerisinde araca kapalı kasa motor getirilip takılacaktı. 3 ay geçti ve hala aracım tamir edilmedi !!
    Ne zaman yapılacağı konusunda da net bilgi verilmiyor!
    Mahkemeye vereceğimi söyledim tamam verin siz bilirsiniz diyorlar. Aracımı yenisiyle değiştirmiyorlar, para iadesi yapmıyorlar ve tamir de etmiyorlar ama edeceklermiş sözde. 3 aydır ses yok.

    İnanın çok can sıkıcı bir olay ve mahkemelerin de hemen sonuçlanmadığını bildiğiniz için kendinizi çok çaresiz hissediyorsunuz. Sıfır araba alıp bunları yaşamak son derece üzücü. Bu konu fikir verebilecek kişiler lütfen bana yardım etsinler. Tüketici mahkemeleri çok uzun mu sürüyor?







  • Mahkeme uzun sürsede sizin kaybınız olmaz yasal faiz denilen bir olay var. Verin gitsin mahkemeye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 aydır iyi dayanmışsınız ben olsam 1 aydan sonra direk mahkemeye verirdim ki bence sizde daha fazla vakit kaybetmeyin sonuçta ayıplı mal satmışlar size ve haklı olan sizsiniz onlar değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben değer kaybı olacağını düşünmüyorum. neticede motor değişiyor. kaportadan bir parça değişse tamam derdim. ama motor bu.
  • Çok geçmiş olsun.

    Forumda konusu vardı bu Nissan micra için şanzıman değişimine bir micra parası istediğinden beri soğumuştum zaten fakat bunu duyunca iyice soğudum.

    Size motorın neden değişmesi gerektiğini, arızasını söylediker mi?

    Bu arada konuyu ss ile destekleyip verdikleri cevapları vs. buraya koyarsabız iyi olur.

    Birde durumu Japonya ile görüştünüz mü?

    Eğer görüşmediyseniz bir mail atıp yardım isteyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hlksnrr -- 11 Ocak 2016; 16:02:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok teşekkür ederim herkese.

    Yurtdisinda her yere mail attim inanin ama adamlar o kadar rahat ki Türkiyeyle çözün sorununuzu diyorlar. Burasıyla çözemiyorum aracımı tamir etmiyorsunuz bari değiştirin diyorum. Hala tamir edicez diyorlar. Yurt dışından son gelen mail aşağıdaki şekilde. Özetle Nissan şirket politikalarına göre aracı yenisiyle değiştiremiyorlarmış ve para iadesi de yapamıyorlarmış. Tamir edicez diyor ama ne zaman belli değil!

    Dear Ms. Ozyer,

    Greetings from Nissan Middle East FZE.

    With reference to your case ID#73619 please note that, we have received the feedback from our local dealer in Turkey stating that, you reported the vehicle for engine issue and requested to replace it.

    After negotiations, it was confirmed that you will proceed with the repair but unfortunately the spare part required was not available. Accordingly, our local dealer contacted Nissan Middle East spare parts team requesting support.
    Regarding replacing the vehicle we would like to clarify that, Nissan warranty will repair the vehicle from any concerns found in the Engine. Nissan warranty will not replace the vehicle or refund the paid amounts as this practice is not within the company's policy.

    We apologies for any discomfort brought on you due to this unfortunate situation and we assure you that we and our local dealer will do our best to rectify all reported issues at the soonest.

    We will endeavor to provide you with the updates soon. Please bear with us until then.




  • Çok geçmiş olsun umarım sorununuz bir an önce hallolur...Bu süre zarfı içinde araç tahsis etmeleri lazım size etmediler mi? Bir de sene içinde aynı arızayı 3 defa verirse değişim talep edebiliyorsunuz diye biliyorum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backstreet -- 11 Ocak 2016; 16:09:18 >
  • Mahkemeye verin böyle bir durumda faiz alırsınız merak etmeyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • herşeyde değer kaybısıfır motor takacak işte başka çözümü varmı.
    millet renoyu fiatı beğenmez işte böyle olur,kimi yağ yakar kimi hurdaya çıkar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet kiralama şirketinden bir ikame araç verdiler ve kendilerini mahkemeye verirsem aracı alacaklarını söylediler. Benim de bu kadar bekleme nedenim buydu tabii ama daha ne kadar bekleyeceğim belli olmadığı için araçsız kalmayı göze alıp mahkemeyi bu hafta başlatacağım. Mahkemeler 2 yıl kadar sürüyor diye duydum. Ne büyük haksızlık. Her şey ortadayken faturalar evraklar yazışmalar vs neden 2 yıl sürer hiç anlayamıyorum. Allah kimsenin başına vermesin. Çok beter bir sinir bozukluğu.
  • Ayıplı mal davasından tüketici mahkemesi yolunu tutun.

    Kazanmaniz durumunda zaten yasal faizi ile alırsınız paranizi. Ancak biraz ss koyup destekleyin belki daha iyi fikirler çıkar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ss koyun derken tam olarak neyi kastettiniz?
  • Ss screen shot yani ekran goruntusu demek ama bizim gencler ne kastediyorlar bilmiyorum. Bir avukata danismak daha mantikli olabilir. Hukuki surec uzun olsa da hakli iseniz sonucta faiz tazminat neyse alirsiniz.
    Gecmis olsun sabir diliyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nissanın zaten kendi kuruluş baştan başa bir ayıp.Yaşadığınızın benzer bir olayını Qashqaide yaşadık .Nissanın eline düştüyseniz geçmiş olsun.Rezil bir firma tek kelimeyle
  • Birincisi mahkeme iki yıl sürmüyor Tüketici Mahkemesi 6 ayda kararı verir, temyize gidilirse bir 6 ay daha uzar yani bir senede işi bitirirsiniz. Ayrıca avukatınız ile konuşursanız ikame araç kiralarsınız bu süre içerisinde bunun tutarınıda alırsınız nissandan.
  • Geçmiş olsun.3 ay iyi dayanmışsınız. Nissan türkiye nin yaptığı terbiyesizlik.Bir an önce mahkemeye verip hakkınızı arayın.Sizin yerinizde olsam avukata danışır davayı bir an önce açardım.İnşallah bu adamların burnu iyice sürtünür.Hak ediyor nissan türkiye.
  • " Nissan warranty will not replace the vehicle or refund the paid amounts as this practice is not within the company's policy."

    Yani diyorki Nissan politikaları gereği paranızı geri ödemez, aracınızı yenisiyle değiştirmez. Burada nisanın uyduruk politikalarının bir önemi yok. Hukuk nisanın da üstündedir.

    6502 sayılı tüketici kanunu uyarınca bu araç ayıplıdır. Değişim, iade, tamirden birini seçmek tamamen siİn insiyatifinizdedir (Madde 11).yani aracı değiştireceğiz deseler bile si iade isteyebilirsiniz.

    Aracı satmalarından itibaren 6 ayda ortaya çıkan ayıplar satış anında varsayılır. Firma aksini kanıtlamak zorunda, siz değil (madde 10)

    Yerleşim yerinizdeki Tüketici mahkemesine dava açın aracın iadesini veya keyfinize göre birebir sıfırıyla değişimini isteyin. Faiz istemeyi de unutmayın. Arac şirketiniz üstüne kayıtlıysa asliye ticaret mahkemesi görevlidir.

    Ayrıca yeni aldığınız araçtan yararlanamamanız, firmayla uzun uzun uğraşmak zorunda kalmanız, Hakkınızın sürüncemede bırakılıp yerine getirilmemesi nedeniyle uğradığınız manevi sıkıntı için manevi tazminat davası açın. Araçtan mahrum kaldığınız süre için araç kiralama, toplu ulaşım, vs. masraflarını da maddi tazminat olarak isteyin. Tazminat için asliye hukuka dava açmanız gerekebilir.
    Sonuç %99 lehinize çıkar. Karşı taraf bunlardan başka avukatınıza vekalet ücreti de ödemek zorunda kalır kazanırsanız. Dahası siz bu davayı açtığınızda nissan ve satıcı size daha önem verir, bir gün aracı değiştirmeyi, davanızı geri almanızı da rica edebilirler. Mahkeme sonucunu beklemenize gerek kalmayabilir.

    Davanızı Nissan'a, distribütörüne ve hatta satan bayiye (şirket ünvanı) karşı açabilirsiniz. Hepsi sorumlu, ister birine ikisine açın, ister hepsine.

    Hiçkimse yeni aldığı aracın motorunu değiştirmek zorunda değildir. Hele hele bunun için beklemek zorunda hiç değildir.

    Tavsiyem avukata danışın, davayı açın. Çok uzun sürmez maksimum 1-1,5 yıl.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hiçbiri -- 11 Ocak 2016; 17:35:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sandık motor sıkıntı değilde o sandık motoru takacak olan usta-servis önemli olan,yoksa çil çil yeni motor..

    Türkiye şartlarında 'xxx km de motor arıza yaptı sandık motor getirildi' aracı ben almam şahsen,Türkiye de öyle komplikman sandık motoru araca tam manası ile takacak usta sayısı 1 elin 10 parmağını geçmez.

    Takılan motorlar da fabrikasyon ayarını tutamadığı için orta ve uzun vade de yine bir arıza veya patlak veriyor veya bazıları kısa vade de bile verebiliyor.

    Gelecek olan sandık motorun takacağı usta ve ekibinde iş bitiyor,Türkiye'nin böyle antik kuntik işleri bitmeyeceği gibi adam akıllı meslek erbapları da maalesef yetişmiyor..
  • Nissanın yeni araçlarında hem şanzıman hem de motor arızaları aşırı bir şekilde arttı dayanıklı sorunsuz Japon aracı imajını ciddi bir şekilde kaybediyor günden güne..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: otomobil alemi

    Nissanın zaten kendi kuruluş baştan başa bir ayıp.Yaşadığınızın benzer bir olayını Qashqaide yaşadık .Nissanın eline düştüyseniz geçmiş olsun.Rezil bir firma tek kelimeyle

    Siz nasil çözmüştünüz sorununuzu?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.