Şimdi Ara

Nissan micra 2012 1.2 otomatik şanzıman problemi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
15.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • araci calistirmadan cekiciyle yetkili servise cektirin.orada nissanin kendi cvt sanziman yagindan koysunlar.ayni aractan vardi bende o zamanlar cok arastirmistim.servisteki orjinal yag diger yaglara gore cok pahaliydi.sanzimanın en onemli seyi bu yag.riske girmeye gerek yok ki siz girmissiniz.60000 km de 1 degismesi gerekir aracin eski sahibi zamanında degistirmediyse sizde orjinal yagi kullanmadiysaniz iyi niyet garantisi hicbir ise yaramaz.
  • üstad sonuç ne oldu. ben de micra düşünüyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tezcan5454

    üstad sonuç ne oldu. ben de micra düşünüyorum
    14 Haziran 2018 te, bu konuyu açmak için üye olmuş, sadece bu konuya aynı gün 8 mesaj yazmış ve bir daha ne foruma ne konuya uğramamış. Cevap alabileceğinizi sanmam.
  • 2012 k13 micra cvt platinyum sahibiyim. aracı bayiden sıfır aldım. şu an 85.000 de. her yıl bakımlarını aracı aldığım bayide yaptırıyorum. şu ana kadar hiç tamirciye gitmedim. bu sene yazın arıza lambası yandı. cvt şanzımanlarında görülen klasik " cvt basınç sensörü arızası" arızası verdi. ara sıra 60 km hızlarda silkeleme yapıyor. 60 ı geçince normale dönüyor. yavaş hızlanırsan yapmıyor. çok araştırdım,yetkili ve özel servislere sordum. çaresi yok. şanzıman ye değişecek yada tamir olacak. tamiri 12 bin tl ye mal oluyormuş. garantisi de yok. bu aralar arıza lambası lamba 60 km lerde değil, şanzıman ısındıktan sonra (yaklaşık 1 saat sürdükten sonra )yokuş aşağı giderken ayağımı gazdan çekince ara sıra yanmaya başladı. ben de gittim ELM327 OBD cihazı aldım (1,5 versiyon 50 TL). araçla bluetooth tan bağlantı kurup arıza lambası yanınca söndürüyorum. hiç bir sıkıntı da görmüyorum. lamba sönünce araç normale dönüyor. micramdan çok memnunum.




  • Nissan CVT şanzımanlar VW DSG’den bile daha sıkıntılı olabilir. Amerika’da Nissan’a dava üstüne dava açılıyor şanzıman yüzünden. Sıkıntı yaşayan arkadaşlara kolay gelsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konular yüzünden Micra'yı seçeneklerden çıkardım, gittim tam otomatik i10 aldım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İlkerA.

    Bu konular yüzünden Micra'yı seçeneklerden çıkardım, gittim tam otomatik i10 aldım.
    En iyisini yapmışsın cvt amaan düşman başına er geç patlıyo be çok masraflı gerçekten tamiri çook zor mesarifli bir şanzıman zaten nissan da dctye geçti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhabalar,

    konu CVT ve nissan olunca bende tecrubemi anlatayim.

    ben yurtsidinda yasamaktayim ve 2013 yilinda 0 km Nissan altima almistim CVT li. aracta 5 yil sinirsiz km garantisi vardi. araci her 5bin km de yetkili servis bakimi kaydi ile 5 bucuk yil kullandim, 220bin km yapti sorunsuz ancak garanti bitiminden 6 ay sonra arac vites almadi bir sabah. cekici ile servise goturdugumuzde CVT arizasi oldugunu ve degismesi gerektigini belirttiler. istedikleri ucret ise aracin 2. el satis fiyatindan fazla idi. bende arizali sekilde sattim.
  • merhaba aracım 2006 model nissan note otomatik vites cvt denilen şanzıman aracımın şanzımanında bazen 1 den 2 ye geçerken özellikle dur kalka çok girdiğimde ileri itme tarzında bir problem oluyor bilgisayara bağladığımızda hız sensörü ve yol basınç sivici hatası gösteriyor. hız sensörünü kontrol ettirdim tesisatı kopukdu yeni sensörü o an bulamadığımız için parça biraz yıpranmış olsada usta lehimle tamir edip taktı sorun önceden çok fazla ortaya çıkarken şimdi daha az oluyor fakat bilgisayarda yine aynı hatayı veriyor.bu hatanın sebebi bu sensörden olabilirmi veya şanzıman yağı filtresi ne zaman değiştiği konusunda hiçbir bilgim yok şanzımancılara sorduğumda ondan olmaz diyorlar fakat bu filtre tıkandıysa basınç sivicini etkilemezmi veya yağlamayı tam yapamadığından şanzıman durkalka girdiğinde ısınıp bu sorunu yaşatıyor olabilirmi
  • Ne sıkıntılı şanzımanmış bu.
    Herkesin bi hikayesi var.

    Ben de fiatın manuel şanzımanını bozmuştum. Gençlik dönemi, patlak aks körüğünü aks kütürdeyene kadar kullandım, gittim en dandik yerde aks degistirttim, bir litre yağ aktı, aynı yerde bi de yağ koydurdum, 10 bin km sonra 3000 devirde ötmeye başladı. Sonunda düzgün bi yere götürdüm sadece açıp bakmaya 1200 istediler.
    1300 liraya cikma taktım düzeldi. Kesin çözüm.

    Özet: şanzıman öyle her yerde kurcalatılmaz. Bozululan şanzıman iflah olmaz, şanzımanı hem sık bozulan hem de kendinden pahali araba alınmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sancar10 -- 21 Ocak 2020; 23:8:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyük ihtimalle yağ ile alakalı çoğu arıza. CVT şanzıman yağ seçer ve yağ bakım aralıklarına dikkat edilmesi gerekir. Orjinal yağ da yetkili servis haricinde pek bulunmaz.
  • Sorununuzun üzerinden iki yıl geçmiş. Ama bir not bırakmadan geçmeyeceğim. Hasbelkader gözü takılanların aklında kalsın. Aracım, Grand Cherokee idi. Volant sorunu nedeniyle, İzmir'de, çok meşhur bir tamirhaneye bıraktık. On gün sonra, büyük bir para ödeyerek, teslim aldık. Ancak 20-39 km gitmeden, bu kez şanzıman arızalandı. Zaten ilk aldığımda, teslim ettiğimde olduğu gibi konforlu çalışmadığını hissetmiştim. Uzatmayalım, değerli dostlar, buraya dikkat: ŞANZIMANI ÇALMIŞLAR."Bozuk ve eski bir şanzıman takmışlar.Korkunç bir zarar ettik tabi. Siz siz olun, çok güvenilir olmayan yere, değil şanzıman, rot başı bile değiştirtmeyin. Hepinize esenlikler dilerim.
  • merhabalar çözum bulabıldınız mı acaba?

    Merhabalar , 2012 Model Nısccan Mıcra 1,2 platınum serısı aracımız 46,000 km de.2013 yılında araca atıker ın gazını taktırdık.2018 Temmuz ayından ıtıbaren arabada 3,000 devırı gectıkten sonra tıtreme oluyor.Bı kac ustaya gıttık hıc kımse sorunu cozemedı.Makıneye baglanıyor orada da arıza gostermıyor.Nıssan yetkılı servıslerı aradım (2-3 tane) onlarda araba gazlı oldugu ıcın hıc bır nıssan servısınının bakamıyacagını soyledıler.En son başka bır ustaya goturdum gaz kelebegı-3 tane bobın-bujıler-gaz kelebegı-benzın poması degıstı-benzın rolesı bunların hepsını degıstırdı yenısını taktı ama hala aynı hatayı verıyor nabıcam ne edıcem kıme gosterıcem bılmıyorum.Yardımcı olurmusunuz allah askına
  • Merhabalar , 2012 Model Nısccan Mıcra 1,2 platınum serısı aracımız 46,000 km de.2013 yılında araca atıker ın gazını taktırdık.2018 Temmuz ayından ıtıbaren arabada 3,000 devırı gectıkten sonra tıtreme oluyor.Bı kac ustaya gıttık hıc kımse sorunu cozemedı.Makıneye baglanıyor orada da arıza gostermıyor.Nıssan yetkılı servıslerı aradım (2-3 tane) onlarda araba gazlı oldugu ıcın hıc bır nıssan servısınının bakamıyacagını soyledıler.En son başka bır ustaya goturdum gaz kelebegı-3 tane bobın-bujıler-gaz kelebegı-benzın poması degıstı-benzın rolesı bunların hepsını degıstırdı yenısını taktı ama hala aynı hatayı verıyor nabıcam ne edıcem kıme gosterıcem bılmıyorum.Yardımcı olurmusunuz allah askına
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.