Şimdi Ara

NİSSAN MICRA CLUB (320. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.497
Cevap
104
Favori
883.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 318319320321322
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Fuji kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ederim ederim. En kısa sürede deneyeceğim.

  • Merhaba Arkadaşlar,


    Nissan Micra K12 2006 manuel Passion aracım var. Yaz geldi uzun yola gideriz diye aracı genel bir kontrol için servise götürdüm. Usta debriyaj balatalarını değiştirsek iyi olur dedi. Ne kadar tutar dedim. 1500-1600 tl gibi bir maliyet çıkacağını söyledi


    Micra K12 2006 model için debriyaj seti hangi marka önerirsiniz stok kodu nedir bilgisi olan var mı?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluecastle37 -- 28 Haziran 2021; 22:43:50 >
  • Arkadaşlar merhaba, aranıza yeni katıldım ve hoşbuldum.
    2004 model Otomatik Nissan Micra aldım ama bazı merak ettiğim detaylar var bilenler beni aydınlatırsa çokk mutlu olurum.
    1. Aracın "K13" mü "K12" mi nereden anlayabilirim?
    2. 2004 modeller de CVT şanzıman mı? Şanzıman yağını değiştirmek istiyorum kaç litre alır ve hangi yağı önerirsiniz? Aracım otomatik.
    3. Aracım 210 bin km de, hangi bakımları, kontrolleri yapmamı önerirsiniz?
    Şimdiden teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b.yunt -- 10 Temmuz 2021; 18:49:42 >
  • b.yunt B kullanıcısına yanıt

    Aracınız K12. 2012 sonrası K13

    Şanzıman CVT değil Tam otomatık ve ATF DEX3 şanzıman yağ kullanabilirsiniz. lt olarak kısmi değişim iç.in en az 3-4 lt gider sanırım.

    Buji ve filtreler kaliteli ürün kullanın, motor yağ da aynı şekilde.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mşah

    LBSensörleri iki çeşit, biri ABS sensörü üzerinden çalışır diğeri lastik içinde sensör bulunur. ABS ile çalışan lastiğin dönme sayısına göre hesaplar, inik lastik daha fazla tur atacağı için onu hata olarak algılar ve sadece lastik döndüğü sürece hatayı algılar ama hepsi aynı oranda inerse hata vermez. Lastik içinde olan ise lastiğin basıncına göre ölçüm yapar ve en ufak değişimleri algılar sayı olarak gösterir bu sensör lastik sübabına bağlı ve sökme takma aşamasında dikkat edilmez ise hasarlanıyor, lastik sabit dursa bile hatayı algılar. Önce hangi sensör mevcut onu tespit edin ona göre hareket edersiniz, deneme amaçlı sadece tek lastiğin havasını indirin.

    Arkadaslar selamlar,


    Konuyu hortlatmak gibi olucak ama problemi tespit ettik ve bizim için acı bir tecrube oldu , kışlık lastik aldıgımız ve degiştirdigimiz lastikçiden sonra yasanmıstı bu durum ve biz problemi farklı noktalarda ararken son care lastikler tek tek sokulup bakıldıgında 3 adet sensorun kırıldıgını gorduk resmen lastigi sokerken kırmıslar !!! Bu bize zaman ve para olarak pahallıya mal oldu ve bulmasıda cok zordu siz siz olun kafalarına vura vura lastiklerde sensor oldugunu aptlata anlatır gibi anlatın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whatismatrix -- 23 Temmuz 2021; 6:43:16 >




  • K14 alan var mı? Memnuniyet yada memnuniyetsizlikleri paylaşabilirler mi?

  • 2005 1.2 micram yolda giderken stop etti. biraz bekleyip çalıştırınca çalıştı ama bir süre sonra yine giderken durdu. arabayı cihaza bağlayınca krank sensörü hatası verdiğini gördük. arızayı sildirip devam ettim ama yine aynı sorun oluştu. usta sensörü değiştirip denedik ama yine aynı arızayı verdi dedi. tüm tesisatı kontrol etmemiz gerekiyor dedi. bu konuda yardımcı olabilecek olan var mı?

  • 2012 nissan micra otomatik alacağım araç 78.000 km'de en yakin bakimi ne zaman ve agir bakim midir kac para tutar ve sizce bu araba alinir mi arkadasimin arabasi esim icin alacagiz. Fikriniz nedir tesekkurler
  • Arkadaşlar merhaba, 97 li yıllarda micra 1.3 sahibiydim ve çok memnundum, sonrasında 1.2 ikinci el almıştım aynı memnuniyeti yaşamadım,sattım başa markalara geçiş yaptım. En son dacia vardı onu sattım bir ay sonra araba fiyatları fırladı, 80 bine sattığım aracla bugün yeni bir şey alamıyorum. Araba da cocuktan dolayı acile dönüştü bizim için. Sizce 97-98-99 1.3 alınır mı? nelere dikkat etmek lazım? kaç km ye kadar bakmak lazım? önerisi olan, yorumunu paylaşmak isteyen olursa çok sevinirim.
  • Arkadaşlar 2008 model nisan micra tekna araca 2010-2011 makyajlı kasada kullanılan ondan sonra da k 13 de devam eden aynalar olur mu .Yeni aynalar daha geniş görüş acısı daha geniş rahat gibi olursa aynaları değiştirmek istiyorum.

  • mşah kullanıcısına yanıt

    bu arada yazmadim ama yaklasik bir senedir fm transmitter kullaniyorum, tabiki de direkt aux kabloyla baglanmis kalitede olmuyor ama bekledigimin cok üstünde bir performans sergiledi.


    sesin kalitesinde zamaninda arabanin anteninin kirilip antensiz kullanmamin da bir etkisi olabilir tabi. direkt transmitterden yayinlanan dalgalari kapiyor radyo heheh


    tesekkürler.

  • Bursa da onerebilceginiz özel servis var mı ?
  • u145 U kullanıcısına yanıt
    Selamlar, sattınız mı?
  • Evet 3. Gün satmıştım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 70milyonbiziizliyo

    2005 1.2 micram yolda giderken stop etti. biraz bekleyip çalıştırınca çalıştı ama bir süre sonra yine giderken durdu. arabayı cihaza bağlayınca krank sensörü hatası verdiğini gördük. arızayı sildirip devam ettim ama yine aynı sorun oluştu. usta sensörü değiştirip denedik ama yine aynı arızayı verdi dedi. tüm tesisatı kontrol etmemiz gerekiyor dedi. bu konuda yardımcı olabilecek olan var mı?

    aküyü kontrol ettiniz mi? ömrü dolmuş olabilir?
  • Merhabalar herkese 2009 micra k12 59kw 1.2 otomatik aracım için yetkili servise buji fiyatı sordum işçilik dahil 980 TL dediler. Çok fazla geldi yedek parçacılara ngk buji sordum. Onlarda 250-300 TL dönüş aldım. Bosch bujileri daha uygun gibi taksak problem olur mu?
  • dogankasap D kullanıcısına yanıt
    Pek problem yaratacak parça değil sanırım.
  • dogankasap D kullanıcısına yanıt

    Kesinlikle NGK kullanın. Uyum sorunu yaşanıyor.

  • Arkadaşlar merhaba, k12 2005 Micra Tekna var. haziran ayında direksiyon ps arızası verdi. forumlarda araştırdım donanımhaber de bir başlık altında arkadaşın biri kart üzerinde hafıza chipi ni sökerseniz düzelir demişti...Elim tornavida tutar kendim direksiyonu söktüm. kart üzerindeki chipi de elektronikçi bir arkadaşa söktürdüm ve taktım. sorun düzeldi direksiyon çalıştı. ama bugün tekrar yaktı ps arızası. bu arıza 2004-2006 arası micralarda mı kronik. 2006 sonrası micralarda sorun var mı? bununla ilgili bilgi almak istedim...

  • Bendeki K12 2006 modeldi.Onunda Eps arizasindan garantiden komple degistirmislerdi.2006 modelde Sadece ic ve dis makyaj yapildi.Motor ve yuruyen aksam ayni kaldi.

  • 
Sayfa: önceki 318319320321322
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.