Şimdi Ara

Nissan micra motor? sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
5.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    2006 model nissan micra tekna model 1.2 motor benzinli araç sahibiyim. Aracım daha 75000 kilometrede ve sıfır almıştım. Tüm servis bakımlarını nissanın kendi servisinde yaptırdım ve aracı çok temiz kullandım. Benzini bile shell, total gibi bu firmalara ait istasyonlardan aldım.

    Benim sorunum 1-2 hafta önce başlayan motordan kaynaklandığını düşündüğüm titreme olması. Şöyle ki aracı çalıştırdığımda titremeyi hissediyorum ve kalkışlarda kavrama noktasında silkeleme oluyor. Ayrıca vites geçişleri daha önce sorunsuz gerçekleşirken sanki bir zorlanma var gibi hissediyorum. Vites geçişlerinde ve motor freni yapılınca aracın devir saatinde de ileri geri salınımlar halinde bir hareket mevcut.

    Bu durum için servise gittiğimde oksijen sensörlerinde kurumlanma olduğu ve değişmesi gerektiği söylendi ve bu işlem için 900 TL ödedim. Ancak sorunda en ufak bir düzelme olmadığı gibi bana motorun açılması gerektiği ve bunun içinde minimum 2000 TL masraf çıkacağı söylendi. Araçta diğer tüm motor kulakçığı, bujiler gibi olası sorunlar kontrol edilmiş. Ayrıca araç bilgisayara bağlandığında herhangi bir problem görülmemiş. Debriyaj baskı balata ile ilgili bir problem de değilmiş.

    Özet olarak masraflar beni ciddi olarak aşıyor, zaten 2-3 hafta önce 70000 bakımı için 800 Tl ödemiştim. İşin kötüsü daha da fazla masrafın olabileceği de söylendi. Motor ışığı yanmadığı, ciddi silkeleme ve ses olmadığı sürece aracı bu halde kullanabilrmişim ama yine de tedirgin oluyorum. Lütfen ne yapmam gerektiği konusunda bana yardımcı olun. Çok teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recursion -- 7 Mart 2012; 9:46:58 >







  • Sayin recursion

    Oncelikle arac otomatikmi manuel vitesmi ?

    O2 sensorunun vites gecisleri ile bir alakasi olamaz ayrica sensor degisimi 75 000 km icin cok erken ve 900 TL cok fazla para vermissiniz kesinlikle o para tutmaz. Dediklerinize acikcasi karar vermek zor. O2 sensorunun arizasi rolantiyi bozabilir. Ayrica aracin sorununu anlamak icin egzoz gazini analiz edin. Eger gaz degerleri olmasi gerekenden fazla ise yanmada sorun vardir. Degilse zaten sensorlerden bir sikinti olamaz.Birde hava akis debimetresine baktirmanizi tavsiye ederim oda aracin titresimli calismasina neden olabilir. Umarim faydali olur. Ayrica bildigim bir servis yok ben aracin standart bakimlarini kendim yapiyorum yapamayacagim agir bakimlarida eski bir opel ustamiza goturuyoruz. Ankarada iseniz baskent oto sanayinin karsisina yeni bir nissan bayisi acildi isterseniz bir gidin.

    Kolay gelsin
  • Cevabınız için çok teşekkür ederim.

    Aracım benzinli, manuel vites ve kesinlikle LPG vs. gibi en ufak bir modifikasyonu yok. Şimdiye kadar da aracımdan memnundum. Götürdüğüm servis nissan gülan yetkili servisi ve oksijen sensör değişimi ile ilgili faturayı da scanner olsaydı burda gösterirdim.

    Açıkçası bostancı sanayiye götürmeye de korkuyorum. Okuduğum bazı yorumlarda aracın orjinal parçalarını yan sanayi ile değiştirme, arızalı parça takma gibi deneyimlerin olması çok canımı sıktı.

    Forumdaki arkadaşlardan ricam; tavsiye edebileceğiniz, güvenebileceğim ve bu işten iyi anlayan İstanbul anadolu yakasında -gerçekten değerse avrupa yakasında da olabilir- bir servis, usta vs. olursa yazabilirseniz çok sevinirim.
  • recursion R kullanıcısına yanıt
    arkadış merhaba,

    geçmiş olsun aracı gülan servise götürmekle hata yapmışsınız fiyatları çok yüksek
    oksijen sensörü bosch 210-270 modeline göre alıp değiştire bilirdiniz servis işine gelince bence
    bence servise gitmeyin özel serviste dahil iyi bir ustaya habirkaç ustaya sanayide dolaşarak
    problemi anlatarak bilgi alın hangi parçadan yapabilir vs gibi hiç sonuç alamassanız ben size
    nissan bostancıoğluna götürün diğer servislerden iyidir
  • OZGURCEL77 O kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, 2 yıldan fazla olmuş zaman ne çabuk geçiyor :)

    Malesef sorun sensör değişimi vs. ile düzelmemişti, mecburen serviste rektifiye önermişlerdi. Silindirler falan değişti, motor sıfırlandı sonra sorun düzeldi tabi düzelmesine de baya ciddi bir rakam ödemiştim. Hala aynı aracı kullanıyorum, şimdilik bir problem yaşamadım. Umarım bir daha sorun çıkarmaz.
  • Umarım sorun çıkarmaz da 75000 km ve motor rektifiye ??
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.