Şimdi Ara

Nissan NOTE (98. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
11 Misafir (3 Mobil) - 8 Masaüstü3 Mobil
5 sn
5.216
Cevap
55
Favori
800.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 96979899100
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Anlık yakıt tüketimi var.
    Makyajlı kasada ses izolasyonu daha iyiymiş, yakıt tüketimi biraz daha düşükmüş.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Tarıkcann

    Makyajlı 2010 note de, yol bilgisayarında anlık yakıt tüketimi var mı? Yoksa eskisinin aynısı mı?
    Ayrıca makyajlı kasalarla ilgili paylaşılan bir bilgi ve tecrübeye pek rastlayamadım formda. Bu konuda paylaşımlarınızı sabırsızlıkla bekliyoruz...
  • 2008 visia aracımı çok seviyorum, 2 ay oldu alalı hala doyamadım, emin olun araçtan inesim gelmiyor. fakat kötü yolda ön takımdan bir ses gelmeye başladı hız önemli değil yolda az bi pürüz varsa o sesi duyuyorum ilginçtir frene çok az da bassam o ses kesiliyor, hani araba öne doğru esniyor veya yavaşladığın için o ses gelmiyordur diyenler olacaktır ama çok dikkat ettim ve her sürüşü her pozisyonu denedim öyle değil, yokuş aşağı 20 ilede gitsem 80 ilede frene basınca kesiliyor çok hafif dahi bassam kesiliyor böyle bi tecrübe yaşayan var mı? sorun ne olabilir.
  • selamlar Note seven arkadaşlar

    1.6 otomatik aracima lpg taktirmak istiyorum.Bana yardımcı olabilecek arkadaşlardan msj bekliorum .
  • Arkadaşlar Merhaba,
    Aranıza yeni katılan çaylaklardanım. Bu hafta 2007 note 1.4 visia aldım. Araç 80.000 km de, darbe, boya, kaza yok. Ufak tefek tampon çizikleri var. 18.500e aldım. Ne zamandır nissan aklımdaydı, alsammı almasam mı derken, bugün iyike almışım dedim. Araç gerçekten iyiymiş, ben dar olduğunu düşünüyordum ama yanılmışım.
  • 1.6 düz Nissan Note'una 60.000 bakımına sokan var mı acaba. Ne kadar tuttu ve neler değiştirildi bilgi verirseniz memnun olurum.
  • note otomatik alıcısıyım ilgilenen pm den iletişime geçebiliriz.
  • Merak eden arkadaşlar için yazıyorum,
    2006 1.6 düz benzinli aracımı haftasonu 60 bin bakımına soktum. Normalde 600 Tl civarında tutuyor fakat yaz kampanyası olduğu için 450 TL'ye yapıldı bakımı.En ağır bakımı.
    Değişenler;
    Yağ
    Yağ filtresi
    Hava filtresi
    Polen filtresi
    Hidrolik
    Bujiler (platin buji tanesi 30 Tl civarında)
    Kelebek boğaz temizliği
    ufak tefek parçalar dahil
  • Biz de 2000 model oldukça temiz Toyota Corolla'mızı satıp 2007 model 1.6 Tekna aldık.
    O kasa Corolla'ları kullananlar iyi bilir(çift far olanlar) o kasanın rahatı bırakın başka markaların 2010 modellerini, Corolla'nın bile 2010 modelinde yoktur.
    Ondan Note acaba onu aratacak mı derken, gerçekten onu aratmayan, ondan teknik açıdan da oldukça üstün bir arabaymış, şuan gönül rahatlığıyla biniyoruz.
    Zaten almadan buradaki değerli yorumlarınızın tümünü okumuştum, ondan az çok ne ile karşılaşacağımızı da biliyordum ama yine de insan koltuğa oturmadan anlamıyor:)
  • ben de 2008 dizel visia aracımı karadeniz ereğli de servise soktum 380 TL ödedim 2 temmuza kadar yedek parça ve ustalıkta %20 indirim varmış. bana oldukça hesaplı geldi açıkcası baya şaşırdım
    indirimi kaçırmayın derim ben...
    iyi akşamlar
  • ha bu arada 60000 bakımıydı benimki
  • Selamlar uzun bir aradan sonra.

    Note arabayi ilk alanlardan biriyim. Etrafımdan belki 30 kişiye de aldırmışımdır. 2006 Nisan'da çıkan arabayı, 2006 Ekim'de almıştım. 1.6 Tekna düz, benzinli.

    Ancak kendim çok kullanma fırsatım olmuyor, daha çok eşim kullanıyor. Bu yüzden araba bu yaşta olmasına rağmen, daha yeni 30 000 km devirdi ve bu hafta bakıma soktum. Her zamanki gibi aracı da satın aldığım yer olan ve memnun olduğum Altunizade Gülan. Yaz kampanyası öncesinde, 2 ay kadar önce, 6 taksit kampanyası vardı, o zaman 360 tl fiyat almıştım. Hatta, eğer bütçe sıkışık ise, acil değişiklikler yapılarak 170 tl lik light bir bakım da önermişlerdi.
    Bu sefer %20 vb indirimler (kampanya yarın 3 temmuz son!!) ile fiyat aldım. Normali 420, indirimli 350 ye geliyor dediler. Biraz, önce bindirim, sonra indirim gibi olmuş. Taksit ise 2 ye düşmüş, bu çok kötü.

    Neyse aracı servise verdim. Sonuçta değişenler;
    Yağ 10/40
    Yağ filtresi
    Hava filtresi
    Polen filtresi
    Fren hidroligi
    Gaz kelebek bogazi ve hava akis sensoru temizligi
    3M Motor yıkama (50 tl)
    ufak tefek parçalar, boya rotuslari, on park sensor iptal tusu degisimi, dahil
    382 TL tuttu.

    Her ne kadar taksit kampanyasi 2 taksit olsa da, odeme icin gelen gorevlinin pos cihazinda, YKB world premium kartima Joker vadaa sorgulamasi diye bir islem yaptirınca, kartıma özel, +5 taksit çıktı. Parayı vadaa uygula diyerek çektik ve 3+5 topam 8 taksitte ödeme yapmış oldum ;)
    Gayet de iyi oldu. Bu arada motor yikama tavsiye ederim keza araç sıfırken bile bu kadar temiz olmamıştı motor inanamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi twingonote -- 2 Temmuz 2010; 13:19:32 >








  • Merhaba Kısa zaman zarfında nissan note ye çok sıcak bakmaya başladım çook uzun zamandır nissan binicisyim almera aracım vardı yeni saaattım şimdi dizel 50000 km geçmemiş nissan note 1.5 tekna modelini arrıyorum.burada satan yada bilen varsa benimle iletişime geçmesini rica ediyorum.ben istanbuldayım selami_tepe@hotmail.com adresim
  • Merhaba,

    Bu hafta aracimi 30 bin bakimina goturmem gerekiyor. Acaba bu 30 bin bakiminda hangi sarf malzemelerini kendim alip servise goturursem tasarruf edebilirim. Mesela 10W40 yag in 4,5 lt sine OPET de 45 tl derlerken servis 135 tl diyor. En basta onu alip goturmeyi dusunuyorum. Baska onerileriniz var mi? Ve nereden alabilirim?

    Diger bir hususta aracim ilk kez (20 bin - 30 bin arasi) yag eksiltme yapti. 10 gun kadar once uzun yola cikmadan evvel servise giderek yagi kontrol etmelerini, cunku bir suredir uyari aldigimi soyledim. Baktilar ve neredeyse hic yag kalmadigini soylediler. ucret almadan 2 lt kadar yag ilave ettiler. Uzun yolda isimi gorecek kadar. 30 bin bakimina geldigimde de bu durumu hatirlatmami istediler. Cunku bu durumu takibe alacaklarmis. bakimdan ve yag tamamlamadan sonra 4-5 bin km sonra tekrar gelip baktirmami istediler.
  • arkadaşlar forumu özellikle de bu başlık altında yazılanları çok okudun inceledim.
    zaten note alma düşüncem vardı artık bu düşünce daha da şiddetlendi :)
    maddi imkansızlıklar nedeniyle ikinci el alıyorum. 2. el 2007 model 1.4 visia ya 21000 TL çok mu sizce?
    1.4 bana yeter mi acaba? köye falan da gideceğimi hesaba katarsak 88 beygir yeterli güç veriyor mu?
    bir de torpido kısımlarından ses geldiği söylenmişti halen böyle bir şikayeti olan var mı?
  • Ben Notu'u iik alanlardanım .4senedir kullanıyorum.Öncelikle size 1.4 yerine 1.6 ve Tekna donanımlı almanızı öneririm.ki 1.6 bile 110 beygir ve 153 nm tork olmasına rağmen bazen zorlanabiliyor.
    4 yıl boyunca karşılaştığım + ve - leri size aktarayım
    +'lar
    *Araç nerdeyse içi D segment araç kadar ferah.İçine binenlerin ilk tepkisi "ne kadar genişmiş bu araba " sözleri oluyor
    *Uzun yolculuklarda kullanması zevkli.Özellikle çocuklu iseniz çok kullanışlı
    *Tüm B ve C segmenti araçlardan bence çok "KULLANIŞLI".
    *Yakıtı 1.6 motorlar içinde ekonomik olanlardan
    *Yerden yüksek yapısı sayesinde engebeli yollarda altı diğer araçlar gibi yere vurmaz.
    *Tipi tartışılır ama bence 4 yıl olmasına rağmen çekici
    *Otomatik klima ve müzik sistemi iyi
    *Araçta birçok irili ufaklı saklama göz-leri var.
    *Nissan servisleri genelde çok sakin derdinizi yetkiliğye istediğiniz kadar anlatabiliyorsunuz.(diğerlerinide bildiğim için)
    *

    -'ler
    *Motor kayışından ilk çalıtırmada özellikle nemli ve soğuk havalarda ciyak ciyak ses gelmekte
    *Sert pastik kullanıldığı için tıkırtı sesleri gelmekte ama rahatsız edici değil
    *Benzin deposu 45 litre keşke 50-55 olsaydı
    *Tekerlekler hafif meyilde kalkarken bazen patinaja düşüyor




  • selamlar
    bu yazimi okumanizi diliyorum biraz uzun olacak gibi:)
    bende 1,6 tekna otomatik var

    araçimiz gayet güzel ama - lerine gelince

    başima gelenlerden başliyalim - ler ::(

    o dediğniz civak civak sesi bendede vardi şimdi unutum parça ismini ama 40-45 tl gibi bi ücretle o kayişi değiştiriyolar ama garantiye girmiyor nedensee..:( yağmurlu havalarda islanirsa içerden o ses kesilmiyordu. kuru sa bile dünya:) önceki yazilarimdada var di o sorun ve aşağidaki sorunlar

    1. sorun problem
    aracim 40 bine geldi. 3 kez fren balatasi 2 kez de fren diski değiştirildi bunu otomatik ve kullanima bağladilar.
    ilk fren balatasini 7 binde garantiden değiştirdiler çok ses çikartiyordu rahatsizlik verdi sifir bi araçda olmaz die düşünmüştüm onlarda aspes falan dediler o yüzden ses var sonuçda garantiye sokturdum ve değişti
    22 bin km ye geldiğimde araç balatasi diski eritmişti nasil olur dedim olabilir dediler işde otomatik şehir içi dur kalk kullanım falan dediler bişey diemedim 450 tl bayildim.gel gelelim 38 binde araç yine ayni şeyi yapti

    frenler tutmamaya başladi yani 15 bin km geçmeden tekrar götürdüm servis yine 450 tl gibi fiyat çekti bende itiraz ettim bağir çağir .Aklıma nissan gülümseme servisi geldi.Hatti aradim itirazimi gereyiğinin yapilmasini istedim.Biraz da resmi dinle araba nin böyle olmamasi gerektiğini vurguladım ordaki bayan görevli bile şaşirdi 3 . kez balata ve 2 kez disk değişiminin normal olmadiğini söyledi.

    servis 2 3 saat içinde nissan türkiyeyle görüşüp diskin taşlamayida kurtarmayacağini nissan türkiye nin disk i karşilayacağini, balatayida sizin karşilamaniz durumunda dediler. pekela dedim 110 tl balataya verdim diskleri taktirdim şuanda 2 bin km yol aldım bakalım sene sonunu görebilecekmiyim bu disklerle sanmam ama..

    çünkü bende deil bu araçda sorun var die düşünoyrum ilk arabami 1998 de aldım ve bu kaçinci derseniz bilemiyorum ama hiç birinde 80 100 bine gelmeden disk değiştirmedim 15 bin de bir diskimi değiştirlir soruyorum arkadaşlar sizelere normal bi sürücüyüm araca değer verir ona göre sürerim ..

    2. sorun problem

    araçin direksiyon mafsali 2 kez değişti ayni şeyi tekrar yapior 3 kezdaha değiştirecekler galiba geçende disk değişiminde ona firsat olamadi ama usataya söylediimde birazdaha gitsin öyle gel dedi işde garantisi senesi dolmadan gideceğim.PEKİ şu aklıma geldi


    3 .kez AYNİ PARÇA değişirse v tüketic Haklari gereği BANA yeni veya muadil ARAÇ verirlermi ?DAVA ETMEYİ bile düşünüyorum çünkü 2 kez garantiden faturalari bende değişen parçanin var elimde 3 . kezde olacak gibi olursa ne yapayım ?

    bilgili arkadaşlarin bana dönmesini isterim


    iyi ve dikkatli kazasiz sürüşler




  • Cidden garip olmuş. Ben de freni çok kullanırım,motor frenini pek beceremem. Geçen 30000 bakımında sordum fren balataları değişmeyecek mi? Frenler gayet iyi durumda,değişeli kaç km oldu dediler. Dedim değişmedi daha. Şaşırdılar,değişmiş gibi, güzel kullanmışsınız dediler. Ben mi dedim. Gerçi genelde uzun yol kullanıcısıyım. Umarım sizinki son olur.
  • Sizinki gerçekten önemli sorunlarmış. Ama her marka araçta az bir ihtimalde olsa bunlar oluyor. Biraz da şans işi bu işler.Ben geçen 60 bin bakımına soktum filtre ve yağlar dışında farklı olarak ilk defa bujiler değişti. Balata,disk... gibi şeylerin bu kadar erken değişmemesi lazım.
  • arkadaşlar aracımı aldım bile :) ilk aracım olduğundanmıdır nedir çok hoşuma gitti.
    aracım 20000 km de şu an, dediğiniz problemlerin hiçbiri yok inşallah da olmaz. açıkçası şu son yazılan yorumları okusaydım belki de almaktan vazgeçerdim ama almadan önce okuma fırsatı bulamadım.
    teşekkürler ilginiz için..
    bu arada 1.6 teknaya bütçem yetmedi, şimdilik 1.4 visia ile başladım ama bu bile beklentilerimi fazlasıyla karşıladı.
    bakalım zamanla nasıl bir performans gösterecek..
  • 
Sayfa: önceki 96979899100
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.