Şimdi Ara

Nissan Qashqai (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
31.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Nedense şu sıralarda bayilerin elinde yok.
  • fiyat/fayda/yakıt ekonomisi

    Uzun vadede uygun bi araç gibi duruyo..
  • Her şeyi çok güzel de orijinal ölçülerde kış lastiği bulunmuyor. 3 gün sonra yola çıkıyorum , ne halt edicem bilemiyorum.
  • aynı sorunu bende yaşadım

    en yakın bulabildiklerim

    nokian 225/60/17 (araç 12mm yükseliyor, taban 10mm genişliyor)
    lassa snoways era 225/55/17 (araç 10,5mm alçalıyor, taban 10mm genişliyor)

    lassa almaya karar verdim
  • 225/60R17 de 12 mm değil 6 mm yükselmesi lazım.Çünkü yanak yüksekliği 6 mm artıyor(toplam çap 12 mm artıyor). 225/55R17 de ise 5mm den biraz fazla alçalıyor(yanak yüksekliği 5 mm civarı düşüyor). Yaptığım araştırmalarda ben böyle buldum ama tekrar bir bakmak lazım tabi. Neyse bence de mantıklı olan 55 yanak. Siz bu ebatlarla herhangi bir sorun yaşadınız mı? Konforda düşüş oldu mu? Tavsiye eder misiniz?
  • ben önümüzdeki hafta satın alacağım

    mevcut lastiklerimiz 215mm taban ölçüsünde, aradaki taban farkı 10mm

    yanak yüksekliği 6mm artıyor doğru ben zaten araç 12mm yükseliyor yazdım, zaten yüksek bir araba 12mm daha yükselmesinin çok etkilemeyeceğini düşünüyorum

    karlı zeminde normalde daha ince lastik önerilir, tabanın 10mm büyümesi çok mantıklı durmuyor ama, 4 mevsim lastiğe göre her halükarda üstün olacağı kesin
  • Qashqai deki 1.5 dci motor 8 valf mi, 16 valf mi arkadaşlar.

    Bu motor bildiğim kadarıyla yeni laguna daki motorla aynı motor. Torkları güçleri hemen hemen aynı. Ama Qashqai broşüründe 16 valf denilirken yeni laguna broşüründe 8 valf deniliyor. Hangisi doğru, yoksa ikiside doğru mu.
  • test sürüşüne bindikten sonra izlenimlerim:
    bindiğim araç 1.6 benzinli tekna modeliydi:

    +'ları
    1-Yerden yüksek olduğu için şehir içindeki tümsek ve çukurlardan rahat geçebilmek için ve geçerken çok fazla etkilenmemesi güzel
    2-içine oturduğunuz zaman yüksek ve dolgun bir görüntüsü ile pbikolojik olarak güç ve sağlamlık hissi uyandırıyor
    3-araç donanım olarak yeterli daha ne olsun denebilecek kadar her şey var.
    4-bagajı yeterli aile ve eşyası çok olan kişiler için güzel
    5-yol tutuşu ve ses izolasyonu güzel,klima içi büyük ve olmasına rağmen yeterli soğutuyo,frenleri güzel tok bir araba olduğunu hissettiriyo.
    6-gerek yolcu ve gerek yaya güvenliği açısından yeterli 5 yıldız alan bir araç
    -'leri
    1-1,6 motor ağır kalıyo çabuk toparlamıyo alacak arkadaşlar dizelini veya 2,0 motoru olanı alırlarsa olur.(1,6 motor ışıklardan kalkıp bastığınız zaman toparlamıyo çoğu yerli ve yabancı alt segmentteki araçlar sizinle dalga geçer,buda can sıkıntısı olur,araç sollama yaparken ağır kalıyo toparlamıyo,özellikle rampalarda
    2-yüksek olduğu için inerken binerken zorluk çekebilirsiniz özellikle çocuklar,bayanlar ve yaşlılar,özellikle yağışlı havalarda üstünüz kirlenebilir iniş-binişlerde.
    3-dizel veya 2,0 motor versiyonlarının fiyatlarına baktığımız zaman 55-65 milyar civarı, o paralara diğer marka ve daha farklı versiyonlarda araçlar alınabilir.ama 1,6 bana ağır gelmez bana yeter derseniz 45 milyara çok değil verilebilir.

    sonuç olarak eğer dizelini 45-47 civarı verirlerse hiç düşünmeden alınabilecek bir araç. Ben araçımı takastan sayıp alacaktım herşeyi konuştuk test arabası yoktu bayide geldi ve bindim hemen kararımdam vazgeçtim 1,6 versiyonu bana göre değilmiş dedim dizel versiyonu 55 tl çok olduğu için askıya aldım belki 2.el dizel düşerse onu bekliyorum.




  • geçen arabayı bakıma verdiğimde 2 müşteriyi x-trail veya qashqaiye razı etmeye çalışıyorlardı.kar marjı nedeniyle tabi öncelikle x-trail.ama adamlar araziye çıkmayacak,sadece uzun yola çok giden ona göre araba bakan müşterilerdi,sonuçta biri aksesuarlı qashqaiye biri x-traile karar verdi.ama antara ve captiva da donanım olarak daha cazip gelmiş.nissanın arazi araçlarındaki tecrübesi nedeniyle daha sıcak geldiğini söylüyorlardı ama nissanın bu özelliğine güvenip navigasyon,bi-xenon far gibi donanımlara hiç yer vermemsi eksi.dandik captivada bile bunlar var.ben de acizane 4 sene sonra qashqai düşünüyorum ama bu donanımlar olsa hoş olurdu
  • ilaveten şunları söyleyeyim, kullandığım tekna modeli 1,6 benzinli şehir içi 10,5 litre ortalaması yakıt tüketimi gösteriyodu buda çok güzel yakıt olarak daha ne olsun diyebileceğim bir tüketim, şehir içi yüksek kaldırımlara trafik sıkışıklığında alçak banketlerden atlama konusunda sorun olmaz birde kış mevsiminde karlı veya yüksek kar kütlelri veya kamyonlardan düşen buz kütleleri için,kamyonlardan düşen fazla ve hatalı yüklemeden dolayı bazı sürpriz durumlarda(tatilden dönüşte önümdeki pancar yüklü kamyona yaklaştım tam sollama yapacaktım birden kamyonun brandanın arasından 30 cm büyüklüğünde bir pancar düşmezmi kurtaramadımda arabanın altına küt küt etti her halde dedim tampon gitti durdum baktım allahtan birşey olmamıştı,birde yine uzun yolda giderken önümdeki kamyondan domates kasası düştü ondada tam ortaya aldım kaçamadım yol gidiş gelişli bir yoldu zayat olmadan atlattım)bunun gibi yol ve trafik sürprizlerinde korkusuzca üstünden geçebileceğiniz ideal vergisi ucuz bir araç.

    45 ytl dizelini verselerdi hiç düşünmeden alabileceğim araç.tavsiye ederim




  • Sayın vedat mert,aracın motoruna baktın mı?reno megane lerde kullanılan 1,6 motorla aynı veya çok benzer diyorlar.Birde motor yeniyse açılmadığı için seri olmayabilir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: oblomov03

    Sayın vedat mert,aracın motoruna baktın mı?reno megane lerde kullanılan 1,6 motorla aynı veya çok benzer diyorlar.Birde motor yeniyse açılmadığı için seri olmayabilir.



    merhaba,bugüne kadar bindiğim o kadar çok araba olduki sonuç olarak izlenimlerim aracın hp(beygir gücü) aracın ağırlığı ve o gücün yere yani tekerleklere aktarma oranı ne kadar gücü tam olarak aktarabiliyo kayıp ne kadar bunlar çok önemli,aracın altındaki lastik ebatlarıyla aks,aks mesafesi,şanzıman ve motor bağlantıları bunların hepsi birer ayrıntıdır,bu ayrıntılar her şeyi değiştirebiliyor.

    Örnek olarak şöyle söyleyeyim; megan ile nıssanın şanzıman dişlilelerine ve bahsettiğim gibi yola aktarım gücü ne kadar bunları incelemek lazım.

    AUDİ A3 ler 100-103 hp dir,opel astrada 100 hpdir ama audi daha ağırdır ağırlık olarak,gaz pedalına bastığınız zaman kalktığında araç fırladığını hissedersiniz ve ne kadar çok kolay devir alır,opel kalkarken ağır kalkar gaza bastığınız zaman ilerleyen süre içinde toplamaya başlar.

    OPEL:H kasa astralar 100 hp,yeni dediğimiz G kasa astralar 115 hpdir,h kasa astra gaza basıldığı zaman yeni kasa ve kendinden 15 hp daha güçlü araçtan daha çabuk devir alıyo gaz pedalına tepkisi daha iyi.

    RENAULT:2000-2003 arası megan 1 ler 110 hp dir yeni megan tabir ettiğimiz megan 2 ler 115 hp dir ama megane 1 lerin gaza basıldığı zaman daha çabuk devirlendiğini ve topladığını göreceksiniz.

    Toyota: 94-98 model arası corollalar 105-110-115hp motora sahipler,Opel astra,Ford Focus,Marea vb çoğu araçla aynı beygir gücüne sahiptir ama bu marka model bahsettiğim araçlardan daha hızlı ve daha seridirler

    Sonuç olarakta megane ile nıssanı karşılaştıramayız,farklı segmentte ve farklı marka araçlar,HP güçleri bizleri yanıltır.




  • Teşekkürler sayın vedat mert.
  • ya hiç mi fiyatı düşmez
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.