Şimdi Ara

NİSSAN QASHQAİ+2 SORU?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
28.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu aracın normal modelini babam çok beğendi +2 olanını daha sokakta bile görmedim 2. ele daha düşmemiş normal qashqai den 21 cm daha uzunmuş ve ağırlığı 1500 kg/105 bg 1.5 dci diğer versiyon ise 1700kg/150bg 2.0dci bu ağırlık bana fazla geldi özellikle 1.5 için 105 bg güç üretiyormuş şu anki babamın aracı 1.9 tdi jetta 105 beygir çoğu kişi bu söylediğim motorun performansını beğenmiyor ama bize yetiyor özellikle kendi corsamdan inince ferrariye binmiş gibi oluyorum size sorum bu aracı normal ve +2 versiyonunu deneyen bilen var mı?2. el fiyatı ve performansı nasıl olur?
    İşte 0 fiyatları listesi nissanın kendi sitesinden aldım.

    QASHQAI +2 1.6 TEKNA 4X2 M/T***2011 MY*** CAM TAVAN+NISSAN CONNECT 59,747

    QASHQAI +2 1.6 TEKNA PACK 4X2 M/T***2011 MY*** 63,317

    QASHQAI +2 1.6 PLATINUM 4X2 M/T***2011 MY*** 67,907

    QASHQAI +2 1.5 DCI TEKNA 4X2 M/T***2011 MY*** CAM TAVAN+NISSAN CONNECT 66,664

    QASHQAI +2 1.5 DCI TEKNA PACK 4X2 M/T***2011 MY*** 70,306

    QASHQAI +2 1.5 DCI PLATINUM 4X2 M/T***2011 MY*** 74,987

    QASHQAI +2 2.0 DCI TEKNA PACK 4X4 A/T***2011 MY*** 86,477

    QASHQAI +2 2.0 DCI PLATINUM 4X4 A/T***2011 MY*** 91,679

    cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim inşallah çok kişiye faydalı olan bir topic olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zulfikar -- 25 Nisan 2011; 20:46:57 >







  • arkadaşlar bir bilen yokmu??
  • qashqai ve +2 özellikleri

    Yeni Nissan Qashqai ile 1.387 Km!

    Yeni Nissan Qashqai'ye üstün bir performans veren benzinli ve dizel motorlar gücü, ataklığı, çevikliği ve yakıt ekonomisi ile göz dolduruyor. 1.6 benzinli önden çekişli Yeni Nissan Qashqai çabuk ısınıp çabuk soğuyabilen hafif alüminyum bloklu motoru sayesinde hem çok ekonomik hem de çok atak bir yapıya sahip. 1.5 litre ve 2.0 litre common rail turbo dizel motorlu versiyonlar ise yüksek tork, motor gücü ve yakıt ekonomisi ile beğeni topluyor. Yeni Nissan Qashqai, Nissan’ın İngiltere’de yaptığı testler sonucunda 1.387km* menzile sahip olduğunu bu üstün özelliklerle ispatlıyor.
    *Nissan Technology Center Europe test verisidir.


    Teknoloji Sürüş keyfi
    # Bluetooth
    # MP3 bağlantı ünitesi
    # Otomatik yanan farlar ve yağmur sensörü
    # Akıllı anahtar
    # Çift taraflı otomatik klima
    # Yol bilgisayarı ve cruise control
    # Nissan Connect*
    # BOSE Ses Sistemi
    # Panoramik cam tavan
    # Yüksek sürüş pozisyonu
    # Stressiz sürüş özellikleri
    # Geri Görüntü Kamerası

    2-
    Nissan Qashqai+2, uzun yapılı şasisiyle iç kabinde ferah bir oturma alanı sunarken, sürüş konforunda da standart sunulan ESP sistemi sayesinde mükemmel bir yol tutuş performansı sergiliyor. 2.0lt. dizel otomatik vitesli versiyonunda standart sunulan ALL MODE 4x4 çekiş sistemi zorlu yol koşullarında üstün bir hakimiyet sağlıyor.Nissan Qashqai+2, 1.6lt benzinli, 1.5lt dizel düz vites ve 2.0lt dizel 4x4 otomatik vites seçenekleriyle satışa sunuluyor.

    "Asi Şehirli" Nissan Qashqai+2 artık 7 kişilik! Nissan Qashqai+2 sürüş performansı, yakıt ekonomisi ve daha ferah iç kabiniyle göz dolduruyor. Compact Crossover ruhunu genişleten Nissan Qashqai+2 artık daha da asi.


    Teknoloji Sürüş keyfi
    # Bluetooth
    # MP3 Bağlantı Ünitesi
    # Otomatik Yanan Farlar Ve Yağmur Sensörü
    # Akıllı Anahtar
    # Çift Taraflı Otomatik Klima
    # Yol bilgisayarı Ve Cruise Control
    # Nissan Connect*
    # BOSE Ses Sistemi
    # Panoramik Cam Tavan
    # Yüksek Sürüş Pozisyonu
    # Stressiz Sürüş Özellikleri
    # Geri Görüntü Kamerası

    iç hacmi daha büyük sanırım karar sizin.




  • Hepsi bir yana , kısa zaman içinde QASHQAİ denilen , ortalama 55.000 TL verilen bu aracı sokağa çıktığımda en az 4-5 kez görmem çok ilginç bir durum. Fiyatı oldukça yüksek ama çok tutuldu. Tipini beğeniyorum ama 3 ay önce bir akrabam 2007 model 3.18'ini 45.000 TL'ye sattı.
  • doğancan bu araç 3.18 ile farklı müşteri kitlesine hitab ediyor ki 45 ye dizel 5 kişiliği bulunabilir diye düşünüyorum ve sonuçta bu bir renault veya hyundai değil bu işin erbabı nissan dan tamam motoru renault motoru olabilir ama kasa çok şey ifade ediyor

    goro ben kullanıcı yorumu merak ediyordum ama uğraşınız ve cevabınız için teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zulfikar

    doğancan bu araç 3.18 ile farklı müşteri kitlesine hitab ediyor ki 45 ye dizel 5 kişiliği bulunabilir diye düşünüyorum ve sonuçta bu bir renault veya hyundai değil bu işin erbabı nissan dan tamam motoru renault motoru olabilir ama kasa çok şey ifade ediyor

    goro ben kullanıcı yorumu merak ediyordum ama uğraşınız ve cevabınız için teşekkürler

    Zülfikar bey , Qashqai sahiplerinin ( İstanbul için konuşuyorum) %95'i bu aracı asfaltta kullanıyor. Türk halkımız sağolsun , saylelerinde SUV ile otomobilin kullanım alanını aynı yerde kısıtlayabildikleri için bence 3.18 ile kıyaslanabilir.

    Bundan bir kaç yıl önce İngiltere'de Türkler'in çok iyi jip kullandığına dair bir araştırma yapılmış. Araştırmanın sonuncaunda jip kullanan Türkler'in %85'inin jipi asfaltta kullandığından kolay kolay arıza vermediği sonucuna varılmış.




  • doğancan bey qashqai yi zaten arazi aracı olarak adlandırmak ilginç olur sonuçta torosların girip çıktığı yerlerde ne kadar iyi performans gösterir tartışılır benim kastım yüksek ve jip tarzı araç sevenlerde ben jipleri yüksek ve geniş olduğu için sevenlerdenim fazlada merakım yok zaten ama inşallah ileride eşimin kesin qashqai tarzı bir araç kullanmasını isterim yerden yüksek olması kazalarda çok önemli sonuçta hemde kimse bir buçuk tonluk bir aracın içinde kendini tehlikede hissetmez heralde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zulfikar

    doğancan bey qashqai yi zaten arazi aracı olarak adlandırmak ilginç olur sonuçta torosların girip çıktığı yerlerde ne kadar iyi performans gösterir tartışılır benim kastım yüksek ve jip tarzı araç sevenlerde ben jipleri yüksek ve geniş olduğu için sevenlerdenim fazlada merakım yok zaten ama inşallah ileride eşimin kesin qashqai tarzı bir araç kullanmasını isterim yerden yüksek olması kazalarda çok önemli sonuçta hemde kimse bir buçuk tonluk bir aracın içinde kendini tehlikede hissetmez heralde.

    Umarım satın alırsınız.




  • motor dci ama nissan kendi kalite standardı ile renaultta kendi kalite standardına göre üretim yapıyor ortak mal. birlikte geliştirildi. renaultun diye bir şey yok bir zamanlar öyleydi. doğrudur ama şimdi kullanım hakları ortak+ nissan dci motora kendi katkılarını ve eklemelerinide yapıyor.

    bir akrabam bursa istanbul yolunda feci bir kaza geçirdi onda alfa romeo vardı karşışeritteki araç takla attı ve akrabamın ön camına girdi (estetik vb. oldu 2 ay yoğun bakımda baygın yattı ,araç pert oldu). o kazadan sonra 2 yıl araca binemedi sonra qahqai yi inceledi ve güvenlik testinde en yüksek puanı aldığını görünce qahqai aldı şimdi trafiğe sadece bu araçla çıkıyor. başka araca ne olursa olsun asla binmeyeceğini söylüyordu teeşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goro1982 -- 26 Nisan 2011; 23:58:33 >
  • hocam öncelikle aracı önerir miyim onu söyleyeyim öneririm şu anda 23 bin km'de ve bir kaç yerinden gelen sesler dışında bir sıkıntısı yok yakıt tüketimi de full şehir içi 6,3 Litre ki bence iyi bir değer.

    aracın artılarından bahsetmek istiyorum:
    - yakıt tüketimi gayet tatmin edici
    - yol tutuşu bu yükseklikteki bir araç için çok iyi
    - güvenlik hissi veriyor
    - performansı yeterli
    - şehir içi kullanımı için çok iyi
    - teknolojisi yeterli
    - servisleri iyi bakım masrafları makul

    eksilerinden bahsedecek olursak:
    - malzeme kalitesi kötü
    - aracın bazı yerlerinden sesler gelmesi rahatsız ediyor
    - motor sesi fazla denebilir
    - kendinizi jipteymiş gibi hissediyorsunuz ta ki yanınıza gerçek bir jip gelene kadar işte o zaman sinir bozucu oluyor.
    - çok fazla var özellikle beyaz rengi zibil gibi

    netleştirirsek aracı almanızı tavsiye ederim ama yukarıda saydığım durumlara hazırlıklı olmalısınız. fiyat olayına gelirsek corollanın 53 jettanın 60 passatın 65 (ben aracımı alırken B6 kasa passat comfortline 1.6 tdi bluemotion fiyatı 60 bin tl idi ancak tercihim qashqai oldu) bin tl olduğu bir piyasada 1575 kg( cam tavanlı araç için olan ağırlık), 100km'de 6.3 L (istanbul şehir içi) yakıt harcayan, 5 yıldız güvenlikli, ikinci eli VW 'ler kadar olmasa da iyi olan, çok tercih edilen, kronik bir sorunu olmayan, nispeten konforlu ve donanımlı, performansı yeterli bir araca 60 bin tl gibi bir rakamın verilmesi bana gayet doğal geliyor.

    umarım aracı alırsınız şimdiden hayırlı olsun




  • quote:

    Orijinalden alıntı: chncnyhn

    hocam öncelikle aracı önerir miyim onu söyleyeyim öneririm şu anda 23 bin km'de ve bir kaç yerinden gelen sesler dışında bir sıkıntısı yok yakıt tüketimi de full şehir içi 6,3 Litre ki bence iyi bir değer.

    aracın artılarından bahsetmek istiyorum:
    - yakıt tüketimi gayet tatmin edici
    - yol tutuşu bu yükseklikteki bir araç için çok iyi
    - güvenlik hissi veriyor
    - performansı yeterli
    - şehir içi kullanımı için çok iyi
    - teknolojisi yeterli
    - servisleri iyi bakım masrafları makul

    eksilerinden bahsedecek olursak:
    - malzeme kalitesi kötü
    - aracın bazı yerlerinden sesler gelmesi rahatsız ediyor
    - motor sesi fazla denebilir
    - kendinizi jipteymiş gibi hissediyorsunuz ta ki yanınıza gerçek bir jip gelene kadar işte o zaman sinir bozucu oluyor.
    - çok fazla var özellikle beyaz rengi zibil gibi

    netleştirirsek aracı almanızı tavsiye ederim ama yukarıda saydığım durumlara hazırlıklı olmalısınız. fiyat olayına gelirsek corollanın 53 jettanın 60 passatın 65 (ben aracımı alırken B6 kasa passat comfortline 1.6 tdi bluemotion fiyatı 60 bin tl idi ancak tercihim qashqai oldu) bin tl olduğu bir piyasada 1575 kg( cam tavanlı araç için olan ağırlık), 100km'de 6.3 L (istanbul şehir içi) yakıt harcayan, 5 yıldız güvenlikli, ikinci eli VW 'ler kadar olmasa da iyi olan, çok tercih edilen, kronik bir sorunu olmayan, nispeten konforlu ve donanımlı, performansı yeterli bir araca 60 bin tl gibi bir rakamın verilmesi bana gayet doğal geliyor.

    umarım aracı alırsınız şimdiden hayırlı olsun




    cevabınız için teşekkür ederim sesler geliyor demişsiniz en çok bu benim ilgimi çekti sizin aracınızla ilgili bir durummu yoksa aşka araçlardada olan bir durum mu?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zulfikar


    quote:

    Orijinalden alıntı: chncnyhn

    hocam öncelikle aracı önerir miyim onu söyleyeyim öneririm şu anda 23 bin km'de ve bir kaç yerinden gelen sesler dışında bir sıkıntısı yok yakıt tüketimi de full şehir içi 6,3 Litre ki bence iyi bir değer.

    aracın artılarından bahsetmek istiyorum:
    - yakıt tüketimi gayet tatmin edici
    - yol tutuşu bu yükseklikteki bir araç için çok iyi
    - güvenlik hissi veriyor
    - performansı yeterli
    - şehir içi kullanımı için çok iyi
    - teknolojisi yeterli
    - servisleri iyi bakım masrafları makul

    eksilerinden bahsedecek olursak:
    - malzeme kalitesi kötü
    - aracın bazı yerlerinden sesler gelmesi rahatsız ediyor
    - motor sesi fazla denebilir
    - kendinizi jipteymiş gibi hissediyorsunuz ta ki yanınıza gerçek bir jip gelene kadar işte o zaman sinir bozucu oluyor.
    - çok fazla var özellikle beyaz rengi zibil gibi

    netleştirirsek aracı almanızı tavsiye ederim ama yukarıda saydığım durumlara hazırlıklı olmalısınız. fiyat olayına gelirsek corollanın 53 jettanın 60 passatın 65 (ben aracımı alırken B6 kasa passat comfortline 1.6 tdi bluemotion fiyatı 60 bin tl idi ancak tercihim qashqai oldu) bin tl olduğu bir piyasada 1575 kg( cam tavanlı araç için olan ağırlık), 100km'de 6.3 L (istanbul şehir içi) yakıt harcayan, 5 yıldız güvenlikli, ikinci eli VW 'ler kadar olmasa da iyi olan, çok tercih edilen, kronik bir sorunu olmayan, nispeten konforlu ve donanımlı, performansı yeterli bir araca 60 bin tl gibi bir rakamın verilmesi bana gayet doğal geliyor.

    umarım aracı alırsınız şimdiden hayırlı olsun




    cevabınız için teşekkür ederim sesler geliyor demişsiniz en çok bu benim ilgimi çekti sizin aracınızla ilgili bir durummu yoksa aşka araçlardada olan bir durum mu?


    başka araçlarda da çokca dile getirilen bir durum sadece benim aracımda olmadığını biliyorum yani. çok da üstüne düşmedim gerçi belki halledilebilinecek sorunlardır SD kartı almaya gittiğim zaman bu seslerle ilgili de bayiyle görüşeceğim
    SD kart: Nissan connect sisteminde navigasyon için cihaza takılması gereken ve nissan kullanıcılarını süründüren nihayet teşrif eden malum kart




  • Aracın kullanımı çok rahat , 2011 model dci motorda ses yalıtımı yeni astra dizele kıyasla çok iyi
    Bence parasını kompakt Crosover sınıfında sonuna kadar hakeden bir araç.
    Aracın artıları çok fazla
    Bana göre eksileri
    Arka koltuk rahat değil.Yan aynalar.Bunun dışında çamurluk ve motor arasında anlam veremediğim bir delik olması ve bu delik yüzünden motorun kirlenmesi
  • QQ +2 yi bilmem ama QQ 1.5 dci kullandım. ÇOK AZ YAKIYOR ve BİRAZ HANTAL.

    1.5 dci Megane - Logan - Juke - QQ - Note Bunlarda var çok güzel bir motor yakıt açısından 2.9 litreyi gören logan taksici var bizim mahallede.

    Kısa ve öz olarak :ÇOK AZ YAKAR AZ KAÇAR CEBİN DOSTU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darktreys -- 28 Nisan 2011; 19:04:40 >
  • Yaklaşık 6 aydır Qashqai+2 1.5dCi kullanan birisi olarak;
    Motor performansı beklentimden daha iyi. Ankara'da oturanlar bilir, Konya Yolundaki Dikmen Yokuşunu 5.vitesle ve gaza bastıkça artan bir ivme ile çıkmanız mümkün. Hatta performansından dolayı bazen arabayı spor kullanma isteği oluşuyor bende.
    Yakıta gelince;
    elbette kullanıma bağlı. Benim için Ankara şehiriçi ortalaması 6,3 lt/100km civarında.
    Kalite idare eder. çok aşırı lüks yok ancak donanımlar tatminkar. 7 kişilik+Dizel olsun dediğim için bana uygun geldi. Daha önce 2 kere Nissan Kıllandım (Primera ve Almera) satarken 2.elde hiç sorun yaşamadım. Servis ücretleri de sınıfındaki arabalardan farklı değil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.