Şimdi Ara

Nissan X-Trail 1.6 dCi Test Sürüşü ve İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
5.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İşim dolayısıyla zaman zaman seyahatler yapmam gerekiyor. Bu seferki seyahat Kütahya 'ya idi ve hem yolların karlı buzlu olma durumuna karşılık olarak yerden yüksek, hem de taşıyacağımız malzemeler olduğu için bagaj hacmi büyük bir araç kiralamamız gerekiyordu. Bu yazımda hem araç kiralama sürecini, hem de Nissan X-Trail modelinin uzun yolda hissettirdiklerini ve deneyimimi anlatıyorum.

    Tüm yazıyı görselleriyle beraber blogumda okuyabilirsiniz: http://tahiryildiz.com/nissan-x-trail-1-6-dci-test-surusu-ve-incelemesi/

    Araç Kiralama Süreci

    Araç kiralamak için günümüzde çok farklı yöntemler var, hem bütçeye uygun hem de çok çeşitli araçlar bulabiliyorsunuz. Araç kiralama firmalarının yanında kullanıcıların kendi araçlarını da kiraladıkları sistemler oldukça popüler. Ama bizim hem işimiz acele olduğu için hem de tabiri caizse sabahın köründe aracı almaya ihtiyacımız olduğu için Taksim tarafında bir firma arayışına başladım. Açıkçası arkadaşlarımın memnun olduğu Garenta 'ya baktım ama ne yazık ki ellerinde yüksek bir araç yoktu. Sonra sırayla daha önce de kullandığım Europcar, Budget, Avis, Hertz gibi firmalara geçtim. Budget 'ta hem uygun fiyatlı hem de bize uygun Nissan Qashqai çıkınca hemen kiralamak istedim ama bu tip araçlar rezervasyonla kiralanıyormuş. Telefonla arayıp Taksim ofisine ulaşmaya çalışsam da açan olmadı. Ben de ertesi gün saat 7.30'da almak için rezervasyonu oluşturdum. Ne oldu bilin? Ertesi gün sabah saat 7.00'de yani ben Budget 'a ulaşmak için yoldayken rezervasyonun onaylanmadığını belirten bir email aldım, çaresizse yine de Budget 'a gittim ve tüm programımı buna göre yaptığımı ellerinde uygun bir araç varsa -kirli de olsa- alabileceğimi söyledim. Pek yardımcı olmadılar ve yan taraflarındaki Avis 'e bir sormamı istediler, neyse ki Avis 'teki arkadaşlar gerçekten yardımcıydı ve ellerinde Nissan X-Trail olduğunu söylediler, fiyatta da yardımcı olunca X-Trail 'ı aldım. Bu arada bu tip araçları almanın farklı bir prosedürü varmış, hem bu Findeks gibi finansal puan veren bir yerden TC numaram ile sorgulama yaptılar, hem de adıma kayıtlı iki adet kredi kartı ile ödeme yapmam gerekiyormuş. Neyse ki yanımda 2 adet kart vardı, birinden aracın kira ücretini (185TL KDV Dahil), diğerinden de araç kiralarken alınan depozitoyu (Normal araçlarda 500TL, bu gibi premiumlarda 1000TL) çektiler. Çalınmaya karşı sigorta ve full sigortayı da benim için ekstra ücret almadan sağladılar. Yaklaşık 10 dakikalık bir süreçten sonra araç kullanıma hazır olarak ofisin önündeydi. Birlikte seyahat edeceğimiz Gökhan'ı da aldıktan sonra yola çıktık.

    Genel Bakış

    Nissan X-Trail benim hiç sevmediğim araç türlerindendi aslında, tam anlamıyla kocaman bir jeep. Şehir yaşamında bu tip büyük araç kullananlara biraz önyargım yok değil ama uzun yolda bir avantaja dönüşmesini bekliyordum. Yerden yüksek araçların gece koşullarında karşıdan gelen araçların ışıklarından daha az etkilendikleri hep söylenirdi. Benim gibi ışığa normalden daha duyarlı gözleriniz varsa bu çok önemli hale geliyor. Daha önce hiç bu kadar uzun süre jeep kullanmamış olunca da araç benim için heyecanlı hale geldi.

    Aracın tam modeli: Nissan X-Trail 1.6 dCiX-Tronic Platinum Premium Pack

    Tam özelliklerine Nissan 'ın web sitesinden bakabilirsiniz, ben burada daha çok beni etkileyen özelliklerden ve sürüş keyfinden bahsedeceğim tabii. Araç dizel otomatik olarak da kullandığım ilk araç bu arada onu da yazının devamında göz önüne alın derim.

    İnceleme Koşulları

    İstanbul - Kütahya Emet arasında geçen bir yolculuk. Yaklaşık 420km, gidiş geliş toplamda 840km, şehir içleriyle beraber toplamda yaklaşık 1000km yol yaptığımı söyleyebilirim. Bir araca değerlendirme yapmak için yeterli olduğunu düşünüyorum. Bu yolu günübirlik gidip geldiğimizi de ekleyeyim, zor oldu ama açıkçası aracın konforu bu tip durumlarda önemli. İlk arabamı alırken bunu çok önemsemiştim çünkü spor araçların çoğu sert ve bu sertlik uzun yolda çok yorucu hale gelebiliyor.

    İlk İzlenim

    Büyük, çok büyük, geniş, çok geniş :) Aracın içi, bagajı, arka koltuklar her yer geniş, ev gibi. Dışı siyah, içi bej döşenmiş bir araçtı, içi açık renk olan araçlar biraz daha konforlu ve ferah görünüyor bu yadsınamaz bir gerçek, koyu renk olanlar da daha sportif duruyor. Bu tip araçlarda zaten sportifliğin ve hızın ikinci planda olduğunu düşünüyorum. Eğer bir jeep alıyorsanız sizin için önemli olan konfor ve iç hacim olması gerekiyor kanımca. Bu araçta da bunları zaten buluyoruz. Oturur oturmaz koltuğun rahatlığını hissediyorsunuz. Anahtar alıştığımız şekilde üçlü: Kilit aç, kilitle ve bagaj tuşları var. Bagaj bu arada tek tuşla açılıyor ve yine aynı şekilde elektronik olarak kapanıyor. Siz açıp kapatmıyorsunuz yani, daha önce görmemiştim bunu hoşuma gitti. Koltuk elektrikli olarak ileri geri, aşağı yukarı ve ön arka gidebiliyor, aynı zamanda bel desteği de var. Aslında daha önce incelemesini yaptığım ve uzun süre kullandığım Hyundai i30 'un aynısı çoğu yer, hem kontrol hem de özellik olarak. O yüzden pek yabancılık çekmedim kontrollerde, ön konsol ferah, çok karmaşık diyemem. Hız ve devir göstergeleri analog ve yol bilgisayarı aktif şekilde beni karşıladı. Bu arada menüyü çok karıştıramadığım için bilemiyorum ama aracın tüm özellikleri İngilizce olarak vardı, Türkçe menü olup olmadığına emin değilim, Hyundai 'de de yoktu, bu eksiklik olarak görülebilir. Vites yine klasik otomatik araç vitesi, P-R-N-D dizilişi hakim, geri vitese (R) almak için vites topuzunun altındaki tuşa basılı tutuyorsunuz, otomatik araç kullanan için gayet rahat. El freni elektronik, vitesin ön tarafına koymuşlar o biraz bana uzak geldi, hemen elimin altında olmasına alışmışım ama zamanla alışılır diye düşünüyorum. Arka koltuklar ve diz mesafeleri oldukça geniş, bagaj da çok geniş, isterseniz 3. sıra koltukları da çıkarabiliyorsunuz burada, 7 kişilik minibüs gibi araç oluyor :)

    Nissan X-Trail Platinum Premium Pack Donanım Paketi İçeriği

    ABS, ESP gibi artık alışkın olduğumuz özellikler tabii ki bu araçta da var, ben sadece çok alışkın olmadığım özellikleri buraya ekliyorum:

    Driving Aids: Volvo araçlardaki "Drive Safe" benseri bir sistem. Araç bilgisayarından gördüğüm kadarıyla 3 adet özelliği içinde barındırıyor:

    1- Şerit takip uyarı sistemi: Bunu hep merak etmişimdir nasıl çalışıyor diye, aracın dikiz aynasının arkasına küçük bir sensör koymuşlar ve bu sensör sizin şeridinizi takip ediyor. Küçük sağa sola manevralarda da bip sesleriyle sizi uyarıyor. Sürüşünüz çok sakinse kullanabilirsiniz ama ben bu özelliği kapatarak yoluma devam ettim.

    2- Kör nokta uyarı sistemi: Bu çok güzel bir özellik, aracın sol ve sağ arkalarında aynalar ile görmenizin zor olduğu noktalarda araç veya başka bir engel varken aynaların hemen sol ve sağında bulunan ışıklar yanıyor, ışıkları geçtim aracın kamerası aktif hale geliyor ve sağ/solunuzdaki araçların ne kadar yakın olduğunu gösteriyor, ses ile de uyarıyor. İstanbul içinde özellikle ne kadar saçma insanların araba kullandıklarını göz önüne alırsanız çok işinize yarayacağını kesinlikle söyleyebilirim, çok faydalı buldum.

    3- Yorgunluk algılama sistemi: Aslında yine şerit takip sistemine benzer şekilde çalışıyor ve uyku gibi aracı normalden farklı sürdüğünüz pozisyonlarda sizi uyarıyor.

    Otomatik Uzun Far Asistanı: Bunu da çok sevdim, çocuk gibi oynadım. Uzun farı aktif hale getirdikten sonra eğer karşıdan bir ışık algılanırsa (Bu her zaman başka bir araç olmayabiliyor tabii, elektrik direkleri de etken) ışık otomatik olarak kısaya geçiriliyor, karşı tarafı rahatlatıcı bir sistem.

    Elektrikli Açılabilir Panoramik Moonroof: Bildiğimiz sunroof ama Nissan adını moonroof yapmış, tek tuşla sonuna kadar açılıp kapanabiliyor, ses çıkarmasından genellikle şikayet edilir bu özelliğin ama yolumuz süresince rahatsız edici bir ses gelmediğinin de altını çizmiş olayım.

    Isıtmalı Ön Koltuklar: Büyük lüks bence, soğuk kış günlerindeki en önemli dostunuz :)

    Geri Görüş Kamerası: Buna artık alışkınız ama Nissan 'da farklı bir şey vardı ki beni şaşırttı, aracı üstten de gösteriyor, bu çok yardımcı bir fonksiyon, nasıl olduğunu çözemedim ama çok faydalı.

    Tasarım

    Uzak doğu markalarının ürün tasarımlarını hiç bir zaman beğenen biri değilim, tabii ki istisnalar olabilir ama şimdi yazıyı yazarken aklıma bir istisna dahi gelmedi. Tasarım işinde İskandinavcı olduğumu zaten takip edenler bilirler. Uzak doğu ürünlerinde, hatta girip web sitelerine de bakabilirsiniz, gereksiz bir kalabalıklık ve şa-şa söz konusu. Araçlarında da bu var, Hyundai i30 'da da Nissan X-Trail 'da da konsollarında gereğinden fazla ışık var, bu ayarı en aza indirseniz de fazla bana göre. Ama bu tabii ki kişisel bir seçim, mesela babam sonuna kadar açık kullanıyor, uçak kokpiti gibi olsun istiyormuş (!) Koltukların döşemelerinin ve aracın genel iç malzemelerinin kaliteli olduğunu söyleyebilirim. Araç genelde yuvarlak hatlara sahip ve bunu her objede ayrı ayrı görebiliyorsunuz. Bence araçlarda artık daha fazla USB girişi olmalı, bu araçta 1 adet gördüm ama bence 4 adet olsa hiç fena olmaz, sonuçta ben navigasyon için 1 adedini zaten kullanıyorum, 2 kişinin telefon şarjları için de 2şer tane olsa hiç fena olmaz. Müzik sisteminin yerleşimi ve kalitesi de yerli yerinde, orta konsolda aynı zamanda navigasyon da vardı ama bende yılların TomTom 'u olduğu için ve onu çok sevdiğim için vazgeçemedim. Direksiyon simidi ne büyük ne küçük, rahat ve üzerindeki tuşların kullanımı da güzel. Sol tarafta müzikle ilgili (Sesi azaltıp artırma, sıradaki şarkı ve önceki şarkıya geçiş) kontroller varken, sağ tarafta hız sabitleyiciyle ilgili kontroller mevcut. Direksiyonun sol tarafında park sensörleri, ekonomik modda sürüş, kaputu açma, yakıt deposunu açma gibi butonlar var. Ben yakıt deposunu açma butonuna da daha önce hakim değildim, yakıt istasyonundaki arkadaş beni uyardı, bir süre butonu aradık birlikte :)

    Sürüş

    Araca alışmak çok kolay her şeyden önce, hemen 1. dakikada rahatlıkla kullanılabileceğinizin izlenimini veriyor, biraz büyük ama bu büyüklük sürüşü olumsuz derecede etkilemiyor. Manevralar yerinde, aracın genişliğine ve büyüklüğüne hakim olacak kadar görüş açınız da var. İlk başlarda insan dönüşlerde biraz endişeleniyor tabii sağa sola vurur mu, öndeki araçla ne kadar mesafe var diye ama sonra alışıyorsunuz. X-Trail 'ın 1.6 litre hacimli turbo diesel motoru 130 beygir gücünde ve bu motor 320 Nm tork üretebiliyor. CVT şanzımanı da başarılı buldum, vites geçişlerini düşerken de yükselirken de hissetmiyorsunuz ve fabrika verilerine göre 0'dan 100 km/s sürate 11.4 saniyede ulaşabiliyor. Yapabileceğiniz maksimum sürat 180 km/s' olarak sınırlandırılmış ama yokuş aşağıda bu değeri geçebiliyorsunuz. Yalnız şunu belirteyim eğer benim gibi daha yüksek araç kullanmadıysanız, virajlarda biraz savurduğunu söylemem lazım. Normal araç kullanımında viraj içinde fren yapıyorsanız bu araçta viraja girmeden hemen önce fren yapmanız daha konforlu sürüşe fayda sağlayacaktır, aksi durumda biraz sallanabilirsiniz :) Sürüşü genel olarak değerlendirmek gerekirse konforlu ve rahat olarak belirtebilirim. Beni rahatsız eden bir konu şu oldu, koltukların yanlarındaki yükseltiler dönüş yolunun sonlarına doğru beni rahatsız etmeye başladı, oralar için bir ayar var mı bulamadım ama o kısımlar alçaltılabilirse çok iyi olur çünkü ben kilolu biri olmamama rağmen rahatsızlık hissettim, baseni geniş olan sürücü arkadaşlar bacak kısımlarını rahatsız bulabilirler. Yine de aynı gün içinde ortalama 11 saat araç kullandığımı düşünürsek belki de her araçta olabilecek bir sıkıntı.

    Güvenlik

    Aracın yüksek olması zaten başlı başına bir güven unsuru. Her şeyden önce psikolojik olarak güvende hissediyorsunuz. Onun dışında araçta pek çok elektronik sistem var; kör nokta sensörleri, şerit takip sistemleri gibi özellikler faydalı, zaten hava yastıkları her yerde yine mevcut. Aracın savrulmasını önleyecek ESP gibi sistemler yine geliyor. Ben yolculuk sırasınca güvenlik anlamında hiç bir endişe duymadım, frenler ve gaz tepkilere hemen cevap veriyordu. Otomatik çarpışma önleyici gibi bir sistemi de bulunan araç öndeki araca çok yaklaştığında kendiliğinden fren yapıyor (muş), bunu deneme şansım olmadı tabii.

    Yakıt Tüketimi

    Aracın fabrika verileri şu şekilde:

    Şehir içi: 5.8 litre

    Şehirler arası: 4.7 litre

    Ortalama: 5.1 litre

    Bu denli büyük ve ağır bir araç için çok iyi değerler, zaten aracı alırken de kiralam şirketindeki arkadaşlar ekonomik olduğunun üstünde çok durmuşlardı. Bizim biraz acelemiz olduğu için sakin bir kullanım yaptığımız söylenemez, otoyolda ortalama 150km hızla seyrettik diyebilirim. Buna rağmen gidiş dönüş + şehir içleriyle aşağı yukarı 1 depo + 1 çeyrek yaktı araç. Aynı yolu BMW 1.18i ile giidip gelmiş olsaydım aynı şartlarda 1 depo + 3 çeyrek giderdi diye düşünüyorum. Tabii hem dizel olması hem de performansının çok çok iyi olmaması burada büyük etken.

    Fiyat / Performans

    Aracın şu anda liste fiyatı 149,190TL. Bu tip bir araç isteseydim bu fiyata bu aracı alır mıyım diye düşündüğümde alırım diyorum, her ne kadar sürüş keyfi pek bulunmasa da sonuçta bu tip bir aracı daha çok konfor anlamında almak istiyoruz. İç donanımı o kadar dolu ki aracın bu da insana "Parayı boşa vermemişim" hissi veriyor ki bence bu araç alımlarında çok önemli.

    Sonuç

    Artılar:

    – Konfor ve rahatlık, yumuşak süspansiyon

    – Güven hissi

    – Elektronik yardımcı sistemler

    – Geniş iç hacim ve bagaj hacmi

    Eksiler:

    – Sürüş çok zevkli değil

    – Yuvarlak tasarım benlik değil

    – İngilizce menü

    Nissan X-Trail 'ın konfor ve rahatlık arayan, aynı zamanda yüksek bir araç isteyen kişiler için kesinlikle tavsiye edilebilir bir araç olduğunu düşünüyorum. İç donanım özellikleri, geniş iç mekan ve bagaj hacmi, açılabilir cam tavanı ve elektronik güvenlik sağlayan özellikleriyle oldukça etkileyici olan X-Trail, fiyat / performans olarak da tatmin edici bir araç.







  • Çok güzel bir inceleme olmuş, elinize sağlık.

    Keşke yakıt tüketimini 1 depo çeyrek depo değilde, şu hızda şu ortalama litre gibi belirtseydiniz.

    Bu aracın diğer alternatifide Honda CRV, ZF şanzıman ve 160hp olması bir avantaj ama tip olarak nissan daha güzel bence.
  • Teşekkür ederim ama kullanıcı dilinden anlatmaya çalıştım biraz :) İş için gidip geldiğimiz için yol bilgisayarından ortalama hız vs bakamadım. Ama otobanda ortalama 150km/saat hız olarak düşünebilirsiniz.
  • İşyerinde bir arkadaşımız aldı aracı İzmir'de yaşıyor. Yanlış hatırlamıyorsam Temmuz ayında ve 130000 lira verdi. 27 Ekim de kaza yaptı. Menemen yolunda Kırmızı ışıkta beklerden arkadan bir araç hızla vurdu. Aracın arka tampon demiri değişmesi gerekiyordu. İzmir'i bırakın Türkiye'de yoktu. tam 32 gün araç serviste yattı. 32 gün. 1 hafta araç verdiler ama geri kalan 3 hafta boyunca altında araç olmadığı için çocuğunu 1 aylık servise yazdırdı rica minnet.
    Bu olayları kendi gözümden görünce ben artık Türkiye'de az satan aracın alınmaması gerektiğini düşünüyorum. Paranla rezil olmak çok kötü. Tekrar ediyorum 32 GÜN.
  • Exotique kullanıcısına yanıt
    Öncelikle detaylı incelemenizi paylaştığınız için teşekkürler.Xtrail'i ben de inceledim ancak test etmek kısmet olmadı.Qasqhai'nin aynı motor ve şanzımanlı ve en üst donanımlı olanını test etme imkanım olmuştu bayide.

    Bu arada bayi için bir parantez açmak gerekirse, Nissan Park'a Micra'nın ilk bakımı için saat 09:00'a randevu almıştım trafikten ötürü 10dk kadar geç gittim her neyse bakımın 4-5 saat süreceğini söylemişlerdi ve sonuç olarak 40dk kadar geç teslim ettiler.Bu zamanın bir kısmında diğer araçları inceleyip bir de test imkanım oldu.Satış temsilcilerinin bazıları açıkcası oldukça bilgisizdi pek şaşırmadım hatta katalog hatasını farkedip söylediğimde garip bakmaları da hoş değildi.Xtrail için satışların düşük olduğunun nedenini sorduğumda son derece ukala bir tavırla orada teslim için hazırlanan aracı gösterip 'bakın bu araç hazırlanıyor satışlar güzel' diyip bu konuda da bilgileri! daha da kötüsü Micra'yı teslim alırken ile bakımdaki farklı davranışlar bana kalırsa müşteriyi soğutmaya yeterlidir.Aracı sevseniz de bazen ufak detaylar sizi etkileyebiliyor.

    Xtrail'e gelirsek gerçekten iç dış göze hitap eden bir araç, gerek heybeti gerekse de bej deri döşeme ile uzaktan da olsa Amerikan vari hissettirdi bana(Bir Gmc Acadia gibi olmasa da ki sınıfları aynı mı bilmiyorum).Kesinlikle açık renk döşeme ve açılabilir cam tavan bu araçta tercih edilmeli diye düşüyorum.Diz baş mesafesi oldukça iyi, üçüncü sıra daha çok çocuklar için.

    Eksi olarak yalnızca sürücü camı tek dokunuş ile komple açılabiliyor olması ve diğerlerinde ışık yoktu diye hatırlıyorum.
    Neredeyse tüm Nissan, Renault ve Dacia modellerinde kullanılan ön harita ve iç aydınlatma bölümü bu araçta yok ve bu çok daha iyi.Aydınlatma ilgi alanıma girdiği için özellikle dikkat ediyorum ve diğerlerindeki bu ünitenin düğme hissi dacia hariç kullanılması bana göre kabul edilemez çünkü açıp kaparken veriği hiç yerlerde.Bu ünite kimi modelde tek lamba kimisinde çift kimisinde ise üç adet oluyor düğmeler de öyle.

    Yine ilgim olmasından ötürü, ses sistemi tatminkar 4 woofer + 2 tweeter mevcut(ön bölümde)en üst donanımda dahi, bu yüzden ön taraf ile ikinci sıra arasında ses kalitesi farkı beni rahatsız etti.Bu açıdan Alman araçlarının daha detaycı olduğunu düşünüyorum.Dolayısıyla tatmin ediciden öteye geçemedi.

    Motor şanzıman için Qasqhai'yi denediğim için onu anlatacağım.Öncelikle kısa bir test olmuştu 10-15dk belki.Şanzıman onda da P-R-N-D şeklindeydi Micra ve Juke gibi vites kolunun size bakan yan kısmında S düğmesi yoktu.Hissi klasik Cvt, dip gaz yapana kadar konforu oldukça güzel ancak o dip gaz Cvt hoşuma gidemedi bir türlü, bir süre sonra gaza basma hevesimi alıyor bende sürekli yüksek sabit sayılabilecek devir yüzünden.Kimi Cvtlerde vites hissi vermek için manuel seçim ve kulakçık bir nebze kurtarıyor hiç olmazsa.

    130 luk dci ünitenin dolu ve lineeer olması hoşuma gitmişti açıkcası, ancak Xtrail'e 160lık daha iyi olurdu ve 4x4.Zira bu araç yüklüyken verdiğiniz miktara da göre Cvt kayıpları ile daha tatmin edici olacağı kesin.Yakıt tüketimi ise üzmez muhtelemen.

    Sonuç olarak servis kalitesi sıkıntısı, parça bulunabilirliği ki bu konuda yukarıda belirtildiği üzere pek iç açıcı değilmiş, Cvt sorunlarını da duymak pek mümkün hatta bunun öyle uygun da olmadığını duymuştum, yüksek tork ile, sık dur kalk gibi durumları da katarsak keşke tam otomatik bir şanzıman ile varsın 1 litre daha fazla yakarak dayanıklı ve uzun ömürlü olmasını isterdim.Honda City'nin yolda bıraktığı gibi bu da bırakabilir ve Nissan Türkiye'nin tavrı hoş olmayabilir bunu bilmekte de fayda var bana kalırsa.

    Not: Belirme ihtiyacı duydum, her servis aynı değildir illaki.Sorunlara verdikleri tepkiler farklı olur yanlış anlaşılmasın ancak sıfır olarak alacaksanız ve bu fiyata Cvt ile binecekseniz bilin istedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayerli -- 14 Aralık 2015; 23:58:36 >




  • Konuyu hortlatıyorum ancak daha yeni bir başlık bulamadım X-Trail ile ilgili.

    X-Trail'i uzun yolda ve şehir içinde kullanma fırsatım oldu. Yorumlarımı ve testimi aşağıdaki videoda görebilirsiniz. Videoyu seyrederek bilgi sahibi olabilir hemde kanalımı geliştirmeme destek olabilirsiniz.

    İyi Seyirler

    https://www.youtube.com/watch?v=Zur4oVa6xN0
  • 3 aydır kullanıyorum. yakıt olsun güvenlik olsun konfor olsun iç hacim olsun çok memnunum. eko modda kalkıştaki hantallık hariç performanstan da memnunum. bundan iyisi şamda kayısı.



  • 3.sıra koltuk***
    ileri geri hareket eden orta sıra koltuklar.
    açılır komple cam tavan
    360 derece çevre görüş sistemi
    çarpışma önleyici sistem
    şerit takip
    kör nokta uyarı sistemi
    ön arka ve aynalardaki kameralar
    koltuk ve bardak ısıtma
    tam otomatik park asistanı
    start stop motor
    otomatik elektronik el freni
    vergi avantajlı 1.6 dizel motor



  • bu aracı muadillerinden ayıran özellikler.

    eksileri ise tabi can sıkıyor.



  • cam açma düğmelerinde ışık olmaması
    kalkışta motorun kasayı yavaşça kaldırabilmesi (eko moddan çıkarsanız daha iyi)
    hareket edince kapıları kilitlememesi
    yan aynaların ve camların uzaktan kumandayla kontrol edilememesi
    multimedia sistemdeki verimsizlik.






  • artıları baba gibi artılar iken
    eksileri ufak tefek eksiler.

    alınır mı? kesinlikle evet.



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rec25 -- 26 Ocak 2017; 14:50:25 >




  • En fullüne bakıyorum bir de crvnin en fullüne bakıyorum. Honda'dan pahalı olacak neyi varmış acaba bunun?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.