Şimdi Ara

Niye Yapay Zeka ile oyunlar çeviri yapılmıyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Malumunuz son birkaç yıldır yapay zeka çok gelişme gösteriyor ve anlık gördüğün çeviriyi yapabilen yapay zeka motorları mevcut. Bu yapay zeka motorları oyunlarda altyazı olarak kullanılabilir lâkin oyun firmaları bunu kullanmıyor. Şimdi herkesin beklediği Spiderman 2 oyunu Türkçe dublaj ve Türkçe altyazı seçeneği mevcut değil, bu çok can sıkıcı bir durum. 2023 yılının son aylarındayız ve hala oyunlarda dublaj sıkıntısı çekiyoruz. Şimdi diyeceksiniz ki maddiyat olarak düşünüyorlar, satış rakamları az o yüzden. Arkadaşlar Türkiye küçümsenecek bir pazar payına sahip değil. Dünya üzerinde 5,5m kişinin bildiği Danca ya altyazı desteği var iken ile 85 milyon kişinin kullandığı Türkçe ile karşılaştırmak yanlış, onlardan daha az pazar payına mı sahibiz ?

    Bence bu işte bir kasıt var, hiç akıl karı değil. Bu kastı yapan Sony değil. Sony olsa GOW gibi oyunlarda da Türkçe Altyazı görmeyiz, Sorun Marvel tarafında.

    Bizim istediğimizi iletebilecek kimse yok, yalnız kaldık. Ve bu çok can sıkıcı.







  • Bence tüm oyunlarda Türkçe alt yazı zorunlu olmalı artık.Yada bir şekilde yapay zekami olur ne olur bu sorun çözülmeli.Sekiro oynuyorum aldığım materyallerin ne olduğunu çözmek uzun zaman alıyor.Türkçe olsa daha bi anlayarak oynarım ama.Teknoloji gelişti eski dönemlerindeki gibi elimizde ingilizce Türkçe sözlükle gezdigimiz dönemler geçti.Google lensten yazıyı okutuyorsun anında Türkçe ye çeviriyor
  • onunda sırası gelir şuan herşey yavaş yavaş ilerliyor bir 10 seneye kalmadan çıkan tüm oyunları türkçe altyazı derdi olmadan oynayacaklar

  • Baldurs Gate 3 gibi devasa bir oyun bile Türkçe altyazı desteği ile geliyorsa diğer firmalar bana masal anlatmasın.. Ben Türkçe dil desteği vermeyen firmaların art niyetli olduğunu düşünüyorum bu kadar açık ve net..
  • Bu teknolojiye uzağım ana konsol güvenliği açısından anlaşmalı ve güvenilir bir yapay zeka modu eklenebilir belki. Bunun tam anlamıyla Sağlıklı olmayacağı ve bundan firmanın sorumlu olmadığı gibi bir şey onaylatirsin oyuncuya da tamam işte.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.