Şimdi Ara

Nod 32 + Thunderbird + Aygıt Yöneticisi Sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar;

    Daha önce Nod32'nin verdiği sorunu sizlere iletmiştim, konuyla ilgili bilgisi olan kimse çıkmamıştı..
    Bunun üzerine bir iki durum daha gerçekleşti. Thunderbird'e gelen bir mailde, bir linke tıkladım. Yalnız bu linke bağlantı sağlanmadı ve Thunderbird uyarısı çıktı:" Bu ve benzer durumlar yanlış yönlendirme ve kopya düzenler olabilir, dikkat edin diye. Bende bastığım linki iptal ettim.

    Ardından hiçbirşey olmamış gibi devam ederken, bir anda windows, bilinmeyen bir aygıt bulundu dedi ve kendisine bir tane usb yükledi. Bu usb'ninde yazılımı yğüklendi ve kullanıma hazır olduğu belirtildi. Ancak Aygıt yöneticisinde bu usb ortaya çıktı "bilinmeyen aygıt" adıyla..

    Şu anda kullanımdan kaldırdım ama gelişen olaylar karşısında şaşkınım.. Bilgisi bulunan var mı ki?


    Bir önceki sorun hakkındaki görüşüm 20 konu kadar aşşağıda yine nod 32 ile ilgili...

    Şimdiden teşekkürler..







  • ilgnç kendi kafasına göre agıt bulamsına ilkkez rastlıyorum antivirus programı ne dedi buna
    firewall kullanıyor msun olası bir güvenlik açığı olabilir
  • Evet bu tür bir virüs varlığını yavaş yavaş hissettirmeye başlıyor.. Spy olma ihtimali de çok yüksek.. Bilinmeyen aygıt, aşırı güç yüklenmesi..vs şeklinde ortaya çıkıyor..
  • Bilinmeyen Aygıt'ın Driver özelliklerinde ne olduğu belli mi? Aygıtı kaldırdığınız zaman Windows tekrar aygıtı buldu mu? Tıkladığınız linkin ne olduğun veya nereden geldiğini hatırlıyor musunuz?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Tıkladığım link Migrosclubla ilgili bir linkti. Ama thunderbird beni uyardı ve o linke gitmemi engelledi. Sanırım oraya bağlanmadım otomatik olarak ve birşey bulaşmadığınıda düşündüm.

    Kendi kendine bulduğu aygıtı kaldırdım, tekrar bul dedim yine buldu. Kendi kendine yazılımınıda tekrar yükledi. Bilinmeyen aygıt olarak görünüyordu, bütün usbleri çıkardım taktim ve kendisini USB Yazdırma desteği olarak değiştirdi. Bu yazıcıyı çıkarıp taktıktan sonra olduğu için açıkçası pek önemsemedim ama yorumları okuyunca tekrar başka bir yöntemle taratsam mı diye düşündüm.. Halende aynı şekilde usb'lerin içinde duruyor..
  • Superantispy ı deneyiniz ya da başka bir spy programı..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.