Şimdi Ara

Nokia: Android'li telefon üreticileri, ısınmak için pantolonuna işeyen Finli çocuklara benziyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
0
Favori
12.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İyi oluyor böyle haberler. Kızışsın ortalık. Android, apple falan çıkmasaydı hala symbian a kalmıştık. Nerde rekabet orda yenilik.
  • HTC sense li bir android en iyi smartphone bana göre.
  • Sana Puanımız dohuz yüz dohsan dohuz CEO.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeur -- 22 Eylül 2010; 10:36:57 >
  • O kadar boş konuşan üyeler varki şuan burada, aslında adam çok haklı ve yerinde bir söz söylemiş. Ve kesinlikle nokia ne yaptıüını bilen bir şirket onu anladım. Elemanlar sadece kendi elinde, kendilerinin geliştirip sunabileceği ve gene çözümlerinin kendilerinin yapabileceği, yani yazılımda %100 bağımsızlığa oynamışlar. Şuan çoğu şirket ANdroid'le ilgili bir sorun çıksa Google'dan danışmanlık alıyor. Bunu google bedavaya yapmıyor ya da bir yama veya bir program lazım telefona özgü bunlar kendileri yapamıyor gene google'a gidiyorlar ve tabi gene para. Ayrıca google'ın elinde ipler bunu da unutmamalı. Nokia burada hem müşterilerini mennun edebilmek için hem de her zaman %100 bağımsız olabilmek için böyle bir yola başvurmuş ama sanırım bu stratejilerini kaybedecekler.

    Ayrıca sanırım, Nokia Apple'In yaptığı gibi telefonların %100 stabil olan bir prgram üzerinde çalışıyor.Yani akıcı ve hızlı bir program üzerinde.

    Diğer yandan bakarsak Android gitgide sosyal bir platform görevini üstlenmeye başlıyacak gibi.BU kadar kullanıcının ve telefonun olması, Anndroid'in her yönden %100 gelimesine olanak veriyor. Bu iyi birşey aslında.




  • sen sybıan la devam et sende ısınden olursun
    nokıada bu at gözluguyle gıderse 5 bılemedın 10 sene sonra ıflası gorur
  • Nokianin ise yaramaz telefonlarina para harcayacak kafayi yemedim: )
  • Çoğu doğru bencede, ama senin müşterinin %kaçı kurumsal %kaçı bireysel. Hadi android ileride kurumsal müşterilere ek yükler getirsin, tutarlı ve hızlı bir yapı olması onu yine tercih sebebi haline getirecektir. Tamam MeeGo güzel hatta Androiddende iyi olabilir ama 4 senedir nerdeydin be başkan? Arada iki üç yeni android model çıkarsaydında müşteri kaybetmeseydin. En başta beni kaybettin be başkan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Afyonteam

    sen sybıan la devam et sende ısınden olursun
    nokıada bu at gözluguyle gıderse 5 bılemedın 10 sene sonra ıflası gorur


    merak etme nokia iflas etmez.nokia dan şaşmam diyerek marka fanatikiği yapan o kadar çok insan var ki hem onlar olmasa bile 5800 gibi bi telefon daha yapar, yine parayı kırar
  • Android'in yazılmaya başlamasından 3 yıl geçti ve şuan en iyi işletim sistemleri arasında... Peki sen ne yaptın Nokia; bi kere MeeGo'yu çıkarmakta çok geç kaldın. Hala Symbian'ı kullanmak zorunda kalıyorsun. Symbian^3 diye bi dünya reklam yaptın ancak hala stabilizasyon için uğraşıyorsun ve N8'i erteliyorsun merakla bekliyorum nasıl bir işletim sistemi olucak. Bence başka bir işletim sistemini kullananları eleştirecek en son firmalardan biri Nokia



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyber-shot -- 22 Eylül 2010; 11:43:30 >
  • EVET BU TÜRK MİLLETİ NOKİADAN BASKA TEL KULLANMADIGI HALDE EN İYİ TELİ NOKİA SANIYOLAR...
    BEN SONY ERİCSSON KULLANIYORUM NOKİA LG MOTOROLADA KULLANDIM BANA ÖZELLİKLERİ KALİTESİ VE TASARIMIYLA HER ZAMAN EN İYİ SONY ERİCSSON GELMİŞTİR...
    AMA COGU ZİHNİYET SADECE NOKİA KULLANIYO VE DİĞER TELEFONLARIN NOKİADAN KÖTÜ OLDUGUNU SANIYOLAR...
    ZATEN TÜRK İNSANI COGU ZAMAN ARASTIRARAK TEL ALMIYO HERKEZDE OLAN TELİ ALIYO
  • onlar çiş yapmış sen bu sözlerinde dona doldurmuşun nokia amca :)
  • bence mobil platformlarda evrensel yazılımlar kullanmak hem kullanıcı hemde geliştirici açısından bir fırsattır. sonuçta bireysel çözümler her seferinde uygulama port etme ve bununla yaşanan sorunları ortaya çıkarmakta.bence android'i birçok firmanın desteklemesi ve telefonlara standardizasyonu sağlaması çok iyi bir seçim haline getiriyor. eskiden olsa abi ekran büyüklüğün neydi şu hacı bende java 176*122 var sen 240 ını bul falan bi sürü işkence çekioduk. symbian ayrı bir işkenceydi. hem akıllı telefon pazarının genişlemesi hemde evrenselliği açısından bence nokia nın bu politikası gülünç olmuş :)
  • NOKİAYA SESLENİYORUM!

    SEN GİT ALT TABAKAYA TELEFON ÜRET SAĞLAM YAPIYORSUN 1100 FALAN.ÜST TABAKAYA APPLE SAMSUNG MOTOROLA BAKAR MERAK ETME.
  • nokia nın batma nedeni üst sınıfı apple htc motorola lg samsung a bıraktı gitti resmen ha orta seviyede tutuna bilir ona sözüm yok ama bu kafayla orta seviyeyide kaybeder örnek vereyim htc hd2 şimdi hd 3 çıkınca fiyatı düşürüp sürse piyasaya orta segmenten nokia bu telefona veya benzerlerine nasıl cevap verecek aynısı iphone içinde gecerli ki app store zaten uçuruyor adamı kitap oyun uygulama müzik derken kendi çapında bi fenomen oldu artık cep telefonu sadece bir telefon degil daha büyük anlamı olan bi çihaz ha telefonmu o 1100 nokia demek istedigimi anladınızmı?
  • Nokia önce sattığı ürünlerin arkasında durmayı öğrensin. Apple hala yeni çıkardığı ios 4ü 2 sene önce çıkardığı iphone 3g de problemsiz çalıştırmak için yama yayınlıyor. Nokia ise geçen sene çıkardığı n97 mini nin işletim sistemi symbian^1 için 1 senede sadece 2 tane küçük yama çıkardı. Hiçbir yenilik veya geliştirme yapmadı. Ben çocukmuş, sidikmiş anlamam. Sen önce işini doğru yapacaksın, sonra millete laf edeceksin. Yoksa kimse senin ürününü kullanmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T0L6@ -- 22 Eylül 2010; 13:00:19 >
  • Nokia eski piyasayı arıyor ama bitti artık o günler. Androide laf atacağına kendi telefonlarına bak samsungun en kötü modelinin ekranı n97 den daha hassas.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Anssi Vanjoki röportajında, Android tabanlı telefon üreticilerini, kış soğuklarında ısınmak için pantolonuna işeyen Finli çocuklara benzetti.


    Çok iğrenç bir yorum fakir ve soğukta yaşamaya çalışan çocuklar bunlar bu kadar pis bir yorum ancak böle mikroplar tarafından yazılır zaten...!
  • nokia böyle giderse liderliğini kaybedecek
  • Çok doğru konuşmuş.Android önümüzdeki yılların javası gibi olucak ve hiçbir farklılığı kalmıycak markaların.Misal eskiden her telefon javaya yüklenirken nokia siymbianın kıralıydı.Aradan yıllar geçti symbianda java gibi yayıldı nokianın krallığı düşmeye başladı.Böyle bir dönemde pat diye iosla birlikte iphone ortaya çıktı apple bu durumu müthiş değerlendirdi.Sıra değişiklik ve farklılıklık zamanı.Sıradan şeyler insanların ilgisini çekmiyor.Bu oplaylar geçmişte yaşandı ve ceo çok ama çok doğru konuşmuş bunları göz önüne alıp.
  • Telefon piyasasının pay dağılımını bilen var mı? nokia ne durumda acaba?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.