Şimdi Ara

Nokia: Android'li telefon üreticileri, ısınmak için pantolonuna işeyen Finli çocuklara benziyor (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
0
Favori
12.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sugar_klavyeci


    quote:

    Orijinalden alıntı: Erasmus78

    Adam yerden göğe kadar haklı.
    Neden cihazlarımın tüm kotnrolünü elimden çıkarayım?
    Bakın Samsung'a, HTC'ye ve diğerlerine! Hepsi açmışlar ağızlarını Google yeni versiyon çıkarsın diye bekliyorlar. Yapabilecekleri başka bir şey de yok zaten. Google: "Tamam arkadaş, Android buraya kadar. Kapatıyorum." dese dımdızlak ortada kalacaklar. Mevcut sorunlar kucaklarında patlayacak vs. vs...

    Akıllı firmalar donanımlarına kendi yazılımlarını üretirler. Hatta ben Nokia'nın yerinde olsam MeeGo'yu tıpkı iPhone gibi (N9) tek bir cihaz için üretirdim. Symbian'ı ise adam edip alt seviye cihazlarımda kullanırdım. Tek bir cihaz için yapılan işletim sistemi bir çok cihaza adapte edilmeyeceğinden çok daha esnek, stabil ve akıcı olur. Bkz: Apple ve iPhone...

    Ancak sanırım Nokia MeeGo yu açık kaynak yapacak ve tüm üreticilerin beğenisine sunacak. MeeGo başarılı bir OS olursa (ki bundan hiç şüphem yok) Android geldiği yere geri dönecektir. Goole'ın tahtını tehdit eden firma Apple değil yine Nokia'dır.

    İsteyenler şu yazımı bir kenara not alabilir.

    Eğer MeeGo, beklendiği sağlam bir OS olur ve tüm üreticilere açık bir işletim sistemi olursa; 2010 yılı Android'in yükseldiği son sene olacaktır. Zira Apple'un kullanıcı profili sabittir. Bundan sonra ne uzalır ne kısalır.



    Birkaç arkadaşın daha cevabı ile birlikte şimdiye kadar yapılmış tek adam gibi yorum diyebilirim. Andorid cihazların yazılımları hiçbir üretici firmanın kontrolünde olmuyor. Cihazların akıbeti tamamen Google'ın insafına kalmış durumda. Xpreia X10'un halini görün içler acısı. Android 2.2 çıktı Xperia X10 hala 1.6'da ve 2.1'e terfi etmiş değil. 2.1'den sonra da destek gelmeyecek.

    Cihazda herhangi bir yazılım hatası olunca Google'ın kapısı çalınacak. Çünkü firmanın kendisi buna müdahale edebilecek durumda değil. Andorid cihaz üreticilerinin hepsi Google'a ellerini açmış yeni yazılım bekliyorlar. Tek sorun bu da değil keşke bu olsa. Çünkü asıl sorun yeni yazılım desteğinin cihaza gelip gelmeyeceğidir. Zira her yeni yazılım çıktığında sürekli olarak cihazlara yeni yazılım desteğinin gelip gelmeyeceği muammadır. Bir de buna dil sorunu ekleniyor haliyle.

    Lider firmalar kendi geleceklerini bir başkasının eline teslim etmez. Kendi yollarını kendileri çizerler. Bunu yapan iki firma var. Biri Nokia ve Apple. Samsung da akıllanmaya başlamış olmalı ki Bada'yı çıkardı. Şayet Bada oturduğu takdirde Samsung yavaş yavaş Andorid'i terketmeye başlayacak ve kendi kontrolünde olan bir yazılım ile yoluna devam edecek. Fakat Bada'yı sadece Samsung kullanacağı için oturması bir hayli zor olacak. Ki oturmama ihtimali de var. Diyeceksiniz ki iOS'u da Apple'dan başka kullanmıyor diye ama iOS'un kökeni Mac OS'a dayandığı için uzun bir geçmişi var.

    Ayrıca şunu da belirtmekte fayda var. Google yasadışı yollardan kişilerin mahrem bilgilerini kablosuz ağlar yardmıyla kişinin izni olmaksızın topluyor. Almanya'da bu yüzden suçüstü yakalndılar. Aynı şekilde Güney Kore'de bu yüzden Google ofisine baskın yapıldı. Üstelik Google da bunu itiraf etti yani suçunu kabul etti. Defalarca bu alıntıyı verdim yine veriyorum.

    quote:

    Orijinalden alıntı: GeceBekcisi

    Root atılmamış Android cihazlarda dahili hafızaya 256 MB'a kadar uygulama yükleme sınırı (ve bunun sonucu olarak reelde kısıtlı miktarda dahili hafıza) varken, uygulamaların neden SD kartlara kurulamadığını biliyor musunuz?

    Google önümüzdeki yıl Android cihazlar için uzaktan veri depolama servisini açıp uygulamalarınızı Google'a yükleyip oradan 3G/WLAN/4G üzerinden çalıştımayı sunduğu zaman* biliyor olacaksınız.

    Rehberinizi verin Google tutsun, maillerinizi, SMS'lerinizi, notlarınızı, takviminizi, programlarınızı, oyunlarınızı da verin Google'da dursun; bahanesi kolayca senkronizasyon olsun. Tüm internet geçmişinizi ya sizin sisteminizdeki Google araçları ya da web sitelerindeki Google Analytics kodları ile belirleyebilsin. Google bir yandan da GSM kulelerinden ve GPS üzerinden sizi izlesin, nerede olduğunuzu bilsin. Hatta size yol tarif etsin. Hepsi de ücretsiz (!) olsun.

    Siz bu kadar kişisel ve mahrem bilginizi kendiniz dışında birine kolay kolay verir misiniz ki, tüm geliri reklam olan Google adında bir firmaya da güvenesiniz? Bir örnek vereceğim, çok basit bir örnek..

    Google Android cihaz size yol tarif ediyor ve sizin A noktasına varmanız gerekiyor. B ve C caddelerinden oraya gidebilirsiniz, ancak sizin geçmişte internette yaptığınız aramaları ve akabinde girdiğiniz siteleri zaten bilen Google size daha önce ilgilendiğiniz X marka ürünü satan müşterilerinin daha çok bulunduğu B caddesine sokacak. Üstelik B caddesinde trafik tıkalı fakat C caddesi boş ise Google Maps bunu hiç umursamayacak çünkü sıkışık trafikte B caddesindeki mağazalara daha uzun süre maruz kalacaksınız.

    Augmented Reality denilen GPS+Kamera+Web+Pusula dörtlemesinin peşinden bu denli (Tüm büyükler yarışıyor..) koşulmasının nedeni de bu; (web geçmişinizden analizle bulunan) ilgilendiğiniz bir ürünün yakınınızdaki bir mağazadaki fiyatını kamerayı o yöne çevirmek suretiyle ekranınızda görebileceksiniz (ilk örnekler)

    Google sunar: "Azınlık Raporu" filmindeki gibi "şahsınıza özel reklamlar" dünyasına hoşgeldiniz ;)

    (Ya da bir başka deyişle Goethe'nin "Faust"u olma durumuna...)

    Aşağıda, konu ile oldukça alakalı "Google Toilet" videosunu paylaşıyorum. Mutlaka izleyin, düşünün, düşünün, düşünün...


    http://www.youtube.com/watch?v=hrontojPWEE&feature=player_embedded





    *:http://www.mobilecrunch.com/2009/10/29/here-are-all-the-great-android-games-the-answer-is-simpler-than-we-think/

    Kevin Dill - October 30th, 2009 at 5:53 am CDT

    We have a partial solution at this time to some of the Android storage woes. Remote file storage is available for the Android which emulates local storage for predominantly multimedia. We offer that service at Android Storage. We are working on technology and an app which will actually allow apps to be stored completely remote and then be “temped” to the phone via a stream and operated under a master app. That will be coming before spring. This changes the playing field and allows devices to fully take advantage of “virtually” unlimited app and storage memory with the improvements in 3G, 4G, and WIFI availability.





    quote:

    Orijinalden alıntı: Error 404


    quote:

    Orijinalden alıntı: KASIMPAŞA TAYFA

    nokia böyle giderse liderliğini kaybedecek


    nokia hiç bir zaman lider olmadı ki kaybetsin dünyada en baba zamanında bile (3210,3310) dünyada BenQ ve Motorolla'nın altında ezildi. Nokia bizim ülke pazarını ele geçirmiş bir marka. ondan bizde dünyada çok satıyor zannediyoruz.





    Yukarıda yazılanlar doğru değildir. Android Apache 2.0 ve GPLv2 lisanslıdır. Aynı zamanda özgür ve açık kaynak bir projedir. Lisans çerçevesinde isteyen istediği gibi kullanır. SonyEricsson ve diğer firmaların güncellemeleri geç çıkarmalarının temel sebebi kendilerine özgü hazırlanan arayüzdür. Standart arayüz kullansalar anında güncellenebilir ama bu defa fark yaratamayacakları için üreticiler kendilerine özgü arayüz geliştirmektedir. Örnek Nexus One'a bütün güncellemeler anında gelmektedir. Yani SonyEricsson ve diğer firmalar google avuç açmamaktadır. Kendi tercihleri olarak güncellememektedirler. Bu ölçekteki firmalar için güncellemeleri telefona uyarlamak atla deve değildir. Şu an bir çok custom rom vardır. Biraz bilginiz varsa sizde hazırlayabilirsiniz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ultiMance

    quote:

    Orijinalden alıntı: danGerfuLL

    Apple multi-touch patentini kullandırmıyorken Nokia karşılığı ödendiği taktirde patentlerinin kullanılmasına müsade ediyor kısacası rekabetten kaçmıyor.



    Multi-touch patenti Apple da değil ki kullandırmasın


    http://forum.donanimhaber.com/m_37890943/tm.htm

    Tam olarak neyden bahsettiğimden haberin var mı ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: danGerfuLL

    Nokia'nın sektöre yatırımları olmasa bugün ne iPhone olurdu ne de Android platformu.

    Apple multi-touch patentini kullandırmıyorken Nokia karşılığı ödendiği taktirde patentlerinin kullanılmasına müsade ediyor kısacası rekabetten kaçmıyor. Buradan yola çıkarak sektör yeterli seviyeye geldiğinde Apple olaya dahil olmuştur. Ardından da Google. 2004'te, 2005'te, 2006'da neredeymiş bu ağa babalar madem öyle ?

    'Android'li telefon üreticileri, ısınmak için pantolonuna işeyen Finli çocuklara benziyor.'

    Ayrıca burada Android'e direk bir atıf yok, Android cihaz çıkaranlara direk bir atıf var.





  • Bana mı öyle geliyor yoksa bu son 2 senedir eskisi gibi Nokia'nın rüzgarı Türkiye'de esmiyor mu ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: EveryDaySmoke




    Yukarıda yazılanlar doğru değildir. Android Apache 2.0 ve GPLv2 lisanslıdır. Aynı zamanda özgür ve açık kaynak bir projedir. Lisans çerçevesinde isteyen istediği gibi kullanır. SonyEricsson ve diğer firmaların güncellemeleri geç çıkarmalarının temel sebebi kendilerine özgü hazırlanan arayüzdür. Standart arayüz kullansalar anında güncellenebilir ama bu defa fark yaratamayacakları için üreticiler kendilerine özgü arayüz geliştirmektedir. Örnek Nexus One'a bütün güncellemeler anında gelmektedir. Yani SonyEricsson ve diğer firmalar google avuç açmamaktadır. Kendi tercihleri olarak güncellememektedirler. Bu ölçekteki firmalar için güncellemeleri telefona uyarlamak atla deve değildir. Şu an bir çok custom rom vardır. Biraz bilginiz varsa sizde hazırlayabilirsiniz.





    İşte bu kadar.Adı üzerinde AÇIK KAYNAK işletim sistemi.Kodlar ortada al istediğin gibi değiştir ÜRET.

    Öncelikle şunu söyleyim hiçbir firma babamın şirketi değil hiçbirinden de para almıyorum hissemde yok,para kazanmaları veya kaybetmeleri umrumda da değil.Ben, işimi gören hangi cihaz ise onu kullanırım herkeside ona yönlendiririm.Aynı şekilde tam tersinide yaparım ki tanıdıklarım doğru yere para harcasınlar.APTAL yerine konmasınlar.

    Aşağıda anlatmaya çalıştığımda, burada arkadaşlara laf koymaya çalışıp ego tatmini için değil, bilgisi olmayan yada yanlış bilgisi olanlara doğru şeyi göstermek.

    Birincisi iPhone daki yazılımın, kapalı kaynak olduğu için başarı yakaladığını sanan arkadaşlarım;

    iPhone'nun başarı kazanmasının, tasarımını geçtim (ki satış yapmasında çok büyük öneme sahiptir) kapalı kaynak açık kaynakla dahi alakası yok ! iPhone Akıllı bir telefon ama 8 yaşındaki çocuk bile çok rahat kullanabiliyor nasıl oluyor bu iş ?

    Burada ve diğer tüm teknolojik/internetteki ürünlerde tek birşey önemlidir, Kullanılabilirlik(Usability).Bu konuda halkı ve şirketleri bilinçlendirmek için Amerika Birleşik Devletleri, Sağlık Bakanlığına bağlı site bile açmıştır.Merak edenler http://usability.gov adresine girebilir.

    Kullanılabilirlik(Usability) , en basit tanımıyla bir yazılım arayüzünün İnsan davranışları, Olasılık Hesabı ve Derin Detay Analizi kullanılarak tasarlanması, bizdeki tabir ile 7'den 70'e kullanılabilir olmasını sağlamaktır. (Evet bu en basit tanımıydı)


    İlk olarak iOS ile başlayayım.iOS Kullanılabilirlik açısından tasarım harikası bir yazılımdır.

    Neden Harika ?

    Size çok basit bir soru: iPhone'u elinize aldığınızda telefona alışmak kaç saniyenizi alıyor ??? Yanlış bir yere tıklayıp cihazı bozmanız mümkün mü ?? Öyle bir korku hissettiniz mi ?

    Siz hadi gençisin algılamanız hızlı.Peki sizden daha yaşlı insanlar aynı şekilde kullanabiliyor mu ??

    Başka bir soru: Bir mesaj yazmak için iPhone da kaç menüye girerek mesajınızı yazmaya başlıyorsunuz ?

    Aynı şekilde iPhone da epostalarınıza ulaşmak için kaç menüye girerek ne kadar ayar yapmanız gerekiyor ?


    İkinci işletim sistemi Android,

    Şunu söylemeden geçemeyeceğim Android'in gelişmesinde gerçekten etkisi olan iOS dir.Nokia bütün piyasayı dağıtacak gücü varken kendi kibirliliği ve aptallığıyla iOS ve Android'in doğmasına yol açmıştır.Android , widget desteği, sağa-sola kaydırma genişleyen ev ekranlarıyla işi bir adım ileri götürmüştür.

    Nasıl ?

    Adamlar kullanılabilirliği daha da geliştirip üstüne özelleştirmeyi eklemişlerdir.İkonlara özellik kazandırıp , widgetları geliştirerek istediğiniz bilgilerin anında erişilebilir olmasını sağlamışlardır.Ve sizi sadece bir ev ekranına mahkum etmeyip 7 ev ekranına kadar genişlemeye izin vermiştir.Ayrıca ev,iş,eğlence gibi 7 ev ekranını barındıran Scene'ler yani sahneler yaratmıştır.Böylece neredeyse sınırsız kombinasyon oluşturabiliyorsunuz.

    Bakın arka planda menüler yine var.Yine ayarları özelleştirebiliyorsunuz.Bunu ulaşılabilir bir yerde ama göz önünde olmadan, ne yaptığını bilen birisinin ulaşacağı yerde koymuşlar(tabiki iOS'de de aynı tasarım bulunmakta).


    Burada iki yerde kazanım sağlanıyor.

    1- Giriş seviyesi kullanıcının önünden kullanmayacağı tüm ayarlar arka plana alınarak arayüz kolaylaştırılıyor.
    2- Telefonu bozacağım korkusu ile akıllı telefon kullanmaktan korkanlar (ki çok fazla sayıda insan sırf bu yüzden akıllı telefon almıyor) herşey önünde ve anlaşılır olduğunu görünce korkusunu yenip telefonu rahat bir şekilde kullanabiliyor.


    Symbian'ı konuşmaya gerek görmüyorum. 2003 yılında çıkan ilk Symbianlı 6600'dan sonra yazılımda sadece makyajlama yapmayı yenilik olarak görüyorsanız ben bunu yutmuyorum.

    Bakın şunu da kabul ediyorum.Nokia 99-2003 yılları arasında liderdi ve Kullanılabilirlik konusunda diğer markalardan üstündü.Hatta şunu hatırlıyorum 2000'li yıllarda Ericsson şu an Nokia'nın yaşadığının benzerini yaşıyordu.Yazılımı inanılmaz yavaştı, mesaj kutusu birazcık dolsun mesajları okumak ölümdü.Yeni bir numarayı son arananlardan eklemek diye birşey yoktu.Nokia ise uçuyordu.Hem stabil,hem kullanışlı hemde hızlı bir yazılıma sahipti.Ericsson'nun cep telefonu bölümünün batmaya başlamasının nedeni de buydu.Kullanışlılık neredeyse yoktu.

    Nokia ise , iPhone'nun insanların eline geçtiği saniyeden itibaren düşüşe geçmeye başlamıştır,sihri bozulmuştur ve buna rağmen hiçbir şey yapmamıştır.


    Nokia'nın anlamak istemediği şu,

    İnsanlar bir mobil cihazı kullanırken artık işini en hızlı şekilde göreni seçiyor.Tabi ben akıllı telefonlardan bahsediyorum.Haşmetli !! Nokia'nın El Fenerli- İsviçre çakılı modellerinden değil.

    Bizim burada fazla dikkate alınmıyor fakat Amerika'da, Avrupa'da insanlar saniye hesabı yapıyor.

    Evet Nereden kaç saniye kazanırımda kendime zaman yaratırım !!!


    Şimdilik bu kadar.Buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim.



    edit: Bilgi Ekleme/Düzenleme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scqo -- 24 Eylül 2010; 0:58:36 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hirotaro


    quote:

    Orijinalden alıntı: danGerfuLL

    Nokia'nın sektöre yatırımları olmasa bugün ne iPhone olurdu ne de Android platformu.

    Apple multi-touch patentini kullandırmıyorken Nokia karşılığı ödendiği taktirde patentlerinin kullanılmasına müsade ediyor kısacası rekabetten kaçmıyor. Buradan yola çıkarak sektör yeterli seviyeye geldiğinde Apple olaya dahil olmuştur. Ardından da Google. 2004'te, 2005'te, 2006'da neredeymiş bu ağa babalar madem öyle ?

    'Android'li telefon üreticileri, ısınmak için pantolonuna işeyen Finli çocuklara benziyor.'

    Ayrıca burada Android'e direk bir atıf yok, Android cihaz çıkaranlara direk bir atıf var.




    Komik olan bir yanını söyleyecek fikriniz varsa buyrun biz de gülelim yoksa 3-5 smile koyup kendi çapınızda eğlenmeyin.

    http://www.patents.com/an-nokia.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi danGerfuLL -- 23 Eylül 2010; 23:59:14 >




  • Yıllardır aynı modellerde milleti kazıklayan nokia o kadar yıl aynı şeyleri yutturdun.. Sen varken blackberry mi vardı, android mi vardı, kazandığın paralarla daha iyisini yapsaydın aynısını değiştirip satmasaydın. K.bakmada kış soğuklarında altına işedi demişsin Sen yazı görmeden altına sıçarsın..
  • GeceBekcisi ve sugar_klavyeci'den yine teknik fakat bir o kadar da safça yorumlar.

    Tahmin ettiğim gibi, bu başlıkta da yazmışsınız. Google'ın iyi niyeti ya da kötü niyetini bilemeyeceğim. Kapitalist düzende firmaların tek dertlerinin kâr etmek olduklarını, iki satır kalifiye siyaset ve ekonomi makalesi okumuş herkes bilir. Kimse buraya gelip de Google ile kuşları, böcekleri özdeşleştirmesin. GNU/GPL ile iyi niyet timsâli olunmuyor. Hele ki mevzu bahis böylesine büyük bir pazarsa...

    Nokia fanboyu (bu kavramı, literatüre kazanan kimse, lanet okuyup, sonra da elinden öpüyorum) olduğunuzu, forumu takip eden herkes biliyor. Ben fanboylukla, geek olmakla ilgilenmiyorum fakat yazdıklarınız o kadar alengirli ki, insanlar okuyunca entelektüel bilgiye ulaştıklarını düşünebilirler. Halbuki X'yi kötülerken, savunduğunuz Y'yi unutuyorsunuz. Daha doğrusu cinlik yapıyorsunuz. Aynı amaca hizmet edenleri, aklınızca farklıymış gibi gösteriyorsunuz. Nokia ve Google'ın, birer düzen oyuncusu olduklarını bilmiyormuş gibi yapmak nasıl bir duygu arkadaşlar? Yani Google namussuz da, Nokia mahallenin efendi çocuğu mu? Biri "a" şekilde kâr etmeye çalışır, biri "b" şekilde. Bunların detaylarını yazıyorsunuz. Özellikle de GeceBekcisi'ne teşekkür edilebilir bu hususta eğer salt bu bilgilere ihtiyaç duyulmuşsa. Fakat gelip de burada devlet sırrını açıklar gibi; saflığın dibine vurmuş şekilde birinin kirli çamaşırlarını ortalığa sermeyi meziyet gibi göstermeyin allah aşkına.

    Umarım bu işten para alıyorsunuzdur. Yoksa gerçekten acımaya başlayacağım.




  • Ben Nokia nin geleceginden umutluyum. Symbian evet yavas ve rakiplerine gore oldukca yetersiz bir isletim sistemi ama Symbian ciktiginda IOS, Android vs. hangisi vardi? Apple da Google da Symbian'dan cok sey ogrendi, artilarini eksilerini gordu yani referans alabilecek bir sistem vardi ortada. Symbian ise bir nevi deneyseldi. Bu yuzden mevcut durumda Symbian' in olmesi bence cok normal ve Nokia'da bunun farkinda.

    Nokia Symbian'dan cok sey ogrendi. Muhtemelen MeeGo karsimiza cok gelismis bir sistem olarak cikacak.


    Birde yukarida bir arkadas Nokia hic bir zaman lider olmadi sadece Turkiye'de cok satti yazmis. Kendisine wikiden(ingilizce olani) nokia yi aratmasini soyleyeyim bari.
    quote:


    It is the world's largest manufacturer of mobile telephones: its global device market share was about 33% in Q2 2010, down from 35% in Q2 2009 and unchanged from Q1 2010 (beginning in 2010 Nokia revised its definition of the industry mobile device market that it use to estimate industry volumes).[2] Nokia's converged device market share was about 41% in Q2, unchanged from Q1 2010.


    Ha birde Nokia-Siemens falan varki o son kullaniciyi pek enterese etmesede telekominakasyon sektorunde Nokia nin yerini anlamak icin bakilmasi gerek.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wolf_263

    Bu lafı söyleyen kişinin işletim sistemleri hakkında bilgiye sahip olmadığını düşünüyorum.
    Linux tabanlı Android'e laf atıyor ama yeni geliştirdikleri MeeGo da Linux tabanlı. İkisi de açık kaynak kodlu ve yapılacakların sonu yok.
    Ayrıca BADA da Linux tabanlıdır. Bir tek iphone MacOS tabanlı. Köklerinde BADA da Android de MeeGo da ios da UNIX tabanlı...

    Herkes Android ve Meego açık kaynak kodlu diyorda burada birşey belirtmek lazım.Meego %100 açık kaynak kodlu iken Android %100 açık kaynak kodlu mudur sizce.

    Birde herkes (sizi kastetmiyorum) Android daha özgür diye tutturmuş.Bir daha düşünmek lazım...

    Yukarıda dediğiniz kısmen doğrudur.Bu iki OSde de sınır yok gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linux35 -- 24 Eylül 2010; 3:53:10 >
  • Benim şahsi kanaatim nokia'nın android kullanmaması kendi işletim sistemini (MeeGo) yaparak tekel oluşturmaktır. Bu yazılımlar ne kadar açık kaynak olsalarda gelişme konusunda ne yönde gelişeceğine bir kurul tarafından kara verilir. Nokia bu kendisi olmak istiyor. Symbian konusunda bu şekildeydi.


    Kişisel verilerin toplanmasına konusunda ben endişe duymuyorum. Bu gün internet üzerinden işlem yapan her kuruluş bu verileri izinli veya izinsiz toplamaktadır. En masumane bile olsa istatistik açıdan toplamaktadır. Sıkıntısı olan kullanmaz.

    Bir açık kaynak destekçisi olarak her zaman açık kaynaklı uygulamaları ve buna destek veren kuruluşların ürünlerini tercih ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: danGerfuLL


    quote:

    Orijinalden alıntı: ultiMance

    quote:

    Orijinalden alıntı: danGerfuLL

    Apple multi-touch patentini kullandırmıyorken Nokia karşılığı ödendiği taktirde patentlerinin kullanılmasına müsade ediyor kısacası rekabetten kaçmıyor.



    Multi-touch patenti Apple da değil ki kullandırmasın


    http://forum.donanimhaber.com/m_37890943/tm.htm

    Tam olarak neyden bahsettiğimden haberin var mı ?


    Arkadaşım o dediğin cam kapasitif ekranları Apple mı üretiyor sanıyorsun?Bilmiyorsan söyleyeyim iPhone ekranlarını LG üretir.Apple üretemediği şeyin patentini nasıl alır çok merak ediyorum.Apple ın elinde ne multitouch patenti var ne de kapasitif ekran üretebiliyor kendilerince konuşuyorlar MULTITOUCH PATENTİ bende diye...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultiMance -- 24 Eylül 2010; 12:32:33 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batuist

    Bir arkadaşın yorumu çok hoşuma gitmişti.. Bu konuya da uyunca onu paylaşmak istedim...

    Orijinalden alıntı: darkaura

    akilli telefonlar extra ozellikleri olan telefonlar degiller.
    gercekde telefon ozelligi de barindiran pda lar.

    bu yuzden apple, google gibi bilgisiyar, yazilim sirketleri bir anda telefon sektorunde etkin oyuncu oldular.
    ve bu yuzden hala cep telefonu urettiklerini sanan sektorun eski devleri akilli telefon pazarinda bu kadar zorlaniyorlar.

    nokia bu gercegi artik anlamis olacak ki yeni ceo olarak microsoftda, adobeda calismis yazilim sektorunde gelen biriyle anlasti.


  • Yazılım patenti olması lazım. Yanlış bilmiyorsan sadece amerikada yazılım patentleri var avrupada geçerli değil o patentler.
  • quote:

    GeceBekcisi ve sugar_klavyeci'den yine teknik fakat bir o kadar da safça yorumlar.

    Tahmin ettiğim gibi, bu başlıkta da yazmışsınız. Google'ın iyi niyeti ya da kötü niyetini bilemeyeceğim.

    Bilmediğiniz şeyler hakkında o zaman bilnçsizce yorumlar yapmayın!

    @jay jay justified
    Yazdıklarınız o kadar saçma ki cevap verme gereği duymuyorum. Hepsinin amacı kâr zaten bunu sizden öğrenecek değilim. Kalkıp buraya onu bunu fanboy diye ilan etmek nasıl bir mantıktır orası da ayrı bir tartışma konusu! Diğer firmalar da yapıyor fakat neden onlara baskın yapılmıyor da Google'a yapılıyor? Bunu ne amaçla kullandığı önemlidir.

    Yazdıklarınızla kendinizi burada gülünç duruma düşürmeyin.




  • bence direk kendi Symbian lı nokia sın üstüne işesin

    yoksa yakında kendi üstüne işerler .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ultiMance

    quote:

    Orijinalden alıntı: danGerfuLL


    quote:

    Orijinalden alıntı: ultiMance

    quote:

    Orijinalden alıntı: danGerfuLL

    Apple multi-touch patentini kullandırmıyorken Nokia karşılığı ödendiği taktirde patentlerinin kullanılmasına müsade ediyor kısacası rekabetten kaçmıyor.



    Multi-touch patenti Apple da değil ki kullandırmasın


    http://forum.donanimhaber.com/m_37890943/tm.htm

    Tam olarak neyden bahsettiğimden haberin var mı ?


    Arkadaşım o dediğin cam kapasitif ekranları Apple mı üretiyor sanıyorsun?Bilmiyorsan söyleyeyim iPhone ekranlarını LG üretir.Apple üretemediği şeyin patentini nasıl alır çok merak ediyorum.Apple ın elinde ne multitouch patenti var ne de kapasitif ekran üretebiliyor kendilerince konuşuyorlar MULTITOUCH PATENTİ bende diye...



    Ben ne camdan ne de kapasitif ekrandan bahsediyorum. Ekranları üreten firmanın LG olduğunu da biliyorum işlemcileri Samsung'un ürettiğini de biliyorum(iPhone4 dışındakilerin) vs..

    Patentlenen teknoloji ekran değil multi-touch tekniği.

    Neyse..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi danGerfuLL -- 24 Eylül 2010; 14:29:40 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sugar_klavyeci

    @jay jay justified
    Yazdıklarınız o kadar saçma ki cevap verme gereği duymuyorum. Hepsinin amacı kâr zaten bunu sizden öğrenecek değilim. Kalkıp buraya onu bunu fanboy diye ilan etmek nasıl bir mantıktır orası da ayrı bir tartışma konusu! Diğer firmalar da yapıyor fakat neden onlara baskın yapılmıyor da Google'a yapılıyor? Bunu ne amaçla kullandığı önemlidir.

    Yazdıklarınızla kendinizi burada gülünç duruma düşürmeyin.


    Cevâba bakın, hizâya gelin. Serbest piyasa ekonomisi adına küçücük bir paragraf yazabilirsen, tartışmayacağım. Fakat maksat, çocuklar gibi buraya gelip "niye ona yaptılar da buna yapmadılar?" sığlığında yorumlar yazmak olduğu için ben de yazıyorum; işi bu kadar ciddiye alıp da eşeğin k.çına su kaçırıyorsun. Google'ın icraatlarını, Google'a has olarak göstererek, ne kadar câhil olduğunu cümle aleme duyuruyorsun. Böyle birinin Nokia'da çalışamayacağını da hesaba katarsak, Nokia'nın, kullanıcıların kişisel bilgileri üzerindeki planlarını da çekmecende saklamadığın kanaatine varabiliriz.

    Kânun dışı uygulamaları olan her firmaya, özel ve tüzel kişiye baskın yapılsaydı, bugün kayıt dışı ekonomi ya da kişisel bilgileri kötüye kullanma gibi abukluklardan bahsediyor olamazdı kimse. Ortada bir anormallik olduğunun göstergesi olarak sadece "baskın yeme"yi görüyorsan, kafanı klavyeden kaldırıp, biraz veritabanı karıştırıp, üç-beş makâle okuman gerekecek. Kusura bakma.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: jay jay justified


    quote:

    Orijinalden alıntı: sugar_klavyeci

    @jay jay justified
    Yazdıklarınız o kadar saçma ki cevap verme gereği duymuyorum. Hepsinin amacı kâr zaten bunu sizden öğrenecek değilim. Kalkıp buraya onu bunu fanboy diye ilan etmek nasıl bir mantıktır orası da ayrı bir tartışma konusu! Diğer firmalar da yapıyor fakat neden onlara baskın yapılmıyor da Google'a yapılıyor? Bunu ne amaçla kullandığı önemlidir.

    Yazdıklarınızla kendinizi burada gülünç duruma düşürmeyin.


    Cevâba bakın, hizâya gelin. Serbest piyasa ekonomisi adına küçücük bir paragraf yazabilirsen, tartışmayacağım. Fakat maksat, çocuklar gibi buraya gelip "niye ona yaptılar da buna yapmadılar?" sığlığında yorumlar yazmak olduğu için ben de yazıyorum; işi bu kadar ciddiye alıp da eşeğin k.çına su kaçırıyorsun. Google'ın icraatlarını, Google'a has olarak göstererek, ne kadar câhil olduğunu cümle aleme duyuruyorsun. Böyle birinin Nokia'da çalışamayacağını da hesaba katarsak, Nokia'nın, kullanıcıların kişisel bilgileri üzerindeki planlarını da çekmecende saklamadığın kanaatine varabiliriz.

    Kânun dışı uygulamaları olan her firmaya, özel ve tüzel kişiye baskın yapılsaydı, bugün kayıt dışı ekonomi ya da kişisel bilgileri kötüye kullanma gibi abukluklardan bahsediyor olamazdı kimse. Ortada bir anormallik olduğunun göstergesi olarak sadece "baskın yeme"yi görüyorsan, kafanı klavyeden kaldırıp, biraz veritabanı karıştırıp, üç-beş makâle okuman gerekecek. Kusura bakma.

    Mesele ona yapıp buna yapmadığı değil ne amaçla kullandığıdır. Sen ciddiye almayabilirsin ama ben alıyorum. Bunu çocukluk olarak görüyorsan bu meseleye nasıl baktığımızla bu ilgilidir. Google'ın icraatlarının Google'a has olduğunu söylemedim. Bir şirketin bu konudaki durumu sizi rahatsız etmiyorsa bu senin bakış açınla benim bakış açımı gösterir. Kalkıpta Nokia'da çalışıyorsun çalışamazsın gibi söylemlerde bulunmaktansa hiç yorum yapmıayın daha iyi!

    Fanboy olduğumu da neye göre söylediniz anlamış değilim. Bir ispat bekliyorum sizden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 24 Eylül 2010; 15:03:14 >




  • kedi ciğer olayı
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.