Şimdi Ara

Nokia N95 8GB; N95 şimdi daha da yetenekli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
0
Favori
28.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Cep telefonu piyasasında yaşanan kısa süreli bir yaz durgunluğunun ardından Nokia firması merakla beklenen, birbirinden yenilikçi modellerini 29 ağustosta tanıttı. Birkaç ay önce piyasaya sürülen multimedya ağırlıklı N95'in devamı niteliğindeki N95 8 GB'ın teknik detaylarını hep beraber inceleyelim.

    Telefonda bir önceki modelde olduğu gibi quadband ( GSM 850 / 900 / 1800 / 1900) ve HSDPA (High Speed Downlink Pocket Access) alt yapısı desteğine yer verilmiş. HSDPA desteğinin bulunması özellikle günümüzde önemli bir avantaj olarak görülebilir. Çünkü HSDPA alt yapısı sayesinde UMTS'ye oranla çok daha hızlı bir şekilde internet hizmetinden faydalanabiliyoruz. Gitgide yaygınlaşan bu alt yapı ülkemizde mevcut değil. Ancak telefon EDGE desteğiyle bu eksikliği çok az da olsa kapatıyor.

    99 x 53 x 21 mm boyutlarında ve 128 gram ağırlığındaki telefonda 2.8 inç boyutunda 240x320 piksel çözünürlüğünde 16 milyon renk TFT ekran kullanılmış. Bir önceki modele göre telefonun boyutlarında fark olmasa da ağırlık yaklaşık 8 gram artmış. Bunun yanında ekran boyutu 0.2 inç daha büyük. Ekran daha büyük olduğu için menü seçim tuşları ve arama tuşlarının daha ince tasarlandığı gözlerden kaçmıyor. İlk söylentiler telefonun ekran çözünürlüğünün 640x480 piksel olacağı yönündeydi. Ancak beklentilerin tam tersi gerçekleşti.

    Ekran çözünürlüğü en azından 352x416 piksel olabilirdi. Telefonda çift yönlü, başarılı bir kızak sistemi bulunuyor. Kızağı farklı yönlere iterek medya için tasarlanmış tuşlara (ileri / geri sarma, oynatma / duraklatma, durdurma) ya da nümerik tuş takımına ulaşabiliyoruz. Telefonda dört yönlü navigasyon tuşu yer alıyor.

    Nokia, telefonda 8 GB gibi yüksek kapasiteye sahip dahili bellek kullanmış. Bu, telefonun en ön plana çıkan özelliklerinden birisi. Böylece telefonunuza yüzlerce MP3, video, resim ve uygulama yükleyebilirsiniz. Telefonda kart slotu gerekli görülmemiş.

    Telefon kameralarında 5 megapiksel değeri gitgide standart hale geliyor. Telefonun kamera özelliklerinin bir önceki modelle aynı olduğu söylenebilir. Nokia, telefonda 5 megapiksel autofocus ve macro modu desteğine sahip kamera ve led flaş kullanmış. Lens, Carl Zeiss firması tarafından üretilmiş ve kamera sensörü olarak CMOS tercih edilmiş. CMOS sensörler özellikle daha az güç tüketimiyle tercih ediliyor. Telefonda led flaş yerine Sony Ericsson'un Cybershot serisinde sık rastladığımız xenon flaş kullanılabilirdi.

    Özellikle loş mekanlarda xenon flaşlar çok daha iyi performans sağlıyor. Telefonda beyaz dengesini ayarlayabiliyoruz ve manzara, portre, makro gibi fotoğraf modları bulunuyor. 5 megapikselin altındaki çözünürlüklerde 20x'e kadar dijital yakınlaştırma yapabiliriz. Ancak dijital yakınlaştırmanın fotoğraf kalitesini olumsuz yönde etkileyeceği unutulmamalı.

    Telefon 640x480 piksel çözünürlükte saniyede 30 kare MPEG4 formatında video kayıt yeterliliğine sahip. Videoda ses AAC formatında stereo olarak kaydediliyor. Videoda da dijital yakınlaştırma yapabiliyoruz. Telefonda bulunan tv çıkışı (PAL/NTSC) sayesinde projektör ve televizyon gibi cihazlarda fotoğraflarımızı ve videolarımızı görüntüleyebiliriz.

    Telefonda Symbian 9.2 alt yapısı bulunuyor. Böylece telefonu farklı uygulamalarla istediğimiz gibi kişiselleştirebiliriz. MPEG-4, H.264, H.263/3GPP, RealVideo 8/9/10, MP3/AAC/AAC+/eAAC/eAAC+/WMA/M4A gibi geniş dosya desteğine sahip telefonda 3.5 mm jak girişine de yer verilmiş. 3.5 mm jak girişine sahip telefonlarda ses kalitesi en az şekilde olumsuz yönde etkileniyor. Telefonda stereo FM radyo da bulunuyor. N95 8GB, sık sık seyahate çıkanlar için iyi bir arkadaş olacaktır.

    Kuşkusuz telefonun en önemli özelliklerinden birisi de dahili GPS alıcısına sahip olması. GPS desteği ülkemizde hızla artıyor. Önümüzdeki birkaç yıl içinde GPS alıcıları daha da önemli hale gelecektir.

    Bluetooth V2.0, kızılötesi portu, USB 2.0 ve WI-FI ( 802.11 b/g) gibi zengin bağlantı seçeneklerine sahip telefonda A2DP profili desteği de eksik edilmemiş. 1200mAH değerinde lityum iyon batarya kullanılan telefonun 2007'nin 4. çeyreğinde 760 dolar civarında piyasaya sürülmesi bekleniyor.


    Sayfanın Linki : http://www.nokia.com








  • N70 ve N73 me deki gibi siyah N95 i baya bi güzelleştirmiş.
  • bunlar neden alınır bilmem. symbian varken özellikle. bir pocket pc almak çok daha mantıklı bence. 750dolara da en mükemmel cep bilgisayarı alınabilir.
  • Bencede bunun yerine PDA almak daha mantııklı ama süper özellikler koymuşlar 8gb dahili bellek 5mp kamera falan yakıyo.
  • Tasarım açısından göze çok batıyor.
    İnceleme için teşekkürler...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: moravec

    bunlar neden alınır bilmem. symbian varken özellikle. bir pocket pc almak çok daha mantıklı bence. 750dolara da en mükemmel cep bilgisayarı alınabilir.


    Vergiler ve kar payları da eklenince telefonun fiyat seviyesi iyice yükselecektir.
  • 8 gb iyi olmuş da .... da sı var işte. bence işlemci hızı artmamışsa 8 gb bu teli cok yavaslatacaktır bekleyip görmekten baska bi secenegimiz yok.birileri alıp test eder nasılsa
  • Ekran 0.2 büyük! 8gb dahili bellek fiyatıda daha da yüksek olacağından! aşılması gereken bir fiyat engeli var....eğer dediğin gibi daha pahalı olur ise Knight BirÇok kişi Kullanamayacak bu telefonu....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: toonjai

    8 gb iyi olmuş da .... da sı var işte. bence işlemci hızı artmamışsa 8 gb bu teli cok yavaslatacaktır bekleyip görmekten baska bi secenegimiz yok.birileri alıp test eder nasılsa


    Hafızanın çok olması telefonu yavaşlatmaz bu kulaktan dolma bilgilerler insanları yanıltmayın. Benim telefona 1gb hafıza kartı taktım ama herhangi bir yavaşlama söz konusu değil önceki 64 mblık karta göre zaten telefonun işlemcisi gayet yeterli.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: moravec

    bunlar neden alınır bilmem. symbian varken özellikle. bir pocket pc almak çok daha mantıklı bence. 750dolara da en mükemmel cep bilgisayarı alınabilir.


    CEBIMDE UFAK VE BUTUN OZELLIK BULUNSUN DIYE ALINIR
  • Pil dayanıklılığı konusunda bir bilgi var mı? SE modellerindeki gibi 7-8 saat konuşma süresi varsa ( nokia bu konuda malesef özürlü ) işte o zaman fiyatına rağmen düşünülebilir. Malum cmos sensör kullanıp enerjiden de tasarruf etmeyi düşünmüşler ama ben yinede ccd sensör olsun isterdim
  • gerçektende çok güzelmiş..bu forumda biri alsada incelese bizde görsek
  • quote:

    Orjinalden alıntı: someone74

    Pil dayanıklılığı konusunda bir bilgi var mı? SE modellerindeki gibi 7-8 saat konuşma süresi varsa ( nokia bu konuda malesef özürlü ) işte o zaman fiyatına rağmen düşünülebilir. Malum cmos sensör kullanıp enerjiden de tasarruf etmeyi düşünmüşler ama ben yinede ccd sensör olsun isterdim


    Telefon 280 saate kadar bekleme, 6 saate kadar konuşma süresi vadediyor. Objektif kapağının kaldırılması önemli bir dezavantaj olmuş.
  • knight arkadaşım kapak konusunda sana katılmıyorum şimdiye kadar kaç cep telefonunda kapak vardı hemen standardamı bağlandı ayrıca birçok fotoraf makinesindede yok . bunun yerine pda alırım diyenlerde saygı duyarım ama 5 sene önce akıllı teller yokkende pda lar vardı şimdide var yerlerinde saymasalar zaten bizde onları alırdık hem çoğunu kullanmak kepçe kullanmaktan zor 750 dolara en iyisini alan arkadaş o en iyisi hangisi merak ettim ben 1500 doları gözden çıkardım imate 8150 için ama ondada gps yok kamera 2 mp vs vs:)
  • Siyah yakışmış.8GB hafıza çok iyi, bakalım hız nasıl olacak 8 GB doluyken...
  • objektif kapagı cokta takılacak birşey degil bence. arkadaşta k790 var telefonu cebinden cıkardıgında objektif kapagı acık oluyor hep. ne anladım ben böyle kendi kendine acıldıktan sonra kapaktan
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bozo2


    quote:

    Orjinalden alıntı: moravec

    bunlar neden alınır bilmem. symbian varken özellikle. bir pocket pc almak çok daha mantıklı bence. 750dolara da en mükemmel cep bilgisayarı alınabilir.


    CEBIMDE UFAK VE BUTUN OZELLIK BULUNSUN DIYE ALINIR



    ufak mı?? yapma arkadaşım. hadi görmesem n95'i inanırdım. bütün özellikler dediğin sana göre bütün özellikler bence.

    bu arada 8gb'lık harddiski beğendim beğenmesine de bu tip aletleri sevmeme yeterli gelmedi.




  • arkadaşlar ben bu teli anlamadım normal en 95 ten ne farkı var.hafızası fazla,ekran biraz daha büyük üstelik kapağıda yok başka ne fark var
  • bu kadar beğenmedim dedim. bu alete alternatif sunmak gerek. kuru kuruya beğenmedim demek olmaz.

    biri i-mate jasjar. alet büyük ama bu n95'i taşıyan bunu hayli hayli taşır.

    Nokia N95 8GB; N95 şimdi daha da yetenekli



    diğeri i-mate jasjam. çok daha zarif bir model.

    Nokia N95 8GB; N95 şimdi daha da yetenekli


    gösterdiğim aletleri anlatmama gerek yok sanırım. bilen biliyor. bilmeyenler i-mate'in sitesinden baksınlar.




  • n95 i kullandım ama 2 günde sıkıldım.. nokia çözünürlüğü sabit tutup ekran boyutunu artırıyor.. görüntü kalitesi düşüyor.. Şimdiye kadar samsung un üzerine görüntü kalitesi veren bir telefona rastlamadım.. nokia da aynı görüntü kalitesini verse tam bir numara olur ama inatçı keçi işte yapmıyor yapmıyor... N97 gelecek yakında 20G hafıza ve dokunmatik ekran ile.. Ama buda hoş olmuş...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.