Şimdi Ara

Nokia’nın ilk akıllı telefonu ile tanışın: Nokia 6 (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
1
Favori
5.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dobrasam

    işlemciler belli işletim sistemi standart zaten, Android ekosisteminden arayüz tercih edilebilir bir şey, eee ne kaldı geriye, marka güveni itibariyle ismine binaen çok satacaktır, ancak ben kendi işletim sistemi symbian ile geri dönmesini veya en azından bir model tanıtmasını beklerdim.

    Bende şahsen symbiana devam etmeseler bile bir iki telefon bekliyorum nokiadan. Ama bu telefonada hayır demem yani
  • İlk derken? Akıllı telefon olması için modern combat asphalt mı açması gerekiyor?



    Nokia kafasını kullanırsa iş yapar. Potansiyel var.

  • Nokia candır

  • benim akraba var Finlandiya da. fabrikasının yanında, baca tütüyormuş. öyle söyledi. hani küller-müller deniyor ya doğru yani.

  • Nokia 6230 kullanıyorum telefonu gören çoğu kişi ne telefondu,peynir ekmek gibi satılırdı,şimdiki telefonlar telefon değil gibi sözler söyleyerek eski günlerine gidiyor,anıları anlatmaya veya kullandıkları telefonları saymaya başlıyorlar.Nokia 6230 özellikleri de çok olan bir telefon bir orijinal kasa bulamadım.
  • serdarski S kullanıcısına yanıt
    symbian,meego,tuşlu telefonlarda olsun yazılım bir tek elden kurtulsun.s
  • SnapDragon 430 ney laa..

  • Nokia diye duyunca bir anda içimde bi’şiyler olmaya başladı.. Nokia demek telefon demek..
    Hemen yavruları topladım bilgisayarımın önüne bi poz verdiler, tabi şimdi kullandığım LG G4 üme poz verdiler.. Nokia’dan sonra LG kullanıyorum, diğer markalara ısınamadım çünkü.. Nokia XpressMusic halen kullanıyorum, bir hattım onda takılı ve sürekli açık.. Çok kahrımı çekti bu Nokialarım.. Halen çalışıyorlar, ama işte modaları geçti, belki giyim de olduğu gibi eski modaya dönersek bir gün antika olarak çıkartırız artık.. 5800 çıktı telefon dünyası onunla birlikte evrim geçirdi benim düşüncem..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeNNiSeR -- 11 Ocak 2017; 1:0:11 >




  • Nokia N9'da kullandığı Meego işletim sistemini geliştirerek devam edebilirdi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guaire

    Aynen bu argümanı ortaya koyacağını 1 km öteden fark etmiştim zaten.

    Somut gerçek: Nokia markası akıllı telefon sektöründe battı. Nokta.

    Bu konu ne ile ilgili? Nokia'nın akıllı telefon sektörüne dönüşü.

    "Nokia geri döndü" sloganıyla kutlama yapan son kullanıcının "geri döndü" derken de neyi kast ettiği açıktır.

    Nokia'nın bu hamleyle amacı ne? Son kullanıcıya "akıllı telefon"larını satmak. Akıllı telefon sektörünün son kullanıcısı açısından ise Nokia batmış bir marka. Efendim Nokia kurumsal olarak yaşadı, diğer sektörlerde faliyetine devam etti diye düşünmez. Telekomunikasyon ekipmanları ilgi alanına girmez telefon satacağın adamın.

    O zaman ''Nokia markası akıllı telefon sektöründe battı'' diyeceksin. Ben argüman değil, somut gerçek ortaya koyuyorum. Nokis batmış bir şirket değil.

    Senin tespitin de tartışmalıdır. Nokia Stephan Elop'u CEO yaptığında ve kendisi ''platformumuz yanıyor'' diye açıklama yapana kadar pazar çok hızlı büyüdüğü için Nokia'nın pazar payı azalsa da sattığı cihaz adeti artıyordu. O günlerde bile %40 civarı pazar payı vardı. Nokia telefon olayını Microsoft'a teslim etmeseydi, Meego ile devam etseydi pazar payı düşse düşse 10 puana düşer, sabitlerdi. Nerede batmış? Batmak bu mu? Mesela Apple'ın pazar payı %10'un biraz üzerinde, adamlar deli kar ediyorlar. Bunlar batmaya gösterge değil.

    Microsoft'la anlaşmayıp, kendi platformlarını da kullanmayıp Android'e geçselerdi bile bugün Samsung'un önünde olurlardı. Millet patlayan telefonlara para gömmek zorunda kalmazdı. Batmak bu mu? Demek ki Nokia batmamış, önünde pek çok seçenek varmış ve bu seçenekleri uygulayacak parası varmış.

    Microsoft'la anlaşıp telefonlar çıkarmaya başladıklarında da ortada batma matma yok. Batan şirket çok gördük, Ericsson mesela batmıştır, ama diğer sektörlerde faaliyet göstermeye devam etmiştir. Nokia ise batmamıştır, en sonunda mobil cihaz bölümlerini Microsoft'a satıp sektörden çekildiler. Bunun neresi batmak oluyor? Batmak bu mu?

    Haliyle telefon bölümünün battığı argümanına da katılmıyorum. Piyasadan çekilme tabiri daha doğru olur. Veya yaşadığı bu kepazelikler nedeniyle ''Nokia'nın İTİBARI battı'' falan diyebilir, artık kimse almaz diyebilirsin. O zaman haklı olursun. Ama batmayan bir şeye battı deyince ben ayar oluyorum, kusuruma bakma.




  • Nokia batmadı sadece Microsoft'un oyununa geldi ve Microsoft tarafından ele geçirildi. Symbian son dönemde çok gelişmişti ve Nokia Belle modeliyle günümüzdeki akıllı mobil işletim sistemlerinden farksız bir hale gelmişti. Nokia Belle ile devam edip mağazadaki uygulama sayısını arttırabilseydi şu an pazardaki yine öncü firmaların arasında olurdu.

    Microsoft pazarı kontrol etmek için yaptığı hamlelerle Google'un ekmeğine yağ sürmüş oldu. Nokia'nın önünü kesmeseydi şu an pazarda Nokia'nın hem Nokia Belle hem Nokia Meego işletim sistemleri hala yaşıyor olurdu. Google'da şu an sahibi olduğu krallıkta bu kadar güçlü bir konumda olamazdı.
  • 07ONUR 0 kullanıcısına yanıt
    Daha önce de söylediğim gibi Nokia markası akıllı telefon sektöründe battı. Bu konu da da akıllı telefon sektörüne geri dönüşüyle ilgili bir konu. Birileri ayar oluyor diye gerçekleri ifade etmekten cayacak halim yok.

    "Kıç cebine koyduğun aletleri üretmeyi bıraktı diye" Ericsson batmış sana göre, ama "kıç cebine koyduğun aletleri üretmeyi bıraktığında" Nokia batmamış.

    Pazar payının düşmesi değil konu, sürekli zarar etmenin neticesinde Microsoft'a devri ve anlaşma neticesinde Nokia markasının pazardan kalkması.

    Şunu bunu yapsaydı Samsung'un önünde olurdu. Halamın t*****ları olsaydı da amcam olurdu. Halamın t*****ları olmadığı için amcam değil. Nokia da o dediklerini yapmadı ve battı.
  • Çok şükür bugünleri de gördük. Şimdi onlar düşünsüüünnn!!!!!!


    NOKIA
    ''Connecting People''
  • Nokia piyasaya çıksın,inceleyip almayı düşünüyorum

    N73-n95-E51 den sonra bir kez daha nokia kullanmak istiyorum.
  • Z Launcher'ı neden güncellemiyorlar Nisandan beri
    Nokia ,Windows Phone ile gelsin diyenlere şunu diyorum.Nokiayı zaten batıran Windows oldu.Adamların ağzı yanmış Microsoft'tan

    http://i.capsspot.com/s/37/10/1305257.jpg

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kefelon

    Forumda bu kadar Snapdragon 430 sevdalısı olduğunu bilmiyordum. Nokia başarısız bir firmadır ve bunun cezasını batarak ödedi. Hala neden mükemmelleştirmeye çalışıyorsunuz anlamıyorum gerçekten. Cihazda bildiğin ÇÖP.
    ÇÖp mü ? Bir çok Giriş ve hatta orta seviye telefonlardan daha iyi bence. Şirkette bir sürü Huawei p20 samsunglar var hepsiyle karşılaştırdım. Ekran kalitesi açısından hiç biri yanına bile yaklaşamadı. Bence sen başka bir telefona baktın sanırım Xioami de buna dahil ekranları çok sönük kalıyor.




  • 2 gün önce Nokia 6'ya Pie güncellemesi geldi arkadaşlar. Sistem çok akıcı geldi bana Nougat biraz olsun kasarken bunda kasmadan eser yok. Çok iyi olmuş. Ancak sistem biraz fazla şarj yiyor. Bunu da bir yamayla düzeltirler sanırım.
  • Bu Nokia'ya sürekli taş atanlar Nokia 7 Plus'ın yılın telefonu seçildiğinden habersiz sanırım
    https://www.eisa.eu/awards/nokia-7-plus/ Uyanın biraz ya! Adamlar daha bir telefon çıkardı çıkar çıkmaz ödül aldı. Sildi süpürdü. Gidin bakın Gsmarena da hangi telefon daha çok favori almış. Hiç bir şey araştırmıyorsunuz salla dur Çukurova boş nasılsa..https://www.gsmarena.com/nokia_6-6885.php en çok favori ve 33 milyon hit almış bir telefondan söz ediyoruz. Adamlar Snapdragon 430 la bunu başarmış. Elbette hız testlerinden geride kalacaktır ama stabilite ve ekran kalitesi bence 10 numara ve telefonun piyasa çıkış fiyatı 1399 tL. Daha kamera kalitesini konuşmadım bile 16mp ve harika kareler çekiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reddes -- 23 Şubat 2019; 14:23:44 >




  • reddes kullanıcısına yanıt
    Biraderde Nokia 6 var 2.el olarak aldı telefona pie 9.0 güncellemesi yaptıktan 2 ay sonra mikrofon ses iletiminde sorun yaşadı garantiye verdi 8 e çevirmişler 8 de daha stabil çalışıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • reddes kullanıcısına yanıt
    Nokia 6 cihazı açınca baktık arayüz fark yok beğenmedik Nokia z launcher yüklemiş birader.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.