Şimdi Ara

Nokia'nın yeni telefonu 603 ve NFC kulaklıgı Luna hakkında bütün detaylar burada!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
26.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nokia'nın ilk olarak ülkemizde tanıttığı Symbian Belle işletim sistemine sahip 603 cep telefonunu ve aynı anda tanıtılan NFC teknolojisine sahip kulaklıgı Luna hakkında tüm detayları Nokia Türkiye ürün müdürü Ali Mutlu Direk ile konuştuk!

     

     



  • mikrofonunuz bozuk kulaklığımın sağ tarafından ses gelmiyor
  • telefon için inceleme vs olmadan bişeyler yazmak güç fakat kulaklık kullanıcıyı pek tatmin edemeyecek gibime geldi.. 2 saatlik kullanım ve yanındaki aparatı pekde kullanışlı olamayacaktır zannımca
  • bu telefona 700 800 vereceğime üstüne biraz daha koyar iPhone 3gs alırım ;)
  • şu kulaklık muhabbeti orjinal bişey olmuş özellikle araçlarda çok iş görür nokia fikir açısından toparlanıyormu ne ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BurayaNeYazıyoruz

    bu telefona 700 800 vereceğime üstüne biraz daha koyar iPhone 3gs alırım ;)

    Tabi ya 2,5 yıllık telefona az bile o fiyat. Kimsenin aklına neden gelmiyor bu? Bizleri aydınlattığınız için teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BurayaNeYazıyoruz

    bu telefona 700 800 vereceğime üstüne biraz daha koyar iPhone 3gs alırım ;)


    arada 3 sene olmasına ragmen diyosun. katılıyorum.
  • Nokia benim için bitmiştir cok geride kaldılar
  • ederi 550-600
  • 1ghz diye bagırıyorsunuz. Reklam animasyonları dışında çalışırken gösterinde görelim hala menüler arası geçiş, telefon tuş takımını açınca geç açılması vs gibi sıkıcı yavaşlıklar varmı. Daha önceki nokia modelleride animasyonlu reklam filmlerinde böyle yutturuldu kullanıcıya. Ele alınca menü yavaşlıgı yüzünden hiçbir özelliği keyif vermiyor malesef.
  • işte süper bir telefon kendi segmentinde...650-700 civarı fiyat yapılan zamlara ve döviz artışını sayarsak bence çok normal.Özellikle pil konusunda da diğer cihazlara oranla avantaj sağlayacağını düşünüyorum.

    symbian belle ve nfc özelliği ise günümüz teknolojilerine oranla gayet güncel olduklarını gösteriyor.bu telefonun eksi sayılabilecek tek yanı kamerasının sabit odak olması.Onun dışında 1ghz işlemci 512mb ram ve opengl 2.0 desteği ile dahili grafik işlemcisi ile sistemsel anlamda gayet iyi.Tabiki symbianın bellleninde çok avantajı var..clear black ekranda bir diğer artısı...

    bu arada symbian belle donanım hılzlandırmasını destekliyor yani genel anlamda menü geçişleri için grafik işlemcisinden faydalanılıyor.İşlemcinin 1ghz olması daha çok internet tarayıcısında faydalı olabilir.,





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SystemApps -- 21 Ekim 2011; 17:22:37 >




  • 500-580TL arası olur. Hadi son "güncellemelerle" beraber 630-650TL olsun TR fiyatı... Benim SGS geçen sene 900TL idi, şimdi 700-750TL(yurt dışı)... Birazcık daha koyup daha iyi bir telefon rahatlıkla alınabiliyor. Arkadaş iPhone 3Gs örneğini vermiş. Evet o fiyatı hak eder etmez tartışılır ama 3sene önce çıkmış olmasına rağmen Nokia'nın şimdiki yeni telefonundan daha iyi... 1GHz diyorlar da Samsung amca 1.2-1.4GHz çift çekirdeklileri zaten piyasaya sürdü... 1.8GHz çift çekirdekler yolda, 4çekirdekler çıkmaya başlayacak. Nokia ne yapmaya çalışıyor merak ediyorum. Bu yaptıklarını 1-2sene önce yapsaydı belki şuanda Nokia hakkında çok farklı düşünebilrdik ama diğer firmalar 4çekirdek diyor 1.5GHz+ çift çekirdek diyor 2GB ram diyorlar Nokia 1.5-2senelik donanımı koyuyor sonra rekabet bekliyor. Ama Nokia'nın da alıcı var hani. Abi bu 1GHz işlemciye sahip kamerası böyle iyi, şu özelliği var bu özelliklere bu fiyat süper ! gibi tipler olduktan sonra ot satsan alan olur... İnsanlar bilinçli olarak alsa şu aletleri tamam ama işte... Kamerası çok Mp... Oo tamam ya en iyi fotoğrafı o çeker... 3Mp olur 8'den iyi çeker, 8olur 3'ten kötü olur...Symbian zaten hantal bir işletim sistemi ona istediğin güncellemeyi yap adam edemezsin... 1200daki hızı bile yakalayamıyorlar...1GHz işlemci diyor akıcılık diyor ama google'dan arama sayfası gösteriyor...Doğru Nokia'nın koyacağı işlemci zaten anca orada akıcılığı sağlayabiliyor demekki... Aç bir web sayfası aç reklamları görürüm ne oluyor...

    NFC özelliği güzel olmuş o kadarda Nokia'yı ezmeyelim...Kulaklık ömrü için aylardan bahsediliyor bana pek inandırıcı gelmedi açıkçası ama haftada 5-10dk konuşulduğunda olabilir diye düşünüyorum...Nokia ne yapıyorsun sen ya? Tepe yöneticisi tutturmuş bir WP diye Symbian'ı, MeeGo'yu kenara atmış yüzüne bile bakmıyor... MeeGo'yu geliştirseler ve desteği düzgün verseler iyi bir donanım da koysalar Nokia uçar gider. Ben ne diyorum ya? Kendi dediğime kendim inanmadım, Nokia bu, zayıf ve ucuz donanımla, basit kullanıma yeterli olacak bir arayüz ile bir iki özellik + kamera koyar kazık fiyattan geçirir...




  • Valla buna 700 lira vereceğime gider krallar gibi Samsung Galaxy SL alırım ki arada dağlar kadar fark var...

    Kendiniz bakın:
    http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=4243&idPhone2=3761
  • Yapma nokia Androide geç artık :S
  • hezamanki gibi nokianın dandik tellerinden biri daha
  • hd videoda bir problem var açılmıyor
  • Herkes Iphone dışındaki cihazların gigahertz inden bahsediyor. Acaba Iphonelar kaç gigahertz ? 3GS IOS 4 ile kasım kasım kasılıyor. menüler arası geçmek işkence, Multi task diye bişey yok zaten sadece kandırma. Şimdi eğri oturup doğru konuşalım, bluetooth çalışmayan, kamerası bir b*k a yaramayan, multitask olmayan, 3 senelik 3GS 700 - 800 TL yi hak mı ediyor. Delimisiniz kardeşim? yoksa paranızı ağaçtan mı topluyorsunuz?
  • 3g s sahibiyim dediğinin hiçbiri olmadı bu kadar ezbere konuşan adamlardan birtanesi daha geldi..

    Multitasking gayet yeterli ve pil ömrü boşa gittiğini görmedim.

    ios 4.3.3 mevcut kasılma felan yok feci sallamışsın arada ufak takılmalar oluyor sadece.

    BT çalışmayan? Jailbreak ile çözülüyor bu gayette. Multitasking başarılı. Kamerasına laf atan komedi kişilere selam söylerim telefon olduğunu lensinin ufacık olduğunu hatırlatırım...Arkadaş galiba SLR makinalarla kıyasladı .. Çektiğim fotolar iyi benim için yeterli. 5 megapixel kamera diyince iphonedan iyi diye atlayan sazanlardan biri olduğun belli gayette.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F8946C419 -- 22 Ekim 2011; 12:19:55 >
  • Yahu anlamıyorum bu nokia düşmanlığını bu arada bir konuya açıklık getirelim iphone daki multitasking gerçek değildir(uygulamayı kaydedip kapatarak çalışır)
    Bir arkadaş da çıkmış bunun yerine galaxy sl alırım demiş verdiği linke kendisi baksın donanımlarda baska kaynaklardan derine inildiğinde nokia 603 önde ayrıca galaxy sl android gibi donanım sömüren verimsiz bir sistem kullanıyor symbian belle ise en az ios kadar verime sahip (şimdi bikaç kişi symbian hantal diyecekler ve ben bu mesajı yazmadan önce de demişler bu kişiler lütfen biraz araştırsın symbian sistemi altyapısının anna ile büyük bir kısmı değişti sistem Qt tabana geçmeye başladı ve belle ile symbian tamamen yenilendi ve performansı aşırı derecede yükseldi).Bazı kişiler de bunun yerine iphone 3gs alirim demiş o cihaz çıkalı 2,5 sene oldu 603 yerine 200-300 tl daha verip yazılım desteği kesildi kesilecek bir cihaz almak çok mantıksız bir hareket olur.Nokia androide geç diyen kişi de iyice saçmalamış kusura bakmasın o güzelim yenilenmiş symbian varken androide geçmek aptallık olur.Zaten android kullanan firmalar neden donanımı çok yüksek tutuyorlar sanıyosun çünkü android o donanımı kullanamıyor ve uygulama fazlalığı diyebilirsiniz şmdi ona da şimdiden cevabımı vereyim android market zaten türkiyede şuan tam aktif değil ve android markette gerçekten kaliteli uygulama bulmak o kadar zor ki anlatamam ben desire hd kullandığımdan biliyorum.




  • 603 ün inceleme videolarını izledim.gayet de hızlı akıcı.interneti şöyle böyle diyen arkadaşlar 5800 falan sanıyolar sanırım bunu.öğrenciyim ve bana göre bluetooth u apple dan başkasını görmeyen (jailbreak, hack konularına girmeyelim yoksa nokia nın önünü alamazsınız) sadece belli şekillerde müzik aktarılabilen(itunes la bilmem neyle.kullandım biliyorum) ve neredeyse antika olmuş bi iphone için 900 lira vermek (hele nokia 603 dururken) cidden üstün zeka gerektiriyo hani.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.