Şimdi Ara

NOKİAN WETPROOF UZUN DÖNEM KULLANICI YORUMU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 4 yıl 40 bin km dir yazlık nokian wetproof 205 55 16 9 v lastik kullanıyorum. Hala eskisi kadar performans gösteriyor. Çok kayıp yok. Bu lastik belki de bu zaman kadar kullanıp ta memnun kaldığım nadir lastiklerden. Aracım megane4 dizel edc sedan


    Olumlu yönler:

    1. Yol tutuş virajlarda çok iyi
    2. Islak zemin performansı su tahliyesi çok iyi, hiç tereddüt yaşatmıyor
    3. Yokuş yukarı kuru ıslak zemin fark etmeksizin yüklü durumda bile tereddütsüz tutunma sağlıyor.
    4. patinaja düşme neredeyse hiç olmadı
    5. yüksek hızlarda çok dengeli, yuvarlanması vs iyi, titreme çekme hiç olmadı
    6. Islak zeminde frende çekişte kışın karlı olsa dahi az sulu zeminde çok iyi iş gördü.Suyu görünce çoşuyor  


    olumsuz yönler

    1-maalesef piyasan kaldırıldı, nokian Türkiye'den çekildi

    2-Az biraz gürültülü lastik

    3-Yakıt tüketimi diğer lastiklere göre biraz fazla 0,2-0,3 lt kadar

    4-Kullanılan kauçuktan kaynaklı sanıyorum, su tahliye kanallarının içinde çatlaklar oluştu.(söktürüp baktırdım derin değil yüzeysel ancak bazı kişileri bu korkutabilir ki alan bazı kişiler bu nedenle iade etmişler.)

    5-Yanakları ve kendisi çok yumuşak lastikti.Sert çakıllı zeminlerde çabucak bitecek yapısı vardı.


    Yorumlarım kendime göredir. Şahsi algılanması lütfen. Bugün alacak olsam yine alırdım. Ancak arkadaşlarıma falken ziex ecorun aldık çok memnunlar. Sanıyorum nokianlar tükenince ben de ya falken alacağım yada hankook ventus prime4 alıcağım.








  • Sesli dediğiniz zaman o lastikten soğuyorum ben ne kadar mükemmel olursa olsun lastik uğultusu berbat bir şey. Benim aracımın üstün de (Dacia Duster 2019 Model) gelen Continental eco contact 6 Lastikleri çok beğendim, sizin yukarıda yazdığınız olumlu yorumlara ek olarak gayet sessiz bir lastik, bir daha ki tercihim yine continental olacak sanırım.

  • Bana 1 adet bu lastikten lazım ama maalesef bulamıyorum. Ankara’da bir lastikçi ile görüştüm, Ukranya Rusya savaşından dolayı buraya mal göndermiyorlar Avrupa’ya gidiyor dedi.

    Sağda solda bildiğiniz bir satıcı vs var ise haber verir misiniz.

    Nokian Wetproof
    205-55-16
  • Aynı lastiği kullanmaya devam ediyorum. Islak zeminde, özellikle su birikintilerinde çok iyi. Arkadaş sesli olduğunu söylemiş ancak etiket değeri 68 desibel. Ne yazık ki benim lastiklerde de ufak kılcal çatlaklar var fazlaca.

  • Kanallarda kılcal çatlaklar bende de oldu. Saçma sapan bir sitede form doldurduk foto yükledik kimse dönüş vs yapmadı. Nokian iyidir ama wetproof çöp bir lastiktir.

    O çatlak su kanallarına güvenip ailemi bindirdiğimde 120 130 da giderken bile diken üstündeydim
  • ALPHA LION KING A kullanıcısına yanıt

    burayada yükler misin

  • Gs_KuRTuLuS kullanıcısına yanıt

    Şu lastiği o kadar aradım sıfır ve tek bulamadım maalesef.


    sıfıra yakın çıkma buldum 2 adet öyle alabildim. Benim gibi balon vs olup tek lastik ihtiyacı olan varsa bana yazabilir. 1 adet fazla elimde.

  • Gs_KuRTuLuS kullanıcısına yanıt

    hocam ukrayna rusya savaşından ötürü tr'ye gelmiyordu bir süredir. şimdi tekrar başlamışlar satışa. hb'de 2023 üretim latikler var bir bakabilirsin.

  • 185/65/15 ebat almıştım 2021 üretim. her hangi bir şikayetim olmadı. ses olarak da etiket değeri en sessiz lastikti. daha önce Lassa grenways vardı. ciddi anlamda sessizleşti. 3 yıl kullandım. 195/60/15 ebat yazlığa geçmek için satmayı düşünüyorum. ilgilenen olursa sarı sitede ilana koydum. meraklı biri olarak aldıktan sonra da yorumları okudum. en çok şikayet edilen kılcal çatlak vs. bende olmadı en azından gözle görünür şekilde yok. İlanı bulan fotolara bakabilir. (Reklam olmasın diye başka İlan bilgisi vermiyorum) . Belki 2021 öncesi üretim hatası olabilir. Zira 2019 da piyasaya sürülmüştü sanırım ilk yıllar üretim standartında acemilik olabilir yada şans bilemiyorum. Kullandığım 3 yıl boyunca ses yada herhangi bir şikayetim olmadı. Lastik hususunda Yokohama, Vredestein ve Nokian severim daha doğrusu severdim. sevdiklerimin hepsi de Türkiye'den çekildi yada tedariki zor. Maşallah dediğim 3 gün yaşamıyor galiba :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carisma70 -- 1 Nisan 2024; 16:22:26 >




  • wetproof dandik ve kalitesiz olduğu için diş döktüğünden ve çatladığından kullanıcılar tarafından yoğun şikayet alınca satılamadığından çekildi


    konusu açılmıştı onlarca resim atıldı wetproofların dişleri döktüğüne dair

  • alfa-x kullanıcısına yanıt
    Wetproof serisi değil SUV, kışlık vs. Tüm Nokian olarak çekildi. Kışlık lastik olarak herkes ve ben hep memnun olduk. Eski aracım da Suv lastik olarak da çok memnundum. Lastikciler de hep takdir etti sök tak yaparken.
  • Kış lastikleri iyi ama niyeyse gerisini yapamadı adamlar.


    Ben de bir dönem Weatherproof kullandım, wetproof'lar da çok övülüyordu. Ancak çok yumuşak lastik. Bir ara bazı yazılarda "bu lastik Türkiye şartlarına göre değil" deniliyordu, hadi len demiştim ama bariz biçimde aşırı yumuşak lastik, o yüzden dişlerin paralanması, dökülmesi işleri çok oluyordu.


    Ancak bunun haricinde lastikteki asıl sorun gerçekten de yazdıklarınız gibi kılcal çatlamalar. Yumuşak lastiğin çabuk bitmesini aşınmasını kabul ederiz ama yanak çatlaması, dişler arasında kılcal çatlamalar kabul edilemez.


    Geçenlerde arabaya lastik aldım, lastikçi Michelin ve Nokian bayisi ama her türlü lastiği de satıyordu, baya muhabbet ettik, aklı başında da bir vatandaştı sahibi, Nokian konusu açıldı, artık sadece kış lastiklerini satıyorum, diğer lastikleri alınmaz, çatlama yapıyor, dişler dökülüyor, yaz koşullarına gelemiyor lastik dedi. İthalatçısı da garantiden değişim vs işlerinde zorluk çıkarıyor, derdini burada biz çekiyoruz müşteriyle, o yüzden satmıyorum, tavsiye de etmiyorum dedi. Ama kış lastiğini al koy, başka lastik tanımam dedi mesela  





  • savaş sonrası 2021'de nokian tr distiribütörü kepenk kapattı...

    ancak koskoca rusya fabrika artık yok (400milyon dolara rusya üzerine çöktü)

    nokian 2022'de yeniden yapılanmaya girdi


    finlandiya ve amerika dayton fabrikası talebe yetişemiyor

    2023 yılında romanya fabrikası temelleri atıldı 2025'te üretime geçiyorlar...


    şimdilik operasyon lastikcim.com.tr üzerinden gidiyor ama tüm ürün gamını bulamıyorsunuz

    2025 sonrası bakalım zaman ne gösterecek marka ile ilgili...


    www.lastikcim.com.tr
    Lastikçim | Lastik Almanın Güvenli ve Pratik Yolu
    https://www.lastikcim.com.tr

    Fi

  • Can güvenliğim için kalitesiz nokian lastikleri asla kullanmam , dişleri dökülüp parçalanan lastikten hayır gelmez

  • Carisma70 kullanıcısına yanıt

    Çünkü , kötü lastik olduğu için satamadı ,diğer lastikleride çatlıyordu , insanlar neden parçalanan lastik alsın , senin lastikçin sök takta takdir etmeye devam etsin :))

  • alfa-x kullanıcısına yanıt
    Valla Hocam lastikleri netten alıyorum. 1 değil bir çok lastikçi aynı şeyi dedi. Özellikle SUV lastiklerini bi inceleyin derim.
    Nokian kötü diyelim Yokohama niye çekildi. Bizim milletin farklı bir tüketici profili var. Nokian her açıdan mükemmel demiyorum tâbi f/p olarak iyi.
  • Yaklaşık 4 yıl 30 bin km üzerinde yol yaptım. Özellikle son yıl kılcal çatlaklar çok artmıştı. Fren performansı rezalet oldu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.