Şimdi Ara

Noraly, Arjantin - Alaska seyahati için Güney Amerikada ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
1
Favori
4.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sabit Fikir

    Unuttuğum bir konuyu ekleyeyim, Noraly'nin maceralarını takip edenlerin dikkatini çekmiştir sanırım:

    Seyahat videolarında, taşlı topraklı engebeli yollarda bile en ufak bir sarsıntı yok, kullandığı kamera "Go Pro Hero 7 Black"

    Kendi ifadesiyle " Siz ve motosikletiniz engebeli yollarda uçuyor olsanız bile sabit görüntü elde etmenizi sağlayan son teknoloji görüntü sabitleme özelliğine sahiptir. Görüntülemenin ne kadar net, keskin ve kararlı olduğu beni hala hayrete düşürüyor. "

    Yollarda kameranın ayarları ile uğraşmak istemediğinden "'Auto' işlevini kullanıyorum ve her zaman 4K çözünürlükte, saniyede 60 kare ve geniş açılı kayıt yapıyorum." diyor.

    Her videosunda zaten taşlı topraklı engebeli yollar var ama Myammar kısa videosunda merdivenleri çıkarken görüntüsü: 01:17

    O nasıl tepeleme Myammar sebzeli makarnası üstelik yanında salata da var, hepsini bitirdin mi gız: 02:25



    gopro mikrofon konusunda çok sıkıntılı. gopro 6 kullanıyorum. motovlog vs çekmiyorum kendim için hatıra kıvamında kayıtlar alıyorum o yüzden benim için önemli değil diye düşünmüştüm alırken ama öyle olmadığını sonradan farkettim.

    Racing motosiklette ön camın ardına kapansam bile rüzgar sesi kaydı mahvediyor. Harici mikrofon takmadan düzgün bir şekilde motorun sesini kaydetmek imkansız. Harici mikrofon için de gopro mikrofon adaptörü almak gerekiyor ki hem pahalı hem bulunmuyor hem mikrofon seçiyor hepsini geçtim kocaman bir adaptör neredeyse goproun kendisi kadar. Harici ses kaydı yapıp bilgisayarsa birleştiyorum mecbur.

    gopro pişmanlıktır diyebilirim. üzerinde dahili mikrofon girişi olmayan bir kamera motosiklet üzerinde video çekmek için uygun değil. Harici ses kaydı yapıp birleştiririm ya da bu videodaki gibi sesi kapatıp müzik eklerim vs derseniz başka tabii.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • BenGiDeR B kullanıcısına yanıt
    Sevgili motordaşım, önceden de bahsettiğim gibi yaklaşık 40.000 km doğu ve kuzey komşularımızda motosikletle gezdim, yanımda o dönem Go Pro'dan sonra en iyi denilen video kamerayı götürmeme rağmen kaskıma yapıştırmak istemeyince hiç kullanmadım .

    Dolayısıyla ben Noraly'nin sitesindeki övgüsünü naklettim, görüntü olarak: Görüntüsü, stabilizasyonu gerçekten inanılmaz mükemmel bir makine. Ayrıca Go Pro 6 versiyonun da görüntü kalitesi olarak çok geride kalacağını zannetmiyorum.
    Söylediğiniz gibi rüzgar sesini çok alıyorsa ve Norally bunu müzikle perdeliyorsa haklısınız.

    Ancak yaşınızı bilememekle beraber "Tahminen" bir abiniz olarak rica ediyorum ki, Racing motor sevdası bana makul gelmiyor çünkü motorun üstüne kapanıp 200+ süratlere çıkıldığında :

    - Bu sürate çıkmış bir ikitekeri hiç bir fren mekanizması gereken sürede durduramaz.

    - Dar asfaltı dikine geçmek isteyen bisikletlinin kornalarım sonucu durduğunu zannedip CBF 500 CC'lik motorumla yolun en soluna kaçıp 3.viteste gaz verdiğimde sadece 50 km/h hızındaydım ama kulaklıkları ile yüksek volümlü müzik dinlediğini sonradan öğrendiğim bisikletli iki pedal daha çevirince ön tekerine vurmamla beraber o da sağıma doğru savrulup bana çarptı ve beni sola devirdi.
    Sol ayağım motorun altında kaldı ve bilekten iki yerden kırıldı.

    Bir hafta Azerbaycan / İran sınırındaki bir hastanede kaldım, tekrar Ülkeme uçak seferi olana kadar.
    Ülkemde ameliyat olduktan sonra ertesi yaz gidip hiç bir önemli sorunu bulunmayan motorumu alıp binerek geri geldim.

    Şanslıydım ki, Azerbaycan'da oldu bu kaza ve bana ilk müdahaleyi yapıp röntgen çekip ayağımı alçıya alan doktor, hastane başhekimi, Dünya tatlısı hemşireler, benimle konuşmalarından rahatsız olan kıskanç baş hemşire

    Sevgili motordaş kardeşim, bütün bunlar sadece 50 km/h ile oldu ve belki de hayırlı oldu: Çünkü bu kaza olana kadar bana 500 cc bile az gelmeye başlamış ve bu seyahatten dönüşte FZ 600 almayı düşünmeye başlamıştım..

    Lütfen dikkat



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 14 Ağustos 2019; 23:8:53 >




  • Sabit Fikir kullanıcısına yanıt
    Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Düşünceniz için de teşekkür ederim. Yollarda yüksek süratler evet gereğinden fazla riskli. Bulunduğum ülkede adım başı radar olduğundan zaten çok mümkün de değil. Gazlamak için pist'e çıkmayı planlıyorum. Yakınımda iki tane pist var. Şehiriçinde zaten racing kullanımı pratik değil, hem oturuş pozisyonu, hem gidon turu hem de düşük süratlerde ısınıp pişirmesi nedeniyle.

    GoPro kısmındada evet GoPro 6 içinde görüntü oldukça iyi, titreşimde yok denebilecek seviyede tek sorun ses kısmı. Youtube vs sitelere içerik üretip para kazanmak isteyen ya da gerçekten çok kaliteli bir çekim yapmak isteyenler ses kaydını zaten ayrı kayıt cihazıyla alıyor ya da goPro adaptörünü temin edip büyük vs de olsa bir şekilde uydurup kullanıyor. Fakat kendisi için çekim yapan bir insan insan için gerçekten can sıkıntı o iğrenç rüzgar ses kaydını dinlemek. Racing'te yine bir miktar tahammül edilebilir motorun tasarımından dolayı aşırı rüzgar gelmiyor kameraya ama naked vs motosikletlerde durum çok daha kötü 40-50 ile giderken motorun sesi duyulmuyor neredeyse. O yüzden goPro alacaklara bu konuyu iyi değerlendirmelerini ve harici ses kayıt cihazı / goPro mikrofon adaptörü gibi çözümlere para ayırmalarını tavsiye ederim. Alternatif kamerada bilmiyorum açıkcası yani harici ses kayıt girişi olup görüntü kalitesi iyi olan ne var ondan da emin değilim. Bir çok yerli motovlogger eken vs tarzı kameralara elektronikçide 3.5mm giriş lehimletip öyle kullanıyor.




  • ErkekAdamınNickiUzunOlur kullanıcısına yanıt
    Dün Avusturya'ya giriş yaptı, Norally: Gerisi sana kalmış.
    Misafirliğe yok demedi gördüğüm kadarıyla bu güne kadar.

    Hollandalı bayanlar çok farklı:

    Üniv'de okurken, yaş 22, Hollandalı bir çift ile tanıştık.

    Hollandalı bayan birahanede bana dedi ki: "Eliyle karnını işaret ederek, burayı doyuran, sonra eliyle aşağıyı işaret etti ve buna sahip olur dedi.

    Hayatımda bu kadar terlediğimi hatırlamıyorum, peki dedim: "Seni gelip bir gün bulacağım"

    Dedi: "Imagine"

    (Hayal)

    O haklı çıktı ama umarım Noraly'yi misafir edersin




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sabit Fikir

    Dün Avusturya'ya giriş yaptı, Norally: Gerisi sana kalmış.
    Misafirliğe yok demedi gördüğüm kadarıyla bu güne kadar.

    Hollandalı bayanlar çok farklı:

    Üniv'de okurken, yaş 22, Hollandalı bir çift ile tanıştık.

    Hollandalı bayan birahanede bana dedi ki: "Eliyle karnını işaret ederek, burayı doyuran, sonra eliyle aşağıyı işaret etti ve buna sahip olur dedi.

    Hayatımda bu kadar terlediğimi hatırlamıyorum, peki dedim: "Seni gelip bir gün bulacağım"

    Dedi: "Imagine"

    (Hayal)

    O haklı çıktı ama umarım Noraly'yi misafir edersin
    yok hocam yanlış anladın :D isviçre'de olduğumdan söylemedim
    isviçre alplerinde motor sürmek hayallerimdendir :D sayende bulup neredeyse bütün boş vakitlerimde takip etmeye çalıştığım bu güzel sevimli kadının gözünden de bi oraları görmek iyi olur diye dediydim :D ama sanki direk almanya üzerinden hollanda'ya geçecek gibi




  • ErkekAdamınNickiUzunOlur kullanıcısına yanıt
    Konuyu takip edip esprimi anlayışla karşıladığınız için teşekkür ederim.

    Ayrıca bu konuda sorun yok, onlar da insan: Mesela Kinga:

    Motosiklet konvoyu ile çok güzel bir evlilik törenlerini bloğunda görüp daha sonra youtube videolarında tek başına uzun süren bir tura çıktığını görünce Videolarından birinin altına bulaştım:

    Mealen "Sen nasıl olur da kocanı bırakıp böyle aylar sürecek tura tek başına çıkıyorsun, zalim karı, ne iş?"
    Cevabı şu oldu: "No panic, ı am divorced"
    İyi de evlendiğinden bahsetmişsin ama boşandığından asla?

    Neyse, sonra Kinga'nın videolarını takip ederken İtalya'da kendisini bir geceliğine misafir eden motordaş'dan hem ertesi sabah ayrılırken hem de o videoda İtalya'dan ayrılırken durgunluğundan hareketle didim bu işte bir iş var, Kinga bu adama aşık oldu.

    Ekran Psikoloğuyuz ya

    Nitekim Kinga İtalya'nın etrafındaki ülkelerde dönüp dolaşıp İtalya'ya tekrar bu sefer güney'den giriş yaptı ama kuzey İtalya videosunu eklemedi.
    Buradan elbette şutlanınca kendisini bir anda İsrail'de gördük.

    Söylediğiniz gibi, ev hasreti Norally için ağır basmış olsa gerek ama son sözlerine bakarsak kısa bir dinlenmenin ardından tekrar yollara düşecek.

    Hatta bu sefer ABD'ye gidecek gibi görünüyor.
    Ama umarım Güney Amerika'ya inip en az Orta Asya'daki kimi ülkelerden daha tehlikeli yerlere gitmez..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 23 Ağustos 2019; 7:27:15 >




  • Norally kızımız Hollanda'daki abisinin evinde bir kaç hafta kalıp işlerini hallettikten sonra çıkacağı yeni seyahatinin rotasını belirlemiş bile: Patagonya - Alaska!

    Kimi nedenlerle Norally için endişelendim:

    1- Eylül ayının ortalarında, Güney Amerikanın en alt ucundan yola çıkacak ve Orta/Kuzey Amerika'dan sonra Alaska'ya kadar müthiş kış şartlarına maruz kalacaktır. Buraları, yaz aylarında Asya'dadaki bir kaç ülkede yükseklere çıkıp kar görmekle aynı olmayacaktır.

    2- Norally'nin gittiği her ülkede ıssız toprak yollara uğrama alışkanlığı, Güney Amerika'nın kuzeyinde Kolombiya, Panama'dan sonra Kosta Rika- Nikaragua - El Salvado - Honduras - Guatemala ve hatta Meksika gibi ülkelerdeki ne idüğü belirsiz bir sürü örgütün bulunması endişe vericidir.

    Noraly, Arjantin - Alaska seyahati için Güney Amerikada !

    3- Videolarında motosikletinin yollarda yaldır yaldır gitmesine bakıp güçlü bir alet olduğunu zannediyordum ama teknik verilerine bakınca şaşırdım:
    Royal enfield himalayan bs4 410 cc - 24,5 Beygir !

    Yani, tamam, bu bölgelerden Yamaha YBR 125 ile, hatta bisiklet ile Dünya turu yaparken geçen çiftlerin maceralarını çok uzun süre önce paylaşmıştım.
    Ama, o bölgelerde bisikletle seyahat eden çiftlerden kızın korku nedeniyle pedallamaktan dolayı ayaklarında yaralar çıkması üzerine ormanlık bir alanda nasıl da çaresizlik içinde ağladığını hiç unutmadım.

    Hatta geçenlerde yine aynı bölgelerde bir türk bisikletçinin moladan kısa süre sonra kendisini takip eden çocuk yaşta bir hırsızın silah zoruyla cüzdanını ve telefonun çaldığını ve polise gitmesine rağmen sonuç elde edemeyip çaresizce ortada kaldığınının videosunu izleyip, empati yapmış ve onun adına üzülmüştüm.

    4- Problem, Norall'nin tek başına güçsüz bir motorla seyahat eden bir kadın olmasıdır. Tehlikeyi sezdiği an basıp gidecek bir motoru yoktur.

    -------------------

    Norally, bu motoru Hindistan'dan almakta kendi bütçesine göre tamamen haklıdır: Dünya turuna çıkabilmek için evini satmıştır ve bu sıfır motoru sadece 2.500 Dolar karşılığında almıştır ki haliyle Euro olarak daha da düşüktür.
    Aşağıda eklediğim videosunda kendisinin bir BMV GS motora 25.000 Euro verecek bütçesi olmadığını, ayrıca Royal Enfield Himalayan'ın basit bir teknolojiye sahip olmasından dolayı bir sorun halinde yol kenarındaki her hangi bir motor tamircisinin bile halledebileceğini anlatıyor.

    Bir de bu motorun en önemli özelliği, yakıt tasarrufu: 1 litre benzinle 42 km gidebiliyormuş, deposu 15 litre ve bir depo benzinle 630 km gideceği belirtiliyor fabrika verilerinde. Hadi, 550 kkm olsun, o da güzel.

    Bu motorun ülkemizdeki satış fiyatı ise 2019 ABS modeli 42.900 TL.dır! (Yaklaşık 7.500 USD)
    https://www.royalenfieldmotosiklet.com/fiyatlistesi

    ----------------------------

    Aşağıdaki videoda Norally, Motorunun beğenmediği ve beğendiği özelliklerini anlatmaktadır. Merakı / sabrı veya güzelliği - Yani motorun güzelliğini - seyretmek isteyebilecekler için:
    (Sağ altta tüm dillere tercüme seçeneği var)

    36.000 Km 25 Ülke 8,5 Ay





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 28 Ağustos 2019; 23:35:10 >




  • Noraly'den yeni haberler (Kötü ve iyi)

    Önce kötü haberler:

    - Seyahat dönüşü Iphone telefonu benden bu kadar demiş ve yeni ucuz bir Samsung tel almış.
    - Ama esas kötü haber, Hindistan'tan turist olarak ve mecburen bir Hintli'nin adına aldığı ve onun noterden verdiği izinle Hindistan - Hollanda seyahatinden sonra geldiği ülkesinde kendi adına ruhsat ve plaka çıkartmak isteyince dur bakalım demişler:
    "Motorunun Euro 4 normuna uygunluğu ve diğer serttifikalar için teste sokacağız"
    Buradaki Royal Enfield satıcısı ile görüştüğünde stok egzoz takalım fikri de yürümemiş.
    Avrupa testlerinden geçmesi mümkün değil tabi, Hindistan pazarı için yapılmış bir motor.
    Yeni motor alsa, seyahat bütçesi sarsılacak, Çıplak motor Hollanda'da 5.750 Euro..

    Gelelim iyi haberlere:

    - 100.000 takipçiyi için Youtube'dan plaket aldı, bir sonraki 1 milyon için olacakmış, şu anda 227.721, haydi beyler: Hep destek, tam destek.

    - Royal Enfield distribütörü sonunda demiş ki: "Bu motoru bize ver, biz onu Royal Enfield'in reklam yüzü kullanalım, sana da aynısının Avrupa normlarına uygun sıfırını ücretsiz olarak verelim"

    Hollanda'ya geliş videosunun altına bir takipçisi "Hindistan Royal Enfield markasına mesaj atarak, reklam yüzleri olduğundan Norally'e üst model motosiklet hediye etmeleri gerektiğini" yazdığını belirtmiş ve çağrısına uyarak başka takipçileri de mesaj atmışlardı.

    Hollanda Distribütörü Hindistan merkezle görüşerek mi bu hediyeye karar verdi, takipçi mesajları bunda etkili oldu mu bilinmez ama Norally artık ücretsiz olarak kendi adına kayıtlı sıfır motorla Patagonya - Alaska yolculuğuna hazırlanmaya başladı.

    Ama eksikleri var, motoru aksesuarsız aldı, sadece navigasyon cihazını kurtarabildi, zalimler plastik yedek benzin depolarına bile el koydular.
    Şaka tabi, elbette seyahatteki orijinal haliyle reklamlarda kullanacak adamlar.

    Noraly, donanım konusunda çeşitli firmalarla görüştüğünü ve hemen olumlu dönüşler aldığını söylüyor.


    Evet, noraly, Basanti adını verdiği eski motorunun Hollanda'da son kullanma izni olduğu dün giderek onu teslim etti ve Dhanno adını verdiği yeni siyah renkli Royal Enfield motoruna binerek geri geldi:

    (Yeni motorunu teslim almaya gidişi 10:30'dan itibaren)





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 31 Ağustos 2019; 9:27:49 >




  • güney amerikayı boydan boya geçip ardından alaskaya kadar sürecekse aylar sürecektir muhtemelen bahar ayları ve sonrasında geçecek şekilde planlamıştır alaskayı ki kar kıl olmuyor o dönemlerde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haklısın motordaş, bir önceki mesajımı Noraly'nin bir önceki videosuna göre yazmıştım.

    Oysa son videosunda Patagonya - Alaska seyahatinin 1,5 yıl süreceğini söylüyor.
    Bu durumda özellikle Kuzey Amerika'nın kuzeyindeki ağır kış şartlarından kaçınmış olacaktır.
  • BenGiDeR B kullanıcısına yanıt
    Noraly ve eski motoru Basanti ile tanışmak ister misiniz?

    Evet, Noraly 14 Eylül Cumartesi günü saat 10:00 - 17:00 arasında Lowlands Biker Store'da bir tanışma toplantısı düzenliyor.
    Adres: Willemsvaart 16, 8019 AB Zwolle, Hollanda

    https://www.lowlandsbikerstore.nl/


    - Noraly ile sohbet edebilir, ona sorular sorabilir ve Basanti üzerinde fotoğraf çektirebilirsiniz.
    - Dilerseniz bir Enfield (Himalayan, Interceptor ve/veya Bullet) veya Indian motor ile test sürüşü yapabilirsiniz.
    - Eğer kendi motosikletinizle gelirseniz Noraly ile birlikte kısa bir tur atma olasılığı olabilir!

    Gelmek isteyenler Noraly'nin Facebook sayfasından bilgi verirlerse ona göre ikram hazırlığı yapılacakmış.
    https://www.facebook.com/ItchyBoots/



    Noraly ile tanışma toplantısı Hollanda haritasında sarı renk ile işaretlediğim Zwolle şehrinde:

    Noraly, Arjantin - Alaska seyahati için Güney Amerikada !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 3 Eylül 2019; 21:6:50 >




  • Evet, Noraly yeni maceralara yelken açtı bu gün

    Yeni, kaskı, korumalı kıyafetleri, motor korumaları, far koruması, yedek yan farlar, uzun ön cam, arka kamera uzantısı, yine arkada yağmur geçirmez yumuşak çantalar ve kaportayı gri renge boyatıp depo kenarına Itchyc Boots (Kaşıntılı Botlar) lakabını yazdırması ile ekipmanlar büyük ölçüde tamamlandı.

    Ancak yumuşak çantalar (Soft Case) konusunda önemli eleştirim var:

    Noraly, Arjantin - Alaska seyahati için Güney Amerikada !

    Yukarıdaki fotoğrafta depo üstü çantayla beraber arkada 3 veya 4 çanta var.
    Her otel/motelin kapalı garajı yok. Akşam üstü yorgun argın gelinen bir mekanda ayrıca kask var, hadi eldivenleri kaskın içine tıktınız ama hava sıcaksa bir de korumalı ceketle beraber hepsini taşımak büyük problem olacaktır.

    Yardım eden olmazsa tabi ama yaklaşık 1,5 yıl sürecek seyahatte her akşam bahşiş vermek de maliyeti yükseltecektir.
    ABD'ye geçtikten sonra bahşiş verse de eleman bulamama ihtimali de yüksek olacaktır.

    İşte mesela bu gün motoruyla Ferbota girip park edeceği yeri sadece gösteren siyahi genç görevli bağlantı kemerlerini verip gitti. Çünkü eleman az, çünkü eleman ücretleri yüksek.

    Oysa Ukrayna'dan Zonguldak feribotuna motorumla bindiğimde bu işlemi görevliler yapmıştı. Çünkü eleman çok, ücretler düşük.

    ------------------

    Noraly, bu gün İngiltere Londra Heatrow havalimanına gitmek için Motoruyla Feribotla yola çıktı.
    Buradan uçakla Arjantine gidecek.


    Yolun açık olsun, tekerine taş değmesin cesur kadın motordaş

    ABD vizesi ile kendisini sorguya almışlar, çünkü İran'dan geçti ya
    Neyse, vidolarını görünce vermişler vizeyi.





    Norally feribotla İngiltere'ye ulaştı:





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 6 Ekim 2019; 18:48:13 >




  • Cesur diyenler olmuş, bunun adı cesaret değil hayat tecrübesizliği. Kadın medeniyetin beşiğinde yaşıyor, insanlardan korkması için bir sebep yok. Birkaç sene Türkiyede yaşasın bakalım bir daha tek başına evden çıkmaya cesaret edebiliyor mu.
  • https://www.itchyboots.com/

    Noraly, bu yaz Asya ve Avrupada 36.000 km. yol yaparak bir hayli tecrübe kazandı:

    Hindistan - Bengaldeş - Myammar - Tayland - Malezya - Umman (Gemiyle) - Birleşik Arap Emirlikleri - İran (Gemiyle) - Türkmenistan - Özbekistan - Tacikistan - Kırgızistan - Kazakistan - Rusya - Azerbaycan - Gürcistan - Türkiye - Yunanistan - Sırbistan - Hırvatistan - Avusturya - Almanya - Hollanda.


    Noraly, Arjantin - Alaska seyahati için Güney Amerikada !

    Haritada yeşil renkli yer göstericiler, bu seyahatten önce kiraladığı motorla yaptığı tur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 12 Ekim 2019; 5:11:1 >




  • Haydi Arjantin'e gidelim


    Evet, Noraly önce motorunu kargo ile ile gönderdi, ulaştığını öğrenir öğrenmez uçağa atlayıp Buenos Aires'e ulaştı.
    Buenos Aires havaalanında Gümrük işlemlerinin çok meşakkatli olduğunu öğrendiği için motosikletini almak için DakarMotos'tan Javier ve Sandra'dan ücreti mukabili yardım alarak aynı gün motosikletine kavuşup Arjantin içinde gaz açarak yeni macerasına dün başladı.

    (Videoda görünce aklıma geldi: Lisanını bilmediğin bir ülkede otoban girişine gelince eldivenleri ve parayı çıkarıp ödeme yapıp para üstünü tekrar cebe koyup eldivenleri tekrar giyip devam etmek sıkıntılı oluyor ama neyseki kuyruktaki araçlar motosikletlilere anlayış gösteriyorlar)






    Arjantin'de ilk gün:

    Gene gitti toprak yollara girdi (5:45) ve yağmur yağınca müthiş kayganlaşan kırmızı topraklı yolda motoru devirmeye başladı "Her 5 dakikada bir düşmek istemiyorum"
    Açık alanda, çivi girmiş patlak lastikle de baş başa kaldı videonun sonunda..





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 13 Ekim 2019; 22:29:22 >




  • İlahi Noraly, "Kuşlara bakın ne kadar güzel " diye mutlu mesut giderken arka lastiğine çivi girdi:

    Ancak, bu yazı yabanda bile tek başına tamiratı yapıp yoluna devam eden kızımız takdiri hak ediyor:

  • Noraly kızımızın Arjantin'in başkenti Bueones Aires de yolculuğuna başladığında yukarı gidecek zannettim.
    Ancak sözünde durdu ve güneye inerek Patagonga'ya gaz açtı.

    Noraly kızımıza büyük saygı duyuyorum motordaş olarak.
    Hayallerini gerçekleştiriyor.

    Tek kelimeyle bravo. Umarım, kazasız belasız Alaska'ya varır.






  • Noraly kızımız Patagonya topraklarına ulaştı bile.

    Haritanın sağ tarafında kalemle çizdiği çizgi, ilerlediği yolu gösteriyor: Güney Amerikanın en ucuna ulaşmak üzere.

    Noraly, Arjantin - Alaska seyahati için Güney Amerikada !

    Hiç bir videosunu kaçırmıyorum:

    - Gerek günlük hayatta ve gerek patagonya'ya yaklaşırken Arjantin / Şili / Arjantin gümrük geçişlerinde derdini anlatacak / anlayacak kadar İspanyolcayı öğrenmiş.
    - Geçtiği yolların büyük bir kısmında asfaltı değil, gerek kendisi görmek ve gerekse bizlere mesela penguenleri veya su aygırlarını gösterebilmek için ıssız toprak yolları tercih ediyor.
    - Dron'u sayesinde çorak topraklarda sıkılmamızı önlüyor hatta motoru sürerken de Dron'u kullanabiliyor ve bizlere değişik görüntüler izlettiriyor.
    - Neyse ki motosikleti yeni, yoksa lastik patlaması dışında araçların çok nadir geçtiği yollarda bir arızayı düşünmek bile istemem.
    - Bulunduğu coğrafya hakkında dersine çalışıyor, mesela rüzgardan dolayı yolların büyük araç trafiğine bile kapatılıp otelden çıkamadığının sebebini bilimsel olarak anlatıyor bir videosunda.
    - Patagonya'da geçtiği bir adaya ait olmayan ama bol miktarda gördüğü tilkilerin, penguen yavrularını avladıkları için tuzaklar kurulup öldürüldüğünü anlatıyor.
    - Sosyal medyadan ülkeler hakkında bilgi ediniyor, mesela Şili'deki protestolardan haberi var.
    - Patagonya'dan yukarı çıkarken Şili üzerinden gitmeyi düşünüyor.

    Son videosu:
    (Son videolarında bir motordaş'ın çevirdiği Türkçe alt yazı var, Google çeviri değil, kendisine de teşekkür etmek gerek.)



    Ayrıca videolarında coşkulu ve sürekli gülerek anlatım tarzı, pozitif enerji yayıyor seyredenlerine.
    Asya kıtasındaki macera başlangıcına ilk denk geldiğimde "Ne kadar çok konuşuyor, bununla evlenecek erkek hapı yutar, başım şişti, bi sus kadın" derken şimdilerde cesaret ve azimli bu motordaşın fanı oldum.

    NOT: Noraly kızımıza küçük bir katkıda bulunmak isteyen arkadaşlar Noraly'inin sticker'larından birini satın alabilirler:
    (Benzin desteği de mümkün ama paypal gerektirdiği için ülkemizden olamıyor)

    Mesela

    Noraly, Arjantin - Alaska seyahati için Güney Amerikada !
    https://www.redbubble.com/people/itchyboots/shop?ref=artist_title_name

    1 Sticker: 2,19 USD + Posta 2,61 = 4,80 USD



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 19 Kasım 2019; 20:51:13 >




  • Patagonya'ya ulaşıp Güney Amerika'nın motosikletle ulaşılabilecek en uç noktasına giden Noraly artık macerasının Patagonya - Alaska etabına başlayacak




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 21 Kasım 2019; 22:16:38 >
  • Dünkü videosuyla birlikte Noraly, motosikletle Patagonya'nın (Güney Amerika'nın) gidilebilecek en son noktasına varıp, buradan Şili'ye geçip şimdi gerçek "Patagonya - Alaska" seyahatine başladı.

    Ama hava durumu tahminlerinin pek olumlu olmadığını söylüyor, kar yağışı bile bekleniyormuş.

    Noraly kızımız, dersine bu kadar çalışırken şimdi Şili'nin Dağlık bölgelerinde umarım otellerde kalıp havanın düzelmesini beklersin.

    Olsun, zaman sorunu yok, bu güzergah için kendisine 1,5 yıl süre tanımış.

    Umarım bu süre içinde kendisine güvenilir bir eş bulur ve onunla evlenir






  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.