Şimdi Ara

Norveç'de Yaşayanlara Sorular - Eğitin Yaşam Ve Dahası :D

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhaba,

    ben 19 Yaşındayım burada ailevi nedenlerden dolayı lise eğitimime başlayamadım şuanda açıktan okumaya çalışıyorum daha yeniyim 27 kredi var. Yurt dışına çıkmak gibi bir isteğim var aklımdaki ülke Norveç yada Avusturya. Bu ülkelerden birinde eğitim almak istiyorum lise hayatımı ve Üniversite hayatımı tamamlayabilecek ve sonrasında standart bir hayat yaşayabilmem için en uygun olan ülkeler arasında bunları buldum ilk tercihim Norveç.

    Öncelikle orada oturanlar bilir Norveç'de lise okuma ihtimalim varmı? yaşım biraz ilerledi malum.
    Norveç e yerleşebilmek için neler gerekli araştırmalarımda biraz sıkıntılı olduğunu duydum hep bir akraban yada tanıdığın yoksa imkansız gitmen diyorlar bu konuda neler diyebilirsiniz?
    Diyelimki Norveç'e kabul edildim ve geldim burada insanlar yabancılara karşı nasıl acaba? dışlıyorlarmı yoksa umursamıyorlar mı.
    Yaşam standartları AB den daha üst seviyede diyorlar bunun doğruluğu nedir? Eğitim Sağlık ve bazı ihtiyaçlar Norveç Krallığı tarafından karşılanıyormuş bu konuda neler diyebilirsiniz. Yurt dışından gelenler içinde bu geçerlimi.
    Hayat çok pahalı diyorlar 1 NOK 0,3492 TL Olmasına rağmen aşırı derece pahalı deniyor. Maddi durumu pek iyi olan birisi değilim oraya gelsem part time iş bulma vs. konusunda ve para kazanma konusunda çok sıkıntı çekermiyim?
    Bilgisayar Programcılığına ilgim var ve eğitimimi bu dalda tamamlamak istiyorum ülkede Bilişime duyulan ihtiyaç seviyesi hakkında bilginiz varmı? bu konularda eğitim sizce yeterlimi ve iş alanları nasıl acaba?
    Son olarak eğitim dini nedir Norveç ce mi yoksa İngilizce olarakmı veriliyor eğitim ülkenin büyük bir kısmı İngilizce konuşuyor diye duydum.

    Biraz çok soru sordum ama kusuruma bakmayın artık :D

    Bu arada İskandinav kızları güzel diye gitmiyorum oraya eğitim için gidiyorum yorumlarda KIZLARI İÇİN GİDİLİR sadece gibi şeyler yazmazsanız sevinirim.







  • yazdığını okumadım. zaten büyük ihtimalle norveçe okumayada gidemeyeceksin boşuna hayal kurma tamammı liseli? BLOK!
  • Yazdığımı okumadan yorum yapmasanız keşke.
    Hayal kurmadan yaşayamaz insan.
    Eğer düzgün bir bilgi alabilirsem neden gidemeyecekmişim merak ettim doğrusu.
  • Bi eleman vardi buralarda . karisi turktu ama norvec vatandasiydi ancak evlendikten sonra o da norvece gidebildi.yani birinci dereceden bi akraban filan olmasi gerekir sanirim . sen yine iyice arastir. Bir de dil sorunu var nasil liseyi gecersin veya kabul edilirsin bilemem .yurt disi olmazsa aciktan bitir liseyi , o surede de universite sinavlarina sıkıca hazirlan. yolun acik olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yokmu koca DH de Norveçli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alex

    yazdığını okumadım. zaten büyük ihtimalle norveçe okumayada gidemeyeceksin boşuna hayal kurma tamammı liseli? BLOK!

    Bu nick 13 Nisan 2015'e kadar nasıl alınmaz yav?
  • Gidemezsin, uğraşma.
  • dostum açık konuşmak gerekirse norveç gibi ülkeler kaliteli vatandaşları kabul eder. malesef nitelikli olmadığın için bu imkansız. eğer ailen zenginse sınava hazırlan özel bi ünide oku meslek edin.

    lise okumamış 19 yaşındaki birinin yinede üniyi kaldıramayacağını ve sadece ailesine yük olacağını düşünüyorum. beni yanlış anlama ama bu çocuksu hayalleri bırakıp bir yerde işe başlaman veya askere gitmen en iyisi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.