Şimdi Ara

Norveç'te Üniversite Okumak Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar internette pek bir bilgi bulamadım açıkçası bu konu hakkında. Daha önce yüksek lisans veya lisans eğitimi yapmış olan veya yapan biri varsa bilgilendirme yapabilir mi ?. Okula nasıl kayıt yaptığını ielts puanı zorunlu mu? Gelir gider hesabı klasik bir bilgilendirme yaparlarsa sevinirim.



  • hocam bilgileri burda arama burda tecrübe yasamıs insanları ara norveçin en büyük 3 okuluna mail atıp görüşmüştüm zamanında bana gerekli bilgileri verdiler.Üniversiteler norveççe eğitim vermiyor ve ünilerde norveçce zorunlu.Devletin bu konuda ücretsiz kurslar verdiği söyleniyor ama sadece başkent osloda(oslo da hep hukuk vs.).Mühendislik bölümleri ise bergende ve bergen de böyle bir eğitim yok ve koşullu kabul almıyor.Sen oslo üniversitesine gidip koşullu kabul alıcaksın ve bir sene norveç kraliyetinin verdiği ücretsiz norveçce kursuna katılıcaksın geçersen okula direk baslayıp ilk seneni okuyup mühendislik bölümüne yatay geçiş yapabilirsin.Norveçe gitmek için onların para biriminde yaklasık TR olarak 20 bin tl gibi bir para norveçte bir bankada olmalı.Ben son ana kadar gitmeyi düşünüyordum fikrimi değiştiren ise bu para olayı oldu.Umarım yardımcı olabilmişimdir.




  • ielts e sadece yüksek lisansta ihtiyaç var.Okulların sayfasına girersen kayıt sayfalarını görebilirsin.(Norveç okullarına resmi başvuru sayfasına yönlendiricek seni.Norveçlilerde ordan basvuruyor)
  • Türkiyede 1 sene üniversite okumanı istiyordu, o yüzden vazgeçtim ben de.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.