Şimdi Ara

Note 5 mi 6s 32gb mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İki telefon hakkında internettte konular açılmış zaten. Benim sormak istediğim şey şu aslında
    Benim telefondan ilk beklentim internette gezinirken sayfaları çok hızlı açması aslında… Sayfaları kaydırırken hiç takılmaması fotoğraf ve videoları çok hızlı açması… Yani internette çok akıcı olması… Tabi programlarda da hızı önemli…
    Note 5:kamera, büyük ekran, ekran çözünürlüğü daha iyi
    Batarya 6s e göre daha zayıf android zamanla yavaşlayabilir (çoğu kullanıcı bu telefonda zamanlada yavaşlama olmadığını yazmış)
    6s:bataryanın daha iyi olduğu söyleniyor İos ile daha uzun süre telefonda takılma vs. yaşanmaz
    Ekranı küçük,

    İki telefona da hafıza kartı takılmıyormuş maalesef…

    Gereksiz konu açmak istemem ama bu telefonu alınca kısmet olursa çok uzun bir süre kullanırım. Özellikle internette hızlı kısmını düşünerek hangisini tavsiye edersiniz.
    Son olarak bu telefonların Gold olanları neden ucuz???







  • Arkadaşım merhaba. İki telefon da birbirinden güzel ürünler. Yalnız batarya konusunda 6s in Note 5 ten daha iyi olacağını sanmıyorum.

    Daha önce kullanılan TouchWiz arayüzleri zamanla samsungların kasmasına sebep olurken güncellenen arayüz sayesinde eskisi gibi kasmıyor. Ayrıca donanım olarak güçlendiği için kullanışlı hale geldi. Bunun yanında kamerası gerçekten kaliteli. Note 5 in tek handikabı Note 7 faciasına bağlı olarak fiyatının yükselmesi. 1900 TL ye alınabilirken şuan 2400 civarına yükseldi. S8 çıktıktan sonra fiyatının gerileyeceğini tahmin ediyorum.

    6s alınmaz mı? Ben ios kullanıcısıyım. Yerinizde olsam 6s alırım ama bu Note 5in daha iyi bir ürün olduğu gerçeğini değiştirmez.
  • mvpeko kullanıcısına yanıt
    merhaba. Bataryalara bakınca note 5 3000, 6s 1715 mAh miş galiba ancak forum sitelerinde ya da satış yapan sitelerden gördüğüm yorumlarda 6s kullanıcılar oyun oynamadan 2 güne kadar gidebileceğin yazmışlar note kullanıcıları ise 1 günü rahat çıkarttığını yazmışlar note 5 in... Bunun nedenininde bazı sitelerde android işl. sisteminin pili biraz fazla tükettiği yazıyordu galiba...

    Evet androidle zamanla kasmanın herkes olduğunu herkes söylerdi. Ama note 5 için hiç kimse zamanla kasma yapmadığını telefonun hızını koruduğunu yazmışlar. kameranın herkes çok iyi olduğunu söylüyor ve ben fotoğraf çekmeyi severim. :)

    Fiyat konusunda maalesef çok pahalı. 1900 e bulsam note 5 i alırdım galiba... vatanda 2800 tl idi 2600 e düşmüş şu an yeniden baktım 6s le aynı fiyat denebilir? (sadece gold rengi indirime girdi 2 kere 2320 tlye)

    her iki telefonunda kendine göre artıları ve eksileri var ancak bazı kişiler samsungu çok kötü gömmüşler bazı sitelerde telefonun ekran kalitesinin çok düşük olduğunu kenarlarında çok kısa zamanda soyulmalar başladığını filan yazmışlar... iphonu ise herkes övmüş özellikle sağlamlık ve uzun süre kullanım açısından... sadece bazı kişiler iphone unda aldığı güncellemelerle zamanla yavaşladığını/yavaşlatıldığını yazmışlar... ne kadar doğru bilemem...

    6s in artıları batarya ve ios işletim sistemi... ancak ekranın küçüklüğü büyük eksiklik..
    kamera ve ekran çözünürlüğü ekran boyutu açısından note 5 daha iyi gibi benim için... yalnız kafamı karıştıran zamanla yavaşlama ve telefonun kasasının soyulması ekranın çürük olması... bazı kullanıcılara göre bataryanın çok kalitesiz olduğu gibi söylemler...




  • Samsungun s5 ve öncesindeki ürünler malzeme kalitesi olarak kötüydü. Soyuluyordu. Tamamen plastikti. Kullandığı arayüzü çok çabuk kasılıyordu vs. Note 4 ten sonra özellikle s6 ile birlikte mazleme kalitesi çok ciddi şekilde arttı. Artık boya kullanılmıyor samsung da. Plastikten de vaz geçtiler. Kasa kalitesinden yana şüpheniz olmasın.

    Kasılma olarak da note 4 note 5 ve s6 kullanan arkadaşlarım çok memnunlar. Artık eski ürünler gibi kasmıyor.

    Batarya konusunda kapasiteleri kıyaslamayın. Android arka planda sürekli işlem tuttuğu için sürekli pil tüketir. İos ise kullandığınız zaman pil tüketir. Gece şarjdan çektiğiniz android sabaha %85 olur ios ise %98 olur. Ama kullanmaya başladığınız zaman 6s daha çabuk düşer. Bir günü ikisi de rahat çıkarır ortalama kullanıcı için. 6s in İki gün çıkaracağını sanmam. Ben 6 plus kullanıyorum. 1,5 günü geçmedi. Tabi kullanım şekline göre değişir elbette.

    Şunu belirteyim. İkisi de sizi üzmez. Ancak 2500 tl vereceğiniz ürüne içinizin sinmesi gerek. Hangisi içinize sinerse onu alın derim.




  • 6s 32'de yeni nesil pil kullanıldı. 1715 değil 1800 mAh pil mevcut. O yüzden sıkıntı olmaz. Anladığım kadarıyla telefondan beklentin hız ve stabillik. Bu noktada 6s daha doğru bir seçim olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 14 Ocak 2017; 22:15:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuan bende SE var. Dolayısıyla 6S performansı nasıl bir şey biliyorum. Note 5 düşünüyorum şuan ama kurlar bu kadar yüksekken hiçbir şey yapmamak lazım bunu anladım.



    Eldeki malın kıymetini bilme zamanı bu zaman.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.