Şimdi Ara

Note 9 Pro Custom Rom yükleme sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
2
Favori
1.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese Merhaba


    iphonedan note 9 pro geçtim şimdi forumları dolaşıyorum ama inanılmaz kafam karıştı aşağıdaki maddeler halinde olan sorularıma net cevap verebilecek arkadaş varmı ?


    12.0.4. MIUI Global sürüm (QJZTRZM)

    10 QKQ1.191215.002

    Redmi Note 9 Pro

    joyeuse


    Tr den alınma bir cihazım var



    a.Xioaminin uygulamalar arasında reklam göstermesinden kurtulmak istiyorum

    b.Aramada ses kaydetmek istiyorum

    c.Kameranın daha stabil çalışmasını istiyorum

    d.son sürümlerden birini kullanmak istiyorum



    1. a-b-c maddelerini yapabilen bir official sürüm varmı ?
    2. a-b-c maddlerini yapabilmem için eğer custom rom yüklemem gerekiyorsa en düzgün stabil çalışan en son sürüm custom rom hangisi
    3. custom sürüm yüklerken bootloader kilidini açmam gerekiyor kapatırsam hardbrick oluyor ama official romlarda böyle bir sorun yok doğru mu anlamışım ?
    4. custom rom garanti dışı kalir official romda garanti devam eder diyorlar doğrumudur ?
    5. bootloader kilidi açık kalirsa sistem zararlı yazılımlara karşı güvensiz hale geliyormuş doğrumudur ?


    hem botloader kilidi kapatmanın , hem reklamlardan kurtulmanın ,hem çağrı kayıt yapmanın bir yolu varmı ?








  • Bende iphoneden geçmek istiyorum. Aynı soruların cevabını merak ediyorum. Umarım biri yardımcı olur
  • Hocam ben de Redmi Note 9 Pro kullanıyorum. Öncesinde 2 sene kadar Note 6 Pro kullandım. Sorularınızın hepsinin cevabını bilmiyorum fakat deneyimlerimi ve bildiklerimi aktarıyım.


    İthalatçı garantili (Lite Teknik Servis) Note 6 Pro almıştım. Birinci senesinde telefonun sapıtmaya başlamasının üzerine ilk başta BL kilidini açtım ve AOSP ROM kurdum fakat pili su gibi içmeye başlayınca EU ROM kurdum (bahsettiğiniz gibi arama kaydı olan, reklamlardan kurtaran, arayüzü stabil MIUI). Cihazım ithalatçı garantili olduğu için BL kilidinin açılmasında hiçbir sakınca yoktu. Ekranda Ghost Screen oluşunca servise sordum ve garanti dışı olmadığını söyledi. Su an Evofone garantili Redmi Note 9 Pro kullanıyorum. Cihazın BL kilidi açıldıktan sonra tekrar kapansa bile "garanti dışı" kaldığını söylüyor herkes. Sonuçta BL kilidi açmak için MI hesabınızla eşleştirmeniz gerekiyor ve servisteki çalışanlar bu işlemi görebiliyormuş.


    Brick konusuna gelecek olursak, ben Xiaomi cihazların BL kilidinin açık kalması gerektiğini düşünüyorum çünkü MIUI öyle saçma sapan bir sistem ki, kendi kendini brick edebiliyor (MI A3 faciası buna örnek). Eğer ki BL kilidi kapalıysa cihazın arka kapağının açılması gerekiyor, açıksa zaten kolaysa ROM atabilirsiniz.


    Resmi sürümler arasında geçiş yapıp BL kilidini kapattığınız sürece sıkıntı olmuyor fakat custom rom kurup da BL kilidini kapatmamamız gerektiğini bastıra bastıra söylüyorlar.


    Ben de bir ara epey niyetlenmiştim EU ROM kurmak için fakat toz kaçma sorunuyla karşılaşma ihtimalim olduğu için cesaret edip yapamadım. 7 aydır kullanıyorum ve 1.yılı dolduğunda hala sorun yaşamamış olursam BL kilidini açıp orijinal MIUI sürümünden kurtulmak istiyorum çünkü gerçekten rezalet bir arayüz.





  • Beyler yardıma ihtiyacım var custom rom kurdum xiaomi redmi note 8 pro (corvus rom) ve telefondan sms gönderemiyorum ve alamıyorum magiski gizledim ama gene sonuç yok sms atmayı denediğimde sohbet oluşturulamadı diyor ve romuda oyunlarda falan daha iyi performans verdiği için silmek istemiyorum şimdiden yardımlarınız için teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.