Şimdi Ara

Notebook'a 20' lcd bağlanır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar;
    20” lik lcd bir monitör almayı düşünüyorum. Monitörü notebook’a bağlayıp kullancam. Notebookda intel 945GM onboard paylaşımlı ekran kartı var. Almayı düşündüğüm 20” lik monitörü notebooka bağlayıp kullansam çözünürlük, görüntü kalitesi vb yönünden problem yaşarmıyım. Kullanamayacaksam boş yere almayayım, teşekkürler.



  • Centrino 1.6 işlemcili ve onboard ekran kartlı laptopumla 20" geniş monitörü bir süre kullanmıştım. Bir sıkıntı yoktu. Hatta warcraft oynamıştım. Sanırım yeterli bir yanıt olmuştur. Yine de bir yerlerde deneme fırsatın olursa için daha çok rahat eder elbet.
  • VGA dan bağlıycağım için monitörü gerçek çözünürlükte kullanamamak benim endişem. Galiba en iyisi deneyip görmek, gerçi cihazı netten alıcam, bi internet kafede falan denerim artık:)
  • vga dan baglayinca neden gercek cozunurlukle kullanamayasiniz?
    simdiye kadar nasil kullandiysaniz ayni sekilde kullanabilirsiniz hic sorun yasamadan.
    amac ofis, internet, film vs. ise, 20inch ile (1440*900 falandir herhalde cozunurluk?) en ufak bir sorun yasamazsiniz.
    fakat oyun, yuksek tazeleme hizlari (refresh rate, ki lcd lerde 60hz sabit simdilik) ve cozunurluk arttikca ekran karti gucunuz yetmemeye baslar.

    sizdeki kart ile 1600*1200e kadar cikanlar olmus, rahatlikla kullanirsiniz eger hedef dedigim gibi ofis-internet-cart curt ise.
  • Bahsettiğim laptopun çözünürlüğü 15" de 1280*800 idi. Ben de vga dan bağlıyordum; o konuda da bir sorun yok. 20" monitörde 1680*1050 çözünürlükte bir sorun yaşamadım ve dediğim gibi Warcraft da oynamıştım.
  • Bugün bi bilgisayarcıya gittim, biri 19" diğeri 17" 2 adet LCD monitör bağladık benim notebook'a sonuç hüsran. Çözünürlük 1280x768 den yukarı çıkmıyo, ekran kartım bu kadar mı kötü. Diğer yandan bi arkadaşın 17"CRT monitörüne bağladım bilgisayarı, onda ise monitörün desteklediği max olan 1280x1024 çözünürlüğü görebildim. Bu nasıl iş anlamadım, monitör LCD olunca durum farklı mı oluyo? Buarada ekran kartı chipset falan filan hepsinin driverı güncel. Bunun bi çözümü var mı yoksa LCD olayından vaz mı geçeyim,vazgeçmekte istemiyorum çünkü notebooku masa üstü olarak kullanıyorum. Yorum yapan arkadaşlara teşekkürler...
  • Biraz araştırdım,

    "Mobile Intel® 945GM Express Chipset Family"
    http://www.intel.com/support/graphics/intel945gm/ Bu sayfa da ihtiyacın olan olmayan her şey var. Buradaki bir bağlantı ise doğrudan senin sorununa çözüm vadediyor

    "Unable to use the native resolution, such as 1680x1050, on some displays."
    http://www.intel.com/support/graphics/sb/CS-028886.htm

    Intel buradaki sürücüyü test etmedi, garanti vermiyor vs diyor ama bir deneyelim.

    Aslında nette bir ararsan bir çok kişinin aynı sorunu yaşadığını ve çözdüğünü göreceksin.




  • Sağolasın araştırdığın için, verdiğinlinklere bende bakmıştım, ilk linkte gerekli olan herşeyi yaptım, monitör driverını yüklemek dışında. 2.linkte verdiğin intelin soruna çözüm olarak gösterdiği driverı yüklemeye çalıştım ama "mevcut driver zaten güncel" gibi bi yazı çıkıyo, yani bu driver yüklenmiyo. İntel, bu yapılanlarda çözüm olmazsa bilgisayar firması bunu kısıtlamış olabilir diyo yani yapacak bişiy yok diyo kısaca benim anladığım. Benle aynı kartı kullanıp aynı sorunları yaşayan bikaç kişi var dediğin gibi, ama hiçbiri şunu yaptım düzeldi demiyo netice yok yani. Bide bişiyi merak ettim görüntü ayarlarında "Bu monitörün görüntüleyemeyeceği modları sakla" seçeneği bende silik çıkıyo, yani bu kutucuğa müdahele edemiyorum. Benim sorunla ilgisi olabilir belki...
    quote:

    Orjinalden alıntı: pillout

    Biraz araştırdım,

    "Mobile Intel® 945GM Express Chipset Family"
    http://www.intel.com/support/graphics/intel945gm/ Bu sayfa da ihtiyacın olan olmayan her şey var. Buradaki bir bağlantı ise doğrudan senin sorununa çözüm vadediyor

    "Unable to use the native resolution, such as 1680x1050, on some displays."
    http://www.intel.com/support/graphics/sb/CS-028886.htm

    Intel buradaki sürücüyü test etmedi, garanti vermiyor vs diyor ama bir deneyelim.

    Aslında nette bir ararsan bir çok kişinin aynı sorunu yaşadığını ve çözdüğünü göreceksin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exp -- 14 Şubat 2009; 12:36:37 >




  • Bi arkadaşta 19" ws lcd vardı onu bağladım notebooka max çözünürlük olan 1440x900 da açtı. Saçma ama markadan markaya farkediyo demek ki. Aceba 1680x1050 de de açar mı? çünkü 20" ws lcd almak istiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exp -- 14 Şubat 2009; 23:38:01 >
  • bende ınca marka lcd almayı düşünüyorum...yalnız çok kararsızım Grafik Kart
    üretici : ATI
    tür : HyperMemory™ teknolojisini destekleyen ATI Mobility™ Radeon® HD2600
    bellek kapasitesi : 256 MB ayrılmış VRAM (2 GB'lık sistem belleğine sahip HyperMemory™ teknolojisi kullanan toplam 1,023 MB'a kadar kullanılabilir grafik belleği)
    bellek türü : DDR Video RAM (resp. birleştirilmiş DDR Video RAM ve DDR sistem belleği)
    bağlı veri yolu : 16x PCI Express

    *Ekran
    boyut : 15.4 "
    tür : Toshiba TruBrite® WXGA TFT ekran
    dahili çözünürlük : 1.280 x 800
    Dahili Video Mod
    çözünürlük : 1,280 x 800
    maksimum renk sayısı : 16.7 milyon
    Harici Video Mod
    maks. çözünürlük : 2.048 x 1.536
    maks. renk : 4.3 milyar
    maks. yenileme hızı : 85 Hz
    maks. yenileme hızında titreşimsiz çözünürlük : 1.600 x 1.200


    ekran kartı ve ekran özelliklerim bunlar desteklermi desteklemez mi diye düşünüyorum size alim mi???




  • @exp, önemli bir karar eşiğindesin ve bence 20" arzu ederek doğruyu yapmayı istemektesin. Dolayısı ile o driveri bir şekilde deneyebilmelisin derim. Bu, diskinde bir partisyon (örneğin partition magic programı ile) yaratıp orada ikinci bir işletim sistemi kurmak ve bu driveri denemek de olabilir. Gerekirse şuanki işletim sistemini tekrardan kurmak ya da. Eğer Norton Ghost gibi bir program kurarsan eski imajı geri yüklemek 5 dakikanı alacaktır zaten; kullanmıyorsan hemen başlamanı öneririm. Eğer Ghost'u kullanmayı düşünürsen bana söyleyiver sana bir bilgi vermem gerekecektir. Sonuç olarak bir şekilde bu kartla sorununu çözerek 1680*1050 de kullananlar olduğunu gördüm. (ama ne yazık ki dediğin gibi net bir ifade ile çözümlerini belirtmemişler. 1-2 tane çözümü paylaşan bulmuştum ama Linux üzerinde bazı script düzenlemelerinden bahsediyorlardı)

    @envervolkan, senin ekran kartın ile sorun yaşaman olası değildir düşüncesindeyim, oldukça güncel denilebilecek bir kart. Daha önce dediğim gibi ben tırt bir onbaoard ekran kartı ile 20" geniş monitörü sorunsuz kullanmıştım.




  • TEŞEKKÜRLER GERÇEKTEN ÇEKİNEREK ALACAM İNŞALLAH HAYIRLISI OLUR
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.