Şimdi Ara

Notebook Açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • https://www.youtube.com/watch?v=RdBEKcmsIzI

    Merhaba arkadaşlar, notebook da oyun oynarken aniden kapandı ve açılmıyor.

    Bilgisayarın açma kapama düğmesine bastığımda normalde yanması gereken her ışık/klavye ışığı dahil yanıyor ve hemen ardından tamamen kapanıyor. Bi anlık elektrik alıyor yani. Bataryayı sorunsuz şarj ediyor, şarj ışıkları vs. sorunsuz yanıyor ancak fişe taktığımda 4-5 sn lik bir gecikme ile şarj ışığı yanıyor.

    Ancak dediğim gibi açma kapama düğmesine basıyorum 1 sn bile sürmeden kapatıyor kendini.
    Kendini kapattığında bilgisayarın güç ışığı bir kez yan sön yapıyor. Yani açmaya çalıştığımda da yan sön süresinde kapandığı için toplamda 2 kez yan sön yaptığı söylenebilir.

    Düşüncem şu yönde; Oyun oynadığım sırada bir arıza oluştu ve bilgisayar kendini kapattı. Şimdi o sorun çözülmediği içinde açtığım anda kendini tekrar kapatıyor.
    Oyun oynadığım için ısısı biraz yüksekti bu yüzden termometresinde bir sorun olabilir mi bilmiyorum, ısı halen yüksek gibi düşünüp otomatikman kapatıyor mu?
    Çünkü ısrarla bastığımda bir kaç denemede bu bi anlık açılıp kapanma süreci değişmeden işlemci fanı en yüksek güçte çalışıyor ama yinede anında kapanıyor cihaz..

    GTX grafik kartı olduğu içinse anakart değiştirmek çok masraflı olacağı için, bir çözüm değil..

    Sorunu çözebileceğini düşünen teknik servis varsa Ankara içinde getirebilirim cihazı.

    Ek bilgi olarak şunları söyleyim, belki şase vs. yaptırıyordur falan diye bir kaç şey denedim:
    1- Wifi kartında sorun yok, tamamen söküp açmayı denedim sorun aynı
    2- Ram'de sorun yok, tamamen söküp denediğimde yada daha önce boş olan sokete ram taktığımda sorun aynı
    3- Board piliyle alakası yok
    4- HDD ve SSD ile alakası yok yine sökerek denedim.
    5- Çipleri ısıtarak lehim sorunları giderilmesiyle çözülebilecek bir şey olduğunu düşünmüyorum çünkü anakart tamiri diye site açmış adamlara götürdüm, sorun anakartta, biz yapamayız deyip geri verdiler. Muhtemelen ısıtıp çözülebilecek sorun olsaydı yaparlardı.

    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.[DHVideo=]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heart0660 -- 17 Mart 2017; 5:7:19 >







  • guncel... yok mu sorunu bilen ve/veya cozebikecek birileri

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • son goturdugum tamirci de yapamam deyip iade etti yardimmm
  • Dostum sorunun ne olduğundan sana bahsetmediler mi ? Yani bunlar nasıl anakart tamircisidir ? En azından sorunun ne olduğunu söyler, ona göre "biz bunu yapamayız" der, "bizi aşıyor" vs vs der yani. Sorun tam olarak nedir ? Ama donanımsal bir şey olduğu belli gibi...Hayır eğer sorunun ne olduğunu bilmiyorlar ise, işini doğru düzgün yapan bir tamirciye götürmekte fayda var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lautreamont -- 13 Ocak 2017; 2:55:33 >
  • Yedek parça bulamıyoruz bu cihaz için diyor, çiplerinde sorun var "gibi" diyor, yani işinin ehli tamirci bulmak da zor, tamircilerin ana görevini format atmak sanıp tamirci açan o kadar çok şahıs var ki... Dese ki bana %100 olarak şu chip lazım tr de bulunmaz, aliexpressden sipariş edip getirtirim zaten...
  • https://www.youtube.com/watch?v=RdBEKcmsIzI

    Sorunun sebebini bilen, daha önce karşılaşmış olan vs yok mu?
  • keşke hindistanda yaşasan dostum adamların en dandik tamircisi bile ölü anakartı diriltiyor,en dandiği bile tüm anakarttaki yollara giden,çiplere giden voltajları ezbere biliyor.keşke şu adamlardan bi kaç tane ithal etsek de bize de öğretseler yav.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kramers Lawyer kullanıcısına yanıt
    Valla iiyi dedin, hindistan da öyle, adamlar her şeyi dışta gördüğünde çok dandik diyebileceğin şeylerle tamir ediyor ve müthiş çalışıyor. Aynısını düşündüm 2 aydır sorunu çözemedim 5 den fazla adına anakart tamircisi diyen firmaya gönderdim, hiç bi şey değişmedi. Bu işin ehli olan birilerini arıyorum o yüzden.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: heart0660

    Valla iiyi dedin, hindistan da öyle, adamlar her şeyi dışta gördüğünde çok dandik diyebileceğin şeylerle tamir ediyor ve müthiş çalışıyor. Aynısını düşündüm 2 aydır sorunu çözemedim 5 den fazla adına anakart tamircisi diyen firmaya gönderdim, hiç bi şey değişmedi. Bu işin ehli olan birilerini arıyorum o yüzden.

    onu geçtim adamların bildiğin bizdeki sokak başında güvenlikçi kursları gibi,çip seviyesinde,anakart seviyesinde elektronik tamir kursları var yav sokak başında.kimbilir orda 3-5 dolara hallediyolar problemleri,türkiyeye gelseler para kıracaklar haberleri yok.mesela şu an apple yurt dışından alınan cihazlara tamir,garanti vermeyi durdurdu ve türkiyede apple tamiri yapan adam yok.inanılmaz bir iş kolu olabilir açan adam para içinde yüzer.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.