Şimdi Ara

Notebook görüntü sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Öncelikle biraz uzun bir yazı olabilir, özür dilerim. Ancak sonuna kadar okursanız sevinirim.

    Acer Aspire 5920G kullanıcısıyım. Notebook'uma harici monitör takılı, kasa gibi kullanıyorum anlayacağınız. Bugün restart attıktan sonra, notebook'un kendi monitörü ve harici monitörümden görüntü alamamaya başladım. Restarttan önce her şey gayet normal çalışıyordu, daha önce de herhangi bir problemim olmamıştı notebook'la alakalı. Neyse, görüntü alamadıktan sonra notebook'u birkaç defa manuel olarak kapatıp açtım, ancak sorun devam etti. Notebook açılırken, 3 tane "dıt" sesi duyuyorum (İlk ses uzun, diğer ikisi kısa). Çok deneyimli bir bilgisayar kullanıcısı olmadığım için, bu seslerin herhangi bir anlamı olduğunu Darkhardware'de sorunumla alakalı arama yapana kadar bilmiyordum. İnternetten de biraz araştırma yaptım ve bu seslerin BIOS versiyonuna/modeline göre değiştiğini gördüm. Notebook'umun hangi BIOS modeline sahip olduğunu bilmedigimden kesin bir şey öğrenemedim haliyle. Şimdi sorum şu; herhangi bir sebep yokken, notebook kaç aydır yerinden 1 cm bile oynamamasına rağmen, altında Zalman NC2000 gibi bir soğutucu varken, ne gibi bir sorun bu problemi yaşamama sebep oluyor? Büyük ihtimalle ekran kartıyla alakalı bir sorun, notebook'u açtım, baktım, slotundan çıkan herhangi bir donanım yok. Yazılımsal olarak da zaten bir sorunu olduğunu düşünmüyorum çünkü bilgisayarı başlattıktan 1-2 saniye sonra o 3 tane "dıt" sesini duyuyorum. Neyse gerçekten çok uzattım. Sorun ne olabilir arkadaşlar? İlla ki teknik servise vermem mi gerekir yoksa kendi halledebileceğim bir şey midir bu?

    Yurtdışında dilini bilmediğim bir ülkede yaşıyorum ve tüm hayatım notebook'um diyebilirim. O yüzden yardımlarınız çok önemli, şimdiden teşekkürler. Yazının uzunluğu için tekrar kusura bakmayın.







  • dostum sana yardımcı olmayı çok isteriz seninkiside çok garip bir durum olmuş geçenlerdede elektrikler kesildi die sistem çöktü anlamadım gitti ne yaptıysam sonuçta formata çıktı senin durumun gerçekten göreceli ama madem dahili ekran kartın var ekran kartsız dene bide :)
  • Hata Anlamı
    Birçok kısa bip Anakart arızası
    1 uzun Bellek tazelenmesinde hata
    1 uzun 1 kısa Anakart veya BIOS çipi arızası
    1 uzun 2 kısa Ekran kartı arızası (Genellikle eski kartlardaki DIP switch kaynaklıdır)
    1 uzun 3 kısa Ekran kartı arızası
    2 uzun 1 kısa Ekran kartı arızası (RAMDAC kaynaklı (?) )
    2 kısa Bellek parity (eşlik) hatası
    3 kısa Belleğin ilk 64k�lık bölümünde hata
    4 kısa Timer hatası
    5 kısa İşlemci hatası
    6 kısa Klavye işlemcisi hatası
    7 kısa İşlemci hatası
    8 kısa Ekran kartı belleğinde okuma/yazma hatası
    9 kısa BIOS ROM hatası
    10 kısa CM OS okuma/yazma hatası
    11 kısa Tampon Bellek Hatası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PC Doktor -- 10 Aralık 2009; 3:26:30 >
  • Problem ekran kartı chipinden kaynaklanıyor garantili ise servisine gönderebilir değilse bu konuda uzman gerekli ekipmanı mevcut bga chip değiştirebilen bir yerde onarımını yaptırabilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.