Şimdi Ara

notebook hdd sine konan şifreyi nasıl kırarım??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • notebook hdd sine konan şifreyi nasıl kırabilirim. daha öncede yazmıştım ama kimse cevap vermedi. koskoca bilgisayar aleminde bu konuda bilgisi olan kimse yokmu ??en azından fikir verin arkadaşlar.

    m.gül



  • hadiseyi baştan bir anlatırsan yardımcı olmaya çalışayım, ne tür bir şifre nasıl koydunuz vs vs. açıkla lütfen

    486 DX/33'Ü FAN TAKIP 40MHZ'YE OVERCLOCK EDEN ADAM ;)<img src='http://www.pcmagazine.com.tr/animgifarsiv/arsiv/SUB-ZERO.GIF' border=0>
  • notebooklar hakkında bilgin olduğunu sanıyorum. notebooklarda klasik kullanıcı ve setup şifresi yanında birde hdd şifre seçeneği vardır. bu seçeneğe şifre koyarsanız, şifre hdd nin bootuna yazılır. yani, hdd yi söküp başka notebooka taksan bile bu şifre karşına çıkar.
    benim sorunumda bu. oğlum bilgisayarı kurcalarken hem kullanıcı hemde hdd şifresi koymuş ve ne olduğunu hatırlamıyor.(zaten ne yaptığını bilerekte yapmamışki) zar zor kullanıcı şifresini bulduk ve iptal ettim. ama hdd şifresini bir türlü çözemedim.
    durum bu işte arkadaşım. fikrin varsa bekliyorum.

    m.gül
  • 1- Eğer hdd içinde önemli bir bilgi yoksa bir çevirici ile (eğer varsa) normal bir bilgisayara bağlayıp low level format atabilirsiniz [belki].
    2- Notebookun ithalatçı firması yardımcı olabilir.

    Ama en güveniliri ithalatçı firmadan yardım istemeniz ellerinde genel bir şifre yada şifreyi kırmaya yarayan bir program mutlaka vardır. İthalatçı firma yoksa e-mail you ile üretici firmaya danışmanız bence en güveniliri!

    486 DX/33'Ü FAN TAKIP 40MHZ'YE OVERCLOCK EDEN ADAM ;)<img src='http://www.pcmagazine.com.tr/animgifarsiv/arsiv/SUB-ZERO.GIF' border=0>
  • notebook un ithalatçı firmasına başvurdum. ama devir fırsat devri diye adamlar öpmeye kalkışıyorlar be arkadaşım :)) şifre kırmak için 60 dolar + kdv istiyorlar. 90 dolara hdd nin yenisi var. bende yeni için sipariş verdim. ama bunuda kurtarabilirmiyim diye uğraşıyorum.
    duyduğum kadarı ile şifreli iken format atarsan bilgisayar bir daha hdd yi görmüyormuş. ama olsun. yinede dediğini deneyeceğim. normal bir pc de format atmayı deneyeceğim. tavsiyen için tşk.

    m.gül
  • notebook'bios'u ne sana yine sormuştum söylemedin

    ADMİNİSTRATOR<img src='http://www.microsoft.com/windows/images/lgoWinEmbed.gif' border=0>
  • 60$+kdv hakikaten çok para ama notebook hddsini 90$'a alabileceğini zannetmiyorum! eğer hddyi normal bir pcye bağlayabilirsen parttion silmek ve oluşturmak için partition magic vs. bir program kullanmanı önerebilirim, birde abit boardların cdsinden çıkan bir lowlevel format programı var yeni gördüm hiç kullanmadım ama bir dene belki işini görür arakadaşım, sana kolay gelsin!

    486 DX/33'Ü FAN TAKIP 40MHZ'YE OVERCLOCK EDEN ADAM ;)<img src='http://www.pcmagazine.com.tr/animgifarsiv/arsiv/SUB-ZERO.GIF' border=0>
  • Hdd yi bilgisayara bağlarsan eğer sanırım bazı programlar ile şifreyi kırman mümkün

    çünkü hddnin biosu şifreli ve bios şifresi kırabilen birçok program var belki bir

    ihtimal!

    Ondan Kaçma! Onunla Savaş! En Azından Şerefinle Ölürsün!!!

    Celeron II 600@1116 Mhz
    MSI TNT 2 M64 175/190 Mhz
    More than Most!!!

    Divinity!!!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.