Şimdi Ara

Notebook Kapalıyken Pil Bitiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
23.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    Son 2 ay içerisinde 3 adet notebook aldık, Toshiba-Sony-Hp markalarında. Ikı tanesi windows xp, diger Sony marka windows 7

    Problem şöyle, notebooklar kapalıyken pilden yiyor, aksam shutdown ile kapatıp kapatıp sabah açınca nerdeyse %12 oranında sarj düşümüş oluyor.Tek bir markadan olabilme ihtimali de kalmadı, bu 3 markada da oluyor,

    daha öncede Toshiba kullınıyordum (U300), hiç bir problem yok, hatta windows 7 kurup denedim pilden yemiyor kapalıyken

    bu yeni modellerde ortak bir özellik mi vardır?Konu ile bilgisi olan varmı?

    yabancı forumlarda da çok tartışılan bir konu, halen çözümü yok gibi



  • hic kimsenin notebook pili notebook tamamen kapalıyken azalmıyor mu yaw?
  • aynı sorun toshiba a500 serisinde de var.... ben görüntü kaynaklı olduğunu düşünmeye başladım kullanılan ekrandan olabilirmi acaba diyorum bazen kendi kendime...
  • bios gücelleme yap 1.05 i yükle geçiyor hem fan hemde pil sorunu
  • Ayrıca cihazlarınızın kapalı iken usb portlarından veya birinden usb cihazları şarj özelliği olabilir buda pili harcar,
    bunu araştırıp usb özelliklerinden kapatabilirsiniz..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Thai-Fun

    Ayrıca cihazlarınızın kapalı iken usb portlarından veya birinden usb cihazları şarj özelliği olabilir buda pili harcar,
    bunu araştırıp usb özelliklerinden kapatabilirsiniz..


    usb şarj özelliği kapalı yine de oluyor

    bios update de sorunu çözemedi:S
  • PC yi SHUTDOWN ettiginden emin ol bence. Ve tamamen kapandigini gormeden kapaginida kapatma. Cunku shutdowna bastiktan hemen sonra kapagi kapatirsan cihaz uyku moduna giriyor ve shutdown islemi otomatik iptal oluyor. Durum vistada boyle ama Windows 7 de aynisi oluyormu bilmiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gurcellonline

    PC yi SHUTDOWN ettiginden emin ol bence. Ve tamamen kapandigini gormeden kapaginida kapatma. Cunku shutdowna bastiktan hemen sonra kapagi kapatirsan cihaz uyku moduna giriyor ve shutdown islemi otomatik iptal oluyor. Durum vistada boyle ama Windows 7 de aynisi oluyormu bilmiyorum.


    Evet oluyor malesef. Açma kapama tuşuna hazırda beklet kapağı kapatmayada uyku modunu ayarladım ben. Açma kapama tuşuna basıp kapağı kapatınca uyku moduna geçiyor otomatikmen. Uyku modu hazırda beklete göre biraz daha fazla pil yiyiyor. Fakat Tamamen kapalı ile arasında fark oluyor elbette.


    Ayrıca şunu söylemek istiyorumki, bilgisayarların özellikleri neler? Bilgisayarı tamamen kapatıyorsunuz ve ilk açılışta sürekli işlem yapıyor. İşlemciye ram'a ve HDD ye yük biniyor. Buda ilk açılışta pilden yiyebilir.

    Özellikleri yüksek olan bir laptop düşük olana göre ilk açılışta daha fazla pil harcayabilir. Fakat %12 %15 lik bir düşüş yaşamadım şahsen imzamdaki alet ile. Mayıs ayından beri kullanıyorum. En fazla %5 düşüş gördüm ilk açılışta. Zaten bir yere gideceksem ve şarjını kullanacaksam hazırda beklet moduna alıyorum ve hemen açılmasını sağlıyorum.




  • Yazılımcı Online in dedigine ek olarak sunlari soyleyebilirim. Bu acilis ve kapanislarda ortalama bir notebook %5 yer ama batarya omru kisa ve yaklasik 30dk yada 45dk giden bir batarya kullaniyorsan ondan dolayida %12lik bir dusus goruyor olabilirsin.
    Kullandigim Asus F3Sc notebookun bu sekilde batarya omru azaldigi icin acilislarda %8 kadar bataryadan yiyor. Belki seninkininde boyle bir sorunu vardir.
  • Merhaba, bu sorun yabancı forumlarda da cok yer alıyor henuz tam bir cozumu yok
    Simdiye kadar 50-60 tane notebook kullanmısımdır işimden dolayı
    ilk kez rastlıyorum, daha once de aynı markaların farklı modellerini kullanıyordum ve oyle pil azalma filan yoktu
    Bu yeniler de gunluk %10 gidiyor, ozellikle bir gun hic acmadım bilgisayarı, %60 dan % 48 e düştü
    kapalıyken usb sarj ozelligini ve wireless ozellgini bios tan kapattım
    bios update yaptım aynı yine de
    Su an toshiba u300 kullanıyorum, en ufak bir problem yok ama yenilerde problem oluyor ve cozumu su an yok
  • Merhaba foruma yeni katıldım. bu laptop tam kapalı (shutdown) olduğu halde bataryanın enerjisinin gitmesi sorunu çözüldü mü?

    geçen ay asus marka laptop aldım. aynı sorunu yaşıyorum. tam kapattığım halde (shutdown) çalışan ve pil enerjisini tüketmesine sebep olan özellikler varsa (usbden şarj etme gibi) ve bu özellikleri kapatabiliyorsak lütfen bu özellikleri belirtir misiniz?

    teşekkürler
  • toshiba a500 1f4 kullanıyorum aynı sorun bendede var
  • Slm arkadaşlar. Bende Grundig Laptop kullanıyorum, dün farkettim, Laptop kapalı tamamen ama bi cızırtı geliyor. Açmadan bakım falan mı yapıyor dedim. Var mı öyle bir şey bilmiyorum ama farklı saatlerde de aynıydı. Çalışıyormuş gibi çok ince bir cızırtı var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle bir sorunla yeni karşılaştım cevap ararken sorunu çözen birinin olmadığını farkettim. Benimde bilgisayarım kapalı iken full olan şarjım işten eve geldiğimde bitmiş oluyordu. Sonra en son io installer programının driver booster uygulamasını yüklemiştim. Bilgisayarımı daha önce windows 10 a yükselttiğim için bazı driverlerin güncel olmadığını düşünerek driver booster 3 ile bütün driverlerimi güncelledim. Bir hafta geçti. en son yaptığım işlemden dolayı olduğunu düşündüm ve dün gece sistemi driver booster programını yüklediğim zamandan geri yükledim bu akşam açtım düzelmiş Sanırım driverden kaynaklanıyor. Şu an bilgisayarımda bir sorun yok. Canavarın şarjı bıraktığım gibi duruyor.

    Notbook ta bataryayı takılımı çalıştırmalı takmadan mı çalıştırmalı konusuna benim fikrim şöyle. Burası Türkiye elektrik kesintisinin ne zaman olacağını kestiremeyiz. Elektrik kesintisinde batarya takılı olmaz ise hdd zarar görebilir. Şu an hddnin fiyatı ortalama 150-300 tl civarında daha pahallı olanları da var boyutuna göre. Birde kaybettiğiniz belgeler ve dosyalarda cabası olur. Çin malı bataryalar 60 tl değerinde. Orjinal bataryayı bulmak biraz zor olsa da çin malları da iş görür. Tercihi yapmak size kalmış. Ama ssd varsa bataryasız çalıştırılmasında bir sorun olacağını sanmıyorum.




  • Selemün aleyküm arkadaşlar bend sony i5 var kapalıyken günlül %12 batarya şarj tükeniyordu. bir hafta bilgisayarı açmazsam % 50 nerdeysa şarj bitiyor. İşim bittiğinde BATARYAYI ÇIKARIP TAK Böylece bir hafta sonra bile % yüz .. iyi çalışmalar. istenen çözüm olmasada
  • Arkadaşlar laptop pili 1 haftada bitiyor. Laptop 1 yıllık bile değil. Bu sorun nasıl düzeltilebilir? Servise mi göndermem lazım?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.