Şimdi Ara

Notebook kullanımı (ŞARJ-PİL ÖMRÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 1-1,5 sene önce Toshiba L505-13U notebook'u aldım gayet de memnunum öyle çok oyun oynayan bir insan olmadığım için hala daha bana yeterli geliyor. Ancak, aldığım yerdeki görevliler pil ömrünü uzatmam için evdeyken mutlaka prize takılı halde kullanmamı, çok boşalıp tekrar şarj olan pillerin uzun dayanmadığını söylemişti. Ben de aynen öyle yaptım. Ancak 1 ay kadar önce pil öldü (ne şarj oluyordu ne de notebookumu prize takmadan kullanabiliyordum). Ben de aldığım yere başvurdum keza 2 yıllık garanti daha dolmadı. Onlar da alıp garantiye gönderdiler Toshiba'ya. Bir ay bekledim ve dün notebook'um pili değişmeden geri geldi nedeni de (Toshiba'nın belirttiğine göre) benim hatalı kullanımım sonucu pilin bozulmasıymış . Aldığım yerdeki görevliye söyledim onun talimatına uyduğumu, evde prizden hiç çıkarmadan kullandığımı, ama bu sefer de inkar etti kendisi öyle birşey söylememiş kesinlikle . Şimdi sizlere soruyorum, yeni pili aldım ama nasıl kullanmalıyım? Boşalmadan prize takmayayım mı yada doğru kullanım ne beni bilgilendirebilirseniz sevinirim...







  • Burada sanki bir yanlış anlaşılma olmuş gibi, size "evdeyken mutlaka prize takılı halde kullanın" derken bataryayı söküp cihazı doğrudan şebekeye bağlı şekilde kullanın demek istemişlerdir diye düşünüyorum. Ancak anladığım kadarıyla siz bataryayı sökmeden sürekli prize takılı şekilde kullandınız ve bundan dolayı da batarya zamanla ölü hale geldi.

    Batarya kullanımıyla ilgili daha önce yazılmış olan konulara göz atabilirsiniz.

    http://forum.donanimhaber.com/m_53070736/mpage_1/f_/key_//tm.htm#53070736

    http://non-pasaran.blogspot.com/2010/09/notebooklarda-batarya-nasl-kullanlmal.html




  • çok teşekkürler....
  • peki enerji dalgalanmaları nolcak güçkaynağımı kullanmak lazım.bence anakarta yada başka biryerlere zarar vereceğine pil gitsin daha iyi en azından arkadaş bayağı bir kullanmış.ne kadara aldınız pili hocam
  • valtaj ayarlayıcı (adaptör) kendinde var zaten belli bir voltajda iletir elektriği makineye.pille kullanamak her zaman iyidir.ani elektrik kesilmelerinde makinenizi korur işiniz yarıda kalmaz.
  • Bataryayı çıkarma. Adaptörü çıkaracaksan pili hemen harcayan ağır işlerden kaçın. Yarım yarım bırakıp tekrar şarj etme. 3 günde bir tam boşaltıp tekrar doldur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.