Şimdi Ara

Notebook LCD Ekran Değişimi Detaylı Anlatım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir ekran nasıl değişir ve hangi araçlar lazım ?

    Düzenlemeye başlamak için, bir kaç basit araç ve yedek LCD ekran gerekir. Araçlar için, küçük bir mıknatıslı tornavida öneririz. Ayrıca, metal veya plastik bıçak tarzı bir sivri araçda lazım. Bu ekran çevreleyen Döşemeyi kaldırmak için gerçekten kullanışlı.

    Yedek LCD gelince, ya dizüstü üreticisinin yetkili bayii veya parça bir üçüncü taraf tedarikçiden satın alınız. Ne olursa olsun, sen tam olarak kırık ekran ile eşleşen yeni bir ekran almak isteyeceksin. Bunu yapmak için tek emin yol kırık ekranı sökmek.

    1. Ekran çerçevesini çıkarın

    Güç kaynağını sökün ve pili çıkardıktan sonra, dikkatlice ekran etrafında çerçeveyi inceleyin. LCD paneli tutan vidaları erişmek için bu çerçeveyi kaldırmak gerekir.
    Çoğu dizüstü bilgisayar, çok sayıda lastik yastıklar ile çerçeveyi tutan vidaları gizler. Biz bu minderleri kaldırıyoruzve altında olan vidayı çıkarıyoruz.
    Gizli vidaları kaldırıldınca, ben alt köşelerinde gevşek bir ince bir metal bıçağı kullanılanarak söküyoruz .
    LCD’nin montajı için, kapak sabitleyen vidaları kaldırabilirsiniz. Ardından durumda ekran ön tarafı aşağı indirip kablosunu çıkarın.Dizüstü 2010 yilindan ÖNCE YAPILMIŞ ise floresanlı arka Aydınlatma Ile Bir LCD paneldir , büyük olasılıkla Iki kablo OLACAKTIR. Bu bir LED-arkadan Aydınlatmalı panel ise , sadece sadece Birine sahiptir.

    Şimdi, üreticinin etiketi bulun ve model numarasını not edin. Bu bilgileri kullanarak sizin kırık ekran yerine tam uyumlu bir ekran satın alıp değişim yapın.

    Yeni ekranı takmak için menteşeleri sökün ve lcd yan vidaları çıkarın daha sonra söktüğünüz gibi yeni lcd ye menteşeleri bağlayın ve kasayı toplayın.

    İşlem tamam örnek videoyu da ekliyorum kolay gelsin yapamayanlar iletişim sayfamızdan bize ulaşın yardımcı olalım.


    Arkadaşlar resimli ve video lu anlatımı için linkten devam edin resim ve video eklemeye üşendim biraz

    hepinize kolay gelsin...........


    http://anakartamiri.com/notebook-lcd-ekran-degisimi-videolu-anlatim/







  • teşekkürler..
  • rica ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.