Şimdi Ara

notebook lcd lerinin sürücü kartını yapacak babayiğit

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • lcd lerinin sürücü kartını yapacak babayiğit aranıyor... şu eski notebooklardan çıkan lcdleri değerlendirmek adına......
    Konu burada daha önce tartışıldımı bilmiyorum sayfaları inceledim, gözüme çarpmadı, tartışılan forumları inceledim hepsindede imkansız yada çok zor olduğu kanaati hakim..
    DIY tarzı bi projeksiyon forumunun da hararetli bir takipçisiyim. eğer bu iş ucuz yollu halledilebilirse süper bi olay olurdu... hemen belirtmeliyim ki bitaraftanda o kadar kolay olsa herkes eski notebook ekranlarından kendine lcd monitor yada lcd tv yapardı demektende kendimi alamıyorum..... belki umutsuz bi arayış olacak ancak gelin görünki forumdaki melih bey gibi insanları gıyablarında tanımak bu soruyu sormak için cesaretlendirdi beni..saygılarımla



  • Merhaba
    İstediğiniz olanaksız değil fakat LCD'nin ayak bağlantılarını bulmak ve buna göre bir sürü tasarlamak yada adapte etmek gerçekten zor ve yapabilecek beceride olan birinin bu iş için isteyeceği ücret sanırım Kaliteli bir 21 inc LCD'te eş değer olacaktır.
  • bu maliyet sanırsam ilk bikaç denemede yani ar-ge diyebileceğimiz safhada yüksek olacaktır ... ya sonrası...
    karlı bi yatırım olmaz mı sizce.. saygılarımla
  • kendikendime cavap yazıyo gibi oluyo ama zaten yurtdışında bu tip sürücü kartları satılıyo sanırsam benimki nafile bi çaba.. amerikayı yeniden keşfetmek... tekrar saygılarımla vakit ayırıp cevap yazdığınız için teşekkürler..
  • Evet dediğiniz gibi ciddi bir AR-GE çalışması lazım. Tabiri caiz ise Astarı yüzünden pahallıya gelecektir.
  • peki melihbey affınıza sığınarak soruyorum...

    görüntüyü çalışan bir notebookun anakartı üzerindeki mevcut ekran kartı mekanızması ile sürmek mümkünmüdür..
    tabiki yanlış tanımadıysam mümkün tabi cevabını alıcam....
    peki bu durumda yine çok masraflı ve zahmetli bir hadisemidir.
    yurtdışında satılan bu lcd sürücü kartlardan temin edilse bunlardan istifade edilerek yada bir benzeri yapılarak bu iş daha kolay çözülemez mi... yine mi çok pahalı olur. teşekkür ederim. saygılar.
  • Aslında buradaki kritik nokta şu ki LCD uçları ne halde. Eğer Üzerinde bir elektronik devre varsa bir nebze olsun az daha kolay.
    Eğer yok ise iş burada çatallaşıyor. Aslında LCD nin Datasheet inin olup olmamasına bağlı.
    Datasheet varsa buna adapte edilecek devre daha kolay bulunabilir.
    Bu konu ile açılmış diğer tüm konular bildiğimce ilk heves geçtikten ve emek + maliyet gün ışığına çıktıksan sonra tozlu raflara terk edildi.
  • şu anda site adını hatırlamıyorum ama bu forumdan bir arkadaş vermişti.ben türkiyede böyle devrelerin temin edilebileceğinden umudum yoktu ama demekki yapan varmış . memlekete gidince bildiririm. sürücü devrelerinin en ucuzu 80 euroydu. 1280X1024 çözünürlük veriyordu ve üzerinde dvi ve anolog girişlere sahipti. fakat her panele de olmuyor sadece kendi getirdikleri samsung ve nec paneller ile garanti veriyorlar. yada elindeki panele en uygun firmware i yüklüyorlar. benim panel uymamıştı kullanamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReBeR -- 21 Ocak 2007; 18:02:14 >
  • türk firması mı acaba
  • evet türk
  • ilginç internette çok aradım ama hiç rastlamadım yerli satıcılara... belki teknik servis üzerine çalışıyorlardır doğru mu hocam...
  • evet adresi kaybetiştim vebirdaha bulamamıştım sağol
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.