Şimdi Ara

NOTEBOOK MU TABLET Mİ ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba,


    Mobil bir cihaza ihtiyacım var. Bütçem 5.000 TL ye kadar çıkabilir ancak olabildiğince ekonomik bir cihaz da almak istiyorum. Kararsız kaldığım konu bir notebook mu almalıyım yoksa klavyeli kılıfı ile birlikte bir tablet işimi görür mü? Bu arada masa üstü bilgisayar kullanıcısıyım ancak çoğu zaman mobil bir cihazın eksikliğini duyuyorum. Mobil cihazı daha çok okulda(öğretmenim bu arada), office programlarıyla birlikte(özellikle .doc ve .ppt yaratma düzenleme paylaşma) ve pdf düzeltme, not alma, pdf okuma için kullanacağım. Sabit bir noktaya bağlı kalmadan dizi - film izlemek, oyun oynamak amacıyla da kullanacağım.


    Tab s7; 5700 TL ( Klavyeli orijinal kılıfı ile birlikte bütçemi biraz aşıyor ama yine de alabiliyorum ).

    Tab s6 Lite; 2600 TL Klavyeli Kılıfı ile birlikte.


    Aralarında 3.000 TL fark var. Sizce ne yapmalıyım hangisini almalıyım ya da 5000 TL civarı bir notebook mu almalıyım?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asenptot -- 28 Şubat 2021; 7:42:23 >







  • Merhaba,

    Bende halihazırda tab s6 lite var. S7 lite mı beklesem s7 yada s7+ mı alsam gelip gidiyorum.

    Office kısmında hiç çalışma yapmadım aktif olarak. Ama Samsung Notes aşırı geliştirdi kendini ve gelişmeyede hızla devam ediyor. Pdf düzeltme, not alma ve okuma için mükemmel.

    Tab s7 vs Tab s6 lite düşünürsek. Biri premium cihaz diğeri ekonomi sınıfı. Ben 2600 vereyim tablet işim hal olsun çok para bağlamayım cihazı bunlar. Ben 2600 vereyim beni her açıdan kusursuz bir deneyimle mutlu etsin derseniz üzülürsünüz. Tab s7 ekranı daha kaliteli tepkimesi daha akıcı sonuçta çok daha iyi özelliklerde bir cihaz.

    Bilgisayarla kıyaslarsakta windowsa özel bir işiniz yoksa bence iş görür. Mesela geçen format için usb oluşturacaktım bir ton uğraştım oldum evde pc olsa 5 dk sürecek bir iş.

    Genel olarak multimedya ve not pdf işleri için tab s6 lite iş görür diye düşünüyorum. Tab s7 normalde 4800. 900 tl farkla klavye alınmış oluyor mantıklı gibi oda.





  • Samsung S5e ile DeX modunda hancom Office programları kullanarak doc, xls ve ppt oluşturma ve düzenleme rahatlıkla yapılabiliyor.
    Klavyeli kılıfını da almıştım. Ancak olmasa da olur gibi. USB OTG ile kablosuz klavye ve mouse de kullanılabilir, tabi bu mobiliteyi biraz düşürür.

    DeX ve hancom Office yi incelerseniz fikir verebilir.
  • Kullanım amacınına göre değişir ama ben 20 yıldır PC kullanımından gördüğüm şu ki : tabletler çok pratik cihazlar, uğraş yoktur. Büyük çaplı işlerin yoksa kesinlikle tablet ( ama iyi bir tablet gidip de kötü bir tablet almaktan bahsetmiyorum).
  • Arkadaşlar gün boyu yaptığım araştırmalar sonucu ilginç bir şekilde şu an en yakın olduğum cihaz Apple Ipad (8. Nesil). Hiç aklımda yoktu apple. tek sıkıntısı kılıfının dahi 450 500 tl oluşu. kılıfsız haliyle 3000 tl ye alabiliyorum ipad 8 i.

  • Maalesef herseyi para kalemi 300-600₺

    Lenovo

    Samsung un Bataryası iyi 4gb Ram olan modellere bakardım

  • Ipad 8 öneririm. Ekipman vb. bakımından pahalı olabilir ancak kalitelidir ve uzun yıllar işinizi görür.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.