Şimdi Ara

Notebook Şarj Hatası : %4 kullanılabilir (prize takılı,dolmuyor) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
2
Favori
160.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bataryada sorun var. Gücünü avometre yardımı ile ölçün.düşük voltaj varsa problem var demektir.Genelde bataryalar bozuluyor.şarj aletinin ucundanda aynı şekilde ölçüm yapın.batarya orjinal değerleri ile tutuyormu bakın.daha sonra bataryayı komple bitirin.bu laptop üzerinden olmaz.özel yöntemler ile pil tamamen bitirilmelidir.ve sonra tam şarj yapın.sorun düzelir. Ayrıca saçma sapan cevap yazan arkadaşlarada geyik yapacak başka siteler öneririm.
  • @remember616

    Pil şarj olurken ucu kırıldı ve şarj olmaz oldu diyorum, adaptör voltajı filanla ilgisi yok

    Arkadaşlar,

    Peki şarj adaptörünü değiştirmek yerine kabloyu uca yakın bir yerinden kesip hasarlı yerine uygun bir konnektör takmak çözüm olabilir belki. Bu ucu nereden bulabiliriz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ttoygar -- 19 Aralık 2011; 13:35:04 >
  • Laptopunuzun driverlerinin tam ve eksiksiz yüklendiğinden emin olun. Aygıt yöneticisinden eksik bir driver görmeniz halinde onu kurup kontrol edin, Anakarta ait dosya eksikliklerinden dolayı batarya tam oalrak şarj edilmez.. KAblo veya batarya gerçekten bozulmadıysa arıza gibi görünen bu durum aslında yazılımsaldır....Teknik servişçiler heralde bu bilgiyi yazdım diye bana kızıyordur :D
  • 1.5 saat rahat giden bataryam birden bire 15 dk ya düştü .ekrandada pili değiştirmeniz faydalı olabilir yazıyor.10 gün kadar hiç kullanmadım.garantiden değişirmi acaba.1 yıllık makina .toshiba.

    yavaş yavaş düşme olsa kapasitesi azaldı diye düşüneceğim.ama birden oldu.


    sizdeki hatayı bende aldım aralıklı olarak , bataryayı çıkarıp takınca düzeliyordu genelde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RECEP____KOVBOY -- 20 Aralık 2011; 20:10:39 >
  • Herkese Merhaba Lütfen Tüm Laptop Kullanıcıları Okusun . Elektrik-Elektronik Mühendisiyim.

    Arkadaşın Mesajına ilk cevabım Şu .

    1. Kontrol : Pili Çıkar Şarj cihazı ile çalışıyormu laptopun açılıyormu. Açılıyorsa şarj cihazın bozuk değil.

    2. Herkes burayı dikkatli, okusun Pilim öldü çöpe atıp yenisini almayın .Yapacagınız yakında bir tamirci elektronik veya cep telefonu tamircisi size gerekn 2 ampere kadar olan güç regülatörü . O ne diyecebilrisiniz. dışarıdan ( + - ) Besleme yapan 12 V Dc veya 24 Volt ta kadar olanları mevcuttur .sizinki

    ANALOG VEYA DİJİTAL OLABİLİR SORUN YOK HER İKİSİDE TEMELDE YAPACAGIMIZ İŞLERİ GERÇEKLEŞTİRİR.PİLİ İLK GÜN KÜ KONUMA NASIL GETİRECEĞİZ ŞİMDİ ONU ANLATACAĞIM .

    YAPMANIZ GEREKN PİLDEKİ DEĞERLERİ BİLMENİZ GENELDE STANDART 1.5 AH DUYARLIDIR .SİZİN AMPER 1,5 İLE 2 AMPER ARASINDA OLSUN.

    SONRA VOLTAJ GENELDE PİLDEN PİLE DEĞİŞİR .ÖRNEĞİN BENİM PİL HP DV 6000 SERİSİNİN .ONDA YAZAN 10.8 VOLT DC .

    BEN GÜÇ KAYNAĞINI 12 İLE 15 ORANINA AYARLAYARAK .AKIM ÇEKİP ÇEKMEDİĞİNİ BAKTIM .NEYSE FAZLA KAFANIZI BULANDIRMADAN TERS VOLT UYGULAYARAK ŞOK YAPACAGIZ İLK ADIM BU.YANİ ARTI + BESLEME GELECEK YERE - EKSİ UÇ . EKSİ UÇ GELECEK YEREDE +BAĞLANACAK YAKLAŞIK 2 3 DAKİKA YETERLİ OLACAK .SONRA Kİ ADIM .

    VOLTAJIM AYARLI İSE MANUEL OLARAK DOLDURACAK BU YAKLAŞIK 8-18 SAAT ARASI SÜRECEK YAVAŞ YAVAŞ ŞARJ OLACAK .SONRA İLK GÜNKÜ GİBİ TAKIP KULLANACAKSINIZ .UNUTMADAN LAPTOPA TAKARAK ŞARJ YAPIN OLUYORSA FİŞİ ÇEKMEYİN DOLSUN .HERKESE HAYIRLI OLSUN.




  • özür dilerim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vercenik53

    quote:

    Orijinalden alıntı: okuf

    Bende lenovo G560 kullanıyorum Ne zamandır %80 pirize takılı dolmuyor yazıyor Lenovo'yuda ordaki görevli tavsiye etti bende sırf ekran kartı 1 gb diye aldım ve lenovo'ya 2 çıft lafım var Admin sakınverme
    O.* eşekler gibi pişmanım

    güzelce sorabilirdin senin leptop pil programın tsarruf modunda %80 den fazla dolmaz pil programına girip 100 yapabilirdin fuzuli günaha girmişsin.

    Özür dilerim hem ztn pil falan değiştrmedim




  • bilgi için teşekkürler dejanzafer, şuan başımda yok ama öyle bir sıkıntı,inşallah da olmaz..kimsenin de başına gelmez umarım..olursa dediğiniz şekilde yapacağım..benim sıkıntım değişik..HP Compaq Presario CQ61 330ET marka bilgisayarım, bundan 6 ay önce şarj almamaya başladı..en yakın yetkili!!!(iş yapabilecek)servis 5 saatlik mesafede..açıkçası güvenip te göndermedim..bulunduğum ilde(Ağrı) tek elektronikçi olan bir zattan voltajı,amperi,watı vs..markası belli olmayan uyan bir adaptör alıp kullanmaya başladım..6 aydır da kullanıyordum..şimdi o da şarj etmiyor..sitesinde orjinal adaptör en düşüğü 59$..neyse fazla yazıyorum(böyle de bir sorunum var, çenemin düşük olduğunu söylerler)..velhasıl size soracağım şu dejanzafer,2.aldığım şarj aletini taktığımda bilgisayar sağ alt köşede çıkan simgelerdeki pil göstergesinin üzerinde orjinal şarj aleti takılı iken çıkan FİŞ simgesi gözükmüyor..sorun değil ama güncelleme yaparken "lütfen prize takın veya güç kaynağını değiştirin " diye bir uyarı veriyor ve güncelleştirmeleri yapmıyor..yine velhasıl sonuç: adaptörüm bozuk yenisini alacağım,bu gidişle de orjinalini alacağım..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: webkurdu47

    @Ugur851

    Eyvallah hocam olur da alırsam burdan alırım.


    @NETWORKKING

    Hocam Mersin'de oturuyorum. Etrafımda da Lenovo kullanan başka biri yok maalesef. O yüzden deneme imkanım da yok. Garantinin bitmesine daha 9 ay var. Sadece bataryayı göndersem olur mu? Batarya yüzünden tüm bilgisayarı göndermek istemiyorum.


    hiç düşünmeden yolla bataryayı değiştirirler ve sarj yüzünden giden laptoplar icin daha büyük bi batarya takılıyolar buda sana daha fazla sarj süresi demek ...
  • Dell marka laptoplarda sorunu bizzat çözdüm. Adaptör ucunun girdiği yerdeki pimleri kontol edin arkadaşlar eğer eğildiyse düzeltin sorun çözülüyor. Batarya ve şarj cihazı ile uğraşmayın.Herkese kolay gelsin...
  • Sorun bataryadaymış. Batarya tamamen ölmüş. Sabit yerde kullandığım için ve de günlerdir prize takılı olduğu için, adaptörün ucundaki konnektörün plastik parçası kırıldığında ondan şüphelendim. Ama başka batarya taktığımda gördüm ki sorun tamamen bataryamın ölmüş olması:(

    Şimdi 2 sorum olacak;

    Toshiba notebook umun garanti süresinin bitmesine 1 ay süre kaldı. Bataryalar 1 yıl garantili diye bir uygulamaya başladı diye duymuştum bir ara Toshiba larda. Bu uygulamaya ne zaman geçildi acaba bilen var mı? Özetle benim batarya garanti kapsamında mıdır? (Yarın servise soracağım en azından ön bilgim olması için soruyorum)

    Diğer sorum da şu an pert olmuş görünen bataryayı yeniden kullanılabilir yapmak için yukarıda bahsedilen yöntemleri denememi önerirmisiniz?
  • doğru toshıba yaz aykarında 1 yıllık süre uygulamasına geçtiydi.bataryaya 1 yıl veriyor servisle görüşebilirsin ama 1 yıl onu biliyorum.
  • Servis garanti süresinin 1 yıl olduğunu kendilerinin yapabilecek birşeyleri olmadığını belirtti. Garanti belgesinde pille ilgili herhangi bir 1 yıl ibaresi yok. Zaten ben notebooku aldıktan 1 yıl kadar sonra bu uygulamaya geçmiş. Hakkımı yasal yolla arayacağım. Tüketici hakem heyetleri yerine e-devlet yoluyla çözülecekmiş artık bu tür sorunlar. Sonuç ne olacak bende merak ediyorum.
  • seninki kazanılmış hak geriye dönük hakkını ara ver mahkemeye orjinal bataryaları pahalıdır fzuli okadar para verme
  • birinci problem; sanırım bilgisayarlarınızı teknosadan almanız (genelde arızalı cihazları kakalıyor)...

    ikinci problem; 2-3 haftada bir fişi çekip bataryadan kullanmanız gerekiyor...
    son uyarıya kadar kullanıp sonra fişi takıp sonuna kadar doldurmanız gerekiyor...

    üçüncü problem; notebooklarınızı fişe takılı kullanırken, aradan birilerinin geçmesine olanak verecek
    şekilde kullandığınızdan, kabloya takılmalardan dolayı soketlerin zarar görmesi, gevşeklik veya kırılma
    sonrası kullanıma devam edilmesi sonucu, yüksek akım çeken bir cihaz olduğu için, arızaya geçmesi...

    bende dell 6000 var 2005 yılında aldım... en son 1 saate yakın gidiyordu batarya... şu aralar her an gidebilir
    gitsin artık 6 sene oldu...
  • Bataryan ölmüş :)
  • Daha 1 hafta önce aldığım Asus K53S şu an yüzde 96 dolu bataryayla çalışıyor ancak yüzde 96.şarj dolmuyor diyor daha yeni aldım düne kadar böyle birşey yoktu haftasonu ise okuduğum şehre dönücem olacak iş mi şimdi bu garanti de kitler 1 ay
  • pil kendini korumaya aldı %90 altına düşür tekrar dene
  • aynı sorun bende de olmuştu bilgisayarı kapatıp bataryayı önce prize taktım sonra laptoba taktım ardından laptobu açtığımda düzelmişti biliyorum saçma geliyor ama tek yaptığım buydu
  • Merhaba
    Bataryanız tamamen ölmüş gözüküyor.
    Yenisini almanız gerekiyor.
    Bu siteye bi göz atın kalite ve fiyat olarak iyidir

    Notebook Batarya
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.