Şimdi Ara

Notebook üzerine taşınabilir harddisk hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar..
    4 adet 1 Terabyte harici harddiskim var ve bunları şehir dışında da kullanabilmek için mobil çözüm arıyorum. Şu an için en ekonomik yolu tercih etmem gerekiyor.
    Şöyle bir düşüncem var.
    Asus'un Eee PC 700 modelini alıp harddiskleri ona bağlamayı düşünüyorum. Yaklaşık 400 ytl gibi bir maliyeti olacak ve çok uygun. Ancak bazı tereddütlerim var.
    Harddisklerin kendi power adaptörleri olmasına karşın kapasitelerinin çok yüksek olması.. Bu küçük notebook'da herhangi bir güç problemine yol açar mı bilemiyorum. Bildiğim kadarıyla eee-PC de 3 adet USB çıkışı var. bu çıkışlardan 1 tanesini USB çoğullayıcı ile çoğaltıp. toplam 4 çıkış elde edip bu 4 çıkışa 1er tane 1Terabyte harddisk takmayı düşünüyorum.
    Bunun herhangi bir tehlikesi olur mu? Performans kaybı yaşar mıyım? USB çoğullayıcı soruna yol açar mı? Dosya transfer amaçlı kullanacağım bu sistemde XP- yada Linux olmasının bana avantaj yada dezavantajlarından bahsederseniz çok memnun olurum.
    Notebook u sadece dosya transfer ve gerekirse harici dvd writer bağlayıp bu harddisklerden cd-dvd yazmak amacıyla kullanacağımı hatırlatırım.

    İyi günler dilerim.







  • 3,5 diskler şehir elektriğine gerek duayr..sendeki 1 tb lık diskler de adaptör gerektiriyor...adaptör gerektirmeyen harici diskler yani 2,5 likler en fazla 320 gblık oluyor...yani adaptörsüz bir çözüm yok 1 tb için.
  • bahsettiğim mevzu o değil. harddisklerin adaptörleri oldugunu belirtmiştim.




  • mobil çözüm diyince doğal olarak adaptör tezat oluyor..neyse , eğer sorunuz "usb lerde sorun olur" muysa olmaz..usb çoğaltıcı kullanabilirsiniz...çünkü alet zaten güç beslemesini adaptörden yapıyor...ama 2,5 lik olsaydı belki (büyük ihtimal) usb çoğaltıcı sorun olabilirdi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.