Şimdi Ara

Notebookta SSD yanında 2.disk olarak kullanılan HDD'yi uyku moduna alma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba.

    2 hafta önce notebookuma SSD aldım. SSD'yi , direk anakart yuvasına taktım ve temiz windows 10 kurulumu yaptım. Eski HDD'yi ise , aldığım bir kızak yardımıyla CD-RW bölmesine taktım. İşletim sistemi ve ihtiyaç duyduğum programlar SSD'de kurulu. Verilerim ise ( film , pdf kitaplar v.s ) HDD'de depolanmış durumda.Bununla birlikte HDD'de eski işletim sistemim olan windows 7 ve recovery dosyaları da mevcut( ne olur ne olmaz diye bunları silmedim ).

    Bilgisayarı bu şekilde 2 haftadır sorunsuz kullanıyorum fakat bugün şöyle bir durum fark ettim ; belirli durumlar dışında ( film izleme v.s ) kızakta takılı olan HDD'yi çok nadir kullanıyorum. HDD'de şuanki sistemime etki edebilecek veya onun çalışmasını tetikleyecek bir program yok. Başta da söylediğim gibi , direk SSD'ye temiz windows 10 kurulumu yaptım. SSD'ye windows 10 kurarken , HDD bilgisayarda takılı değildi. Windowsu kullanmaya başlatıktan sonra HDD'yi sadece depolama için kullandım, HDD kısmına hiçbir program , oyun v.s kurmadım. Buna rağmen HDD çoğu zaman yüksek seste çalışarak hem kasayı titretiyor hem de boşuna elektrik çekerek pilimin biraz daha çabuk bitmesine neden oluyor. Bilgisayar bazen HDD'yi durduruyor ama kısa bir süre sonra dosyaları açmasam bile kendi kendine HDD'yi çalıştırıyor. Güç seçeneklerinden sabit disk kapamayla ilgili gerekli ayarları yaptım fakat bir işe yaramadı , bilgisayar gene kafasına göre hddyi açıp kapıyor. Aygıt yöneticisinden HDD'yi devre dışı bıraktım ; buna rağmen yüksek devirde çalışmaya devam etti.

    Şimdi ben kullanmadığım zamanlarda bu HDD'nin uyku modunda olmasını yani bir nevi çalışmamasını istiyorum. Uzun araştırmalarım sonucunda aşağıdaki resimde bulunan programı indirdim ve resimdeki işlemi yaparak HDD'nin gücünü kıstım ; (Resim benim bilgisayarıma ait değil , program bulduğum forum sitesinden alıntıladım )
    Notebookta SSD yanında 2.disk olarak kullanılan HDD'yi uyku moduna alma



    Bu işlemi yaptıktan sonra HDD çok büyük oranda sessizleşti. Ara ara açılsa da direk sessiz moda geçiyor. Dosyalarıma erişmek için HDD'ye girdiğimde tekrar yüksek sesle çalışıyor ve bir sorun olmadan dosyalarıma ulaşabiliyorum.

    Bu şekilde kullanmam HDD'ye bir zarar verir mi acaba? Bir de bu uygulamayı her bilgisayarı açtığımda yeniden yapmam gerekiyor , buna program dışında başka kalıcı bir çözüm bulabilir miyim?

    Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nocara -- 27 Mayıs 2018; 21:4:41 >







  • tamamen normal durumlar.gereksiz arayıştasın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.