Şimdi Ara

Notebooku Güç Düğmesinden Kapattım Zararı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yeni bi dizüstü aldım ufak olanlardan ssd var üzerinde.

    Ancak şarj ederken elim değdi sanırım bilgisayar açıldı bende geri kapatıcaktım ama oturum açma yerinde oturumu aç yazısına tıklanmıyordu.

    Bende güç düğmesinden kapattım normalde hiç yapmam öyle şeyler.

    Bi zararı olur mu yeni aldım ?

    Çok moralim bozuldu

    Yardım eden herkese teşekkürler



  • EightArm v2 E kullanıcısına yanıt
    Güç tuşuna Uzun basarak kapattıysan uzun vadede diske zarar verir ama güç düğmesine kısa basmada kapattıysan sorun sadece yazılımsal olabilir ya da olmaz.
  • uppppppppppppp
  • Tüm parçalar için 1 disk için 2 zarar demek. Çalışan bir parçadan kontrolsüz biçimde güç kesiyorsun. Tavsiye edilmez zaruri durumlar dışında kullanılması uygun değildir. Bir defada olacak birşey değil ama aşırı yıpratır cihazı. İyi forumlar.
  • Korkmayın bir iki seferde bir şey olmaz. Üstelik diskin SSD olması bu durumda avantajlı. Mekanik diskler bu tip kapatmalara daha duyarlıdır. Elbette mecbur kalmadıkça powerden kapatmayı tercih etmiyoruz. Ancak sürekli yapılmazsa sonra sorun oluşmaz. Bazen istemesek de bu şekilde kapatmak zorunda kalabiliriz. Benim de defalarca notebooklarımı bu şekilde kapattığım olmuştur. Hatta bir de böyle kapanırken kasadan cızzlama şeklinde bir ses de çıkar insanın içini cızlatır. Ama endişe etmeyin ben bu güne kadar bu şekilde arıza oluştuğunu görmedim. Siz yine de dikkatli olun mümkün mertebe düğmeden kapatmayın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.