Şimdi Ara

Nötr toprak arası 60V

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
1.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Bugün değişik bir sorunla karşılaştım.
    Modemi, televizyonu çalıştırdığım üçlü uzatma kablosu kullanıyorum. Ölçü aletiyle kullandığım uzatma kablosunun toprağını fazını ölçtüm faz-nötr:228V, faz-toprak:228V, nötr-toprak 0.1V. Yani problem yok.

    Bu sağlam uzatmaya bir tane bildiğimiz kırmızı ledli anahtarı olan bir ikili uzatma daha takacaktım ki açık veya kapalı şekilde anahtarın ışığı sürekli yanıyor, toprağında da faz görünüyor.. Faz-nötr:228V, Faz-toprak:220V Nötr-toprak:60V ölçüyorum.
    Defalarca kontrol ettim bağlantıda bir sıkıntı yok. Enerjisizken bu sorunlu uzatmanın fazı, nötrü, toprağı ayrı ayrı kısa devresi var mı diye denedim buzzer ötmedi. Sorun ne olabilir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • quote:

    açık veya kapalı şekilde anahtarın ışığı sürekli yanıyor, toprağında da faz görünüyor


    Siz ışıklı anahtarın bir bacağının toprağa bağlanmadığından emin misiniz? Kendiliğinden yanmasının tek açıklaması bu.
  • Anahtarın bağlantıları bildiğiniz gibi uzatmada fabrikasyon olarak yapılmış geliyor. Bacaklarla benim toprak kablosu arası kısa devre de yok. :/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki o arızalı uzatmanın daha önce ağır yükten dolayi icten fazla ısınıp erimiş olma ve kablolarin bir şekilde temas etme ihtimali var mi ?

    Buzzer konumunda degil de fişe takili değilken tamamen boştayken uzatmanin kablolarini direnc kademesinde ölçün. Yani yine faz notr toprak kombinasyonlarıni ölçün.

    Bu arada kacak akim rölesi var mi? Gerci olsa bu durumda atardi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karadvt -- 25 Aralık 2019; 19:45:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni uzatma sıfır poşetinden çıkardım. Ben izolasyon problemi olduğuna kanaat getirdim. Faz giriş klemesleri ile hemen karşısındaki prizlere giden klemensler arasındaki plastik gövde sanırım çok zayıf. Çünkü buzzer ile test ettiğim zaman anahtar normal çalışıyor, devreyi kesiyor. Ama enerji verince led her halükarda yanıyor. Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: portofino

    Yeni uzatma sıfır poşetinden çıkardım. Ben izolasyon problemi olduğuna kanaat getirdim. Faz giriş klemesleri ile hemen karşısındaki prizlere giden klemensler arasındaki plastik gövde sanırım çok zayıf. Çünkü buzzer ile test ettiğim zaman anahtar normal çalışıyor, devreyi kesiyor. Ama enerji verince led her halükarda yanıyor. Teşekkürler.
    quote:

    Faz giriş klemesleri ile hemen karşısındaki prizlere giden klemensler arasındaki plastik gövde sanırım çok zayıf.

    denmiş...

    Şayet tahminim doğruysa o zayıf kısım -görmüyorum ama- konsansatör gibi bir etkiye neden olyor olmasın mı? iki metal şerit arasında uygun yalıtkan tabaka... O plastiğin dielektrik sabitini şayet yanlışlıkla iyi tutturmuşlarsa güzel bir kondansatör yapmışlardır




  • Yani bilemiyorum. Klemens gövdelerini sökmekle uğraşmadım artık. Kontrol kalemi toprakta yanıyor. Kablosunu deneyeyim dedim; söktüm tamamen, soktum prize; herhangi bir anormallik yok. Kablo izoleleri sağlam yani. İndüksiyon vs yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.