Şimdi Ara

noTraffic 5.0 inç TMS RDS GPS Navigasyon Sistemi varmı kullanan, bilen? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
160
Cevap
0
Favori
41.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: navigator_

    Bu cihazın teleatlas kullanması iyi değilmidir? + tmc kullanamıyorsam nie bu özelliği vurgularla anlamam!

    İyidir tabii, TA hızla geliştiriyor kendini. TMC kullanımına ihtiyaç yoksa (büyük şehirler dışında kalan yerlerde) hiç gerek yok...

    Ama pazar payı 3 büyük şehirde olduğundan illaki gözümüze sokulmakta olmazsa olmaz gibilerden.

    Aslında TomTom harita yönünde TMC'ye girmedi Türkiye'de, yada henüz girmedi. Piranha TA harita ve TMC'yi birleştirip düzgün uygulayabilirse 10 üzerinden 9 verebilirim kendilerine...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DD252Admin -- 26 Temmuz 2012; 12:52:16 >
  • Geçen hafta (maalesef uyarılara pek kulak asmadan) cihazı aldım. Daha önce Piranha ürünleri (unique s type HD oynatıcı, Leon navigasyon cihazı, fm transmitter vb) kullanmış ve memnun kalmış biri olarak hayal kırıklığına uğradım. TMC yayınlarının alınması için tüm ayarların doğru yapılmış olmasına rağmen yayın alınamıyor mesajı çıkıyor, güncellemelerin hangi yolla yapılacağı belli değil, teknik destekten yardım almak maalesef mümkün değil.
  • iyi günler
    bende no traffic x type modelı aldım

    sorunların kısaca

    1-bu modelı ınterneten hangı programa kayıt ettırıp harıta yuklucem (leon modelıne naviextrastoolbox tan yukluyordum)

    2- bılgısayara pıranna extra programını yuklememe ragmen onada yukleme yapamıyorum.

    3- dogu avrupa harıtasını nasıl satın alıp yukleme yapıcam bu modele

    bu konuda bılenlerden acıl yardım alabılırmıyım yoksa urunu ıade etmeyı dusunuyorum
  • Arkadaşlar Selam, piranha no Traffic X Type cihazı ile ilgili aşağıda bildirdiğim birkaç sorum var. Cevaplarını bilen babayiğit arıyorum desem yeridir çünkü hiçbir yerde yazmıyor ve kimse bilmiyor açıkçası.

    1- Piranha no Traffic X Type modeline haritayı nerden ve nasıl yükleyip güncelleyeceğim ve ABD ye gidicem oranın haritasını nerden satın alıcam ve yükleyeceğim? Ömür boyu güncelleme yazılıyor satılırken ama nerden nasıl yapacağım söyleyen anlatan yok!!!

    2- Bilgisayar üzerinden bunlar yapılacak malum ama bu program nedense pirana nın sitesinde bulunmuyor ve bilgi verilmiyor!!!

    Açıkçası bu soruların cevaplarını pirananın burdaki yetkilisi vermeli diye düşünüyorum Çünkü müşteri hizmetleri bu bilgileri vermiyor. Ee biz bu ürünü satın aldık kardeşimde şimdi güncelleme yapmak istiyoruz harita almak istiyorum ama nasıl yapılacağını bize söyleyip anlatmıyorlar bile düşünün artık firmanın bizlere vermiş olduğu değeri!!!!!!!!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: KDRCMRT

    Arkadaşlar Selam, piranha no Traffic X Type cihazı ile ilgili aşağıda bildirdiğim birkaç sorum var. Cevaplarını bilen babayiğit arıyorum desem yeridir çünkü hiçbir yerde yazmıyor ve kimse bilmiyor açıkçası.

    1- Piranha no Traffic X Type modeline haritayı nerden ve nasıl yükleyip güncelleyeceğim ve ABD ye gidicem oranın haritasını nerden satın alıcam ve yükleyeceğim? Ömür boyu güncelleme yazılıyor satılırken ama nerden nasıl yapacağım söyleyen anlatan yok!!!

    2- Bilgisayar üzerinden bunlar yapılacak malum ama bu program nedense pirana nın sitesinde bulunmuyor ve bilgi verilmiyor!!!

    Açıkçası bu soruların cevaplarını pirananın burdaki yetkilisi vermeli diye düşünüyorum Çünkü müşteri hizmetleri bu bilgileri vermiyor. Ee biz bu ürünü satın aldık kardeşimde şimdi güncelleme yapmak istiyoruz harita almak istiyorum ama nasıl yapılacağını bize söyleyip anlatmıyorlar bile düşünün artık firmanın bizlere vermiş olduğu değeri!!!!!!!!



    Şuan için bir harita satın alıp yükleyebileceğiniz bir yer yok bende linkteki konuda güncelleme için sormuştum güncelleme verileceği zaman duyuru yapılacak cevabı geldi.Dilerseniz bu mesajı linkteki konuya yazın yetkili arkadaş muhtemelen cevap verecektir.

    http://forum.donanimhaber.com/m_53810392/mpage_1/key_/tm.htm




  • Merhaba;

    Bende iki gün önce büyük merakla aldım ama sonuç hüsran oldu.

    Cihaz, GPS baglantısı kurmasına ragmen , trafik bilgilerini alamıyorum.
    1. şarj kablosu takılı vaziyette (TMC anteni)
    2. com port :com 5
    3: baund oranı : 38400
    4: otomatik arama : aktif
    5: alıcı :104.0 ama Ayarlayıcı durumu: ALINAMIYOR
    6: Açık alanda deniyorum.

    Yeni alınan cıhazda nasıl böyle bir sorun olur. Bunlar denenmiyor mu? Kalite kontrol diye bir birim yok mu piranha da??
  • "NEXT YE G 555" model cihazla pazartesi günü Ankara'da deneme yaptım. BaşarSoft'tan şifreli radyo kanalıyla bilgi aldığı söylenen TBS aparatını da taktım. Şahsen çok hoşuma gitti.

    Öğlen herhangi bir olay algılamadı. Ancak akşam trafiği yaklaştığında iftara gidenler yolları doldurmaya başladıkça olay bildirimleri başladı. İftara 45 dakika kala tam 8 olay bildirimi vardı.

    - Çetin Emeç Bulvarında Balgat sapağından Dikmen sapağına kadar ortalama yol hızının 10km/saat altına indiği rapor edildi.
    - Çok ilginçtir, hiç ummazdım ama Sincan gibi şehrin çok dışındaki bir yerdeki bir olay bile rapor edildi. "İstasyon caddesi" denen yerde bile yol akış hızının iyice düştüğü bildirildi.
    - Neresi olduğunu hatırlayamadım, bir yerde "kaza" rapor edildi. Yol hiç akmıyormuş vs. vs.

    Olayların üzerine tıkladığımda da harita üzerinde o caddelerin yoğun kısımları kırmızı çizgiyle işaretlenmişti. Sanırım yolum oralardan geçse idi cihaz ayarladığım gecikme süresine göre (benimki 5 dakika) yolumu oradan değil de alternatif bir yerden geçirecekti. IGO PRIMO menüsünde "Olay rotamı şu kadar dakika uzatırsa alternatif yol bildir" gibi bir seçenek var. Bizdeki alet şu anda 5 dakikaya ayarlı. Bu zamanı daha da düşürebiliriz sanırım.




  • Cihazı satın alıp bir aydır kullanamayan bir kişi olarak yorumlarım:

    1. Öncelikle harita çok sorunlu ve hatalı (Güncelleme geleceği söyleniyor)

    2. Yazılımı sevemedim. (İdeal ikili bence İgo ve Başarsoft)

    3. En önemlisi TMC çalışmıyor!! Yayın alınıyor demesine rağmen sabah veya akşam hangi hedefi seçerseniz seçin "yolda trafik olayı yok" diyor cihaz, sanırsınız İstanbul'da değil Konya ovasında seyirdesiniz. (Bu sabah Bostancı'dan Kavacık'ı hedef olarak seçtim, Çakmak köprüsü inşaatı yüzünden trafik Kozyatağı'na uzamışken bizim cihaz hala yolda trafik olayının olmadığını iddia etmekteydi.

    (Cihazı ilk aldığımda bir hafta TMC yayını almaya çalıştım. Tüm ayarların doğru olması ve antenin takılı olmasına rağmen "yayın alınamıyor" uyarısı alıyordum. Servise gönderdim hiçbir teknik soruna rastlanmamıştır ibaresiyle geri gönderildi ama ne hikmetse yayın almaya başlamıştı !!)

    Sonuç olarak almayı düşünenlere tavsiyem kesinlikle beklemeleri.

    Not: Forumda bulunan firma yetkilisi Rıdvan bey elinden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyor ancak maalesef yaşadığım sorunlar çözülemedi.




  • TMC RDS ve noTraffic adi ile satilan cihazda trafik hic calismiyorsa cihazlari iade neden edilmiyor anlamiyorum.
    Hatta firmaya dava acilabilir yanlis bilgi verme ve haksiz kar etme nedeniyle.
  • Cihaz adı gibi sanırım no- trafik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihazı inceledim bugün detaylı; kaliteli, ekran parlaklığı güzel

    Gel gelelim içinde trafik bilgisi olmuyorsa kötü, yazık etmişler cihaza...
  • Bu cihazdan arkadaşıma aldık. Daha doğrusu ben ısrar ettim. TMC özelliği çalışmıyor. harita çok kötü. arayüz özellikle seyir esnasında yetersiz.

    Kendi FUGA cihazım daha güzel geldi :P

    yazık etti piranha kendine.
  • İlginç;

    Bu cihazında Sygic ile TeleAtlas harita kullanmış Piranha; iphone ve Android cihazlarında nDrive ve Navteq harita kullanmış. Ne perhiz, ne lahana turşusu...

    TMC'i nereden alıyorlar acaba?

    Yazılanlara bakılırsa alamıyorlar anlaşılan...

    Çözemedim bu Piranha'yı bir türlü
  • TMC özelliği için 100 150 lira fazla ödüyorsunuz çalışmıyor :D

    Servise telefon açıyorsunuz kabloyu taktınız mı 15 dakika bekledinmi diyor. bekledik ama kıpırtı yok.

    kim arabaya binip 15 dakika TMC bekler. aç yandexi 10 saniye sonra rotan hazır.
  • Trafik mesajlarını Radyo D üzerinden verdiklerini söylüyorlar. Şu anda bir çalışma olduğundan RDS çalışmıyormuş, yakın zamanda harita güncellemesini yayınlayıp sorunların çözüleceğini söylüyorlar. Anlaşılan Piranha bu işe fazla hızlı giriş yapmış...
  • Bugün şaşırtıcı bir şey oldu. Ne oldu bilmiyorum ancak cihazı açtıktan sonra TMC yayınını 10 sn. içinde almaya başladı. Rotada trafik olayları ile ilgili çeşitli uyarılar ve alternatif rotalar verdi, ancak harita o kadar yetersiz ve kötü ki çizdiği rotaya gireceğinize sıkışıklığın içinde kalsanız gideceğiniz yere daha erken varırsınız.

    Sonuçta iyi bir harita güncellemesi yayınlarlarsa işe yarayacak gibi görünüyor.
  • mış,muş'la iş olmaz madem altyapın hazır değil vermeyeceksin.RadyoD ile verse ne olur ?? Şu anda en kaliteli veriler Alem FM,TGRT gibi kanallardan gidiyor.
  • Benim yaşadığım şehirde de Radyo D çok kötü; demek ki TMC verisini oldukça zor alacağım olduğunda...
  • arkadaslar hepinize merhaba .
    eski bir uye olmama ragmen pek etkin değilim sitede.

    navigasyon a ihtiyacım oldugunda bana soylenen garmın almam dı garmın 1300 veya 1410 modellerı uzerınde karar kıldım.bır satıcı ile (dd252) yaptıgım pazarlık sonucu tam anlasmak uzereydımkı ( demek durust ve faydalı ınsanlar hala var ümidim yeniden canlandı ) bana garmın uzerınde fazla durmamamı ve antenının pahalı olusu sebebı ıle baska cıhazlara yonlenmemı ve pİranha no traffİc x ( PIRANHA NO TRAFFIC X TYPE ) modelını onerdı.

    daha once navıgasyon kullanmadım ancak bır kac arkadasta piranha ( PİRANHA )nın eskı modelını ( ne oldugunu bılmıyorum ) gordum bırde tomtom u gordum.

    piranha notaraffİc x type ( PIRANHA NO TRAFFIC X TYPE )model cıhazı aldım !!! heeyyyy yaşasınn trafık derdınden de kurtuldummm :) :)

    derken cıhazı gecıcı sure olarak kullandıgım tıcarı taksının oncamına( PİRANHA ) piranha navigasyonu heyecanla taktım ve ilk gelen musterı içerenkoy dedi. ayarlamaya calısırken ben tarıf ederım dedı pekı dedım, içeren koye geldık ve konya ovasından daha buyuk ben ce uzay boslugun da seyrımıze devam ederek musterının adresıne geldık.

    dedıgım yer yenı yerlesım yerı :-) 25 30 senelık falan navıgasyonda yerı yok tabıı 30 sene nedırki ??
    dıkkatım arttı ve dıkkat kesıldım bu arada trafık bılgısını hala iphone de ki yandex ten takıbe devam tabii :-)
    bostancıda bır alt gecıt yapıldı oda eskı sayılmaz 5 senelık falan pranha oradada cofladı yandex bılıyor piranha (PIRANHA NO TRAFFIC X TYPE ) bihaber :-). neyse destek için çagrı merkezını aradım 8. kişi yaklaşık 8 dakıka bekle dedi bekledim ama 15 dakika kibar, cok tatlı ve bir okadarda PIRANHA NO TRAFFIC X TYPE hakkıında bilgisiz bir hanım kız karşıladı benı ve trafık bılgısı ıcın adres gırmemı ıstedı yoksa gostermezmiş :-) ( tabi anteni 104 üsordu alıyormu dedi onlar tamam dedıkten sonra oyle bır cıkıs buldu) ne yalan soyliim kafaya taktım bikere peki dedim SIKILMADINIZ DIMI ? :) girdim bağdat caddesindebir adres dogru adrese yandex aman haa sakın gırme yanarsın diyor PIRANHA NO TRAFFIC X TYPE ten tık yok devam dedım, bir trafik 100 metreyi 20 dakkada gittim :) cagrı merkezını aradım bu sefer 2. kişiyim yaklaşık bekleme süresi 8 dakika tabii busefer erken baglanırım dedim öylede oldu :) baglandığımda sure 17 dakikayı gösteriyordu yine aynı hanım kız boyleyken boyle dedim yüzünü görür gibiyimsaf saf bakıyor suratıma çıkış yolu bulamadı bize göndrrin dedi :-) neyse yandex ten ozur dileyerek onun gosterdiği ilk cıkıştan kaçtım . sağ olasın yandex ( YANDEX ) mesaj attım ve bana verilen cevap adresi gir 10 dakika bekle sonra devam et :) yapmammıııı hemen cıktım kendi carizma mla yola :) taktım ya ( SIKILDINIZMI ? ) girdim eski adresi buldum ve girdim bagdat caddesine . PIRANHA NO TRAFFIC X TYPE te trafik sular seller gibi yandex sakınn diyor yandex i dinlermiyim ? cektim kafenin onune bir cay soyledim saatıde kurdum 10 dakka sona baktım hala trafik yok bide kahve patlattım nası bi zevkse ( arkadaş sinirden ne yapacağımı şaşırdım ) bi 10 dakkada oyle baktım yine PIRANHA NO TRAFFIC X TYPE piranhada trafik halayok sağolsun yandex .:) artık ona söz verdim PIRANHA NO TRAFFIC X TYPE piranha çalıssa biler ona sorucam artım ve onu dinlicem ..

    UZUN OLDU AMA BENİM MACERAM BU YORUMU SİZE BIRAKIYORUM AMA TAKTIM KAFAYA PİRANHAYI BIRAKMİCAM

    YA ONLAR BANA ÖZÜR DİLERİZ İADE EDİN ALIN PARANIZI DER YADA BU OLAYI DÜZELTİR

    SAYIN PRANHA YETKİLİSİ OKUDUYSAN SEZGİNKULELİMSNCOM

    İSTEYEN OLURSA SORABİLİR

    BEN PİŞMANIM ŞİMDİLİK DÜZELİRSE YİNE YAZARIM




  • arkadaşlar tekrar merhaba

    harita güncellemeden sonra bazı yerler geldi ama sahada denemedim.
    dener denemez yazarım
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.