Şimdi Ara

NTFS yi FAT32 'e Çevirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar elimde 300GB lık bir harici usb HDD var ve ben bunu başlangıçta tek parça olarak NTFS'e ayarlamıştım.Ben bunu tekrar Fat32 sistemine çevirmek istiyorum.Yanlız içindeki veriler kaybolmadan.Forumları incelediğimde veri kaybı olmadan NTFS den FAt 32 e geçmek mümkün değil diye yazılmış.Acaba bu işlem veri kaybı olmadan gerçekten mümkünmü yada bu işlemi yapabilecek program var mı?



  • yapman imkansız çünkü fat32 en fazla 32 gb destekler. partition magic le hdd yi böleceksin sonra onları fat a çevireceksin. çok riskli bir işlem. yapma daha iyi.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tarumar111

    yapman imkansız çünkü fat32 en fazla 32 gb destekler. partition magic le hdd yi böleceksin sonra onları fat a çevireceksin. çok riskli bir işlem. yapma daha iyi.


    evet aynen katılıyorum
  • BENCEDE YAPMA BÖYLE BİR ŞEY YAPMAN İMKANSIZ ÇÜNKÜ
  • NTFS yi fat 32 ye çevirmek çok anlamsız...
  • dostum ntfs yi neden fat32 ye çevirmeye çalıştığını anlamadım ama arkadaşlara katılıyorum..verilerine zarar verebilirsin...bir de harici hdd olduğundan o format farkı bi sorun çıkarmaz....xp falan kursan tamamda...ama yine de sen bilirsin..Kolay Gelsin...
  • partition magic ile veya hdd enin cd si ile verileri kaybetmeden dönüştürebilirsin.
  • Windowsun icinden NTFS den FAT32' ye donusum olmuyor arkadasim, ama partition magic yada paragon Disk Manager gibi bir programla cevirebilirsin NTFS' yi FAT32' ye. Cevirmeden onde dikkat edecegin bir nokta var, o da su; eger NTFS HDD nin icerisinde tek parca halinde 4 GB den buyuk bir dosya varsa, (ornegin ghost imaji gibi) onu baska biryere kaydetmelisin. NTFS den FAT32 ye cevirmez bu dosya varliginda, cunku FAT32 tek parca halinde 4GB den buyuk dosyalari destekleyemiyor. Daha sonra cevirme islemine baslayabilirsin, ama cevirirken elektiriklerin gitmemesi lazim bir power supply kullan :) Elektirik kesintisi durumunda HDD nin icindeki verileri kaybedebilirsin.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sinemaci34

    dostum ntfs yi neden fat32 ye çevirmeye çalıştığını anlamadım ama arkadaşlara katılıyorum..verilerine zarar verebilirsin...bir de harici hdd olduğundan o format farkı bi sorun çıkarmaz....xp falan kursan tamamda...ama yine de sen bilirsin..Kolay Gelsin...


    Mesela FAT32 Partitionlarla linuxdan o partition uzerinde islem yapabiliyorsun. NTFS partitionlar uzerinde linux degisiklik yapamiyor yani ne dosya kaydedebiliyorsun ne de var olan bir dosyayi degistirebiliyorsun ne de silebiliyorsun sadece okuyabiliyorsun ama FAT32 de herturlu islemi yapabiliyorsun :) Belki arkadas bu sekilde bir is icin cevirmek istemistir
  • Eğer bu tip konularda ustaysan Partition Magic tam senin aradığın program. Ama yukarıda da yazıldığı gibi tecrübeli değilsen hiç kalkışma bence.Yoksa üzücü sonuçlar yaşayabilirsin.
  • Arkadaşlar herkese çok teşekkür ederim.Bana en mantıklı gözüken Partition magic ile HDD i bölmek böldüğüm bölümüde fat32 ' e çevirmek.Allahtan HDD in tamamını doldurmamıştım yarısından biraz fazlası dolu..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.