Şimdi Ara

ntsc u siyah beyaz

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selamlar amerikadan aldigim ntsc u xbox premium konsolumu Trde ki crt tv ye baglayinca siyah beyaz goruntu verdi..
    ekstradan bir kablo daha almistim onu takincada kirmizi agirlikli flu bi goruntu veriyor..

    not:tv de sari kirmizi beyaz uc yoktu scart ceviricisi aldim baglamak icin ama sonuc yok..

    ne yapmaliyim?



  • Scart çevirici yerine RGB kablo almanız gerekmekte. Konsol aksesuarı satan yerlerde bulabilirsiniz. O kabloyla büyük ihtimalle sorununuz çözülecektir. TV'nizde NTSC desteği olup olmadığından da emin olun. Kabloyu satın alırken, sorun olması durumunda değiştirebileceğini de konuşabilirsiniz satıcı ile.
  • bir ekleme yapiyim..
    tvlerde sadece scart girisi var..
    ben yurtdisindayken ntsc uyumlu tvlerimizin 2 side bozulmus yerlerine sadece scart girisli bi tv alinmis:)
    bir sevkle makineyi bavuldan cikardim(ceviricisini onceden almistim) oynarim derken..
    siyah beyaz:(
  • kullanmakta oldugun tv buyuk ihtimalle pal destekli bir tv oldugundan siyah-beyaz goruntu almısındır..
    çözüm için; ntsc-pal destekli bir tv alacaksın(artık genellikle yeni cıkan tv ler pal-ntsc destekli olarak cıkıyor)bu tv ye konsolun içinden cıkan kablonun sarı-kırmızı-beyaz uclarını scart dosnuturucuye takarak renkli goruntu elde edersin..

    yada s-video girişli bir tv'n varsa s-video kablo alarak rgb kablo kalitesi gibi goruntu elde edersin...

    ntsc-u konsolarda rgb desteği yoktur..rgb sadece avrupa desteklemektedir...o yuzden ntsc-u konsola rgb kablo takarsanız kırmızı yada yeşil goruntu elde edersiniz...
  • by_GOKHAN arkadasım, yazdıkların tam olarak dogru degil.Bir ara bende acmıstım boyle bir topic ve yesil renkli goruntu aldıgımı yazmıstım son 2 konsolumda . Ama ilk konsolumda NTSC-U olmasına ragmen onda herhangi bir problem olmaksızın ( RGB Scart kabloyla ) oynuyordum.
  • teknik olarak ntsc-u konsolların RGB desteği olması mumkun değildir...egerki bu kabloyla pal tv ye yada ntsc tv ye dahi takarsanız yeşil yada kırmızı goruntu alırsınız....

    rgb kablo avrupada kullanılan bir tur sistemdir...amerika bu sistemin yerine s-video kablo kullanımını getirmiştir.


    RGB Kablo:

    Avrupa'da (ve Türkiye'de) en yaygın kullanılan video standartıdır. Büyük dikdörtgen bir ucu olan bu kabloda video sinyalleri Red (kırmızı), Green (yeşil) ve Blue (Mavi) olarak ayrı ayrı taşındığından görüntü kalitesi dijital kablolardan sonra en iyi sonucu veren kablodur. 21 pin'li erkek ucu genelde TV'lerin arkasında bulunan dikdörtgen 21 pinli dişi sokete girer. Bu soketin ismi SCART soketidir.

    Dikkat: Her SCART soket RGB desteklidir anlamına gelmez. Bazı TV'ler kompozit kablonun SCART'tan kullanılabilmesini sağlamak için bu soketi barındırır ancak asla RGB sinyali kullanmaz. TV'nizin RGB destekleyip desteklemediğini öğrenmek için TV'nizin kullanma kılavuzuna bakın. RGB kablo olarak satılan kablonun da kesinlikle 21 pinli olması gerekir. 7 pinli olarak yaygın bulunan kablolar uçlarına kompozit kablonun takılmasıyla elde edilebilecek SCART kablolardır ve asla RGB sinyal üretmezler.
    RGB kabloda görüntü ile beraber stereo ses de taşınır ancak sesle görüntü asla parazit oluşturmaz.

    Görüntü kalitesi çok iyidir. Renkler ayrı sinyaller olarak taşındığı için çok canlıdır, hatlar keskindir ve temizdir. Pinleri altın kaplama olanlarını kullanmanız çok daha kaliteli sinyal elde etmenizi sağlayacaktır.

    PAL konsol kullananların eğer TV'lerinde gerçek RGB desteği varsa kullanmaları gereken kablo kesinlikle budur.

    NTSC-U konsol kullananların maalesef bu kabloyu kullanma şansları yok. Çünkü RGB bir Avrupa standartı olduğu için Amerika'da yaygın değildir ve bu nedenle ntsc-u xbox 360 larda RGB desteği yerine S-Video desteği vardır.





    S-Video Kablo:

    Bu kablo Avrupa'da (dolayısıyla Türkiye'de) pek yaygın değildir. Amerikan standartı olup birçok Amerikan modeli NTSC TV'de standart olarak S-Video kablo için giriş bulunur.

    S-Video kabloda da kompozit kablo gibi 1 video ve 2 ses girişi vardır. Ancak video girişi ses girişlerinden farklıdır, 7 pinli ve yuvarlak bir kablodur. Video sinyalini luminans ve kromans olmak üzere 2 parçaya ayırdığından kompozit kabloya göre çok daha net ve keskin bir görüntü elde edilir. Video kablosunun ucu PC'lerdeki PS/2 (fare ve klavye takılan) yuvalarına benzer. Ses yine sol ve sağ için iki ayrı kabloda iletilir.
    Kompozit kabloda yaşanan ufak görüntü sorunları bu kabloda yaşanmaz. Renkler ve parlaklık oranı çok iyi ayarlanmıştır. Video iki farklı sinyal olarak iletildiğinden çok net bir sonuç elde edilir.

    PAL xbox 360 kullanıcılaırnın bu kabloyu kullanma şansları yok .
    NTSC xbox 360 kullanıcılarına ise eğer TV'lerinde S-Video girişi (yuvarlak, 7 pin, dişi) varsa kullanmalarını kesinlikle tavsiye ediyorum.
    Türkiye'de bulunması kolay olmasa da yurtdışından rahatlıkla ve oldukça ucuza bulunabilecek bir kablo.




  • peki belki sacma bi soru olabilir ama kusura bakmayin..

    pal bi xbox 360 goruntu kablosu bulup onu benim konsola taksam ne olur?
    tahminimce pal konsollarin girisi scarttir?
  • Herhangi bir fark olmaz. Ama sen bir RGB kablosuyla dene. Bir ucu Xbox video girişine, diğeri de direk Scart'a giren kablolardan. Denemekten zarar gelmez
  • öncelikle televizyonunda ayarlar kısmında sistem gibi bir yer varmı onu incelemeni tavsiye ederim. benim 15 yıl önce gazeteden hediye çıkmış küçük televizyonumda bile o ayar mevcuttu. oradan ntsc-u/c gibi ayarlarını yapabilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.