Şimdi Ara

Nüfus cüzdanımı kaybettim, ne yapmam lazım ? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
34.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: realgs

    Arkadaşım kendini Amerikada yaşıyor felan mı sanıyorsun. Yenisi çıkınca eskisi hükümsüz oluyor denmiş diye rahatlıyorsun.Evet senin için hükümsüz ama şerefsizin biri için bulunmaz fırsat. Kimliğinin fotosunu değiştirip şirket kurarlar senin bilgilerin ile,bankadan çek karnesi alıp piyasayı dolandırırlar. Sonra TC numarasından senin yakana yapışır devlet ve derdini anlatana kadar yıllarca mahkemelerde sürünürsün.
    Yapacağın belli, varsa kaybettiğin kimliğin fotokopisi onunla birlikte bağlı olduğun vergi dairesine yada herhangi bir vergi dairesine gidip,
    O kimliği kara listeye sokturman. O kimlik ile firma kurmaya kalktıkları an vergi dairesinde sahtekarlık anında anlaşılıyor ve sen d.tü kurtarıyorsun.
    Hiç üşenme ve vergi dairesine git.

    Bunun için kimlik taşımıyorum

    Evin içinde, hatta odamda biryerde ama yok
    Yok

    Yoookkk!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Turbulencia

    Karakola uğradım ama kayıp için işlem yapmıyorlarmış. Muhtarlığa gidip 1 resim verip nüfus başvuru belgesi aldım. 5 tl verdim. Oradan direk nüfus müdürlüğüne gittim, bir kaç soru sordular. Ondan sonra üç kağıda imza attım, muhralıktan aldığım kağıda imza+parmak bastım. kimliğimi alıp cezamı ödedim ve işlem tamam. Gazete ilanı vs. gerek yok dediler, diğer kimlik hükümsüz oldu dedi memur.

    benimde kayıp valla bende yeni cıkartıcamda kardeş sen ''muhtarlıga gidip 1 resim verdim'' dedin ya benim nüfus cüzdanındaki resmim yok (nüfus cüzdanında kısa saçlıyım) yeni resmim var ama oda bonus şekli gibi bir sorun olurmu saçları kestirip tekrar fotoğraf çektirmek gerekiyormu?




  • Ilan vermene gerek yok eskıdendı o ısler Emnıyete gıt bıldır sonra nufus mudurlugune gıt cıkart 100TL gıbı bı odeme vardı yanlıs hatırlamıyorsam.(Kaybettıgı ıcın)
  • Arkadaslar, ikametgahim antalyada. Uzun sure gidemicem. Muhtarliktan o dediginiz belgeyi nasil alicam? Yada baska yolu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhtarliga gidip durumu bildiriyorsun onlar sana ozel bir ikamet bilgisi hazirliyor ve onunla vergi dairesine gidiyorsun cezani odeyip ayni gun icerisinde kimligini aliyorsun.

    YGS sinavina hazirlanirken okumustum olurda basimiza gelirse acilen ne yapabiliriz diye. Basima gelmedi, gelmesinde :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrintilari ceza tutarini falan hatirlamiyorum okudugum kadariyla gecen yildan bu kadar kalmis aklimda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni prosedürlerin hepsine buradan bakabilirsiniz.http://www.devlette.com/t-c-kimligimi-nufus-cuzdanimi-kaybettim-ne-yapmaliyim/
  • Ben kayıp ettim demiştim ceza kesmişlerdi gittim. 5₺ lik karta 60₺ ceza ödüyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.