Şimdi Ara

NVIDIA GeForce RTX 40 Serisi [ANA KONU] | [DLSS3.5-TSMC4N-PCIE4-PCIE5] (765. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
15.324
Cevap
292
Favori
785.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
102 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 763764765766767
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Her dönemin en iyi ekran kartını kullanan biri olarak yazıyorum.


    4090 kullanan biri için,5090 alsan da değişen birşey olmayacak.


    FPS oyunları zaten konsolcuların kucağına düşmüş durumda,60hz 20ms tvlerin'de ,aimassit'le senin 240hz 4090 sistemin'le yarışıyorlar.


    AAA kaliteli oyunlar desen,3 ayda yamalanarak anca bir oyuna benziyor oda DLSS vs ile.


    4K desen zaten adam akıllı kaliteli panel yok,OLED'ler hariç.


    Diyeceğim şu 5090'ın Crysisi yok şu dönemde,adam alacak ve kendini özel hissedecek oyunu yok...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 2 Mayıs 2024; 6:0:51 >
  • Yorumlar için teşekkürler rtx 4070 ti süper patlattım. Hem okadar bekleyemem hem dediğiniz gibi fiyat ne olacak o belli değil.


    2k kullanıyorum bu arada.

  • x3x kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam iyi yaptın ne kadara geldi hangi model aldınız

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ridvan1903 kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler, amazondan gigabyte aldım windforce modeli 35.777 tl ye geldi 6 taksit.

  • x3x kullanıcısına yanıt
    Güzel rakam hocam amazon tr mi Almanya mı aldın şuan Almanya 34.152 tl 6 taksit görülüyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ridvan1903 kullanıcısına yanıt

    TR hocam satıcı DFS bilgisayardı sanırım.

  • x3x kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun da hazır lafı geçmişken bir bilgiyi tekrarlamış olalım.


    Daha önce içerisinde bulunduğumuz ANA KONU’da birkaç kez ve farklı konularda da dile getirildiği üzere; en son tahlilde istisnai bi’ durum oluşmadıysa (DFS’nin yetkili distribütörden mal alması gibi) kendi ithal ettiği ürünleri ve doğal olarak garantisini kendi sağladığı bir firmadan alışveriş yapmış durumdasınız. Yani; ilgili yetkili distribütör ve/veya yetkili teknik servis olası garanti süreçlerinde destek olmayacağını belirtebilir.


    NŞA zaten direkt bu şekilde belirtmesi gerekiyor da siz yine de son bi’ sorgulatma yaparsanız iyi olur. Zira TR’de çoğu zaman saat saate uymuyor.


    NVIDIA GeForce RTX 40 Serisi [ANA KONU] | [DLSS3.5-TSMC4N-PCIE4-PCIE5] 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • x3x kullanıcısına yanıt

    Aynen hocam baktım peşin fiyatına 9 taksit ( 4.176 tl X 9 ) olarak 37.591 tl var . amazonda bitmiş :)


  • x3x kullanıcısına yanıt

    Güle güle kullan hocam. 2K'da tercih edilebilecek en mantıklı ve DLSS sayesinde de ömrü uzun bir kart almış oldun. Oyun sektöründe olağanüstü bir gelişim yaşanmazsa, bu kart seni en az 3 nesil götürür. Mantıklı bir fırsat çıkmadığı sürece, RTX 7000 gelene kadar satmıyorsun, haberin olsun. NVIDIA GeForce RTX 40 Serisi [ANA KONU] | [DLSS3.5-TSMC4N-PCIE4-PCIE5] 


    Monitörde 30-40 inçlere çıkmayacaksan, RTX 5000'i beklemen pek mantıklı bir alışveriş olmazdı zaten. Bir de ekonomi cidden sıkıntı. Birkaç hafta önce 3-5 parça bir şey alacaktım. Taksit seçenekleri bir bir kalkıyor. İhtiyacın olan şeyi bir an önce alman en mantıklısı. Ayrıca fiyatlar da aynı şekilde sıkıntı. 4070 Ti Super'ı alalı 3 hafta oluyor. Aldığım modele +1.000 lira zam gelmiş.


    3 haftada ne oldu? Döviz mi fırladı, seçime ya da savaşa mı girdik veya bakan mı değişti? Bu kadar kısa vadeli süreçte bile fiyat oynuyorsa (aynı satıcı), bir de dövizin arttığı, ekonominin yön değiştirdiği ve hesaba katmadığımız birçok faktörü düşün. Şu atmosferde bir ürüne ihtiyacın varsa, daha iyisini bekleyeyim ya da sonra alırım demek büyük riskli bir kumar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Foley -- 2 Mayıs 2024; 21:30:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • @REDSTONE teşekkürler bilgi için en azından 2 yıl yasal süre boyunca sorun olacağını sanmıyorum en kötü durumda amazon çözüyor bu tarz sorunları daha önce başıma geldi oradan biliyorum.

    @Cpt. Foley teşekkür ederim aynen daha sonra ne olacağı belli değil alıp geçmek lazım imkan varken..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Digital Reaction kullanıcısına yanıt

    4070 super e yeni geçtim aynen 2k da özellikle dlss ve frame gen gibi teknolojilerde varken kartı zorlayan oyunlar yok denecek kadar az iyi bir işlemci ve ddr5 il desteklendiğinde tabi

  • Ekran kartını ilk gün test et. Birkaç benchmarka sok. Sorun yoksa zaten %99 o garantiye ihtiyacın dahi olmayacak. Hele ki ürünü Amazon'dan almışsan, kendi garantisi bile hikâye. Mağdur olmazsın, içini rahat tut. Güle güle kullan.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • x3x kullanıcısına yanıt

    @x3x


    Rica ederim.


    Alıntı

    metni:
    en azından 2 yıl yasal süre boyunca sorun olacağını sanmıyorum en kötü durumda amazon çözüyor bu tarz sorunları daha önce başıma geldi oradan biliyorum


    Almış olduğunuz üründe en azından sadece GÖNDERİCİ AMAZON olsa dahi doğrudur yardımcı olmaları gerekir ve beklenir (zaten kendi söylemleri kadarıyla bir nevi standart 2 YIL AMAZON GARANTİ SÜRECİ içerisine dahil etmektedirler). Lakin SATICI-GÖNDERİCİ AMAZON olmadığı bi' durumda 14-30 GÜN azami iade süreleri geçtikten sonra bu tarz bi' ürün için destek almış mıydınız? Alım yapılan firmaya yönlendirmeden kendileri bizatihi destek sağladılarsa bu iyi bir şey tabii ki, tekrar edeyim birkaç yüz TL'lik bi' ürün değil de siparişteki gibi bi' ürünü baz almalıyız. Yani arka planda (tutar güncellenmediyse) 5.000 TL'ye kadar destek olunan birtakım istisnai süreçler de mevcuttur, bununla karıştırılmamalıdır.


    Bu satın alım esnasında SATICI-GÖNDERİCİ DFS idi sanırım, doğru mudur?


    NVIDIA GeForce RTX 40 Serisi [ANA KONU] | [DLSS3.5-TSMC4N-PCIE4-PCIE5] 





  • Herkese merhaba. Geçtiğimiz Kasım ayında 4070'li bir sistem toplamıştım. Tarayıcı üzerinden video izlerken Amazon Prime veya Netflix'de durup dururken ekranda siyah kare şekiller çıkıyor. Şöyle tarif edeyim; ekranın sol alt kenarından sağ üst kenarına hayali bir çizgi çektiğimizi var sayalım, bu çizginin sol üstte kalan kısmı hemen hemen tamamen siyah, sağ altta kalan kısım siyah küçük kare-normal görüntü-tekrar siyah küçük kare şeklinde. Bu durum videoyu pencereli izlersem daha sık oluyor. Tam ekran yaptığımda bazen random bir şekilde ekranın 1/2'sini kaplayacak şekilde bütün siyah bir kare şeklinde oluyor.


    İşlemcim 7500f yani ayrıca bir grafik birimi yok. Dolayısıyla ekran kartındandır diye düşünüyorum.Bu arada oyunlarda olmuyormuş bu sorun ufaklığın dediği kadarıyla. Sadece video izlerken oluyor. Ama Youtube'da izlerken böyle bir sorun yaşamadım.


    Bu durumun bir sebebi ve çözümü var mıdır?





  • Jamlık J kullanıcısına yanıt

    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/157572392


    Alıntı

    metni:
    AMD Radeon tarafında da benzer sıkıntıların görüldüğünü hesaba kattığımız zaman OS ve browser kaynaklı çözümlerin de ortaya sunulması gerektiği açıktır.
    Birtakım ek özelliklerin kapatılması eşliğindeki korsan (zaten kısmi) çözüm yollarını baz almadığımı da belirteyim. Daha önce var olmayan bu sorunların direkt üreticiler bazlı çözülmesi makul olandır.




    Merhaba,


    Yeni ortaya çıkan bi' sorun değil ve her iki chipset üreticisinde de aylardır var olan bi' sorun yani temelinde OS ve browser yattığı görülmektedir.


    NVIDIA GeForce RTX 40 Serisi [ANA KONU] | [DLSS3.5-TSMC4N-PCIE4-PCIE5]

    Açık olan ilgili ayarın kapatılmasıyla (%100 olmasa da) kısmi çözüm yolu elde edildiği dile getiriliyor lakin (aylar öncesinde de belirttiğim üzere) hem şahsen böyle kısmi çözümleri baz almıyorum hem de ilgili özelliğin kapatılmasıyla o özelliğin faydalarının da kapatılıyor olması mevcut sorunu çözmeye çalışırken farklı bir sorunun hatta sorunların gündeme gelmesine neden olabiliyor.


    NVIDIA GeForce RTX 40 Serisi [ANA KONU] | [DLSS3.5-TSMC4N-PCIE4-PCIE5] 





  • REDSTONE kullanıcısına yanıt

    Cevabınız için teşekkür ederim. Donanımdan olmamasına sevindim ancak tam bir çözüm olmamasına da üzüldüm. Belirttiğiniz ayar normalde ne işe yarıyor tam bilmiyorum açıkçası. Bir deneyeyim yine de.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jamlık -- 3 Mayıs 2024; 18:3:20 >
  • Jamlık J kullanıcısına yanıt
  • Jamlık J kullanıcısına yanıt

    @Jamlık


    Rica ederim.


    Dediğim ve bahsettiğim gibi kısmi (bir nevi user bazlı) çözüm yolları dışında hem 2 chipset üreticisi hem OS hem de browser temelli ''gerçek'' çözüm yoluna ihtiyaç duyan bi' sorundur. Yani ne yaparsanız yapın ki bu ANA KONU içerisinde birçok yol da zaten anlatıldı, tam olarak çözdünüz zannedip 1-2 ay sonra tekrar aynı soruna denk geleceksinizdir. Sorun sıklığının azaltılması da bu noktada kısmi çözüm vurgusunu ön plana çıkarmaktadır. Sorunun görülme sıklığı oldukça azalabilir ve sorun neredeyse çözüldü hissine kapılabilirsiniz fakat henüz böyle bi' gelişme olmamıştır. Hali hazırda denenen çözüm yöntemlerinin zaten kendileri kısmi olduğundan burada %100 bir çözüm yönteminden henüz bahsedememekteyiz.


    Kuvvetle muhtemel MS+NV'nın öncülüğünde çözülecektir diye düşünüyorum. Son tahlilde güncel ver driver'lar beraberinde oldukça azaldığı da görülmektedir.


    NVIDIA GeForce RTX 40 Serisi [ANA KONU] | [DLSS3.5-TSMC4N-PCIE4-PCIE5] 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 3 Mayıs 2024; 22:12:28 >




  • @REDSTONE


    Bahsettiğim çözüm kesin. Zaten bu sorun 1-2 yıllık bir süreci kapsıyor (hatta 2021'de de yaşanmış) ve bu süre zarfında iki yöntemle çözüm bulmuşlar. Bir tanesi donanım hızlandırmayı kapatmak, diğeri de D3D9 yapmak. Kesin olmayan kısım, kendiliğinden donanım hızlandırma özelliği olup da bu özelliğin kapatılamadığı program ya da oyunlarda da bu yaşanabiliyor. Onun için de yöntemler paylaşmışlar. Tarayıcıdaki ve Discord'taki sorun ise kesin olarak hâlledilebiliyor. Tüm gelişmeleri buradan takip edebilirsin: Solution (FIX) - Checkerboard like patterns randomly appearing in Chromium based applications | guru3D Forums


    Bu kaynakta daha fazla detay var: White/black checkerboard artifacts appear on webpages with a video since Chrome 115 [40281472] - Issue Tracker (google.com)


    Bu Nvidia'lık bir şey değil, doğrudan Microsoft ile alakalı ve söylenene göre güncelleme gelecekmiş. Ayrıca Windows'un Dev. sürümünde sorunun düzeltildiğini söylüyorlar. Yani özetle, güncelleme gelene kadar yukarıdaki yöntemleri uygulamak kesin çözümü sağlıyor. Güncelleme vs. hem kesin değil hem de tutarsız. Birkaç günümü bu konuya ayırdım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Foley -- 3 Mayıs 2024; 21:52:14 >




  • REDSTONE kullanıcısına yanıt

    Ucuz bir üründü wifi sinyal güçlendiriciydi aldıktan 1.5 sene sonra sorun yaşayınca tüketici hakem heyetine verdim bunları 1 hafta sonra daha iyi bir modeli gönderdiler bu tarz üründe ne olur bilmem.


    Konudan bağımsız msi mag coreliqiud e360 sıvı soğutucu da aldım yanlız kasama sığmadı, buna uygun tavsiye edebileceğiniz bir kasa var mı ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 763764765766767
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.