Şimdi Ara

NVIDIA GTX 1050 & Ti // 1060 & Ti // 1070 & Ti // 1080 & Ti // Titan Serisi [ANA KONU] (1466. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
30.224
Cevap
110
Favori
743.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 14641465146614671468
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sizin 1080 14. el galiba yoksa 1080'i nasıl 1800'e aldınız vatandan ben 1070'i 1900 küsüre alırken...
  • Hocam bir ara fiyatlar gerçekten çok düşmüştü. Arkadaş belki o düşük fiyatlara denk gelmiş olabilir.

    Ama 1800 tl olarak hatırlamıyorum. Denk geldiğinde almış olabilir.



    Not: ben msı gtx 1080 gaming x , 3200 tl ye almıştım yanlış hatırlamıyorsam Vatan'dan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GUERRA

    bu fiyatlara ne olmuş böyle? 1070 Gibi bir ekran kartı nasıl 3.500 tl olabilir? geçen sene bu fiyata tr de bile 1080 alınıyordu. kartın üretimi falan mı bitti?

    2 ayrı sistem sahibiyim ve mining ile bir alakam yok son dönemde yaptığım al/satların şu anki piyasa ile kıyasına aklım almıyor.

    Amazon'dan 2016 yazında aldığım EVGA GTX1070'i 1200tl'ye sattım.Bu kartın yerine Mayıs 2017'de MSI para iadesi ile birlikte TR'den 2500tl'ye GTX1080 GamingX Plus aldım.

    Ekim 2017'de yine Amazon'dan aldığım 2.sistemimdeki GTX1060 6GB'ı da 950tl'ye sattım.Bu ikinci sistemdeki kartın yerine de Amazon'un 1-2 saatliğe hata gibi görünen bir fiyat yazmasına rağmen aldığım ve 4 ay sonra gönderilen GTX1070 Aero Itx modelinide iadeden sonra 1200tl'ye getirdim.Kısacası benim yaptığım al/satlar ile şu anki piyasa başka bir dünya aldığım fiyatlar şu anki piyasaya göre komik, sattığım fiyatlar şu anki piyasaya göre daha da komik.

    Bu mining işinin düzelmesi için tek gerçekçi yol kartların mining yapamayacak şekilde üretilmesi o da hayal olduğuna göre 2-3 sene ekran kartına dokunmayı düşünmüyorum.

    PC oyunculuğu altın çağını yaşıyor derken çıktığında kimsenin yüzüne bakmadığı GTX1070 kadar güç çekip yarısı kadar işi zor yapan RX570'in 2400tl'ye satıldığı bir zamana geldik.AMD'nin ağzını bıçak açmıyor gelen paradan memnun, NVIDIA özellikle ABD'de kartları "oyunculara satın" diye uyarı yaptı ama etki etmesi zor.




  • Selamun aleyküm,

    Amd RX serisi almanızı öneririm genellikle yarı fiyatına oluyorlar. GTX serisi ile hemen hemen(ortama7-10fps) aynı fps değerlerini vermektelerdir..



    Amd sapphire 480+nitro 8gb kullanıyorum sistemimde güçlüdür 4k televizyonumda 1 yıl önce 4k oyun oynadığımda 25-30 fps alırdım. Bu süre zarfında ekran kartıma gelen güncellemelerle Şimdi ise aynı oyunda 4k oyunda 45-50 fps alıyorum. Ekran kartımı da 2-3 aydır yazılımını güncellemiyorum belkide fps değeri dahada artacak. Bu güncellemede yeni sözleşme maddeleri var o maddeleri okuduğumda ise ekranı izleme kayıt etme ve bu kalıtları verileme gibi maddeler vardı. Ekran kartımda ekranın videosunu çekme özelliği vardır. Bu özelliği bildiğimden bu güncellemeyi yapmamaktayım. GTX'e 2 kat para bayacağınıza AMD RX Serisini almanızı öneririm. Amd ryzen işlemcileri performans işlemcileri ama intel işlemcilerden daha performanslı ve ucuz...



    Her okuduğunuz yorumlarada itibar etmeyiniz. Çünkü genellikle karalama yorumlarını ,ürünü satan veya satmayan satıcılar yapmaktadır ki kendi elindeki ürüne rabet olması içindir.



    En iyi sonuçlarını,almak istediğiniz ürünlerin karşılaştırma videolarını izlemenizdir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: m-99

    Biraz dedikodu gibi duruyor her yere yayıldı ama hazirandan önce gelmez kanımca.

    Günaydın, iyi haftalar..

    Evet, haberler DH de dahil her yerde dolanıyor ki muhtemel olan söylentiler bunlar. kesin ve net tarih bu dönemler hiçbir kart için kesinleşmedi daha öncede.. gelecek ay kartlarla alakalı bilgi sızıntıları başlar, Nisan ayında ise yüksek oranda netleşmiş olur..

    ilk etapta 2080 modeli çıkar piyasaya, yaz ortasına doğruda 2070 çıkar diye düşünüyorum. Ben alıcı gözüyle bakmadığım için ne zaman çıkacağından ziyade, performans, yenilikler ve pascal üzerine ne koymuş onları merak ediyorum..
  • Merhaba arkadaşlar,

    En iyi ihtimalle mayıs ortası veya haziran başı öncesi GTX 2080 gibi bir kart beklemeyin derim. Sonrası da buna göre şekillenir zaten.

    Rakipten ''2019 öncesi yeni mimarili kart yok'' gibi bir açıklama gelmişken ve miner'ların öncelikle AMD olmak üzere NVIDIA tarafında da ne var ne yoksa sömürdükleri bir ortamda, eldekileri son damlasına kadar eriteceklerdir (hem de müthiş kar oranlarıyla). Keza NVIDIA tarafından da; piyasanın (sözde oyuncuların) kart ihtiyacını karşılamak için ekran kartı üretimimizi artıracağız gibi bir açıklama da yeni gelmişti. Burada tabii kast edilen üretim şu anki kartların üretimi gibi görünüyor.

    İşin özü; mining var oldukça özellikle donanım piyasasındaki çoğu şey bu olguya göre şekillenecektir. Şu aşamada Mining ve Miner'lar tamamen piyasayı domine eder konumdalar.

    Yeni mimarinin hızlıca gelmesi için tek mantıklı durum şu olabilir. Kartların maliyetinin düşmesi ve az elektrik tüketimi ile beraber daha fazla (başta mining olmak üzere) performans vermeleri.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fuat.Kamis

    Sizin 1080 14. el galiba yoksa 1080'i nasıl 1800'e aldınız vatandan ben 1070'i 1900 küsüre alırken...

    Yok hocam vatandan aldım yaw hatta bi gecede düştü o fiyat almak için bi kısmını nakit verdim bi karttan çektim öteki karttan daha çektim baya uğraştım yani
  • Merak ettiğim 2080 ni darboğaz yapmadan stabil çalıştıracak en temel intel işlemcisi hangisi olacak?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amazon'dan full sistem alsam kasa işlemci her şey dahil,3 bin dolar yapiyor.Güvenli olur mu?
    Tabi tr parasiyla 11 bin felan yapıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi claudecan -- 12 Şubat 2018; 21:42:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok iyi denk gelmişsin dostum güle güle kullan
  • claudecan kullanıcısına yanıt
    gümrük ?
  • onurjancelep34 kullanıcısına yanıt
    Gümrük olayını hiç bilmiyorum.Hiç almadığım için ancak free shippig diyor çoğu üründe



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi claudecan -- 13 Şubat 2018; 1:4:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • claudecan kullanıcısına yanıt
    Abd içi free shipping. Yoksa joystick alsan bile gümrük + kargo ücreti çıkıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • claudecan kullanıcısına yanıt
    hocam free shipping demek ücretsiz kargo demek genelde amerika içidir o ayrıca worldwide free shipping olsa dahi kargo ücreti alınmıyor anlayacağın ülkeye geldiğinde gümrükte 30€ ve üstü her eşyaya %20 vergi ödeyeceksin eee nolcak bu durumda :D
  • onurjancelep34 kullanıcısına yanıt
    Bilmiyordum çok pahalıya gelir o zaman mecbur burdan toplayacağiz.Teşekkürler bilgi için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GTX 1080 için en iyi driver hangisi ? 388.43 kullanıyorum ben
  • NVIDIA Turing demiş Reuters haliyle de acaba Mining için özel bir seri mi geliyor diye yorumlamış teknoloji basını

    "The new GPU gaming chip, code named Turing, is expected to be unveiled next month. Even without it, Nvidia’s revenue from gaming rose 29 percent to $1.74 billion in the fourth quarter, accounting for more than half of its total revenue."



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbo-powwer -- 14 Şubat 2018; 9:16:27 >
  • turbo-powwer kullanıcısına yanıt
    Yeni seriyle alakalı Mart ayında bilgi paylaşılacağı ve tamamen oyun odaklı bir kart serisinin geldiğini okudum bende. ne kadar doğru bilemiyorum tabi. Ampere serisi öncesi şimdi de Turing çıktı..
  • dJ_bLoW kullanıcısına yanıt
    Edit:



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbo-powwer -- 15 Şubat 2018; 13:12:15 >
  • turbo-powwer kullanıcısına yanıt
    Bu mining olayı malesef ciddi sıkıntı yarattı piyasada. Firma da ister istemez kayıtsız kalamadı bu duruma. 2 farklı seri çıkacak ise belli ki birisi madenciler için özel modeller olacak. Oyun performansı kötü fakat mining getirisi yüksek olan bir seri. Elbetteki fiyatı da ona göre ayarlanır. Okuduğum yazıda kartların en düşük 500$ 'dan başlayacağı yaz yazılmıştı.



    Oyun kartı olarak çıkması muhtemel diğer seride ise mining performansı ve getirisi düşük tutulabilirmi, bunu yazılımsal yada donanım bazında nasıl engelleyecekler veya mümkün mü bilemiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 14641465146614671468
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.