Şimdi Ara

Nvidia, insansı robotları daha insansı yapacak yapay zeka platformunu duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Nvidia, yıllık geliştirici konferansı GTC kapsamında üretken yapay zekayı barındıran insansı robotlar inşa etmeye yönelik bir donanım ve yazılım platformu duyurdu. Firma yaptığı açıklamada yeni platformun robot ve yapay zekaya güç verecek bir bilgisayar sistemi ile genAI (üretken yapay zeka) ve diğer araçları içeren tümleşik bir yazılım paketinden oluşacağını söyledi.



    Nvidia, insansı robotları daha insansı yapacak



    nvidia jensen huang robots Project GR00T
    Üretken yapay zekanın aslında insansı robotlara eklendiğini son birkaç aydır görüyoruz. Bunun en yakın örneği ise OpenAI ve Figure’un ortaya koyduğu Figure 01 robotu. Üretken yapay zeka sayesinde insansı robotların dil, video, demolar ve geçmiş deneyimlerin bir kombinasyonu ile girdilere dayalı eylemlerde bulunmasına olanak tanıyacak. Bu bağlamda Nvidia’nın Project GR00T olarak adlandırılan genAI platformu, şirketin robotik teknolojileri için sunduğu mevcut donanım ve yazılım platformuna eklenecek.



    Üretken yapay zeka yazılım paketinin arkasındaki güçlü bilgisayar "Jetson Thor" olarak adlandırılıyor. Jetson Thor, yine Nvidia’nın yeni nesil Blackwell yapay zeka çiplerine dayanıyor. Şirket, Thor bilgisayarının bir robota karmaşık görevleri yerine getirmesi ve insanlar ile makinelerin etkileşime girmesi için yeterli hesaplama gücü sağlayacağını söylüyor. Platformun yazılım araçları paketi ise "Isaac" platformu olarak adlandırılıyor.



    Büyük resme bakmak




    Nvidia spesifik olarak ortaklık ve bu konuda detay belirtmese de aslında bu platformu 1X Technologies, Agility Robotics, Apptronik, Boston Dynamics, Figure AI, Fourier Intelligence, Sanctuary AI, Unitree Robotics ve XPENG Robotics gibi şirketler de dahil olmak üzere insansı robot endüstrisine son zamanlarda giren şirketler için oluşturuyor. Ancak yapılan açıklamalardan anlıyoruz ki tüm bu robot şirketleri Nvidia’nın platformunu kullanacak.




    Nvidia’nın duyuruları arasında ki önemli program daha yer alıyor: Isaac Manipulator ve Isaac Perceptor. Isaac Manipulator, robotik kollar için son teknoloji el becerisi ve modüler yapay zeka özellikleri sunacak. Bu araç Nvidia’ya göre yol planlamada 80 kata kadar hızlanma sağlayacak ve görevlerin otomatikleştirilmesini sağlayacak. Perceptor ise verimliliği ve işçi güvenliğini artırmanın yanı sıra hata oranlarını ve maliyetleri azaltmak için üretim ve sipariş karşılama operasyonlarında benimsenen otonom mobil robotlarda giderek daha fazla kullanılan çoklu kamera, 3D surround görüş yetenekleri sağlıyor.



    Ayrıca Bkz.Nvidia dünyanın en güçlü yapay zeka çipi Blackwell B200’ü tanıttı: İşte teknik detaylar



    Önümüzdeki birkaç yıl özellikle insansı robotların üretken yapay zekalarla birleşmesi etrafında dönecek gibi görünüyor. Nvidia’nın bu adımı ise robotik alanında da donanım ve yazılım platformlarıyla varlığını garanti altına alma çabası olarak okunabilir. Bu çaba, an itibariyle görüldüğü kadarıyla herhangi bir rakiple de karşı karşıya değil.




    Kaynak:https://www.reuters.com/technology/nvidia-adds-generative-ai-power-humanoid-robots-2024-03-18/
    Kaynak:https://developer.nvidia.com/project-gr00t#
    Kaynak:https://nvidianews.nvidia.com/news/foundation-model-isaac-robotics-platform







  • yapay zeka alanında rakipsiz şekilde ilerliyor Nvidia

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyaz yakalılardan sonra işçi kesiminin de canına okuyacaklar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • skynet

  • Gelecek temalı filmlerde Devletleri kontrol eden şirketlerden söz edilir öyle görünüyor ki bu şirket Nvidia olacak.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Şirketlerin fazla büyümemesi lazım 😁 sonra g.tleri kalkıyor dünyaya hükmetme şeyleri doğuyor. Para beni bozar hesabı 😁

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Haaaah afferin anamızı belleyecekler az kaldı bu skynetin çocukları

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Eskiyen ns4 lerimizi yeni ns5 ler ile değiştirme zamanımız ne zaman gelecek

    Nvidia, insansı robotları daha insansı yapacak yapay zeka platformunu duyurdu

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Garip bir zamana doğru ilerliyoruz; insanlar robotlaşırken robotlar insansılaşıyor...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.