Şimdi Ara

Nvidia Steam Deck’e rakip olacak bir oyun konsolu üzerinde çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Nvidia Steam Deck’e rakip olacak bir oyun konsolu üzerinde çalışıyor
    Dünyanın en büyük teknoloji firmalarından olan Nvidia, yeni bir pazara girmeyi planlıyor. Oyunculara yönelik ekran kartları ve yapay zekâ destekli yazılımları ile bilinen firma, Steam Deck’e rakip olacak bir cihaz üzerinde çalışıyor olabilir.



    Ayrıca Bkz.Samsung, Galaxy S25 serisinin tamamında Exynos kullanabilir



    Nvidia, Steam Deck’e rakip olacak bir cihaz üzerinde çalışıyor



    YouTube kanalı Moore’s Law is Dead, Nvidia’nın GeForce sisteminden güç alacak bir taşınabilir konsol üzerinde çalştığını iddia etti. Bu rapora göre Nvidia, yükselişe yeni geçen taşınabilir konsol pazarına erkenden giriş yapmak istiyor. Pazardaki en önemli isimlerden olan Steam Deck, ROG Ally ve Lenovo Legion Go, AMD yapımı işlemci ve grafik birimlerinden güç alıyor. Pazarda bulunan bazı konsollar ise Intel’in işlemcilerini ve grafik birimlerini kullanıyor. Nvidia’nın DLSS destekli bir el konsolu, pazarda ciddi bir rekabete sebep olabilir.



    Nvidia Steam Deck’e rakip olacak bir oyun konsolu üzerinde çalışıyor
    Moore’s Law is Dead, Nintendo'nun Switch 2 konsolunda Nvidia silikonunu doğruladı ancak Nvidia'nın PC odaklı taşınabilir bir sistemle konsol pazarına adım atmak istediğini iddia etti. Ayrıca kanal, Nvidia’nın bu konsolda Intel yapımı bir işlemci kullanabileceğini de belirtti. Son yıllarda başarılı ürünler çıkaran Intel, Nvidia ile birlikte çalışarak başarılı bir el konsolu ortaya koyabilir. Bahsi geçen konsolun detayları henüz bilinmiyor ancak Nvidia’nın standart ekran kartlarında yer verdiği DLSS, DLAA ve Frame Generation gibi teknolojilerin bu konsolda da yer alması muhtemel gözüküyor.




    Kaynak:https://www.techradar.com/gaming/steam-deck/nvidia-might-be-working-on-a-pc-handheld-rival-to-steam-deck-i-just-hope-it-wont-be-another-nvidia-shield







  • Nvidia'nın el konsolu pazarına girmesi düzenleyicilerin radarına takılabilir. İlk nesilde belki Intel işlemci kullanırlar ama daha sonra Nvidia'nın ürünlerinde kendi donanım ürünlerini kullanacağını düşünüyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İntel işlemci kullanırsa güç tüketimi artar ve Steam Dec in bir özelliği de APU'nın belleği beraber kullanması. GPU ve CPU ayrı ayrı olursa bu seferde güç tüketimi, fiyat artar ve en önemlisi ağarlık artar.

  • Yakın zamanda geleceğini düşünürsek Switch 2 ile benzer güçte olması çok olası.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 4 Mart 2024; 11:48:22 >
  • Msi konsolunun işlemcisi Intel'di, ama grafik kartı da intel'di belki araya Nvidia girerse grafik kalitesi iyi olabilir sadece Intel işlemci ve grafik kartıyla AMD Z1 işlemcinin gerisinde diye haber okumuştum

  • İntelin Xe igpusu 6tflops olarak belirtiliyor amd tarafı 780M apusu 8tflops olarak belirtimişti zaten intel tarafı apu olarak daha zayıf kalıyor amd tarafında tek artı olarak amd fsr ye intelin cevabı kendi fsr dlss ye benzer daha farklj bir teknolojisi olması orda işi başarırlarsa iyi Nvidia tegra olarak girsede işlemci tarafı arm mimarili olacak ordada windows tarafında birşey yapamazlar linux tarafında open suse olarak çıkış yapabilir

  • Aslında hepsinden önce denediler Shield Portable ile ama android ile nereye deniyorsun.

  • rekabet iyidir gelsin

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.