Şimdi Ara

Nvidia Tegra 3 lanse edildi; Akıllı cihazlarda 4 çekirdek dönemi! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
8.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Adamlar zengin abi yaparlar GTX590 alanlar sağolsun.
  • adamlar kral yaa...
    teknolojiyi süper geliştiriyorlar...
    mobil işlemci lerde en iyisi nvidia...
    her yıl çekirdek sayısı ikiyle çarparak artırıyorlar...
  • doğru doğru en az batarya kullanımı ya geçsinler bu işleri hızlı eyw tamam ama batarya konusunu sattıkları firmalar yazılımla kapatmaya çalışıyor ve kapatamıyorlar mecburen kernel ayarları ile oynayıp cihazı bozma riskiyle karşı karşıya kalıyoruz.
  • quote:

    Tabi çekirdek sayısı iki kat artarken, bellek kapasitesinin sabit kalması "darboğaz" yaşanır mı sorularını da akıllara getirmiyor değil fakat bu noktada devreye giren Nvidia, dört çekirdeği tam anlamıyla dolduracak kullanım senaryolarının pek olmayacağından sıkıntı yaşacağını düşünmüyor.



    Bu nedir be. Biz niye 4 çekirdek alalım o zaman aga.

    Sırf hava olsun diye mi 4 çekirdek. 4 çekirdeği koymuş. Önbellekten kıs, denetleyiciden kıs oh ne ala.

    Ben Qualcomm beklerim valla. 2 çekirdek ve 28nm. Masaüstünden biliyoruz optimizasyon olaylarını. Daha düşük güç harcar vb. Zaten pil teknolojisi yerinde sayıyor.

    Olaya bak. Adamlara ya bu 4 çekirdeğe dar boğaz yapmaz mı diyorsun. Verdikleri cevap merak etmeyin zaten 4 çekideği kullanacak uygulama yok.




  • Adamlar yapmış.
    1 2 ufak sıkıntılar var gibi sistem çalışma biçiminde,(Sanki kırpılmış son anda.) zaman gösterir inceleriz belki de beni yanıltır beni Nvidia
  • 28 nm fabrikasyon süreci ile gelecek olan modelde zar boyutu küçülecektir. 28 nm revizyonları beklemek mantıklı gibi duruyor.
  • Anlaşıldı... Teknoloji namına "en iyisine sahip olmak" denebilecek bir şey mümkün değil. Bu ne yahu? Her sene yeni işlemci! Ekran kartına mı yetişicez, işlemciye mi yetişicez, cep telefonuna mı yetişicez neye yetişicez? Para basmıyoruz. Demek ki neymiş: İşini görüyorsa fazla dillendirme önünden ye imiş... :)
  • nvidia gibi bir başarılı firmadan beklenen hareket.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fx57

    Tabi çekirdek sayısı iki kat artarken, bellek kapasitesinin sabit kalması "darboğaz" yaşanır mı sorularını da akıllara getirmiyor değil fakat bu noktada devreye giren Nvidia, dört çekirdeği tam anlamıyla dolduracak kullanım senaryolarının pek olmayacağından sıkıntı yaşacağını düşünmüyor.



    Yüzsüzlükte son nokta! O zaman 4 çekirdeğe ne gerek var? Eğer daha sonra kullanacak uygulamalar çıkarsa bellek ne olacak?

    4 çekirdek kullanılmayacağına göre belleğe de gerek yok demiş adamlar. Skandal resmen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 10 Kasım 2011; 0:17:22 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: M@U

    quote:

    Orijinalden alıntı: fx57 Tabi çekirdek sayısı iki kat artarken, bellek kapasitesinin sabit kalması darboğaz yaşanır mı sorularını da akıllara getirmiyor değil fakat bu noktada devreye giren Nvidia, dört çekirdeği tam anlamıyla dolduracak kullanım senaryolarının pek olmayacağından sıkıntı yaşacağını düşünmüyor.
    Yüzsüzlükte son nokta! O zaman 4 çekirdeğe ne gerek var? Eğer daha sonra kullanacak uygulamalar çıkarsa bellek ne olacak? 4 çekirdek kullanılmayacağına göre belleğe de gerek yok demiş adamlar. Skandal resmen.




    Hocam anladığım kadarıyla haberin bu kısmında bir yanlışlık var çünkü bundan yaklaşık 1 veya 1,5 ay önce bu tarz bir haber çıkmıştı , NVIDIA CEO suna aynı soru sorulmuş ve Jen Hsung Huang da tüm çekirdekler kullanılsa dahi bellek bant genişliğinin doldurulamadığını söylemişti. Saygılar.




  • quote:

    Bu noktada işlemciye binen yük durumu ve çekirdek kullanım oranı büyük önem taşıyor zira olatam yük altında görev yaparken en yüksek frekansrak 1.3GHz'e kadar çıkan Tegra 3'te, daha hafif yük durumlarında ise hız 1.4GHz olarak belirlenmiş durumda. Beşinci çekirdeğin hızı ise 500MHz'de tutulmuş.




    burası galiba yanlış. grafiklerden anladığım; tek çekirdeğe yüklenildiğinde max 1.4ghz, 4 çekirdek beraber kullanıldığında 1.3ghz max hızda çalıştığı. intel ve amd'nin x86 çözümlerindeki gibi.



    zaten yük altında daha yavaş çalışmasının bir mantığı olmasa gerek...
  • heh işte gelecekteki telefonum tegra 3 lü olacak.
  • Güzel gözüküyor. Ağzımı suladırmıştır her zaman, bu nvidia.
  • Nvidia ise koy sepete.Bunu nasıl çitlesek acaba.Tek tek mi çift çift mi.Acaba RAGE çalıştırırmı ki bu
  • stark, logan, wayne, kal-el... adamlar işlemci kod adı diye bütün çizgi roman kahramanlarını sıradan yazmışlar. millet gaza gelsin diye atmadıkları takla kalmadı :)
  • nasil yeni konu acabiliriz
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.