Şimdi Ara

Nvm2 SSD Boot Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
76
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, Fujitsu E920 kasa var. Bu bilgisayara dark marka dk-ac-pem16x dönüştürücü ile nvm2 SSD taktım. Bilgisayarın bios versiyonunu en son yayımlanan sürüme yükselttim. USB kurulum seçeneği ile ayrı ayrı hem windows 10 hemde Pardus linux kurulumu yaptım. Fakat bilgisayarı boot edemedim SSD bios tarafından görünmüyor. USB bellek ile açınca ulaşabiliyoruz. Eski HDD içine başka linux yükledim, grup seçeneklerinde Pardus ve Windows kurulumları geliyor fakat seçilince açılmıyor. Tavsiyeniz nedir?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • bir ara o dönüştürücülerden ben de almak istiyordum. almak istediğim mağaza vardı ama hepsini iade ettik demişti. yani dönüştürücülerde sorun veya uyumsuzluk olduğunu belirtmişti. bence problemin dönüştürücüden kaynaklanıyor gibi. bir ihtimal, yükleme tarzından kaynaklı sorun olabilir. bu durumda yapabileceğin ilk iş, kurulum tarzını değiştirmek gibi görünüyor. dene istersen. tek bir kurulum yap ve boot edebiliyor musun kontrol et. sıralamayı da değiştirmeyi deneyebilirsin.



    yanlış anlaşılmasın, dönüştürücü marka ve modeli buydu demedim. sadece ssd ile uyumsuzluk sorunu olabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 28 Nisan 2024; 14:51:35 >
  • İlk olarak tek işletim sistemi kurdum, sildim başkasını kurdum farketmedi, ondan sonra çift işletim sistemi denedim olmadı. Sıkıntı biosta eksiklik var sanki biosta boot seçeneklerine gelmiyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustim38 kullanıcısına yanıt

    dönüştürücünde sorun var. yeni aldıysan iade et.

  • İade süreci doldu maalesef.
    Şöyle bir durum oldu hem HDD hem SSD Pardus kurdum. Grup seçeneklerinde nvm SSD de bulunan pardusu gördü(daha önce linux mint kurmuştum hddye oda görmüştü) gruptan açmak için nvm olanı seçtim hata verip herhangi bir tuşa basılmasını istedi ve açtı(mint grubunda Pardus seçilince hata verip açılmıyordu) maksat hasıl oldu Pardus açılıyor bana yeter.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.